Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Informacje z DT Mirindy "„Mała Mi już u nas. Moje psy, o dziwo, ogłupiałe z wrażenia, ale zaakcepotwały. Mała jest śmieszna, ze nie wiem...” :)

Posted

[quote name='Ellig']I jeszcze jeden kontakt tez wazny!
Jola Pakulska
czy piesek z SGGW PEPSI jeszcze jest do adopcji ??
wiecej na pw, mysle ze u moze byc DS?:)

Elling kochana jest dobrą wróżka tych suczynek :)

Posted

[quote name='Fela']Ewa_Marta, nie mogłam zostawić Pepsi samej w kenelu (kiedy do DT poszła Ajsti, zaprzyjaźniła się i "zamieszkała" z Mirindą. Więc zawiozłam ja do hoetliku. Tak "na krzywy ryj" kompletnie nieodpowiedzialnie, bo pieniędzy nie mamy kompletnie. No ale nie mogłam. Więc ogromna prośba o wszelką pomoc. Tekst do oggłoszeń - zaczątek jest, jutro mogę coś rozwinąć. Zdjęć też mam trochę jeszcze.

Fela DZIĘKUJĘ:loveu::loveu::loveu: Poszukam zaraz jakiegoś bazarku ogłoszeniowego i jak będą teksty, wykupię suniom 3 pakiety:loveu: Jak będziesz miała trudności w pisaniu tekstu, to możemy uśmiechnąć się do Nutusi, która tworzy chwytające za serce piękne ogłoszenia:-) A do hoteliku w razie czego sie dołożę:-)

[quote name='Ellig']Pilne, Fela prosze zadzwon do Elzbiety Sadurskiej z FB "Elżbieta napisał(a): „prosze do mnie zadzwonic 602 578 404 menie moge tego czytac jesli jest mala to ja wezme”

Nie bedziemy musialy szukac pieniedzy na hotel!!!!!!!!!!!!!! To wazne!Prosze o info po rozmowie. Trzymam kciuki!

Ale by było cudownie!!! Zostałyby tylko 2 większe sunieczki i jak zrozumiałam mogłyby jeszcze zostać na sggw.

[quote name='Ellig']I jeszcze jeden kontakt tez wazny!
Jola Pakulska
czy piesek z SGGW PEPSI jeszcze jest do adopcji ??
wiecej na pw, mysle ze u moze byc DS?:)

HURRRAAA!!! A może się uda?:-)

Posted

[quote name='Ellig']Na razie tylko 2:(

Kochana, w zasadzie trzy, bo Pepsi jest już w hoteliku, jak napisała Fela:-) To już krok bliżej domku!!!

Dziewczyny, zerknijcie, czy moge wykupic tutaj pakiet ogoszeń? Wziełabym 3 pakiety po 50 ogłoszeń.

http://www.dogomania.pl/threads/209418-Bazarek-ogłoszeniowy-na-hoteik-dla-Emki-i-leczenie-Livii

Fela, czy mogłabym w razie czego podać namiar na Ciebie (potrzebuję Twojego maila), żebyś wysłała po 4 zdjęcia i tekst ogłoszeń?

Posted

Kurczę, nie mogę się "przebić" przez informacje. Były 3 suczki, potem jest mowa o 4 - jaki jest "stan" na teraz?... To są młode psiątka? Jak na inne psiaki i koty się zapatrują?...

Posted

Przeczytałam i rozumiem, że najpilniejszy jest DT dla tych dwóch większych - Koli i tej drugiej. No i dla małej, która jest w hoteliku, a lepiej, żeby mogła gdzieś być bezpłatnie, tak?...

Posted

[quote name='Nutusia']Kurczę, nie mogę się "przebić" przez informacje. Były 3 suczki, potem jest mowa o 4 - jaki jest "stan" na teraz?... To są młode psiątka? Jak na inne psiaki i koty się zapatrują?...

Nutusiu, bo tak naprawdę jest 5 suczek. Trzy małe i 2 większe. W pośpiechu mała_czarna zrobiła wątek tych trzech, ale szukamy domków dla wszystkich.
Na tym wątku masz od postu nr 16542 po kolei ich zdjęcia:-)
http://www.dogomania.pl/threads/17010-OSTRÓW-MAZOWIECKA-ok.400-psów!Prosimy-o-pomoc-w-adopcjach!zdj.-str.1517/page662

Posted

O matko, się poplątało. A więc streszczenie:
Ajsti, małe jamnikowate - od soboty w DT u Zuzy S.
Mirinda, małe, młode z klapniętymi uszkami - od wczoraj w DT u Agnieszki L. (uwaga, potfoor spiący w łóżku na poduszce!)
Pepsi, małe przestraszone - od wczoraj w hoteliku. Z powodu jej stanu psychicznego nie bardzo chcemy ją dawać na krótkie tymczasy, bo pewnie będzie strasznie przeżywała zmiany

Na SGGW są jeszcze:
Kola, owczarkowata, ok. 3-4 lata, bardzo przyjazna
Fanta, też duża, ładna, ale mega przestraszona. Baaardzo zaprzyjaźniła się z Kolą, przy niej staje się niemal normalnym, radosnym, bawiącym się psem.

Posted

Nutusia napisał(a):
Przeczytałam i rozumiem, że najpilniejszy jest DT dla tych dwóch większych - Koli i tej drugiej. No i dla małej, która jest w hoteliku, a lepiej, żeby mogła gdzieś być bezpłatnie, tak?...

Tak dokladnie, dziekuje ,ze jestes Nutusiu:)

Posted

Nutusia napisał(a):
Proponuję zmienić tytuł, bo deczko mylący...
Do kiedy jest ostateczny termin zabrania dziewczyn?

Dzisiaj mialy wrocic do schroniska, ale jak 3 zostaly zabrane to zgodzili sie na SGGW jeszcze przetrzymac 2-3 dni.

Posted

Fanta

Fanta, ta która musiała mieć kiedyś dom. Nieśmiała, przestraszona, nie wie, co się z nią dzieje. Teraz, na spacerach, kiedy ma kontakt z człowiekiem, powoli się ośmiela. Myślę, że gdyby znalazła sie w domu, okazałoby się, że to domowa suczka.
Jest bardzo wrażliwa i delikatna Spora, wielkości drobnego owczarka. Zero agresji. W największym stresie nawet jej nie przyjdzie do głowy, żeby pokazać zęby. Ma nie więcej niż 2 lata. Wyobraźcie sobie, co będzie czuła, jak wróci do schroniska. (Wbije się w kont śmierdziela i nikt jej nie zauważy, aż zdechnie.)

Posted

I wreszcie Kola. Owczarkowata suczka w średnim wieku (ok. 4 lata). Niezwykle ujmująca! Podaje łapy, raz lewą raz prawą - bez względu na okoliczności, nawet jak się trochę boi. Strasznie ufna. Wygląda na mądre zwierzę, które wie, jak zachowac się w rozmaitych okolicznościach, potrafi dostosować się do sytuacji - co wg niektórych jest wyznacznikiem inteligencji. Średniej wielkości, nie musi mieszkać w domu, byle miała regularny kontakt z człowiekiem. Podejrzewam, że idalna do dzieci, dogaduje się z innymi sukami bez problemów.