Katcherine Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Kika22- Czy moge prosic w drugim poscie o: Szejk czeka na miejsce -Platne DT w hoteliku u Ani w Brodnicy, ktore miejmy nadzieje w ciagu paru tygodni bedzie gotowe. Wtedy przechodzi na moj i skarpetkowy koszt. Potrzebuje ogloszen z danymi narazie na andzia69, bannerka z podlinkowaniem do tego tematu tutaj, deklaracji, bazarkow- jak juz bedzie w DT. Poprosze o wszelkie inforamcje na temat Szejka, jego historii, jak sie czuje i zachowuje tutaj. No i zdjecia. Ja postaram sie ciut porozsylac inforamcje o nim. Quote
malagos Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Jestem tu od poczatku, jak i na większości wątków kieleckich bid ;) Będę go odwiedzać, bo na dt nie mogę wziać....... ale tez odwiedzam Amberkę, to też bardzo potrzebujaca sunia........ Quote
Panca Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 melduje sie ..zdjec nie mialam sily obejrzec..co za biedak.....:((( Quote
Katcherine Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Panca to tylko sobie popatrz kochana na zdjecie jak sobie lezy na poslanku... o tu: http://i51.tinypic.com/2wgzqc5.jpg Wypytywalam andzie69...rana bardzo prawdopodbnie ze od...widel, lub czegos dziabajacego... chyba nawet lepiej nie myslec co on przeszedl... Quote
kika22 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Katcherine napisał(a):Poprosze o wszelkie inforamcje na temat Szejka, jego historii, jak sie czuje i zachowuje tutaj. No i zdjecia. Ja postaram sie ciut porozsylac inforamcje o nim. Katcherine, juz uzupełniłam 2 post. Wszelkie informacje jakie mam o Szejku sa tutaj. O zdjecia musze poprosic, bo zgubiłam aparat ;-( A teraz mam inne pilniejsze wydatki. Quote
Katcherine Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Dziekuje- super, jakos powolutku sie zorganizujemy z Szejkusiem. Oby tylko kazdy chcial wejsc i go odwiedzic nawet wirtualnie :(. Quote
kika22 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Katcherine napisał(a):Dziekuje- super, jakos powolutku sie zorganizujemy z Szejkusiem. Oby tylko kazdy chcial wejsc i go odwiedzic nawet wirtualnie :(. Wszystkie fotki Szejka, ktore udało mi sie znaleść sa na watku. Quote
Katcherine Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 andzie69 trzeba bedzie pomeczyc o cos nowego i no wszelkie informacje. Malagos- ja wiem,to dzieki Amber trafilam na Szejka, tam jeszcze jest trzeci psiejski Abel bodajrze, no i ten bezimienny nowy tez z rana na szyi... Amber jedyna dziewczynka w tym towarzystwie... Tylko ze jak Szejk wydobrzeje to mu Mazurska zima w razie czego nie zaszkodzi bo futerko odpowiednie, a reszta to takie golaski. Sluchajcie- rana jest ogromna- mam pytanie- kto wie, pamieta, zna specjalistow od takich ran, ktos kto leczyl uprzednio psa z taka rana..? Boje sie ze moga byc zrosty bolesne, wrazliwe na zmiany temperatur, plus jeszcze przykurcz? gdzie szukac rady jak to od poczatku poprowadzic zeby uniknac komplikacji? On jest mlodziutki, zaledwie chyba 2 letni... Quote
Wiedźma Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Biedne psisko... Podobnie było z Kubą i Gają; mam nadzieję, że Szejk też wydobrzeje. http://www.dogomania.pl/threads/12561-GAJA-JEDZIE-DO-DOMU-LECZENIE-ZAKO%C5%83CZONE! http://www.dogomania.pl/threads/13330-KUBU%C5%9A-Pobity-g%C5%82odzony-sp%C4%99tany-z-poder%C5%BCni%C4%99tym-gard%C5%82em Quote
Katcherine Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 [quote name='Wiedźma']Biedne psisko... Podobnie było z Kubą i Gają; mam nadzieję, że Szejk też wydobrzeje. http://www.dogomania.pl/threads/12561-GAJA-JEDZIE-DO-DOMU-LECZENIE-ZAKO%C5%83CZONE! http://www.dogomania.pl/threads/13330-KUBU%C5%9A-Pobity-g%C5%82odzony-sp%C4%99tany-z-poder%C5%BCni%C4%99tym-gard%C5%82em O wlasnie, wysle tez do Gajowej zaproszenie :). Ps. dzieci Gaji byly u mnie na tymczasie.. Bozesz... alez to dawno bylo ho,ho.. A Doddy robila z nia oswajanie i socjalizacje jak Gajutka byla na SGGW... deszczowa z Kasiek ja zlapaly, nie pamietam ale chyba i asiaf1 byla w tym tez, i tajdzi...Jejjjj Quote
Panca Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Katcherine napisał(a):andzie69 trzeba bedzie pomeczyc o cos nowego i no wszelkie informacje. Malagos- ja wiem,to dzieki Amber trafilam na Szejka, tam jeszcze jest trzeci psiejski Abel bodajrze, no i ten bezimienny nowy tez z rana na szyi... Amber jedyna dziewczynka w tym towarzystwie... Tylko ze jak Szejk wydobrzeje to mu Mazurska zima w razie czego nie zaszkodzi bo futerko odpowiednie, a reszta to takie golaski. Sluchajcie- rana jest ogromna- mam pytanie- kto wie, pamieta, zna specjalistow od takich ran, ktos kto leczyl uprzednio psa z taka rana..? Boje sie ze moga byc zrosty bolesne, wrazliwe na zmiany temperatur, plus jeszcze przykurcz? gdzie szukac rady jak to od poczatku poprowadzic zeby uniknac komplikacji? On jest mlodziutki, zaledwie chyba 2 letni... Kasiu, napisz do Pani Teresy Borcz ona jest mistrzynia i na pewno Ci poradzi jak traktowac ta paskudna rane po za tym mozesz wejsc na link Kubusia z mojego podpisu , on byl potwornie poparzony i tez traktowany w specjalny sposob Quote
asiaf1 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 jestem, Witaj Kasiu:-). Serce się kraje:-( Gajka miała tez ranę ale ta wygląda fatalnie. Wiem, że Mysza1 ma jakieś specjalne plastry ale nie wiem czy na takir rany. Podeślę jej wątek. Quote
mysza 1 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Chcecie żelowe opatrunki na rany? Mam wysłać do schroniska, dla innych psów, Ewab podała mi adres le nie wiem czy Szejk jest właśnie w kieleckim? P.S.właśnie na takie rany ;) Quote
*Gajowa* Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Jestem u Szejka - biedaczysko ! Gaja przyszła do mnie po ok. miesięcznym pobycie w klinice , rana wokół całej szyi była już podleczona. W domu Gajka jeszcze przez jakiś czas brała antybiotyk , a ranę kilka razy w ciągu dnia przemywałam Rivanolem lub Abacilem. Pamiętam , że skóra wokół rany musiała być często golona. Po ranie pozostała blizna wokół szyi tzw. skóra słoniowa, twarda, szara i pozbawiona sierści... ale na pewno nie jest bolesna. Quote
Katcherine Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 :loveu:mysza 1 napisał(a):Chcecie żelowe opatrunki na rany? Mam wysłać do schroniska, dla innych psów, Ewab podała mi adres le nie wiem czy Szejk jest właśnie w kieleckim? P.S.właśnie na takie rany ;) mysza1 Jak najbardziej- dziekujemy Szejk jest w Kielcach wiec jak narazie wszystko tam , do schroniska. Jak bedzie jechal do Ani to dam wszystko znaci ustalimy co z nim jedzie, co zostanie. Quote
Katcherine Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 *Gajowa* napisał(a):Jestem u Szejka - biedaczysko ! Gaja przyszła do mnie po ok. miesięcznym pobycie w klinice , rana wokół całej szyi była już podleczona. W domu Gajka jeszcze przez jakiś czas brała antybiotyk , a ranę kilka razy w ciągu dnia przemywałam Rivanolem lub Abacilem. Pamiętam , że skóra wokół rany musiała być często golona. Po ranie pozostała blizna wokół szyi tzw. skóra słoniowa, twarda, szara i pozbawiona sierści... ale na pewno nie jest bolesna. Gajowa- czyli to nie reaguje na zmiany temperatur np. w ziemie? Ja sie sugerowalam wlasnymi doswiadczeniami z blizna, ktora jest pomimo 12 lat nadal wrazliwa na zmiany temperatur, no a tak rozlegla blizna jak bedzie mial Szejk to az strach myslec...dlatego sie podpytuje. Quote
avii Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 [quote name='Katcherine']Dziekuje- super, jakos powolutku sie zorganizujemy z Szejkusiem. Oby tylko kazdy chcial wejsc i go odwiedzic nawet wirtualnie :(. Ooo, dobrze że szejk doczekal swojego watku odwiedzamy zapisujemy i pozdrawiamy :) teraz u Szejka moze byc tylko lepiej a najlepsza i szybka reklama jest bazarek >> mogą byc 2 sztuki czegoś , zdjęcia i link i więcej ciotek odwiedzi Szejka Quote
Katcherine Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 [quote name='avii']Ooo, dobrze że szejk doczekal swojego watku odwiedzamy zapisujemy i pozdrawiamy :) teraz u Szejka moze byc tylko lepiej a najlepsza i szybka reklama jest bazarek >> mogą byc 2 sztuki czegoś , zdjęcia i link i więcej ciotek odwiedzi Szejka W tej materii tez myslimy, ale narazie pierwszy bazarkus bedzie na wyzelki i Asta ze wzgledu na to ze Szejk jest nadal w schronisku... Licze na Cioteczki ze Szejk niedlugo sie dorobi i wydarzenia na FB, i Allegro cegielkowego lub zwyklego, i ogloszen. andzia69- napisz nam zwiezle jakie informacje o Szejku posiadacie- skad przyjechal, co mowi weterynarz skad taka rana, jakie jest teraz leczenie i co potrzeba na juz. Baaaaardzo dziekujemy za odwiedziny u smutaska. Bo on jest smutny bardzo. Quote
Katcherine Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Hoc hopania nie preferuje, chyba skoczymy sobie w drodze wyjatku na dzien dobry. Quote
Katcherine Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Kochane cioteczki czekamy teraz na Pierwszy Bazarek w karierze naszych staruszkow. Pol dochodu na Wyzelki drugie pol na zadluzone ASTy co nas tak przyjely goscinnie w Fundacji! Doorstoperki- CEGIELKI dla Dziecio i zwierzolubow: przydatny drobiazg, w fajnych kolorkach, sympatyczny dodatek do domu... Podstawowa funkcja jest nalozenie na drzwi/ okno i zapobieganie ich zatrzasnieciu. Zalozone tuz przy zawiasach utrzymuje drzwi / okno otwarte szeroko. Lekkie, smieszne i przyjemne. Poprosze o przekazanie wszystkim znajomym informacji ze juz niedlugo, juz za chwilke - beda w sprzedazy Doorstopperki- CEGIELKI! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e58cbf3719d591c.html Quote
Wiedźma Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Katcherine napisał(a):O wlasnie, wysle tez do Gajowej zaproszenie :). Ps. dzieci Gaji byly u mnie na tymczasie.. Bozesz... alez to dawno bylo ho,ho.. A Doddy robila z nia oswajanie i socjalizacje jak Gajutka byla na SGGW... deszczowa z Kasiek ja zlapaly, nie pamietam ale chyba i asiaf1 byla w tym tez, i tajdzi...Jejjjj No jakże! Moja wówczas małoletnia sąsiadeczka wpadła do mnie zalana łzami, bo akurat w tv był program o biedulce... Katcherine napisał(a):Hoc hopania nie preferuje, chyba skoczymy sobie w drodze wyjatku na dzien dobry. Hopanie bezwzględnie potrzebne. Quote
Katcherine Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Kochane cioteczki czekamy teraz na Pierwszy Bazarek w karierze naszych staruszkow. Pol dochodu na Wyzelki drugie pol na zadluzone ASTy co nas tak przyjely goscinnie w Fundacji! Doorstoperki- CEGIELKI dla Dziecio i zwierzolubow: przydatny drobiazg, w fajnych kolorkach, sympatyczny dodatek do domu... Podstawowa funkcja jest nalozenie na drzwi/ okno i zapobieganie ich zatrzasnieciu. Zalozone tuz przy zawiasach utrzymuje drzwi / okno otwarte szeroko. Lekkie, smieszne i przyjemne. Poprosze o przekazanie wszystkim znajomym informacji ze juz niedlugo, juz za chwilke - beda w sprzedazy Doorstopperki- CEGIELKI! Quote
Katcherine Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Tanisia- paczka idzie do wystawiajacej, w ciagu tygodnia powinien ruszyc. Oglaszam zeby jak najwiecej niecierpliwych cioteczek oczekiwalo otwarcia bazarku ;). Im wiecej osob tym lepiej- bo zarowno nasze staruszki jak i asty w potrzebie :). Quote
ewab Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Jak miło widzieć tyle ludzi u Szejka. Katcherine, nasza wetka i opiekunowie zwierząt już "trochę" doświadczenia w leczeniu ran. Chyba największym wyzwaniem była jak dotychczas Liza - malutka sunia z wnyków, która nadal szuka domu http://www.dogomania.pl/threads/202746-Ja-nie-prosz%C4%99...ja-b%C5%82agam-o-miejsce-dla-6-kg-suni-z-wnyk%C3%B3w!!!!!!!zdj%C4%99cia-drastyczne!! Teraz grzeje doopkę u Pani Teresy Borcz:) Quote
Recommended Posts