Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiem- doprosic sie nie moge o podlinkowanie bannerka chocby Szejka... :( a ja tego nie umiem...

Wiedzma znasz kogos bieglego w te klocki? To bym napisala wielka prosbe- o Szejka i o bannerek podlinkowany dla Hydea i Topaza no i banerek podlinkowany na Bazarek- jak juz sie pojawi- a to juz za pare dni!

Posted

Agata P napisał(a):
jestem i ja u biedaczyska.

:loveu: Agata daloby rade zrobic banerek podlinkowany?

A co ma bazarek z Szejkiem? Ano to ze jak sie uda i Szejk bedzie na DT to czeka na niego jego wlasna paczka Doorstopperkow- Cegielek :razz:.

Posted

[quote name='mysza 1']Chcecie żelowe opatrunki na rany? Mam wysłać do schroniska, dla innych psów, Ewab podała mi adres le nie wiem czy Szejk jest właśnie w kieleckim?
Pewnie,ze chcemyi bardzo dziekujemy.

Adres schroniska, moze dopisz ze dla Szejka
ul. Ściegiennego 203

Kielce

Posted

no to mamy nowe wiesci od agnieszki24
Co do Szejka, to kochany psiak, z wiecznie smutną minką. Jest łasy na przytulanki. Mimo rany na szyji bez problemu pozwala się głaskać, a gdy usiądzie się na jego kocyku od razu wciska się obok i nadstawia do głaskania. Szejk nie jest już młodym psem - mordkę ma posiwiałą, duży kamień na zębach - dałabym mu minimum 5 lat. Jutro zerknę czy w książeczce nie ma wpisanego wieku. Szejk psychicznie źle znosi pobyt w zamkniętym pomieszczeniu, bardzo męczy go to, że nie może wyjść na zewnątrz i się załatwić. Ile razy bym u niego nie była, to prosi by zabrać go na spacer. Jest nauczony czystości i nie lubi załatwiać się w swoim lokum, potrafi wytrzymać cały dzień... Martwi mnie to, że tak mało je. Nie zbyt smakuje mu sucha karma, puszkę zjada chętniej, ale najlepiej gdy karmię go z ręki - wtedy potrafi zjeść naprawdę dużo Ran goi się bardzo ładnie - bez problemu pozwala sobie ją przemywać. Niestety psiak ma problem z pęcherzem lub prostatą (będzie diagnozowany pod tym kątem) - nie sika pod siebie, ale mocz kropelkami kapie bez jego wiedzy i biduś zawsze ma mokry brzuszek Może to też być wina zwieracza cewki... Po badaniach będzie wszystko wiadomo.
Przeniosłam dzisiaj Szejka do innego boksu, takiego z wybiegiem. Co prawda może tam być wypuszczany tylko na chwilę, ale mam nadzieję, że chętniej będzie się erz załatwiał. Nawet nie wiecie jaki był szczęśliwy, gdy założyłam mu szelki i wzięłam na smycz Na trawce od razu zrobił co trzeba i z uśmiechniętym pycholkiem szedł do swojego nowego boksu. W nowym lokum psiak bardzo odżył - zadowolony biegał po wybiegu, wyglądał przez kraty, zapoznał się z sąsiadującą sunią - jego oczy wreszcie się uśmiechały Zupełnie jakby psa mi ktoś podmienił

Posted

co do wieku Szejka... trzeba dopytac wetki...on może mieć siwy pyszczek ze względu na umaszczenie...no ale moze mieć więcej niz 2 lata - tak jak aga pisała, ona dałaby mu ok. 5 - ma ładne białe zęby, ale na kłach widać troszkę kamienia...no ale to też o niczym nie swiadczy...Z opisu widać, ze był to pies domowy skoro nie chciał się załatwiać w pomieszczeniu, gdzie był:( ...ech...moze to kropelkowanie również było tego skutkiem, ze on trzymał na siłę....biedne psisko:(:(

Posted

On jest niewyobrazalnie podobny do mojego Grysia... nawet zachowanie czystosci... ech. Tylko ze Grys to byl lobuziak, taki podworkowy, a Szejkus pokazuje klase hihihi. Super ze mu pasuje bycie na zewnatrz :). Kiedy diagnoza posikiwania?

Co do bialych zebow- Gryf mial piekne, piekne zeby do wieku okolo 9 lat...

Posted

Katcherine napisał(a):
On jest niewyobrazalnie podobny do mojego Grysia... nawet zachowanie czystosci... ech. Tylko ze Grys to byl lobuziak, taki podworkowy, a Szejkus pokazuje klase hihihi. Super ze mu pasuje bycie na zewnatrz :). Kiedy diagnoza posikiwania?

Co do bialych zebow- Gryf mial piekne, piekne zeby do wieku okolo 9 lat...

Jeśli prawdą jest to co przypuszcza Andzia69 to już jutro będzie tego potwierdzenie.

Posted

Katcherine napisał(a):
No nie no ja rozumiem weekend...ale moze by tak jakies swierzutkie foteczki? Filmiki? Wiadomosci od naszych emerytow?
Ja sie stesknilam :loveu::loveu::loveu:

haha - nagrałam wczoraj filmik, ale zobaczę czy zechce mi się go wrzucić:diabloti:

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
szarańcza....jak mi ktoś powie , że sceniaczki , to takie kochane są ..uduszę:mad:
filmik się zgrywa, niedługo będzie;)

Buhahahahahahahahahaha. No jak by nie bylo: SA kochane... Lol

Posted

Jaaakiiii Pieeekny! Jakie blyszczacy!!!! jaki Grubiutki hihihihihi- Topaz schodzi na Gusie! Ha

Fajnie - Ania a on tak inochodem chodzi od przyjazdu czy po operacji? tak z ciekawosci pytam?