yolanovi Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 jest taka szansa, zależy jednak czy jest na 100% zdrowa - to warunek przyjęcia jej na DT. Quote
Jasza Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Dzwoniłam do Jaagi. Koniecznie do weta, [B]odrobaczyć[/B] i oglądnąć. Jolanovi, czy dasz radę, bo jeżeli nie, to chyba zosytaje nam jutro Emiś...:-( Quote
yolanovi Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 ja mogłabym być w schronie ok 18.00/18.30. czy jest jakiś konkretny wet, do którego miałaby jechać, a jeśli tak to gdzie? co w przypadku gdyby jednak nie była zdrowa? powrót do schronu? ktoś będzie w schronie poinformaowany, żeby nie było problemów? Quote
Jasza Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Rozmawiałam z Emiś. Koło schroniska jest bardzo dobry weterynarz, poda Ci na PW namiary. Otwarte do 20.00 Czy możesz wyłożyć pieniądze na odrobaczenie i przegląd Duni? Feliksik jeszcze dzisiaj przeleje pieniądze na Twoje konto. Jeżeli mała będzie zdrowa - może jechać do Jaagi. Jeżeli chora - Emiś małą przyjmie do kojca. Jolu - może tak być? Quote
yolanovi Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 może tak być. tzn. jadę do schronu (rozumiem, że tam wszystko załatwione), zabieram Dunie, jedziemy do weta i potem do Jaagi. Kasę moge wyłożyć. Mam wziąć jaąś fakturę, czy parago wystarczy? Quote
Jasza Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Paragon wystarczy. Poproszę Cię potem o wklejenie na wątku, żeby osoby ktore wpłacają miały potwierdzenie. Emiś napisała, że w schronisku wiedzą. Poprosimy potem o podanie konta Feliksik na PW - zwrócimy pieniądze za wizytę. Emiś za chwilkę wyśle namiary na lecznicę koło schroniska, fajne lekarki, do ktorych dziewczyny mają zaufanie. jejku, chyba jeszcze nigdy z żadnym psem sie tak nie denerwowałam... Żeby tylko była, żyła i miała siły walczyć... Quote
lika1771 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 I była zdrowa trzymam kciuki bardzo mocno za Dunieczke. Jasza dziekuje Cioteczki zajrzyjcie do mojej biedy [url]http://www.dogomania.pl/threads/207774-Sonia-mix-yorka-ma-szanse-na-bdt-potrzebujemy-wpłat-jednorazowych-zeby-pomoc-!!!!!!!!?p=16919409[/url] Quote
Emiś Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Namiary na lecznice wysłałam. Wetki bardzo fajne. Powiedz, że to sunia ze schroniska i że ma jechać do dt z innymi psami. Jeśli ze schroniska wyjdziesz i mała zrobi kupę, to najlepiej zabrać odrobinę do zbadania (do zwykłego pojemniczka z apteki albo do woreczka) bo psy w schronisku często mają kokcydia a zwykłe tablety na odrobaczenie tego nie wytłuką. Jak z małą coś będzie nie tak, to dzwoń do mnie, przygotuję jej kocią wolierę, bo kojce jeszcze nie przyjechały. Quote
yolanovi Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 no to trzymamy kciuki. mam nadzieję, że wszytko sie uda. Quote
yolanovi Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 jeszcze pytanko organizacyjne - czy mała będzie miała jakąś smyczkę? Quote
feliksik Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 ojoj ale się dzieje, oby psiunia była zdrowa - trzymam kciuki. Quote
Jasza Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 [quote name='yolanovi']jeszcze pytanko organizacyjne - czy mała będzie miała jakąś smyczkę?[/QUOTE] Jak Zapka wiozła do mnie Florkę, to Florka miała.... Quote
Emiś Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Smycz i kocyk lepiej weź swoje, bo z tym różnie może być. Florka pewnie miała wolontariacką bo smyczy zawsze jest deficyt. Quote
Jasza Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 [B] Dunia ma nr przy obroży 84, siedzi w [COLOR=red]izolatce[/COLOR] nr 4 lub 5.[/B] Quote
Jasza Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Jak pojadę do Jaagi odwiedzić Dunię, to zawiozę smycz dla niej. Quote
yolanovi Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 wszystkie istotne informacje mam wydrukowane. strategiczne numery tel. też. kciuki trzymamy i na pewno sie uda. Quote
Jaaga Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Czyli jednak dziś spodziewać się Duni? Jesli są w schronisku kokcydia, to bardzo prosze o zbadanie kupy. Pewnie od razu zrobi przy parkingu po wyjściu ze schronu, jak wszystkie. Nie mam w domu Baycoxu, bo przeterminował mi się. Prosze równiez o zabezpieczenie przeciwko kleszczom, których jest u nas sporo. Jak coś, to prosze o kontakt telefoniczny, bo powoli przestaję wszystko ogarniać. Quote
Jasza Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Jeju, ja się odmóżdżyłam chyba totalnie, potrafię tylko powtarzać: "Żeby wszystko było dobrze..":oops: Quote
__Lara Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 No bo będzie dobrze :) Też się denerwuje. Żeby malutka była zdrowa. Duniu, jeszcze trochę, wytrzymaj! Quote
lika1771 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Emis i cioteczki czy ta lecznica robi badania w kierunku tarczycy,USG i komplet badan krwi? Jaaga nie dziwie sie ze nie ogarniasz:p Quote
__Lara Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='lika1771']Emis i cioteczki czy ta lecznica robi badania w kierunku tarczycy,USG i komplet badan krwi? Jaaga nie dziwie sie ze nie ogarniasz:p[/QUOTE] Ja też się nie dziwię, widząc ilość wątków psów, które są albo będą u Jaagi. Quote
Nutusia Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 O matko, jaki plan działania! Musi się udać! :) Quote
Recommended Posts