Jump to content
Dogomania

Ekipa z zielonego dżipa, czyli Avril, Iwan, Tekila i Kali :D

Recommended Posts

Posted

Tori nie miała zamiaru wracać dziś z porannego spaceru :) Obiecałam jej, że posprzątam i pójdziemy na długi spacerek, spróbujemy od innej strony dojść nad rzekę. Pogoda cudowna :loveu: Słoneczko piękne i cieplutko. Zdjęć porobię znów :)

Posted

Śliczna ta twoja Tori :loveu: taka zgrabniutka i pocieszna :-)

U mnie na osiedlu to są 2 jakieś pseudoyorki ale są straszne i pod względem charakteru i wyglądu :evil_lol: kiedyś się oba rzuciły na Nukę i ją za klatę złapały :O no myślałam, że właściciela to uduszę -.-

Posted

[quote name='vege*']Śliczna ta twoja Tori :loveu: taka zgrabniutka i pocieszna :-)

U mnie na osiedlu to są 2 jakieś pseudoyorki ale są straszne i pod względem charakteru i wyglądu :evil_lol: kiedyś się oba rzuciły na Nukę i ją za klatę złapały :O no myślałam, że właściciela to uduszę -.-

Tori aż 5 kg waży i 23 cm w kłębie, a powinna do 3 ważyć jakoś :D Ale mi się bardzo podoba i też myślę, że jest szczuplutka. Jakoś tak fajnie jej się ta waga rozkłada :)

Posted (edited)

I takie tam z kiedyś, Powerragners :evil_lol:

Właśnie koleżanka na FB spytała mnie, czy Tori to suczka czy piesek, bo szuka partnera dla swojej suni :angryy:

Edited by omry
Posted

Odnośnie kolorów, to próbowałaś pogrzebać w funkcjach i zwiększyć nasycenie kolorów?
Nie znam się na cyfrówkach, ale w moim aparacie jest taka opcja :)

Posted

[quote name='Talucha']Haha, dobre zdjęcie :D
Widziałam właśnie to na FB, aż mnie zmroziło, tym bardziej, że nie raz publikowałaś artykuły o pseudo :shake:[/QUOTE]

Mam nadzieję, że wyparuje jej ten pomysł z głowy :)

[quote name='daguerrotype']Odnośnie kolorów, to próbowałaś pogrzebać w funkcjach i zwiększyć nasycenie kolorów?
Nie znam się na cyfrówkach, ale w moim aparacie jest taka opcja :)[/QUOTE]

Nie szukałam, to cyfrówka rodziców i rzadko robię nią zdjęcia. Poza tym dziś jak było słoneczko to zdjęcia ładniejsze wyszły :)

Korci mnie, by spróbować poszyć samemu obróżki dla psów naszych :)
Kupię tasiemki i obszywałabym je takimi materiałami jak ma Corse w swojej ofercie. Dlaczego by nie spróbować? :)

Posted

No, właśnie? Dlaczego, nie? Ja mieszkam na zadupiu i rzadko mam dostęp do pasmanterii, ale gdybym mieszkała w mieście, to pewnie też bym poszukała ładnych tasiemek i pokombinowała sama.
W końcu nawet jeśli nie wyjdzie super równo, to pies się nie obrazi ;)

Posted

[quote name='daguerrotype']No, właśnie? Dlaczego, nie? Ja mieszkam na zadupiu i rzadko mam dostęp do pasmanterii, ale gdybym mieszkała w mieście, to pewnie też bym poszukała ładnych tasiemek i pokombinowała sama.
W końcu nawet jeśli nie wyjdzie super równo, to pies się nie obrazi ;)[/QUOTE]

Ja w sieci znalazłam tasiemki podkładowe i te naszywki :)

Posted

Witamy się i tutaj :)
Sierściaste fajniutkie :loveu:
A zauważyłam, że Tori ma bardzo gęste, ładne futerko. Zwykle widuję jorkowate z ciężkim rzadkim włosem ;)

vege* napisał(a):

U nas dokadnie to samo :shake: w dodatku właściciele yorków jacyś dzicy, na widok podchodzącego psa łapią swojego yorasa na ręce i izolują od wszystkiego i wszystkich... a jak nie łapią, to zaraz jakieś zeschizowane psie osobniki...

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Witamy się i tutaj :)
Sierściaste fajniutkie :loveu:
A zauważyłam, że Tori ma bardzo gęste, ładne futerko. Zwykle widuję jorkowate z ciężkim rzadkim włosem ;)

Witamy :)
Tak, to prawda, Tori ma bardzo delikatny i puszysty włos. Uwielbiam go, serio :loveu: Przytulić się do takiej mięciutkiej podusi to jest coś.
Ale komu ja to mówię, Ty masz przecież Hanisia :D

mychaaaaa napisał(a):
U nas dokadnie to samo :shake: w dodatku właściciele yorków jacyś dzicy, na widok podchodzącego psa łapią swojego yorasa na ręce i izolują od wszystkiego i wszystkich... a jak nie łapią, to zaraz jakieś zeschizowane psie osobniki...

Strasznie ludzie zepsuli te yorki.. Ale co się dziwić, jak się mnoży na potęgę i sprzedaje byle komu :shake:

Wczoraj odebrałam z poczty obróżki od Furkidz. Są po prostu rewelacyjne! Najlepsze obróżki na świecie jak dla nas :)
Jutro postaram się jakieś zdjęcia zrobić.
Dzisiaj nie mamy czasu dla psiaków, ja się uczę cały dzień, bo idę na 18.30 na angielski i mam wieeelki sprawdzian.. Za to Maciej pojechał rano z dziadkami do lekarza gdzieś daleko i dopiero teraz wraca, więc psy żadnego super spaceru dziś nie mają, ale za to jutro pojedziemy nad Miedwie i nadrobimy :)

Posted

mychaaaaa napisał(a):

Gdyby jeszcze właściciele u nas łapali te yorki to bym szczęśliwa była, ale jak właściciel stoi sobie, pali papierosa i gada przez telefon i nie patrzy, że jego dwa 2 kg wypierdki mogą zostać stratowane przez moją 23 kg sukę :shake:
Te dwa yorki właśnie kiedyś się rzuciły na Nukę jeden ugryzł ją w klatę a drugi gryzł po łapach, Nuka wku*wiona na maxa chyba już (a kto by się nie wkurzył na dwa niewychowane psy, które rzucają się na wszystko dookoła), jak powiedziałam właścicielowi, że jak w tempie 3 sekund (dosłownie-liczyłam :p ) nie zabierze swoich psów to będzie je zdrapywał szpachelką z jezdni-POMOGŁO! jak zobaczył mój wyraz twarzy i Nukę ze wszystkimi zębami na wierzchu z takim warkotem, że sama bym się przestraszyła :diabloti:

ps. Oczywiście niech właściciele yorków na dogo się nie obrażają, ja piszę tylko o tych przypadkach, bo wiadomo każdy pies jest inny, a wiem, że są i normalne yorki na tym świecie :evil_lol:

Posted

vege* napisał(a):
Gdyby jeszcze właściciele u nas łapali te yorki to bym szczęśliwa była, ale jak właściciel stoi sobie, pali papierosa i gada przez telefon i nie patrzy, że jego dwa 2 kg wypierdki mogą zostać stratowane przez moją 23 kg sukę :shake:
Te dwa yorki właśnie kiedyś się rzuciły na Nukę jeden ugryzł ją w klatę a drugi gryzł po łapach, Nuka wku*wiona na maxa chyba już (a kto by się nie wkurzył na dwa niewychowane psy, które rzucają się na wszystko dookoła), jak powiedziałam właścicielowi, że jak w tempie 3 sekund (dosłownie-liczyłam :p ) nie zabierze swoich psów to będzie je zdrapywał szpachelką z jezdni-POMOGŁO! jak zobaczył mój wyraz twarzy i Nukę ze wszystkimi zębami na wierzchu z takim warkotem, że sama bym się przestraszyła :diabloti:

ps. Oczywiście niech właściciele yorków na dogo się nie obrażają, ja piszę tylko o tych przypadkach, bo wiadomo każdy pies jest inny, a wiem, że są i normalne yorki na tym świecie :evil_lol:

Taaa, są na forum maniaczki yorecków co to zażarcie ich bronią i już by Cię zjadły za ten post :evil_lol:

Ja tam yorków nie lubię, nigdy więcej psa tej rasy.
Toriczkę mam i kocham ją najmocniej na świecie, na żadnego psa bym jej nie zamieniła, ale poza tym to yorków nie lubię i mieć więcej nie zamierzam.

Posted

Talucha napisał(a):
To masz tak samo jak ja z husky ;)
Też nigdy więcej nie chcę psa tej rasy ale mojego Lastucha kocham :D :loveu:

A dlaczego nie husky? I jaką rasę planujesz w przyszłości? :cool3:

Posted

Husky jakoś nigdy mnie nie kręciły :) Są ładne z wyglądu ale to jednak nie charakterki dla mnie :D Najbardziej mnie wkurza, że tak ciężko nauczyc przywołania, są bardzo niezależne.
W przyszłości na pewno będę miała berneńskiego psa pasterskiego, marzę o takim od zawsze :) Poza tym baaardzo podobają mi się dogi niemieckie :lol: i z mniejszych buldożki francuskie :loveu: No i jakiegoś burka ze schronu, najlepiej takiego, który ma niewielkie szanse na adopcje, np. trójłapki, starsze psiaki, albo niesamowite brzydoty :D

A obróżkami pochwal się jak najszybciej, jestem ciekawa jak wyglądają na Twoich stworkach :) Ja na swoją jeszcze czekam, liczyłam, że dzisiaj już będzie :-(

Posted

a my mamy na osiedlu jednego normalnego yorka, tzn psa który chyba miał być yorkiem ;) ładnie się wita i nawet ma ochotę się bawić, ale jak tylko Etna zaczyna biegać, to biedaczek ucieka :D

Posted

mam tak samo jak Ty - nie przepadam za yorkami (są wyjątki, czyli te normalne) i wiem ze juz psa tej rasy nie bd miala. Ale oczywiscie moja lusie kocham ponad zycie i mogac cofnac czas i miec mojego wymarzonego dalmata wybralabym lusie oczywiscie :)
Te yorki z mojej okolicy sa niezrownowazonymi jazgotami, ale przejezdnie widuje normalne yoreczki, aczkolwiek rzadko.. O nie, przepraszam - pani ze sklepu koło mnie ma normalnego yorka xD

No ale cóż.. to nie ich wina, że przez swoją popularność puste lalunie robią z nich różowe pluszaki.. :(

Posted

motyleqq napisał(a):
a my mamy na osiedlu jednego normalnego yorka, tzn psa który chyba miał być yorkiem ;) ładnie się wita i nawet ma ochotę się bawić, ale jak tylko Etna zaczyna biegać, to biedaczek ucieka :D

My też mamy jednego normalnego yorka, Zu go uwielbia, a ten okruszek nawet nie waży pewnie 2kg, super śmiesznie wyglądają razem jak się obwąchują i machają ogonkami... Na dodatek, to małe nazywa się... Faworek! :lol:

Też jestem ciekawa Waszych nowych obróżek :cool3:

Posted

omry napisał(a):
A dlaczego nie husky? I jaką rasę planujesz w przyszłości? :cool3:

Hodowcy husky mawiają, że jak raz weźmiesz husky to albo będziesz mieć ich całe stadko, albo nigdy więcej nie popełnisz tego błędu ;) widać coś w tym jest :D

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Hodowcy husky mawiają, że jak raz weźmiesz husky to albo będziesz mieć ich całe stadko, albo nigdy więcej nie popełnisz tego błędu ;) widać coś w tym jest :D

Tak chyba ogólnie jest mówione o każdej rasie :lol:

Ja znam dwa normalne i na prawdę sympatyczne yorki. Jednego ma moja koleżanka z klasy, przesympatyczny psiak, nie szczeka, lubi inne psy i nie próbuje ich od razu pozabijać, a drugiego ma mojej babci chrześniaczka, też fajny psiak, taki przytulaśny, ciągle by tylko na kolanach siedział albo na nich spał i też nie szczeka na wszystko dookoła :evil_lol:

Posted

Talucha napisał(a):
Husky jakoś nigdy mnie nie kręciły :) Są ładne z wyglądu ale to jednak nie charakterki dla mnie :D Najbardziej mnie wkurza, że tak ciężko nauczyc przywołania, są bardzo niezależne.
W przyszłości na pewno będę miała berneńskiego psa pasterskiego, marzę o takim od zawsze :) Poza tym baaardzo podobają mi się dogi niemieckie :lol: i z mniejszych buldożki francuskie :loveu: No i jakiegoś burka ze schronu, najlepiej takiego, który ma niewielkie szanse na adopcje, np. trójłapki, starsze psiaki, albo niesamowite brzydoty :D

A obróżkami pochwal się jak najszybciej, jestem ciekawa jak wyglądają na Twoich stworkach :) Ja na swoją jeszcze czekam, liczyłam, że dzisiaj już będzie :-(

Też uwielbiam dogi niemieckie :loveu: A buldożki francuskie, jamniki i łyse grzywki to jedyne małe rasy, które uznaję chyba :D
Jutro zrobię zdjęcia.

motyleqq napisał(a):

Bo Etna to szaleniec jest! Jakby przy Torice zaczęła skakać i zapraszać do zabawy, to Torika by zęby pokazała i uciekła do mnie :D
Ogólnie Torika ludzi olewa, ale jak zobaczy, że ktoś idzie z yorkiem, to już tego ludzia i psa kocha. Piszczy i kręci się w kółko. Dziwny pies :roll:

Amber napisał(a):
Na moim osiedlu wszystkie yorki są normalne... :) A sprawdzałaś jakie ISO masz ustawione w aparacie?

No wiadomo, nie ze wszystkimi jest coś nie tak. Akurat wszystkie, które ja znam, są albo niewybiegane, albo niewychowane, albo agresywne, albo nie wiem co jeszcze. Ale to oczywiście nie wina psów.
Nie sprawdzałam, jutro się pobawię, bo będę robić zdjęcia :)

Victoria napisał(a):
mam tak samo jak Ty - nie przepadam za yorkami (są wyjątki, czyli te normalne) i wiem ze juz psa tej rasy nie bd miala. Ale oczywiscie moja lusie kocham ponad zycie i mogac cofnac czas i miec mojego wymarzonego dalmata wybralabym lusie oczywiscie
Te yorki z mojej okolicy sa niezrownowazonymi jazgotami, ale przejezdnie widuje normalne yoreczki, aczkolwiek rzadko.. O nie, przepraszam - pani ze sklepu koło mnie ma normalnego yorka xD

No ale cóż.. to nie ich wina, że przez swoją popularność puste lalunie robią z nich różowe pluszaki.. :(

Dokładnie. Gdyby nie moda to byłyby normalne psy..
U nas teraz moda przeszła na shih tzu.. Dzisiaj to widziałam mieszankę shih z jakimś Łatkiem spod sklepu chyba.. :roll:

evel napisał(a):
My też mamy jednego normalnego yorka, Zu go uwielbia, a ten okruszek nawet nie waży pewnie 2kg, super śmiesznie wyglądają razem jak się obwąchują i machają ogonkami... Na dodatek, to małe nazywa się... Faworek! :lol:

Też jestem ciekawa Waszych nowych obróżek :cool3:

Faworek :D
Córka Doksy rodziców Macieja, Tekila, też waży trochę ponad kilogram.. Sierścią nadrabia wielkość :) Ale to to upośledzone jest.
Ciągle z nią problemy są zdrowotne, nawet zastrzyku nie może przyjąć, bo jej naczynka pękają i się robią straszne, ropiejące rany..

Obróżki są rewelacyjne, dla nas najlepsze :) Jutro wrzucę zdjęcia.

mychaaaaa napisał(a):

No, północniaki mają charakterek, wiadomo. Sama wiesz :D

vege* napisał(a):
Tak chyba ogólnie jest mówione o każdej rasie :lol:

Ja znam dwa normalne i na prawdę sympatyczne yorki. Jednego ma moja koleżanka z klasy, przesympatyczny psiak, nie szczeka, lubi inne psy i nie próbuje ich od razu pozabijać, a drugiego ma mojej babci chrześniaczka, też fajny psiak, taki przytulaśny, ciągle by tylko na kolanach siedział albo na nich spał i też nie szczeka na wszystko dookoła :evil_lol:

No, to chyba prawda. Ale jednak coś w tym jest.

Bo każdy wychowany i ułożony pies jest fajny :loveu:

Napisałam test. Ze słuchu porażka, nic nie mówię.. Ale z pisemnego praktycznie max :)