Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 684
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Oj, oj, rozkręca się Lunetta coraz bardziej! Wczoraj byliśmy u sąsiadów na grillu - po powrocie powitała nas taką galopadą, że nie nadążałam jej śledzić wzrokiem! :) I wielce jest z niej pies obronny - bardzo groźnie szczeka przy bramie na obcych. Nie jestem pewna czy tak by łatwo wpuściła intruza, gdyby nas w domu nie było. No i... czy by intruz zaryzykował wejście :)
Natomiast najbardziej muszę ją pochwalić za łagodność i anielską cierpliwość przy czesaniu. W sobotę wzięłam się wreszcie za szczotkę, bo okropnie z niej sierść wyłazi. Po pierwsze bo lato, ale też z pewnością po ciąży, w której permanentnie była niedożywiona, no i po narkozie przy sterylce... Siedziała bardzo grzecznie, potem się położyła, lizała mnie po rękach i tylko troszeczkę była zniecierpliwiona przy wyczesywaniu kitki. Za to przy portkach wywaliła się kołami do góry!!! A w portkach właśnie najwięcej było "pędzelków" i kołtunków. Przekładałam ją, podnosiłam do góry łapy - żadnych protestów! Wyczesałam pełną reklamówkę wełny :) Ech, gdyby Lesio pozwalał się tak czesać, byłby psem wystawowym :) A i Lunetka-Lornetka od razu nabrała figurki :)

Posted

Dziękuję za życzenia i piękny bukiet :)

A Ciotki gdzie - zalało Was, że do Lunety-Lornety nie zaglądacie?...
Lunetta stała się do bólu upierdliwa jeśli chodzi o mizianki - pcha łepetynę na siłę, a gdy przestaje się głaskać, podaje na zmianę obie łapy z prośbą o jeszcze! :) Do żadnego innego psa nie mogę nawet zagadać, bo od razu Luni wyrasta jak spod ziemi "będziesz głaskać? to mnie też!" :) Do czesania się wykłada na pleckach i tylko przekłada z boku na bok. Tak z niej sierść wyłazi, że niedługo zrobi się z niej gładkowłosy chart!!! Zaczęłam jej siemienia do jedzonka dosypywać...

Posted

Bardzo dziękujemy! Luneta w łóżku nie śpi (choćby bardzo chciała), bo jest kudełkowata i wyłazi z niej tona sierści. Ma swój tapczan (a nawet dwa) i tam się wykłada na boczku :) A rano mam obowiązkowe głaskanie łepetyny, z podawaniem łap na przemian tak szybko, że traci równowagę i kończy się głaskaniem piegowatego brzuchola :) Od jakiegoś czasu ma też ciąg na michę - je szybciej i do ostatniego okruszka. To zapewne wynik sterylki. Na szczęście przytycie jej nie grozi przy tych harcach z Lili i Kreską. Z Kreską bawią się też w cyrk - Luna jest lwem otwierającym paszczę, a Kreśka pakuje do tej paszczy swoją łepetynę jako odważna pogromczyni :)

Posted

Przydałoby się, żeby się w końcu wzajemnie znaleźli...

Luneta przestała wynosić rzeczy - przerzuciła się na kradzież jedzenia :) Malowniczo ozdobiła mi kuchnię sosem pomidorowym z gołąbków, gdy garnek wylądował z blatu na podłodze... po czym zwędziła rozmrażające się w wodzie mięcho wkładkowe na psi kociołek, woda malowniczo rozlała się po kuchni, a kociołek nabił sobie guza i w jednym miejscu jest teraz wypukły :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Przydałoby się, żeby się w końcu wzajemnie znaleźli...

Luneta przestała wynosić rzeczy - przerzuciła się na kradzież jedzenia :) Malowniczo ozdobiła mi kuchnię sosem pomidorowym z gołąbków, gdy garnek wylądował z blatu na podłodze... po czym zwędziła rozmrażające się w wodzie mięcho wkładkowe na psi kociołek, woda malowniczo rozlała się po kuchni, a kociołek nabił sobie guza i w jednym miejscu jest teraz wypukły :)

to nie Luna:)To jakas rozrabiaka:)

Posted

Baaaardzo pięknie dziękujemy i kłaniamy się nisko oraz podajemy dwie łapy na raz! :) Jest też ciąg dalszy ogłoszeń z bazarku Dogo07, ale telefon milczy i w skrzynce pusto :( Mówię Wam, zmienię tekst, że to zołza jest, kradziejka i mendzioch - od razu się ruch zrobi :)