Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 684
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja nie moge jaka z niej aparatka:diabloti: .Lunka -kleptomanka .:eviltong:.ale ma w sobie tyle uroku osobistego :loveu:ze jak tu sie na nia gniewac ;)? Przeciez to mordka aniolkowata :lilangel:tylko jej aureoli brak :haha:.To macie z nia Natusiu wesolo :laugh2_2:.Jak zaczyna wynosic segregatory i probuje listwy przypodlogowe :haha::haha::haha:(hehheheh) to tylko patrzec ,jak kiedys wytarga cos wiekszego :diabloti:.ma talent dziewczyna ...:siara:

Posted

Przepraszam za offa .:oops::oops::oops:.ale tam ciotka danavas zostala prawie sama na placu boju z pogryziona reka:shake: i zlapanym psem w garazu ..prosze zajrzyjcie na watek .:modla:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/209090-Nieufny-kundelek-ze-sznurkiem-wro%C5%9Bni%C4%99tym-w-szyje..prubujemy-z%C5%82apa%C4%87-i-zbieramy-na-dt?p=17018291#post17018291"]http://www.dogomania.pl/threads/2090...1#post17018291[/URL]

Posted

Lunka mordeczko sliczna pokazuj sie nam:kiss_2: .Tylko czekac ,az ciotka Natusia zda nam relacje z nastepnego zlodziejskiego procederu:D.A moze zdazyla juz wyniesc cala kuchnie:shiny: ..hehehhe :evil_lol:

Posted

[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=1689754045"][FONT=Georgia][I][B][SIZE=4]allegro Lunki[/SIZE][/B][/I][/FONT][/URL]
zamówione przez Nutusię :)
podciągnęłam ją pod mixa Australian Cattle Doga ;)

[IMG]http://jdemirdjian.com/Dogs/Dog%20Pictures/Australian%20Cattle%20Dog.jpg[/IMG]

Posted

Nie no, Luna się lansuje jak złoto! :evil_lol: Dziękujemy wszystkim Ciotkom, które pomagają przy owym lansie :loveu: O rasie Australian Cattle Dog w życiu nie słyszałam - gdybym takie psię na ulicy spotkała, uznałabym, że to wyjątkowej urody kundelasek :razz: Ech, całe życie się człek uczy, a i tak ponoć głupi umrze :diabloti:
Luneta na razie zaniechała grubszych kradzieży. Jej łupem padły jedynie moje portki ogrodowe i rolka papieru toaletowego, przy czym to drugie to zdaje się robota zbiorowa :mad: - jeśli nie przy wynoszeniu, to z pewnością przy siekaniu w drobny mak! Wczoraj nasze Dziecię do dom zjechało, więc go od razu uprzedziłam, że jeśli zamierza bałaganić jak to ma w zwyczaju, połowy rzeczy porzuconych na podłodze będzie musiał szukać w choinkach i innych krzakach...:eviltong:
Luneta najwyraźniej porzuciła kradziejstwo na rzecz nowej pasji - galopowania w podskokach, celem dogonienia Kreśki, co jest żywcem przeca niemożliwe!!! :evil_lol: Ale co się panna nabiega, mięśnie potrenuje - to jej... Zdarzyło się też parę razy, że się z Lili bawiły - ale tak bardziej stacjonarnie, na moim łóżku się kitłasiły. W ogrodzie niby się do zabawy zapraszają, Lili resztki sznura albo piłeczkę Lunce podtyka, ale zawsze się to kończy na warkotach i odejściu z fochem na faflach.
Dziś całą noc nie spałam, bo od 23 Lili ma nieustający ślinotok! :shake: Przez noc zużyłam całą paczkę podkładów higienicznych, dwa ręczniki kąpielowe, a i tak kołdra prześcieradło były całe mokre :placz: Z rana dzwoniłam do Doktora - stawia na zapalenie gardła :cool3: I będzie miał Pańcio za swoje, bo mu się nie chciało podgrzać makaronu!!! :mad: Najpierw sądziłam, że może ją coś ukąsiło, ale żadnego obrzęku nie stwierdziłam. Potem stawiałam, że coś pożarła, bo w nocy o mało mnie nie zagazowała, ale wtedy chyba raczej tak długo by się ślinotok nie utrzymywał. Może być jeszcze problem z zębem lub dziąsłem, ale najbardziej prawdopodobne jest gardło, bo przy tym wszystkim jeszcze sobie tak Liluch pochrząkuje. A jak spała na plecach, to się wręcz nadmiarem śliny dławiła. Co się ruszyła, ja się budziłam, podtykałam podkład pod ryjek, przykrywałam kołderką, patrzyłam czy oddycha... Ale humorek jej dopisuje - apetyt też, więc bez paniki pojechałam do pracy (tym bardziej, że Tomek został w domu). Ale bez wizytacji ulubionego Doktora się z pewnością nie obejdzie :cool3:

Posted

No, czyli doktorowa diagnoza telefoniczna może się okazać trafna! :) A miałam dziś prasować - i znów mi się upiecze, bo z gliździochem trza jechać Doktora zwizytować :)

Posted

może to być też skręt żołądka , ale byłyby jeszcze inne, dodatkowe objawy , np rozdęcie brzucha niepokój , duszność ...
może to być nadkwasota
jest taki sposób na sprawdzenie czy to zapalenie gardła , trzeba lekko ścisnąć psu szyję pod pyskiem i wtedy zaczyna przełykać ślinę
tegorocznego sylwestra spędziliśmy na obserwowaniu naszej suni
biegaliśmy za psem , zastanawiając się co się może jej dziać , wylizała i uśliniła nam całą podłogę w mieszkaniu , dywany również ,przełykała, glut śliny wisiał jej przy pysku ...zapakowałam pod kołdrę , dałam wapno i rutinoscorbin , bo też podejrzewałam coś z gardłem....
na następny dzień zwymiotowała ok 40 cm cienkiego sznureczka , do tej pory nie wiem gdzie go znalazła

Posted

bo to trzeba wszystkie możliwości brać pod uwagę ;) nie straszę , na pewno to nic poważnego
chociaż ...
piszesz że od niedawna dużo biega , biorąc pod uwagę jej przeszłość to raczej pełnego brzucha nie miała za często i brzusio nienawykły do obciążenia więc biegając z pełnym brzuchem mogła skręcić sobie żołądek ( no chyba, że pilnujecie żeby nie biegała ostro po jedzeniu )
piszesz też że zjadła zimny makaron i gazowała w nocy więc może nadkwasota ją dopadła
ale jak Lila chrząka to może obie panienki zaraziły się jakimś wirusem :)

dobrze już dobrze ... idę sobie :):) popracować trzeba trochę ;)

Posted

Pracuj, pracuj - bo to nie Luna chora, tylko właśnie Lili! :razz: A jak wiadomo - Lilcioch biega już u mnie dłuższy czas! :evil_lol: Luna jeszcze ze mną w łóżku nie śpi, choć robi coraz śmielsze podchody ;)

Posted

Tak to jest jak się cichaczem w robocie podczytuje :)
Rozliczyłam wreszcie bazarek ciuszkowy "Wyposaż dziecko na wakacje" - uzyskałam kwotę 105 zł - HURRA!!! Z największą przyjemnością wpisałam do postu rozliczeniowego :)

Posted

[quote name='Nutusia']Tak to jest jak się cichaczem w robocie podczytuje :)
(...)[/QUOTE]
ja jestem w domu , praca to za dużo powiedziane , po prostu zbieram się do malowania obrazu na zamówienie i tak mi się nie chce ....;)

Posted

Nutusia dzisiaj tempo expresowe, chyba trafiłam na dobry dzień Pani od artykułów - Luna już na Onecie: [URL]http://pies.onet.pl/65126,26,0,luna_-_kukulcze_jajo,artykul.html[/URL]