Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutusia napisał(a):
Ajsti na tymczasie?... Byłam w sobotę na wizycie PA dla suni ze schronu w Gostyniu. W rozmowie się zgadało, że Państwo szukali intensywnie malutkiej suni i bardzo im się Ajsti podobała, ale otrzymali informację, że ma już dom! Czyżby była jakaś inna maleńka Ajsti na dogo?... Jeśli nie, to super domek jej przeszedł koło nosa :(

..
Ajsti jest na DT , ogloszenia robia "Psy niczyje" , kontakt wszedzie jest podany na Fele i Kinge a wiec to jedna z tych osob musiala odpowiedziec ,ze Ajsti ma juz dom :shake:...........:crazyeye:

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fela napisał(a):
Ellig, bardzo dziękuję. Jestem z Kasią w kontakcie, na temat książeczek i szczepień również. Jeśli chodzi o wwizytę, Kinga wkrótce będzie w Poznaniu i już jest ustalone, że się z Kasią umówi. Nie trzeba więc angażować Ra_duni.

Ellig napisał(a):
Bardzo sie ciesze. Kinga prosila mnie, wyslala sms ,zebym znalazla kogos z Poznania do wizyty jak juz zalatwilam, dzwonilam , pisalam to teraz Ty , Fela piszesz ,ze Kinga jedzie do Poznania. No ,nic przeprosze Ra_dunie ,ze jej glowe zawracalam i wydzwanialam od wczoraj.Wazne ,ze Ajsti ma DT.DT u Kasi S. z Facebooka.

Ra_dunia napisał(a):
Zgłaszam się sama ;) Nie musisz pisać i przepraszać. Wiesz, że jeśli tylko mogę to chętnie pomogę. Ajsti słooodka straszniście, uwielbiam niskopodłogowce. W razie czego, jeśli Kindze nie wypali podróż do Poznania to ja jestem do końca tygodnia na miejscu.

Ellig napisał(a):
Kiedy Kinga jedzie do Poznania?

malagos napisał(a):
Jakieś nowe wieści?

Ra_dunia napisał(a):
Czy ktoś w końcu zrobił wizytę u Ajsti? bo z tego co zrozumiałam, DT jest bardzo chętny na zostanie DS, tylko aby został DS potrzebna jest wizyta. Byłam 2 tygodnie temu gotowa zrobić taką wizytę, po czym na wątku pojawiła się informacja, że nie trzeba bo Kinga będzie w Poznaniu i taką kontrolę przeprowadzi...

Ellig napisał(a):
Ra_dunia nie ma szans zeby sie dowiedziec, Ajsti decyzja Feli pojechala na DT, wizyta miala byc robiona dla DT, potem Fela napisala ,ze wizyte zrobi Kinga bo jedzie do Poznania. nic dodac nic ujac.

Ellig napisał(a):
Ajsti jest na DT , ogloszenia robia "Psy niczyje" , kontakt wszedzie jest podany na Fele i Kinge a wiec to jedna z tych osob musiala odpowiedziec ,ze Ajsti ma juz dom :shake:...........:crazyeye:

I to by bylo na tyle........................

Posted

Ellig, ja to wiem, ale nadal będę pytała i prosiła o wyjaśnienie. Ajsti jest na DT już od jakiegoś czasu. DT bardzo chce zostać DS (chyba, że coś się zmieniło). Ja byłam chętna za zrobienie wizyty a teraz okazuje się, że "ojej, szukamy DS, bo biedna Ajsti siedzi na DT"...
Strasznie to wszystko niepoważne.

Posted

Szkoda, taki fajny domek ją chciał... Pan by po nią pojechał na koniec świata. No nic, inna bida skorzystała i nie będzie gniła w schronie. A swoją drogą przy takim przepływie informacji tracą tylko psy :(

Posted

[quote name='Ra_dunia']Ellig, ja to wiem, ale nadal będę pytała i prosiła o wyjaśnienie. Ajsti jest na DT już od jakiegoś czasu. DT bardzo chce zostać DS (chyba, że coś się zmieniło). Ja byłam chętna za zrobienie wizyty a teraz okazuje się, że "ojej, szukamy DS, bo biedna Ajsti siedzi na DT"...
Strasznie to wszystko niepoważne.
Od poczatku chcieli byc DS ale poniewaz nie bylo zgody przystali na DT i teraz juz tego nie zmienia, ciagle pomagaja psom i maja komu pomoc. Minie miesiac i gdzie wtedy pojedzie Ajsti?To juz nie moja sprawa...........

Ajsti to suka , ktora lubi byc najwazniejsza i rozpieszczana:)

Posted

Ra_dunia napisał(a):
To skąd taka informacja wczoraj?
W końcu Ajsti jest na DT czy DS??

Ja wiem od Kasi S. od przyjazdu do Warszawy po Ajsti,ze na DT.Byla zgoda tylko na DT i miala byc wizyta w DT.Nic o wizycie nie wiem...........

Posted

Z tego, co rozumiem, to już druga szansa przepadła.
Pierwszą było to, że osoby, u których teraz jest Ajsti od początku chciały jej dać DS (i nie wiem dlaczego nie było to możliwe - czyżby z powodu wizyty, która nota bene do dziś się nie odbyła??!?!), a drugą teraz - gdy przepadł jej super dom, gdzie byłaby do bólu rozpieszczaną jedynaczką. To jakiś matrix jest! :(

Posted

Ra_dunia napisał(a):
ok - czyli już nie chcą być DS? Szkoda, że taka szansa została zmarnowana.
W czasie rozmowy jak przyjechala Kasia S. po sunie wtedy dowiedziala sie ,ze moze wziac Ajsti na DT, jechala z Poznania, nie bylo odwrotu. Ze musza byc sprawdzonym domem , ja dostawalam sms-y od Kingi,ze mam zalatwic wizyte ,ze dom za daleko, na szczescie mam 2 sms zachowane. I juz nie ciagne tematu.

Posted

Te sunie nie byly pod moja opieka i nie ja moglam decydowac o ich losie , zrobilam wydarzenie na FB, tam znalazlam dla nich 3 DT z czego dwa zostaly DS.
Pepsi i Mirinda sa w DS
Ajsti jest w DT.

Posted

ale czy te sunie "wyszły" formalnie ze schronu? Bo początkowe założenie było takie, ze przyjeżdżają na sterylki na sggw, więc na początku, skoro realny był powrót do schronu nikt pewnie nie podpisał umowy ze schronem. Czy ktoś to zrobił później? Czy one formalnie są w jakiejś nieokreślonej czasoprzestrzeni?
Są ciągłe jęki, że psy siedzą w hotelach, nie ma adopcji, jest zapsienie a tutaj jest dom chętny być DS a moze być jedynie DT (że juz pominę kwestię oddawania psa na tymczas na taką odległość, skoro ten tymczas nie może się przekształcić w DS, bo nie wiedzę w tym głębszego sensu...)
I skoro dom nadaje się na DT to czemu nie nadaje się na DS? Znowu tępota mnie ogarnęła, bo nie umiem tego pojąć jednak

Posted

ludwa to nie sa pytania do mnie, ja Ci na nie nie odpowiem i koncze pisanie tutaj..............Poproszono mnie o pomoc w znalezieniu domow, znalazlam, zrobilam co moglam, jak ktos robi wydarzenia na Fb i jest administratorem kilku ogromnych grup to wiele ile czasu trzeba poswiecic, zeby znalesc domy, ile trzeba pisac, rozmawiac,kupowalam i wysylalm tez karmy dla suk do DT. Wystarczy....................

Posted

Ja nie wiem czemu Was to nie dziwi, skoro staramy się grać do jednej bramki... Rzeczą, której od początku nie mogę zrozumieć na dogo są jakieś personalne rozgrywki, niesnaski, podziały, układy - o co w tym wszystkim chodzi? Kiedyś w swej bezkresnej naiwności sądziłam, że niektórzy ludzie z wątku mojej Tosiny poszli sobie, bo po prostu pojawiły się bardziej potrzebujące psiaki, a ona była już bezpieczna. A potem o mało ze stołka nie spadłam gdy się dowiedziałam, że sobie poszły, bo przyszły inne, z którymi tym pierwszym było "nie po drodze"!!!!!!!! Kto na tym ucierpiał? Nikt inny, tylko pies :( Mnie jednak dziwi...

Posted

Nie dziwi chyba już z "przyzwyczajenia" i jakimś "stażu" na dogo. Chociaż jak tu zaczynałami zaczynałam pomagać psom "w silnej grupie pod wezwaniem", to sądziłam, ze nie ma miejsca na niesnaski, przepychanki i inne historie, bo wspólny cel powinien jednoczyć, bo przecież im więcej psów trafi do dobrych domów, tym lepiej. Ale nawet ostatnio się dowiedziałam, że w jednej fundacji funkcjonują takie pojęcia jak rywalizacja, konkurencja i inne zgoła biznesowe. Więc opadło mi też co, co jeszcze nie powinno. W sumie sporo widziałam ale wciąż coś/ktoś potrafi mnie zaskoczyć...i to niestety negatywnie.
Reasumując: Polska właśnie i nasza Polska małość....
I dlatego lepiej zadawać się z psami;)

• 4 weeks later...
Posted

Zgłoście wątek do zamknięcia, jest bez sensu - ani wiadomości, anie zainteresowania, rzeczywiście matrix - nawet w regulaminie jest , że osoba zakładająca wątek powinna go rzetelnie prowadzić.
do usuniecia..........

Posted

Wątek może i do zamknięcia, ale psy istnieją. W piątek widziałam ogłoszenie Ajsti na allegro... Nawet mnie korciło, żeby zadzwonić i podać się za osobę zainteresowaną :)