Jump to content
Dogomania

Ekipa z zielonego dżipa, czyli Avril, Iwan, Tekila i Kali :D

Recommended Posts

Posted (edited)

Dziś Dolar zasnął.. Leży teraz obok Fazi, a ja już nigdy go nie zobaczę.. Nigdy go nie przytulę i nigdy nie poczuję, jak delikatnie mnie iska w zamian za głaskanie za uszkiem, które uwielbiał. Głaskałam go tak, jak lubił, i tuliłam do ostatniej chwili.. Bardzo mi go brakuje. To naprawdę straszne uczucie..

Śpij, maleństwo.

Edited by omry
Posted

Witamy się w waszej Galerii :lol:

Mój Tż przed Qwendzia ( Mastifem Tybetańskim ) miał rottweilera Brixie , była kochana , nietsety nie mialam jej okazji poznać ale z opowiadan to był pies anioł , wchodzila czlowiekowi na kolana i kazala sie głaskac a na wystawy jak jechali to w pociagu spokojnie mogla by siedziec bez kagańca i na pewno nikomu nie zrobiła by krzywdy no ale przepisy przepisami , pies z listy ras agresywnych :roll: , teraz jak jeżdzimy na wystawy i ide na ring z rotkami to neistety ale jestem niemilo rozczarowana , moim zdanie bardzo zepsuli ta rase , psy sa jakies takie chude i nie maja kopiowanych ogonów , dla mnie rotek musi miec duża rozbudowaną klatke piersiowa , ogromna głowę i przede wszystkim kopiowany ogon :loveu:
Iwan jest przepiękny , ma bardzo ładna dużą głowe :loveu::loveu::loveu::loveu: reszta zwierzyńca oczywiście też przepiekna :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Dzięki dziewczyny. To naprawdę straszne uczucie, ale czuję ulgę, bo Dolarek już się nie męczy..

dOgLoV, Iwan w porównaniu do reszty ciała ma bardzo małą głowę. Oj, daleko mu do poprawnego eksterieru, ale dla mnie jest najprzystojniejszy :)
Mnie również nie podobają się 'dzisiejsze' rottki. Są małe i wyglądają bardzo, bardzo przeciętnie. Nawet ich nie oglądałam na wystawie, bo stwierdziłam, że nie warto. Przykra prawda.

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='WATACHA']A tej pannicy to nie za wygodnie ;)

http://iv.pl/images/39531774711191314108.jpg

Też się tak właśnie zastanawiam :D

[quote name='WATACHA']Ja osobiście wolę obóżki jednolite:roll:

Też tak myślałam, póki nie kupiłam pierwszej we wzorki :) Iwanowi trzeba kupować coś kolorowego, bo zauważyłam, że ludzie całkiem inaczej wtedy na niego patrzą. Gdy chodził w czarnej obroży i smyczy w szachownicę, to mało kto się do niego uśmiechał, teraz bardzo wielu ludzi, nawet dzieci :)

[quote name='Lucky.']super nowe obróżki. :loveu:
Super bohatera ma Iwan czy to coś innego ?

Dziękujemy :)
Tak, to Superbohater :) Zdjęcie niewyraźne bo coś mam z obiektywem w aparacie i ostrości nie łapie.

Posted

Ja osobiście wolę obóżki jednolite:roll:

Ja lubię wzorki ale bardziej minimalistyczne, te z activdoga w ogóle do mnie nie przemawiają. Ale psiaki śliczne, Ivan jaki uśmiechnięty :)

Posted

[quote name='Amber']Ja lubię wzorki ale bardziej minimalistyczne, te z activdoga w ogóle do mnie nie przemawiają. Ale psiaki śliczne, Ivan jaki uśmiechnięty :)

Ja tam lubię właśnie takie kolorowe, ale to też zależy od psa. W zwykłej Iwan nie wygląda tak fajnie, ale Jariego to ja w takiej już nie widzę :)

[quote name='Sheltii']Witam się ;) Super zdjęcia, bardzo fajnie dobrana gromadka psiaków :) Współczuję odejścia szczurka.

Witam Cię :) I dziękujemy.

[quote name='Dr.Cadi']Witam, śliczne zdjęcia :D I śliczna pani i pan ; )
Zapraszam tu: http://www.dogomania.pl/threads/213557

Witam. Zaraz Was odwiedzimy :)

[quote name='vege*']http://iv.pl/images/25470045963246315568.jpg jakie ty masz śliczne oczy :loveu:

A obróżki bardzo ładne, i Iwanowi i Torice bardzo pasują, fajnie dobrałaś kolorki :-)

Za bardzo sobie akurat w dniu zdjęć pomalowałam dolną powiekę. Za gruba kreska. No ale dziękuję :)
Następne obróżki będą z ekoskórką, bo bardzo mi się zaczęły podobać.. jak kupiłam już te :D

Zapomniałam napisać, że Iwan rozciął opuszkę w wodzie. Jakieś szkło zdarło mu skórę dość głęboko i na całej opuszce. Krew leciała ostro, ale dobrze zniósł odkażanie i wszystko. Nawet nie warknął, choć ogólnie nie lubi, jak się go dotyka w innych miejscach niż głowa, klata i grzbiet. Chodzi w skarpetce :D
Trochę daleko od domu byliśmy, jak to się stało, chłopak musiał porwać koszulkę, ja oddałam skarpetki by mu to opatrzyć i jakoś do domu wrócić, no ale udało się :)

Posted

omry napisał(a):

Za bardzo sobie akurat w dniu zdjęć pomalowałam dolną powiekę. Za gruba kreska. No ale dziękuję :)
Następne obróżki będą z ekoskórką, bo bardzo mi się zaczęły podobać.. jak kupiłam już te :D

A akurat nie patrzyłam na makijaż tylko na kolor oczu :loveu:
Eko jest bardzo fajna, chociaż sierść się nie wbija tak jak w polar :-)

Posted

Dr.Cadi napisał(a):
Saba kiedyś też tak miała, chodziła po wodzie i nagle zaczęła piszczeć, to jej się stary metal wbił do łapy. Zabraliśmy ją do weta i było dobrze ; )
Współczucie dla Iwana ; * :roll:

Iwan to men, nie pisnął nawet, ale rana wyglądała okropnie. :)

vege* napisał(a):
A akurat nie patrzyłam na makijaż tylko na kolor oczu :loveu:
Eko jest bardzo fajna, chociaż sierść się nie wbija tak jak w polar :-)

Zwykłe brązowiaki :)
Też tak myślę, poza tym jest chyba dużo ładniejsza.

Posted (edited)

[quote name='Saththa']Ooo zdjęcia :lol: lepiej pozno niż wcale;) Ivan bardzo mi przypomina Tinę z mojego podwórka za malucha;)

http://iv.pl/images/19209988925890112247.jpg hmmm nie wiem która tojest ale jakos tak dziwnie zrobiona....:hmmmm: nie znam sie na tym zupełnie to moje tylko odczucie takie o;)

To ptaszki :) Może wyglądać dziwnie, bo tak jak pisałam wcześniej - obiektyw się zepsuł i jakość nie powala. Obraz się zlewa ze sobą.

Edited by omry
Posted

omry napisał(a):

Zwykłe brązowiaki :)
Też tak myślę, poza tym jest chyba dużo ładniejsza.

Ale nie każde brązowe oczy są takie ciemne brązowe jak twoje :-)
No eko chyba ładniejsza i bardziej estetyczna, bo się nie mechaci i właśnie ta sierść się nie wbija przy krótkowłosym psie. Ja mam polar przy szelkach norweskich, polar mam czarny, a akurat pasek ten jest na klatce piersiowej gdzie Nuka ma białą sierść i ciągle muszę siedzieć i wyciągać tą sierść :/ jak jakieś pieniądze odłożę to wyślę je z powrotem do Marty i niech mi ten polar na eko wymienią :-)

Posted

[quote name='omry']To ptaszki :) Może wyglądać dziwnie, bo tak jak pisałam wcześniej - obiektyw się zepsuł i jakość nie powala. Obraz się zlewa ze sobą.
Może tu widać lepiej:

:roflt: ja przepraszam hahahha ale mi chodziło o piesa tj fryzure piesia :lol:

Posted

Saththa napisał(a):
:roflt: ja przepraszam hahahha ale mi chodziło o piesa tj fryzure piesia :lol:

Haha :D
To Torika, ale moja mama sama ją strzyże 'po swojemu' więc pewnie wygląda inaczej od tych psów strzyżonych z zakładach :D

Posted

omry napisał(a):
Haha :D
To Torika, ale moja mama sama ją strzyże 'po swojemu' więc pewnie wygląda inaczej od tych psów strzyżonych z zakładach :D

Aaaaa bo właśnie jakoś mi tak dziwnie;) Ja się na tym nie znam nic a nic;)

Posted

Cześć, przybyłam zobaczyć Twojego psa "mordercę", ale nigdzie go nie widzę :lol: Iwan jest piękny :loveu:

Ja też nie przepadam za kolorowymi obrożami, parę wzorków z activdog mi się podoba, ale i tak nie widzę ich na moim psie ;)

Posted

Naklejka napisał(a):
Cześć, przybyłam zobaczyć Twojego psa "mordercę", ale nigdzie go nie widzę :lol: Iwan jest piękny :loveu:

Witam i dziękuję w imieniu Iwana w skarpecie :)
Ale jak to nie widzisz psa mordercy? A ten w koszyku stronę wcześniej? :D