Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam wrazenie, ze są juz w domach, bo nawet tytuł niezmieniony, nie ma wiadomości itp. Czyli zagrozenei powrotem do schronu minęło - mam takie wrazenie.......

Posted

Na ogłoszenia czekam jak na zbawienie. Zapłacone, treść i zdjęcia wysłane i miały być juz kilka dni temu. Dzisiaj napisałam na wątku ogłoszeniowym, że czekam i kiedy będą....

Posted

Nie mozna komus dac psow na Dt i dalej sie tym nie zajmowac, trzeba szukac domow stalych co dalej, jakie wiadomosci z Dt, jakie informacje? Co z Mirindą czy ma szanse na DS?

Posted

Super! :( Nie każdy DT daje się zrobić w balona. Nie zawsze, jak się okazuje, umieszczenie psa w DT "kończy sprawę", pies jest bezpieczny i można gnać do kolejnych bid...

Posted

Z balonem to ja sobie tak napisałam, bo poniekąd na własne życzenie w balona zostałam zrobiona, biorąc psa na 2 dni, a jest u mnie ponad 3 tygodnie i nie zapowiada się, żeby szybko został zabrany. Wtedy też się dowiedziałam, że BDT są traktowane jako takie właśnie nierozgarnięte, co to dają się zrobić w balona - wciska się im psiaki i... znika bez śladu, nie dbając o zapewnienie czegokolwiek.
W tym przypadku, DT znalazły się błyskawicznie (cud!), przez FB. Teraz kontakt z osobą odpowiedzialną za psy się urwał i nie ma pewności czy te DT dadzą się tak do końca w balona zrobić - jeśli dobrze zrozumiałam...
A jeśli chodzi o tytuł, to ja już teraz sama nie wiem. W pewnym momencie, najbardziej potrzebujące były 2 duże suczki (Cola i Fanta), a w tytule była mowa o 3 maleńkich. Ale teraz i maleńkie są w potrzebie, bo DT nie może być wieczny, a w sprawie znalezienia DS niewiele się robi.
Tak ja zrozumiałam zaistniałą sytuację, ale od razu mówię, że nie wiem czy właściwie :)

Posted

[quote name='mala_czarna']Troszkę mnie tu nie było, i nawet nie wiem o co chodzi. Tytuł mogę zmienić, napiszcie na jaki. O co chodzi z tym "zrobieniem w balona"?
Juz dawalam propozycje zmiany kilka razy, moze napisz do Feli, zrobilam ogloszenia suniom , ktore sa na DT, czy w koncu Fela odpowiesz co dalej!!!!!Znalazlam 2 suniom Mirindzie i Ajsti BDT a Pepsi DS na Facebooku, teraz trzeba szukac domow stalych dla Mirindy i Ajsti, nie maga byc stale na BDT.To byla sytuacja awaryjna i tak o tym pisaliscie, zeby tylko nie trafily do schroniska i co dalej? Nawet nie wiem czy ktos dzwonil w sprawie suczek bo kontakt jest podany na Fele i o ile dobrze pamietam na beke.

Posted

[quote name='ludwa']Na stronie Psów Niczyich jest kontakt do wolontariuszek, może udzielą info telefonicznej. Albo telefoniczny kontakt na numery z ogloszeń?
http://www.psyniczyje.pl/
Jest kontakt do Feli ale ja go mam szkoda ,ze na stronie nie sa oglaszane sunie z tego watku:(

Posted

[quote name='Ellig']Nawet nie wiem czy ktos dzwonil w sprawie suczek bo kontakt jest podany na Fele i o ile dobrze pamietam na beke.[/QUOTE]
oj to nie dobrze że na mnie bo ja nic nie wiem :(

Posted

Kochane cioteczki. Jestem CAŁY CZAS DOSTĘPNA pod mailem i telefonem. Z resztą mailowałam z Ellig i Ewą Martą bodaj, dając zdjęcia i foty do ogłoszeń. (Kilka razy powtarzałam, że nie jestem on-line na dogo, w zasadzie tylko sporadycznie).
Kontakt w ogłoszeniach jest podany na mnie i na Kingę, nie na Bekę (tak przynajmniej podawałam).

Jestem cały czas w kontakcie z dwoma domami tymczasowymi - tym, gdzie jest Ajsti i gdzie jest Mirinda. Co jak co, ale nikt w tej sprawie nie jest robiony w balona!! Nie bardzo rozumiem te wypowiedzi :shake:

Ajsti były wstępnie zainteresowane dwa domy. Niestety, tylko wstępnie.

Stan na dziś jest taki: w domach tymczasowych do czasu znalezienia stałych (zgodnie z umową przy oddawaniu suczek) jest Ajsi i Mirinda - dwie małe suczki (mają ogłoszenia - m.in. wykupione pakiety), a Kola i Fanta są bardzo tymczasowo u Beki.
Niestety, Fanta jest nadal w kiepskiej kondycji psychicznej, lepiej czuje się tylko z Kolą, co zdecydowanie utrudnia sprawę adopcji.

Z domami tymczasowymi mam stały kontakt.

Na przyszłość wielka prośba o kontakt mailem lub przez tel., zanim ktoś napisze, że nie ma ze mną kontaktu.

Posted

Ciotki, od wielu lat jestem domem tymczasowym dla psów głownie z Ostrowi.Choć tymczasowałam rownież inne psiaki. Przeżyłam wiele przeobrażeń fundacji czy stowarzyszenia. Z racji zamieszkania ostatnio prawie cały czas współpracuję z Felą. I naprawdę nie mogę narzekać. To, ze Feli nie ma na dogo, to nie znaczy ,że nie interesuje się psami. Jeśli dzwonię i nie odbiera to oddzwania po pewnym czasie. Przecież dogo, to wierzchołek góry lodowej a połowy psów, którymi zajmują się dziewczyny w ogóle nie ma na dogo. Dziewczyny, też nie wchodza na dogomanię.

Posted

[quote name='Ellig']Czekamy na informacje od Feli.

Fela, ktora z malych suczek ta co jest na DT czyli Ajsti lub Mirinda na 100% musza szukac domu?[/QUOTE]
Dla wyjasnienia wielokrotnie mailowalam do Feli i pisalam pw na dogo, maile wracaly a skrzynka na dogo zapchana, dzwonilam bez rezultatu i poniewaz zrobilam wydarzenie na FB i tam wlasnie 3 osoby mi zaufaly i wziely 2 sunie na DT i 1 na DS.Robie ogloszenia, mam prawo wiedziec co dalej, wiecej sie nie wypowiadam.Odpisze zainteresowanym na FB.
Do jednego domu kupilam i wyslalam 40 kg karmy.
beka dziekuje za informacje.