Jump to content
Dogomania

Ekipa z zielonego dżipa, czyli Avril, Iwan, Tekila i Kali :D

Recommended Posts

Posted

[FONT=Georgia]Widzę że mamy podobnie, ja też od dłuższego czasu analizuję sprawę drugiego psa i szczerze Ci powiem że im dłużej się nad tym zastanawiam tym większe mam wątpliwości czy aby na pewno odpowiednie rasy biorę pod uwagę.
Początkowo uparłam się na pita...jednak gdy się zastanowiłam nad tym porządniej to jednak za duże ryzyko że nie podołam, może kiedyś. Owczarek Niemiecki to był drugi typ i w zasadzie myślałam że została postawiona kropka, że tak już będzie ale ostatnio zaczęłam myśleć o molosie...cane corso? Pewnie dlatego że szczerze zakochana jestem w suce znajomego.
Rozbieżność ogromna, każda rasa ma w sobie coś takiego co mnie ujmuje i przyciąga.
Minie jeszcze wiele czasu zanim będę mogła pozwolić sobie na drugiego psa także moje typy mogą ulec jeszcze zmianie...zobaczymy.
[/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Widzę że mamy podobnie, ja też od dłuższego czasu analizuję sprawę drugiego psa i szczerze Ci powiem że im dłużej się nad tym zastanawiam tym większe mam wątpliwości czy aby na pewno odpowiednie rasy biorę pod uwagę.
Początkowo uparłam się na pita...jednak gdy się zastanowiłam nad tym porządniej to jednak za duże ryzyko że nie podołam, może kiedyś. Owczarek Niemiecki to był drugi typ i w zasadzie myślałam że została postawiona kropka, że tak już będzie ale ostatnio zaczęłam myśleć o molosie...cane corso? Pewnie dlatego że szczerze zakochana jestem w suce znajomego.
Rozbieżność ogromna, każda rasa ma w sobie coś takiego co mnie ujmuje i przyciąga.
Minie jeszcze wiele czasu zanim będę mogła pozwolić sobie na drugiego psa także moje typy mogą ulec jeszcze zmianie...zobaczymy.
[/FONT]

Ja różne rasy brałam pod uwagę. Na początku wyróżniłam doga niemieckiego, buldoga amerykańskiego, dogo canario, amstaffa, bullka i rottka.
Dog odpada ze względu na to, że jednak chcę psa do czegoś więcej, niż tylko przytulania. Biorę pod uwagę psie sporty, więc pies o takich gabarytach odpada. Buldog to jednak nie to, tak po prostu. Dogo canario jest jednak za ciężki jak dla mnie. Bullek kojarzy mi się z taką beczką mało ruchliwą. Gdy oglądałam filmiki z bullami i astami to bullki bardzo słabo przy nich wypadały i wybrałam asta. Został ast i rottek. Teraz to już nie wiem :roll: To dwie jak dla mnie idealne rasy.

Posted

omry napisał(a):
Ja różne rasy brałam pod uwagę. Na początku wyróżniłam doga niemieckiego, buldoga amerykańskiego, dogo canario, amstaffa, bullka i rottka.
Dog odpada ze względu na to, że jednak chcę psa do czegoś więcej, niż tylko przytulania. Biorę pod uwagę psie sporty, więc pies o takich gabarytach odpada. Buldog to jednak nie to, tak po prostu. Dogo canario jest jednak za ciężki jak dla mnie. Bullek kojarzy mi się z taką beczką mało ruchliwą. Gdy oglądałam filmiki z bullami i astami to bullki bardzo słabo przy nich wypadały i wybrałam asta. Został ast i rottek. Teraz to już nie wiem :roll: To dwie jak dla mnie idealne rasy.

Po co się głowić.Weź jednego i drugiego ;).Suczkę i pieska :).
Widzę, że mamy ten sam gust rasowy :)

Posted

[quote name='WATACHA']Po co się głowić.Weź jednego i drugiego ;).Suczkę i pieska :).
Widzę, że mamy ten sam gust rasowy :)

No właśnie chłopak mnie namawia, że mogę sobie mieć rottka, a on będzie miał amstaffkę i każdy będzie zadowolony, ale ja jestem dziwna i chciałabym mieć jedną rasę :D
Ale chyba właśnie tak będzie. Rottek i amstaffka. :)

Posted

[quote name='omry']No właśnie chłopak mnie namawia, że mogę sobie mieć rottka, a on będzie miał amstaffkę i każdy będzie zadowolony, ale ja jestem dziwna i chciałabym mieć jedną rasę :D
Ale chyba właśnie tak będzie. Rottek i amstaffka. :)

No to rzeczywiście jesteś dziwna hi,hi,hi ja bym mogła mieć nawet 3 rasy :).

Posted

WATACHA napisał(a):
No to rzeczywiście jesteś dziwna hi,hi,hi ja bym mogła mieć nawet 3 rasy :).

Mi się strasznie podoba stado złożone z jednej rasy :) No, ale trzeba iść na kompromis. Chłopak się uparł, że chce amstaffkę. Teraz tylko, czy ja się zdecyduję na asta, czy na rottka.. :roll:

Posted

Myślę, że łatwiej mi będzie podjąć decyzję w czerwcu na wystawie. Spędzimy troszkę czasu z amstaffami, później z rottkami i chyba będzie łatwiej :)

Posted

Tori śpi na łóżku tylko w dzień i nad ranem czasem wskakuje. Całe noce spędza w legowisku, tak woli :)
Iwan też jakoś nie garnie się do wchodzenia na łóżko, woli położyć się na podłodze, rozwala się na pół pokoju i jest szczęśliwy :)

Posted

[quote name='omry']Tori śpi na łóżku tylko w dzień i nad ranem czasem wskakuje. Całe noce spędza w legowisku, tak woli :)
Iwan też jakoś nie garnie się do wchodzenia na łóżko, woli położyć się na podłodze, rozwala się na pół pokoju i jest szczęśliwy :)

Pewnie dysponujecie za małym łóżkiem dla niego :evil_lol:

Posted

Saththa napisał(a):
Pewnie dysponujecie za małym łóżkiem dla niego :evil_lol:

Haha, no fakt, łóżko ogromne ale dla niego i tak by było za mało :D

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Jak Ty ich odróżniasz :evil_lol:

Nigdy nie miałam z tym problemu :) Gdy widzę szczura przebiegającego na środku pokoju, to wiem, który to, ale nie potrafię powiedzieć, skąd :) Po prostu nauczyłam się już ich.

Posted

Iwanek nam się starzeje.. Jeszcze niedawno wszystko było okej, ale teraz po spacerach już widzę, że ledwo trzyma się na nogach. Łapy go bolą. Zmniejszyliśmy już ilości, ale widzę, że trzeba jeszcze. Trzy kilometry to już dla niego za dużo się zrobiło.. Co ja się dziwie? Rottki ze starości umierają już w wieku 8 lat, a tak naprawdę nie wiem ile ma Iwanek. Może być nawet starszy od Toriki. Przyjechał do swojego teraźniejszego domku jakieś dziesięć lat temu, ale ile miał w tym okresie? Kilka miesięcy, rok, dwa?
Jeszcze na starość musi siedzieć w tej budzie :(
Tak mi źle na myśl, że to już staruszek, że temu wspaniałemu psu niewiele już zostało.. Nie potrafię o tym nie myśleć.

Posted

omry napisał(a):
Bullek kojarzy mi się z taką beczką mało ruchliwą. Gdy oglądałam filmiki z bullami i astami to bullki bardzo słabo przy nich wypadały i wybrałam asta. Został ast i rottek. Teraz to już nie wiem :roll: To dwie jak dla mnie idealne rasy.

Oczywiście nie śmiem namawiać Cię,daleka jestem od namawiania ludzi do posiadania bulli-zwykle zresztą zniechęcam bo charaktery mają cholernie ciężkie i multum "eksperymentów wychowawczych" trafia do adopcji.Ale protestuję!Na Boga,bulle to nie mało ruchliwe beczki!!!! Dobrze prowadzony bullek,bez nadwagi i 5 min spacerów to torpeda energiczna! :)

Posted

Obama napisał(a):
Oczywiście nie śmiem namawiać Cię,daleka jestem od namawiania ludzi do posiadania bulli-zwykle zresztą zniechęcam bo charaktery mają cholernie ciężkie i multum "eksperymentów wychowawczych" trafia do adopcji.Ale protestuję!Na Boga,bulle to nie mało ruchliwe beczki!!!! Dobrze prowadzony bullek,bez nadwagi i 5 min spacerów to torpeda energiczna! :)

Faktycznie może tak być, nie zaprzeczę. Tak mi się po prostu tylko wydawało :)

unikatowydiament napisał(a):
witamy:)

fajniutkie psiaki:)

kiedyś rottki były moją największą miłością

pozdrawiam i zapraszam do Nas

Witamy :)
Ja już byłam u Was w galerii, podglądałam Oscara :)

Z Iwanem już lepiej. Nie spacerujemy tak dużo. Ostatnio nawet nabrał ochoty na więcej zabawy niż zwykle. Bawił się w przeciąganie i biegał za zabawkami :) Zawsze się tak z nami tylko gania i wygłupia.
W weekend postaram się zrobić jakieś zdjęcia, bo dawno nic tu nie wstawiałam.

Posted

Witam, śliczne masz zwierzaki. Uwielbiam rottki, yorki i gryzonie :loveu:
Zawsze mnie to zadziwiało jak właściciele potrafią rozpoznawać identyczne dla mnie zwierzęta.
Planuję dokupić do mojego yorka jeszcze rottweilera i marzą mi się szczurki, tylko że z moim szczęściem do trafiania na władcze stwory miałabym wieczną walkę w domu :evil_lol:

Posted

[quote name='Xamee']Witam, śliczne masz zwierzaki. Uwielbiam rottki, yorki i gryzonie :loveu:
Zawsze mnie to zadziwiało jak właściciele potrafią rozpoznawać identyczne dla mnie zwierzęta.
Planuję dokupić do mojego yorka jeszcze rottweilera i marzą mi się szczurki, tylko że z moim szczęściem do trafiania na władcze stwory miałabym wieczną walkę w domu :evil_lol:

Witamy u nas :)

Jak się tyle czasu przebywa ze stworkami, to się rozróżnia :) Inna budowa ciałka, inne pyszczki, inne plamki na brzuszkach i ogonkach, inne zainteresowania np. szczur grzebiący w śmietniku - Bingo, a ten śpiący w hamaku własnozębnie zrobionym wewnątrz mojego łóżka - Timon.

Patrzcie, jaki chłopak wysłał mi filmik :)

http://www.youtube.com/watch?v=Pz3cJWEmug0&feature=feedrec_grec_index