Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='doddy']Właśnie sobie uzmysłowiłam, że jakby chciał mnie bardziej zjeść to miałby jednak czym... dobrze, że skleroza to jego przypadłość w złości.[/QUOTE]

Doddy zapytaj Asi czy on sie usmiechal czy szczerzyl? lol.
Bo jak sie usmiechal to normalnie calusa w pychola :):):)

Posted

[INDENT]Zapraszamy na bazarek ogloszeniowy [URL="http://www.dogomania.pl/threads/210701-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-30-og%C5%82osze%C5%84-za-5-z%C5%82.-dla-Neli-na-HOTEL-I-D%C5%81UG-do-11.07-do-21.00"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2107...11.07-do-21.00[/COLOR][/URL] dochód będzie przekazany na hotel i spłatę długu Neli [B][COLOR=red]30 ogłoszeń to tylko 5 zł :)[/COLOR][/B][/INDENT]

Posted

Yorijko, dzięki za galerię Kozaka - bezcenne! - a jednak uszka ma krótsze! Poza tym klony!

Aniu, ostatnio pilnie studiuję mapę - nie ukrywam, że głównie trójkąt o wierzchołkach Łódż/Elbląg/Olsztyn. I jakoś tak wychodzi, że ta twoja Brodnica jest zawsze po drodze. Kochana, jak znów nam się uda spędzić wakacje w Szwaderkach, to masz nas na herbacie jak w banku. P.S. Kibicuję też Bimowi. No i Miszkę chętnie pomiziam - ma takie miękkie futerko.

A gdzie jest mój Hyde? Może też po drodze? Tymczasem wielki cmok w czarnego nochala!

Nie składałam jeszcze deklaracji? No to 20zł na łeb. Ale od sierpnia. Mogę na Topaza bezpośrednio do Ani? Podpięłabym go do Bima - co mam 2 razy opłaty uiszczać. A dla Hyde'a na konto z 1 postu?

Posted

agata 51 W sierpniu mamy nadzieje ze Hyde juz bedzie u Ani razem z Topazem Lol. Mozesz wplacac na obu do nas na fundacje AST- bo calosciowo za Topaza i Hydea sie tak rozliczamy, zarowno z Ania jak i z weterynarzami. Bardzo dziekujemy ze podwoilas deklaracje :).

Yorija nie my- to Oni tak sie biora do kupy i stwierdzaja ze jest jeszcze po co zyc, i cieszyc sie tym zyciem.
Jak narazie to jeszcze potrzebuja diagnostyki i jeden zabiegu a pozniej to juz zwykla emerytura...

Posted

Wróciłam z Topazem.
Chłopak potwornie się zestresował,biegunka od razu i dyszał tak ,że myślałam iż zawału dostanie .
Co do badań....rtg ,usg nie wykazało żadnych nowych zmian ,guz jest tej samej wielkości. Jednak parametry morfologiczne spadają błyskawicznie,hematokryt już poniżej normy - zresztą wszystkie parametry w porównaniu z tymi z 21 czerwca są poniżej normy lub zawyżone co świadczy raczej o rozwijającym się nowotworze . Wyniki zostały u weta,bo jutro będzie je konsultował jeszcze. Spadają tez wyniki wątrobowe-są na granicy niskiej normy. To wszystko wynik guza.
Jeżeli ma byc operacja to szybko-tzn w przyszłym tygodniu , bo już dłużej czekać nie można. Śledziona zostałaby cała usunięta.

W niedzielę mam zadzwonić z decyzją- czy operacja czy leczenie paliatywne.
Ja już sama nie wiem...wet mówi , że ciężko mu ocenić szanse i wskazać co lepsze, co da mu dłuższe życie.

Dostałam krople do oczu bo brzydko wyglądają- Topaz tak się zdenerwował i tak podskoczyło mu ciśnienie,że aż mu żyłka w oku pękła i teraz ma czerwone ehh , wyczysciliśmy uszy. Topaz waży 27,7 kg- wszyscy powiedzieli, że wygląda dużo lepiej- przytył i sierść jest w dużo lepszym stanie,świeci się . Dobre i to;)

Posted

Aniu dzieki. czy wezly chlonne obmacane?

Ja optuje za operacja. Juz mialam wyzla z nowotworem i wiem jak szybko potrafi sie wszystko zmienic.Jak drastycznie szybko... Ani Ulver bedzie dawca, sprawdzone ze przerzutow nie ma...jezeli komorki nowotworowe kraza po systemie to operacja po prostu przedluzy Topazowi zycie.Serce ma w porzadku nie tak jak Hyde.

Aniu- czy doktorowi udaloby sie skontaktowac z Dr. Jagielskim i skonsultowac przypadek?
[URL]http://www.bialobrzeska.waw.pl/?modul=niusy&id=225[/URL]

Trzymam kciuki za Topaza. Poglaszcz go od nas Mocno.

Posted

eee Hyde zadowolony aż miło:) nóg nie poodgryzał, więc żaden tam z niego diabełek;)

Topaz odsypia stresy, pobiegał jeszcze,wkropiłam mu krople do oczu , wyszczekał wszystkie żale i śpi jak susełek.
Wrzucę zdjęcia wieczorem.

Zabieg zapewne będzie we wtorek,bo w poniedziałek mam wyjazd do lekarza. Ale to w niedzielę dam dokładnie znać.

Posted

Panca no zobacz- obaj maja swoich prywatnych wylacznych miziaczy , no ktory pies u nas tak ma? Zawsze jaka konkurencja :).

Ania- Topazik wyglada super- jaki zaokraglony, juz nie ma syndromu zrebaczka- ze wszystko chude tylko dluuugie lapy Lol. I jak sie blyszczy Jejjjj.
Ps. pytanie do weta jak juz Topaz bedzie w narkozie moze by ten guzek na lopatce wyciac tez? Co to wogole jest? Oczywiscie nie wszelkim kosztem- jezeli sie da, i czas pozwoli.

Hydzik normalnie mnie rozbraja- tak po wyzlowemu wcisniety i lebek do gory ... miziiiaaaajjjjjj...

Aniu, P. Asiu- dzieki za zdjecia. Normalnie czuje sie jak w Dzien dziecka :):):):).

Posted

Jeżeli będzie możliwość to guzek u Topaza wytniemy,i jeszcze brodawkę na powiece . Guzek nie jest groźny , ale wszystko zależy od tego jak Topaz będzie reagował na narkozę.
Ja dzisiaj robię sobie kilka godzinek wolnego;)- jadę do Państwa, którzy rok temu adoptowali ode mnie psiaka i robią dzisiaj z okazji rocznicy kawę i tort:)