omry Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 (edited) Torika nad jeziorem :) Edited April 17, 2012 by omry Quote
Amber Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Chyba pierwszy raz z życiu mam okazję zobaczyć yorka poza osiedlem i nie na flexi :evil_lol: I to jeszcze mokrego :-o Niektórym właścicielom się wydaje, że york to nie pies, tylko jakiś podgatunek niemowlaka :p Quote
angineuuka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 http://iv.pl/images/16261900329568372107.jpg :loveu: Quote
omry Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 Rozłożyliśmy koc koło rodziny z pitbullką, a dziadek się, wielce zdziwiony, nas zapytał, czy się nie boimy, bo z małymi pieskami to zawsze od nich uciekają. My na to, że nie, bo widać, że pies ma swoje sprawy (nurkowanie za kamieniami) i że ułożony, poza tym suki się sobą nie interesują. Poza tym bardzo lubimy TTB i fajnie się ją oglądało :) Właśnie Timon ugryzł Torikę w łapkę. Torika leżała przytulona z nami, a szczury biegały. Nagle Timon podleciał do Toriki i ją ugryzł w opuszkę. Tak po prostu bez powodu, bo Tori się nawet nie ruszyła. Przemyliśmy już zimną wodą i wodą utlenioną, przestała lecieć krew. Torika nigdy nie piszczy. Żadne zastrzyki, kontuzje.. Zawsze wszystko przemilczała. A teraz tak bardzo zapiszczała, że chyba pierwszy raz słyszałam jej pisk. Quote
asiunia Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Witam serdecznie :) Od jakiegoś czasu czytałam Twoje posty,aż wreszcie udało mi się trafić do Waszej galerii:) Trochę z ukłuciem zazdrości oglądam zdjęcia Iwanka,szczególnie kiedy jest wpatrzony w Was jak tylko potrafi patrzeć rottek :) Rottweilery to najcudowniejsze psy na całym świecie i jak już raz ma się rottka to chce się więcej i więcej...:) Quote
jonQuilla Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [FONT=Georgia]takim to dobrze....byczą się nad wodą ;) psiulce zadowolone bo brudne i mokre, czego chcieć wiecej :) i jakie buuziaki :loveu:[/FONT] Quote
omry Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='asiunia']Witam serdecznie :) Od jakiegoś czasu czytałam Twoje posty,aż wreszcie udało mi się trafić do Waszej galerii:) Trochę z ukłuciem zazdrości oglądam zdjęcia Iwanka,szczególnie kiedy jest wpatrzony w Was jak tylko potrafi patrzeć rottek :) Rottweilery to najcudowniejsze psy na całym świecie i jak już raz ma się rottka to chce się więcej i więcej...:) Witamy :) Czy Iwan jest w nas wpatrzony? No nie wiem. Może zależy kiedy :) Iwan jest dziwny, szczerze powiem. Wiem, że nie można mu całkowicie ufać. I nie, nie tak, jak każdemu psu. Iwan miewa humorki, czasem warczy bez powodu.. Albo przychodzi się miziać, no to miziam go i miziam, jak się zamyślę i ręka przestanie go miziać, to się dopomina, a pięć minut później patrzę na niego i widzę niespokojny wzrok. Ja się go nie boję, więc gadam do niego, próbuję jakoś go czymś zająć, a on albo się uspokaja, albo zaczyna warczeć. Aktualnie pracujemy nad dotykiem, ponieważ nie pozwala sobie dotykać brzucha i łap. Sprawdzał wet - nic z tym niepokojącego się nie dzieje. Może Iwan nam po prostu jeszcze całkowicie nie ufa. Iwanem nikt się tak naprawdę za bardzo nie zajmował. On miał Nikitę i Nukę, później tylko Nikitę. Nikita była oczkiem w głowie Maćka taty, Iwan nie. Iwan po prostu był. Maciek chodził z nimi na spacery, ale Iwan nawet nie szukał kontaktu z człowiekiem. Chyba było mu tak dobrze. Rok temu Nikita odeszła, Iwan został sam. Zaczęliśmy poświęcać mu swoją uwagę. Maćka lubił, mnie nie. Czasem nie pozwalał się nawet pogłaskać, gdy chciałam mu założyć obrożę czy coś, to uciekał albo warczał. Ja go jednak pokochałam i chcialam zmienić jego stosunek. I tak od roku. Iwan mnie już lubi i traktuje na równi z Maćkiem. Mogę wszystko to, co on. Jednak jeszcze kilka kwestii musimy doszlifować. :) [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]takim to dobrze....byczą się nad wodą ;) psiulce zadowolone bo brudne i mokre, czego chcieć wiecej :) i jakie buuziaki :loveu:[/FONT] Torika właśnie nie lubi być brudna :D Przyszła do domu i od razu do łazienki. Powycierałam ją dokładnie, ale to nie wysarczyło. Patrzy się na mnie, na wannę, na mnie, na wannę.. I leży przy niej. Po słowach kluczowych 'idziemy się kąpać?' zaczyna kręcić się w kółko z radości. Tak, to czyściocha jest, zdecydowanie. :) Quote
jonQuilla Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [FONT=Georgia]no to Torika jest dziwna :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT] [FONT=Georgia]aczkolwiek czasami chciałabym mieć psa który nie lubi być brudny....Salsa zawsze się tarza i kładzie tam gdzie jest największy bród. Kałuża? Im bardziej błotnista tym lepsza, niekiedy ręce mi opadają bo prawie każdy spacer kończy się kąpaniem.[/FONT] Quote
omry Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]no to Torika jest dziwna :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT] [FONT=Georgia]aczkolwiek czasami chciałabym mieć psa który nie lubi być brudny....Salsa zawsze się tarza i kładzie tam gdzie jest największy bród. Kałuża? Im bardziej błotnista tym lepsza, niekiedy ręce mi opadają bo prawie każdy spacer kończy się kąpaniem.[/FONT] No właśnie ona nad jeziorem szaleje w miare swoich możliwości, ale jak tylko wróci do domu i czuje się brudna to wpada w depresję :D Quote
WATACHA Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Zmokła kurka :) http://iv.pl/images/44372220525346529968.jpg Quote
Lili8522 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Haaaaaaa!!!!! Ale gromade znalazłam no no no!! Bardzo podobna do mojej bo ja też mam Rottka :cool3: Tylko zamiast Yorka mam Shih-tzu A zamiast szczurków mam koszatniczki :evil_lol: Zbieram się żeby im galerie założyć ale cieżko mi to idzie :oops::oops: Śliczną masz tą ekipę, śliczną!!! :loveu: Quote
Julia Wielogorska Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Witam:loveu: śliczna gromadka :) Tylko całowac:evil_lol: Quote
omry Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Witamy wszystkich u nas :) No żyjemy, żyjemy, ale zdjęć nowych brak. Mam tylko jedno, z wczoraj. Wrzucę, jak będę w domu. Leczymy Dolara, nic mu nie pomaga. Ma coś z układem oddechowym. Leczymy się, ale wetka powiedziała, żebym, niestety, nie robiła sobie większych nadziei. To już trwa jakiś czas, a poprawy zero. Dolar waży o połowę mniej, niż wcześniej, ale już nie chudnie, na szczęście. Dziś juz byliśmy u weta jeszcze z Timonem, bo strasznie kicha. Jest na antybiotykach. Do Maćka przyjechała ciocia, z ośmioletnią suczką, która gdzieś w przodkach miała pewnie owczarka niemieckiego. Sara zakochała się w Iwanie, on jej miłość odwzajemnia. Sara go całuje, ale Iwan się troszkę wstydzi :) Zbieram pieniążki, bo chcę kupić po dwie obróżki Iwanowi i Torice z ActivDoga, Iwanowi flexi 8 m., a Torice 5 m. Jak kupię, to się pochwalę. Może to troszkę potrwać, bo ciągle do weta jeździmy i cała kasa na to idzie. No ale to na razie najważniejsze. Quote
WATACHA Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Zdrówka życzę Dolarowi i Timonowy.Znam ból ciągłych wizyt u wet., daje po kieszeni. A miłość niech się rozwija :).I jak kupisz to się pochwal :). No i czekamy niecierpliwie na tę fotę. Quote
omry Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Obiecane zdjęcie. Sarze już się amory odwidziały i teraz jak już rusza w kierunku Iwana, to tylko z zębami na wierzchu. Iwaś się nie boi, ale woli jej w drogę nie wchodzić, bo 'ah, te kobiety'. :D Quote
WATACHA Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Zdjęcie takie rodzinne :).A z tymi kobietami to nigdy nic nie wiadomo :). Quote
Julia Wielogorska Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='omry']Obiecane zdjęcie. Sarze już się amory odwidziały i teraz jak już rusza w kierunku Iwana, to tylko z zębami na wierzchu. Iwaś się nie boi, ale woli jej w drogę nie wchodzić, bo 'ah, te kobiety'. :D :p super fotka :p:p a jaki pyszczek chlopczyk ma rozesmiany:) jak moj neo:) Quote
Recommended Posts