Jasza Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 [quote name='Nutusia']Jezus Maria, Mysza!!!!!! :([/QUOTE] Boję się zaglądać na Dogo czasami.. :-( :-( Quote
Ellig Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 [quote name='Nutusia']Jezus Maria, Mysza!!!!!! :([/QUOTE] :(:(:(:(:(:(:(:(:( Quote
unixena Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Ja nie moge jaka z niej aparatka:diabloti: .Lunka -kleptomanka .:eviltong:.ale ma w sobie tyle uroku osobistego :loveu:ze jak tu sie na nia gniewac ;)? Przeciez to mordka aniolkowata :lilangel:tylko jej aureoli brak :haha:.To macie z nia Natusiu wesolo :laugh2_2:.Jak zaczyna wynosic segregatory i probuje listwy przypodlogowe :haha::haha::haha:(hehheheh) to tylko patrzec ,jak kiedys wytarga cos wiekszego :diabloti:.ma talent dziewczyna ...:siara: Quote
unixena Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Przepraszam za offa .:oops::oops::oops:.ale tam ciotka danavas zostala prawie sama na placu boju z pogryziona reka:shake: i zlapanym psem w garazu ..prosze zajrzyjcie na watek .:modla: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/209090-Nieufny-kundelek-ze-sznurkiem-wro%C5%9Bni%C4%99tym-w-szyje..prubujemy-z%C5%82apa%C4%87-i-zbieramy-na-dt?p=17018291#post17018291"]http://www.dogomania.pl/threads/2090...1#post17018291[/URL] Quote
Ellig Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 [quote name='Ewa Marta']Co u kukułczego jaja słychać?[/QUOTE] Pomagala w remoncie kuchni:) Quote
unixena Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Lunka mordeczko sliczna pokazuj sie nam:kiss_2: .Tylko czekac ,az ciotka Natusia zda nam relacje z nastepnego zlodziejskiego procederu:D.A moze zdazyla juz wyniesc cala kuchnie:shiny: ..hehehhe :evil_lol: Quote
lilk_a Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 [URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=1689754045"][FONT=Georgia][I][B][SIZE=4]allegro Lunki[/SIZE][/B][/I][/FONT][/URL] zamówione przez Nutusię :) podciągnęłam ją pod mixa Australian Cattle Doga ;) [IMG]http://jdemirdjian.com/Dogs/Dog%20Pictures/Australian%20Cattle%20Dog.jpg[/IMG] Quote
Jasza Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Aaaa, wiedziałam, że mi jakiegoś rasowca przypomina! Quote
feliksik Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Luna już wysłana na Onet - dam znać, jak się ukaże Quote
Ellig Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [url]http://psieadopcje.pl/dodaj-ogoszenie/198-warszawa/194-lunka-mix-australian-cattle-do.html[/url] Quote
Nutusia Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Nie no, Luna się lansuje jak złoto! :evil_lol: Dziękujemy wszystkim Ciotkom, które pomagają przy owym lansie :loveu: O rasie Australian Cattle Dog w życiu nie słyszałam - gdybym takie psię na ulicy spotkała, uznałabym, że to wyjątkowej urody kundelasek :razz: Ech, całe życie się człek uczy, a i tak ponoć głupi umrze :diabloti: Luneta na razie zaniechała grubszych kradzieży. Jej łupem padły jedynie moje portki ogrodowe i rolka papieru toaletowego, przy czym to drugie to zdaje się robota zbiorowa :mad: - jeśli nie przy wynoszeniu, to z pewnością przy siekaniu w drobny mak! Wczoraj nasze Dziecię do dom zjechało, więc go od razu uprzedziłam, że jeśli zamierza bałaganić jak to ma w zwyczaju, połowy rzeczy porzuconych na podłodze będzie musiał szukać w choinkach i innych krzakach...:eviltong: Luneta najwyraźniej porzuciła kradziejstwo na rzecz nowej pasji - galopowania w podskokach, celem dogonienia Kreśki, co jest żywcem przeca niemożliwe!!! :evil_lol: Ale co się panna nabiega, mięśnie potrenuje - to jej... Zdarzyło się też parę razy, że się z Lili bawiły - ale tak bardziej stacjonarnie, na moim łóżku się kitłasiły. W ogrodzie niby się do zabawy zapraszają, Lili resztki sznura albo piłeczkę Lunce podtyka, ale zawsze się to kończy na warkotach i odejściu z fochem na faflach. Dziś całą noc nie spałam, bo od 23 Lili ma nieustający ślinotok! :shake: Przez noc zużyłam całą paczkę podkładów higienicznych, dwa ręczniki kąpielowe, a i tak kołdra prześcieradło były całe mokre :placz: Z rana dzwoniłam do Doktora - stawia na zapalenie gardła :cool3: I będzie miał Pańcio za swoje, bo mu się nie chciało podgrzać makaronu!!! :mad: Najpierw sądziłam, że może ją coś ukąsiło, ale żadnego obrzęku nie stwierdziłam. Potem stawiałam, że coś pożarła, bo w nocy o mało mnie nie zagazowała, ale wtedy chyba raczej tak długo by się ślinotok nie utrzymywał. Może być jeszcze problem z zębem lub dziąsłem, ale najbardziej prawdopodobne jest gardło, bo przy tym wszystkim jeszcze sobie tak Liluch pochrząkuje. A jak spała na plecach, to się wręcz nadmiarem śliny dławiła. Co się ruszyła, ja się budziłam, podtykałam podkład pod ryjek, przykrywałam kołderką, patrzyłam czy oddycha... Ale humorek jej dopisuje - apetyt też, więc bez paniki pojechałam do pracy (tym bardziej, że Tomek został w domu). Ale bez wizytacji ulubionego Doktora się z pewnością nie obejdzie :cool3: Quote
Ellig Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Jaga jak ma zapalenie gardla albo angine to zawsze zaczyna sie od slinotoku i dlawienia. Quote
Nutusia Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 No, czyli doktorowa diagnoza telefoniczna może się okazać trafna! :) A miałam dziś prasować - i znów mi się upiecze, bo z gliździochem trza jechać Doktora zwizytować :) Quote
lilk_a Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 może to być też skręt żołądka , ale byłyby jeszcze inne, dodatkowe objawy , np rozdęcie brzucha niepokój , duszność ... może to być nadkwasota jest taki sposób na sprawdzenie czy to zapalenie gardła , trzeba lekko ścisnąć psu szyję pod pyskiem i wtedy zaczyna przełykać ślinę tegorocznego sylwestra spędziliśmy na obserwowaniu naszej suni biegaliśmy za psem , zastanawiając się co się może jej dziać , wylizała i uśliniła nam całą podłogę w mieszkaniu , dywany również ,przełykała, glut śliny wisiał jej przy pysku ...zapakowałam pod kołdrę , dałam wapno i rutinoscorbin , bo też podejrzewałam coś z gardłem.... na następny dzień zwymiotowała ok 40 cm cienkiego sznureczka , do tej pory nie wiem gdzie go znalazła Quote
Nutusia Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Lilunia - weź mnie nie strasz, co?... Już i tak wystarczająco się boję i jestem okropnie niewyspana :( Quote
lilk_a Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 bo to trzeba wszystkie możliwości brać pod uwagę ;) nie straszę , na pewno to nic poważnego chociaż ... piszesz że od niedawna dużo biega , biorąc pod uwagę jej przeszłość to raczej pełnego brzucha nie miała za często i brzusio nienawykły do obciążenia więc biegając z pełnym brzuchem mogła skręcić sobie żołądek ( no chyba, że pilnujecie żeby nie biegała ostro po jedzeniu ) piszesz też że zjadła zimny makaron i gazowała w nocy więc może nadkwasota ją dopadła ale jak Lila chrząka to może obie panienki zaraziły się jakimś wirusem :) dobrze już dobrze ... idę sobie :):) popracować trzeba trochę ;) Quote
Nutusia Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Pracuj, pracuj - bo to nie Luna chora, tylko właśnie Lili! :razz: A jak wiadomo - Lilcioch biega już u mnie dłuższy czas! :evil_lol: Luna jeszcze ze mną w łóżku nie śpi, choć robi coraz śmielsze podchody ;) Quote
lilk_a Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem :oops::evil_lol: Quote
Nutusia Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Tak to jest jak się cichaczem w robocie podczytuje :) Rozliczyłam wreszcie bazarek ciuszkowy "Wyposaż dziecko na wakacje" - uzyskałam kwotę 105 zł - HURRA!!! Z największą przyjemnością wpisałam do postu rozliczeniowego :) Quote
lilk_a Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [quote name='Nutusia']Tak to jest jak się cichaczem w robocie podczytuje :) (...)[/QUOTE] ja jestem w domu , praca to za dużo powiedziane , po prostu zbieram się do malowania obrazu na zamówienie i tak mi się nie chce ....;) Quote
Nutusia Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Aj tam - bo ludzie powinni zamawiać obrazy zgodnie z "weną artysty" - wtedy by szło łatwiej! :) Quote
feliksik Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Nutusia dzisiaj tempo expresowe, chyba trafiłam na dobry dzień Pani od artykułów - Luna już na Onecie: [URL]http://pies.onet.pl/65126,26,0,luna_-_kukulcze_jajo,artykul.html[/URL] Quote
Nutusia Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Ojeju!!!!!!!!!!!!!!! Luneta... lansiara - do domu zaraz się chyba wybierze... OBY!!!!! Quote
Recommended Posts