Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

feliksik napisał(a):
no właśnie wczoraj miałam odczucie, że on pierwszy raz śnieg widzi. Coś ten wiek weta ciągle mi nie odpowiada:shake:
Rył nosem do ziemi a śniegu 10 cm nam się uzbierało:-o, podkulał ogon i zwiewał biegając dookoła:cool3:. Normalnie szaleństwo:evil_lol:.

Psy które uwielbiają śnieg czasem tak reagują, jakby dobrego znajomego pół roku nie widziały :D

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Haniu, ja z Sabinką chodziłam koło lodowiska, tam był śnieg od listopada i Saba szalała, szlała, a jak spadł śnieg to dopiero było:evil_lol: Ciagła mnie pod lodowisko żeby zobaczyć czy taki sam jest tam:evil_lol: Jak dzieciak cieszy się zimą....ja nie:eviltong:

Posted

Śnieżnych Świąt zatem życzymy wszystkim tym, którzy śnieg kochają :-)
Paluszku - moc prezentów pod choinką - choć najlepszy prezent - czyli Rodzinę i Dom - to ty już masz ;-)
Haniu - dużo spokoju, radości i ciepła.
Odpocznijcie.

Posted

Wszystkiego Najlepszego Paluszku !:tree1:
Nawet nie wiesz jakim jesteś szczęściarzem ! A swój Świateczny prezent w postaci Hani, juz dawno od życia odebrałeś !;)

Posted

dziękuję kochani za te wszystkie życzenia. Dopiero dzisiaj dotarłam od świąt na dogo. Wszystkim życzę Szczęśliwego Nowego Roku, oby nam sie udało uratować jeszcze więcej psich serc i połączyć jej z ludzkimi

• 2 weeks later...
Posted

Kochani wiecie Palunio okazał się bardzo pojętnym chłopaczkiem.
Mój synek wygrzebał książkę o szkoleniu psów i kazał mi wziąć się za zrobienie z naszego połamańca wyszkolonego kawalerzystę:cool3:
w jeden dzień nauczył siępodawać łapkę a w drugi siadać.:crazyeye:
w takim tempie to my zrobimy z niego psa ideała:multi:
tylko, żeby jeszcze przestał podsikiwać, bo jak na początku super wytrzymywał to teraz obsikuje mi podłogi. na jakiś czas starczają odstraszacze, ale powoli chyba zaczyna się przyzwyczajac do ich zapachu i niestety obsikuje nadal:placz: - qupka też się zdarza.
Macie na to jakiś sposób sprawdzony?

Posted

feliksik napisał(a):
tak, jak mnie nie ma, bo jak jestem to drepta, ze go wszyscy słyszą:cool3:

Jeśli go zostawiasz na całym domu, to na początek spróbowałabym zamknąć go w niewielkim pokoiku, gdzie będzie miał spokój. Pewnie jak wychodzisz, to tęskni, szuka Cię, może czegoś do jedzenia. Łazi, mędzi, pije, jest niespokojny, więc więcej łazi i pije :D Nakręca się niepotrzebnie, a powinien spać.
Ma stałe pory spacerów?

Posted

zerduszko napisał(a):
Nakręca się niepotrzebnie, a powinien spać.

no bo padnę:roflt: - przepraszam. Paluszek śpiący:cool3:. on gania cały dzień koty, rozwala mi łóżka, poprostu szuka wrażeń. jakbym go zammnęła w pokoju to wydrapie mi drzwi, więc zamykam tylko sypialnię, a on chodzi po całej reszcie domu:roll:. NO nie mów, że zapomniałaś, że to pies bojowy, on ciągle ma cośdo robienia. Choćby poszczekać na ściany:evil_lol: naprawdę - on ciągle sobie coś upatrzy.
Masz zupełną rację - on się nudzi. ale nie powinna chyba mu zabrać wody. nie ma mnie 10 godzin. wcześniej nie było problemu, a jak się zadomowił to obsikuje.

co do wychodzenia to rano przed pracą, jak wracam i potem przed snem

Posted

Wiesz co, każdy żołnierz żeby dobrze pracować musi odpoczywać. Ma odpoczywać jak Cię nie ma i zbierać siły na atrakcje jakie mu zafundujesz po powrocie :p <i tu mówię całkiem serio, on powinien spać w ciągu dnia, dla jego dobra>. Ta metoda jest wypróbowana, prosta i skuteczna. Niestety takie zachowania szybko się utrwalają, więc im szybciej coś z tym zaczniesz robić, tym większa szansa, że się oduczy.

Wody mu absolutnie nie zabieraj. Jak przestanie łazić, to będzie pił mniej, ale wystarczająco dla organizmu.

Posted

no tu za to macie odpoczywającego Paluszka w towarzystwie dziewczyn, ale to tylko widok taki jest wieczorem, jak kładziemy się spać. wtedy wszyscy pchają się do łóżka

Posted

[quote name='zerduszko']Wow, ale masz ładne kociska. Widzę też jakiegoś chłopca, hihihi ;)[/QUOTE]

no chłopiec - mój synuś to tylko przeszkadza im się chyba rozłożyć bardziej:cool3:

[quote name='ania shirley']A on dalej próbuje ucieczek?[/QUOTE]

pewnie by próbował, bo jak wyjdzie przez przypadek na podwórko, to zaraz pod płot leci a ja za nim. ale teraz zimą wychodzi tylko na smyczy na spacery. mam nadzieję, że do lata trochę zmądrzeje:roll:

Posted

a tu zimowy Paluszek vel Tofik z koleżanką-łazi za nią krok w krok. chyba mu się podoba:cool3: mimo, że to inny gatunek:eviltong:

Palunio uwielbia śnieg w każdej postaci. Zjada go ile może, tarza się w nim, kopie i nurkuje nosem

Posted

Jasza napisał(a):
Oni wyglądają jak przyłapani na schadzce ;-)
A Paluszek przytył??? Albo mi sie wydaje?:p

no właśnie! - zostawiłam go na długi któryś weekend z moją nianią i po powrocie jakoś się zaokrąglił - oboje dostali reprymendę, bo teraz to Palunio kulać się będzie. Oboje mamy dietę, bo ja sięuzależniłam od czekolady i muszę przystopować

Posted

__Lara napisał(a):
feliksik - jakie Ty masz śliczne koty!!! Zakochałam się :D To są dachówkowce?

tak dachowe jak się patrzy :cool3:. Wychodzą przez balkon, na dach i się prezentują z talentami utrzymania równowagi:crazyeye:. jestem czasami w szoku, jak one umieją tak balansować. a wypatrzyłam je na forum MIAŁ i miał być jeden, ale nie mogłam się zdecydować, bo to siostry, więc przyjechały obie do mnie ze stolycy (warszawianki jedne no):evil_lol:, żeby jdna sięnie nudziła.

sabinka40 napisał(a):
Haniu fajne fotki:lol: lubię takie zdjęcia rodzinne:loveu:

u mnie rodzinka to 2 psy i 2 koty - wtedy jest pełna:loveu: