Jump to content
Dogomania

Ekipa z zielonego dżipa, czyli Avril, Iwan, Tekila i Kali :D

Recommended Posts

Posted

mychaaaaa napisał(a):
U nas też była moda na shih tzu, ale ogólnie widzę teraz na spacerach masę beagli i pseudospanieli wszelkiej maści i wielkości. Yorki jakoś się przerzedziły.

U mnie królują yorki, labki, onki i właśnie spaniele, inne rasy u mnie w mieście to tylko pojedyncze sztuki :-)

Posted

Byliśmy dziś nad Miedwiem, ale nie miałam aparatu, by zrobić jakieś zdjęcia..
Pogoda cudowna, psy się wypluskały. Iwan pierwszy raz w życiu pływał, zawsze tylko brodził. Trochę z przymusu, bo pośliznął się i wpadł :D, ale płynął normalnie i wrócił na brzeg, a my już chcieliśmy skakać po niego :)

Jutro nie mam w ogóle czasu, ale we wtorek za to sporo, naładuję ten mój zepsuty aparat i postaram się jakieś zdjęcia zrobić psom w nowych obróżkach. Są cudowne, a ta Spicy dla Iwana jest po prostu najpiękniejsza :)

Timonek mój smutny jest, nawet wychodzi z klatki tylko na chwilę i zaraz wraca spać w hamaku. Mnie czasem zaczepia, ale szybko mu się nudzi ta zabawa. Nie biorę go na siłę, bo on nie ma na to ochoty i ucieka, muszę wsadzać rękę do klatki i tam go miziać, wtedy łaskawie pozwoli się trochę podotykać.

Psy po spacerze najadły się i śpią jak zabite.
Ja natomiast powoli godzę się z faktem, że jutro poniedziałek.. :<

Moje dwa aniołki, Biniu z Dolarkiem w czasach młodości..

I Tori w czasach młodości :D

Posted

Nie masz nikogo znajomego co by szczurki posiadał??
Bo może chociażby kilka godzin w tygodniu zabawy z innym ogonkiem zrobiłoby Timonkowi dobrze?? Szkoda malucha.. :(

A Tori jaka czarniutka xD

Posted

Victoria napisał(a):
Nie masz nikogo znajomego co by szczurki posiadał??
Bo może chociażby kilka godzin w tygodniu zabawy z innym ogonkiem zrobiłoby Timonkowi dobrze?? Szkoda malucha.. :(

A Tori jaka czarniutka xD

Ze szczurami to nie jest jak z psami, że się spotkają i bawią :)

Mam pół paznokcia! Na angielskim mi dziś się odczepił trochę, a jak się kąpałam to mi wyskoczył spod skóry w połowie, bo jest martwy, ale druga połowa dalej się trzyma.. Ucięłam go więc i mam pół paznokcia.
Dziwne rzeczy..

Jutro mija nam dokładnie trzy lata, odkąd jesteśmy tak oficjalnie parą :lol:
Pamiętam spacer w deszczu w piątek trzynastego. Piękny był ten dzień :)

Posted

No to gratki :)

WIem, wiem (miałam 3 ogoniaste) i u nas to działało tak, że po kilku kilku/kilkunasto-godzinnych spotkaniach dziewczyny się ze sobą "bawiły". Oczywiście nie tak jak psy czy nawet prosiaki, ale jakaś tam radocha zawsze była i ganianie się po pokoju :D

Posted

Victoria napisał(a):
No to gratki :)

WIem, wiem (miałam 3 ogoniaste) i u nas to działało tak, że po kilku kilku/kilkunasto-godzinnych spotkaniach dziewczyny się ze sobą "bawiły". Oczywiście nie tak jak psy czy nawet prosiaki, ale jakaś tam radocha zawsze była i ganianie się po pokoju :D

Ja kiedyś starałam się połączyć dwie szczurzyce. Nie udawało się, więc stwierdziłam, że odczekam trochę i postaramy się je na takie spotkanka umawiać. Prawie straciłam palec wkładając ręce pomiędzy nie :lol:
Poza tym moje szczury już się nie bawiły, one się iskały i przytulały, ale na harce nie miały ochoty. Nie sądzę, by Timon był zadowolony z obecności obcego szczurka.

Posted

vege* napisał(a):
Ale śliczne obróżki :-)
Bardzo fajnie te paski odznaczają się na czarnym Iwanie :-)

No ja właśnie uwielbiam takie odznaczające się, jaskrawe, kolorowe.. :)

Posted

omry napisał(a):
No ja właśnie uwielbiam takie odznaczające się, jaskrawe, kolorowe.. :)

jeszcze ten pomarańcz tak fajnie pasuje do tego podpalania :-)

Posted

vege* napisał(a):
jeszcze ten pomarańcz tak fajnie pasuje do tego podpalania :-)

Wiadomo :loveu:

Joann napisał(a):
super obróżki kolory mocno w moim typie;], a one sa wytrzymałe? bo wyglądają dość mało solidnie;p

Fakt, że moje psy nie ciągną, tylko czasem Iwan ma nagły zryw, bo koniecznie chce do pieska, ale jak dla mnie nie ma szans, żeby coś tu pękło u normalnie chodzącego psa :) Są właśnie takie delikatne, ale i mocne jednocześnie.

Lucky. napisał(a):
Szczęścia życzę z Maćkiem :loveu:
Wpadacie w sobotę albo niedzielę na spacer jak łąda pogoda będzie ?

Dziękujemy :)
W niedzielę jak będziemy przy kasie możemy wpaść :)

Niedługo zaczynamy pracować chyba.. Nie przeżyję tego :shake: :evil_lol:

Posted

Joann napisał(a):
super obróżki kolory mocno w moim typie;], a one sa wytrzymałe? bo wyglądają dość mało solidnie;p

One tylko tak wyglądają, ale są mocne, tak jak napisała omry, nie ma szans żeby coś pękło :-)