Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

10 godzin Nustusiu - kiedyś myslałam że to nie do ogarnięcia i że nie możemy mieć psa.
Nie mieliśmy samochodu i droga do pracy i z pracy nam zajmowała dwie godziny, plus osiem w pracy.
Ale bez psa wytrzymałam kilkanaście dni...
Teraz ogony są same 9 godzin, i wiem, że to sporo, ale wiem też, że im to wynagradzam i że są szczęśliwe.

Lunetka - gratulacje - byłaś super grzeczna!!!

• Replies 684
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

I oby jej ta grzeczność została na dłużej... :) Najbardziej napięta sytuacja jest pomiędzy Lunką a Lili - tak się do siebie "skradają" w napięciu. Kajtek jak to Kajtek - niczym się ta mała gangrena nie przejmuje i potrafi skoczyć z łóżka Lunie prosto na głowę. Kreska pochodzi do niej spokojnie i też nic się nie dzieje. Z Lesiem ignorują się kompletnie. Na Nockę Lunka trochę nerwowo reaguje, ale kicia daje radę :) Z jedzeniem trochę z niej wybredziocha. Nie chciała gotowanego, więc dałam jej porcję karmy Kajki dla szczeniąt, którą ta dostała od Ellig i wrąbała za apetytem. Nadal jest trochę nieśmiała do nas. Niby się cieszy, merda, przychodzi, ale gdy choćby na chwilę przestajemy jej poświęcać uwagę, idzie do sypialni na swoje posłanie. Wczoraj ją zanęciliśmy i położyła się w salonie, przy kanapie. Tak, żebym ją mogła w każdej chwili pogłaskać. Trochę jeszcze jest "sztywna", ale już pojawiają się momenty, że luzacko kładzie się na boczku do miziania - szczególnie rano, jak spuszczam rękę z łóżka i delikatnie ją gładzę po mordce...

[B]Wczoraj dotarły wpłaty na Lunę: 50 zł od Unixeny, 10 zł od Bella51 i 200 zł od Anny A. J. z Wrocławia - pięknie dziękujemy![/B]

Ponieważ Fibi nie pojawia się na wątku, czy jest możliwość, żeby ktoś (np. ja) poprosił moda o przypisanie mi pierwszego postu? Chciałabym, żeby księgowość Lunety była prowadzona na bieżąco, w pierwszym poście i żeby wszyscy "fani Lunki" w każdej chwili mogli sprawdzić czy ich wpłaty dotarły oraz na co są wydatkowane pieniądze.

Posted

Oj, Nutusiu - sunia ma maniery, nie pcha się nieproszona, a Ty ją zaraz będziesz tego oduczać:) Tak jak u mnie - żeby nie wiem jaki pies trafił - każdego nauczę żebractwa, spania w łóżku i ładowania się na kolana :diabloti:

Pisz do maupy - fibi zaginęła w akcji najwyraźniej.

A co z refundacją sterylki?

Posted

No właśnie - o tym zapomniałam wspomnieć, że Luna jest pierwszym moim tymczasem (po Tosi), który się nie pcha do łóżka! :) To, mam nadzieję, jej zostanie :)
Do maupy napisałam.
Fibi... no cóż...
A z refundacją sterylki też nic nie wiem :( Napisałam do mtf zalesie, bo to ona chyba zgłaszała Lunetę, ale odpowiedzi brak :( Gdzie jeszcze mogłabym zapytać? Bo poniekąd czuję się odpowiedzialna za uregulowanie faktury u naszego Doktora - tak wyszło :(

Posted

Mtf zalesie zgłaszała do Skarbonki, więc na pewno do Soemy warto napisać. W przypadku sterylek aborcyjnych jest pierwszeństwo. Nutusiu, napisz i opisz całą sytuację, że takie kukułcze jajo masz.

Posted

[quote name='Nutusia']A z refundacją sterylki też nic nie wiem :( Napisałam do mtf zalesie, bo to ona chyba zgłaszała Lunetę, ale odpowiedzi brak :( Gdzie jeszcze mogłabym zapytać? Bo poniekąd czuję się odpowiedzialna za uregulowanie faktury u naszego Doktora - tak wyszło :([/QUOTE]

Nutusiu, a możesz narazie zapłacić za sterylkę z tej zebranej kwoty? Co jeszcze jest potrzebne dla suni na już? Mam w tej chwili sporo wydatków i wpłacić nie bardzo mam co, ale mogę pożyczyć Lunce w razie czego 200 - 300 zł, żebyś miala na bieżące wydatki, a jak się kaska dla Luny uzbiera, to mi oddasz, co? W każdej chwili mogę przelać Ci kaskę, zakupy zrobię w razie czego na kartę kredytową.
Smutne dla mnie jest to, że w sumie zaoferowałaś pomoc na 2 dni, a w rezultacie zostałaś z sunią w domu, chociaż wyraźnie pisałaś, że nie może u Ciebie zostać. Lunka ma szczęście, że trafiła na ludzi o wieeeeelkich sercach, którzy nie są w stanie oddać małej do schronu, ale tak nie powinno być niestety. Oczekiwałabym choćby pojawienia się fibi na wątku i wsparcia Cię w tej sytuacji:-( No nic, kilka osób w każdym razie jest tutaj z Tobą i nie zostawimy Cię na pewno:-)\
Dobrze, że Lunka spokojnie zostaje w domu i że wytrzymuje tyle bez siusiania.

Posted

Myślę, że Soema nie odmówi, tylko trzeba napisać, że sprawa pilna, może to gdzieś umknęło. I bez cackania się, tylko kawę na ławę - pies wylądował u Ciebie z dobrodziejstwem inwentarza, czasu nie było na szukanie tańszego doktora, a teraz zostałaś z suką i długami. Nie może być tak, że na płatne DT zbieramy kasę i stajemy na głowie, a BDT zawsze jakoś buja się sam. Nie możemy dac Ci zginąć Nutusiu ;)
Ewa, jeśli masz się jakoś gimnastykować, to nie ma co - ja też mogę pożyczyć jakiś grosz z opcją umorzenia części pożyczki ;)

Posted

O matko święta - jeszcze raz - co i do kogo mam napisać? :oops: Na razie napisalam do Maupa4 o pierwszy post :)
Zaraz się podsumuję z finansami i może rzeczywiście zapłacę Doktorowi, bo z kim jak z kim, ale z nim wolę nie mieć na pieńku :razz: Karmę dziś odbieram od Ellig:loveu:, więc póki co wydatków dodatkowych nie ma. Przy zdjęciu szwów pewnie ją zaszczepimy od razu - nie pamiętam jaki to koszt. Mój bazarek w ogóle nie idzie - jestem zła jak chrzan. Mam jeszcze masę fantów, ale nie mam czasu focić i opisywać :shake: No nic, powoli ogarnę. Szczególnie przy wsparciu takiej WSPANIAŁEJ EKIPY! :loveu:

Aha, czyli rozumiem, że fakturę za sterylkę mam wziąć na tę organizację z Sandomierza podaną na wątku sterylkowej skarbonki, tak? I jeśli zapłacę gotówką, to na fakturze wpisać, że gotówką, tak? A potem w razie czego żeby zwrot poszedł na moje konto, tak? :evil_lol:

Posted

[quote name='mmd']Ewa, jeśli masz się jakoś gimnastykować, to nie ma co - ja też mogę pożyczyć jakiś grosz z opcją umorzenia części pożyczki ;)[/QUOTE]

Kochana, ja też myślałam o umorzeniu części pożyczki;-) Gimnastyka w zasadzie żadna, bo wystarczy wyjąć kartę i zapłacić za zakupy. Te miesiąc mam masakryczny po prostu. Ubezpieczenie samochodu, do tego przegląd i podbicie dowodu rejestracyjnego i w końcu przepisanie mojej przyczepy na mnie, bo to wisi od ubiegłego roku. Muszę więc zamówić tłumaczenie, załatwić jej przegląd itp. i stąd takie kłopoty z kasą:-(

Posted

[quote name='Nutusia']O matko święta - jeszcze raz - co i do kogo mam napisać? :oops: Na razie napisalam do Maupa4 o pierwszy post :)
Zaraz się podsumuję z finansami i może rzeczywiście zapłacę Doktorowi, bo z kim jak z kim, ale z nim wolę nie mieć na pieńku :razz: Karmę dziś odbieram od Ellig:loveu:, więc póki co wydatków dodatkowych nie ma. Przy zdjęciu szwów pewnie ją zaszczepimy od razu - nie pamiętam jaki to koszt. Mój bazarek w ogóle nie idzie - jestem zła jak chrzan. Mam jeszcze masę fantów, ale nie mam czasu focić i opisywać :shake: No nic, powoli ogarnę. Szczególnie przy wsparciu takiej WSPANIAŁEJ EKIPY! :loveu:

Aha, czyli rozumiem, że fakturę za sterylkę mam wziąć na tę organizację z Sandomierza podaną na wątku sterylkowej skarbonki, tak? I jeśli zapłacę gotówką, to na fakturze wpisać, że gotówką, tak? A potem w razie czego żeby zwrot poszedł na moje konto, tak? :evil_lol:[/QUOTE]
Weź ciotko wejdź tu:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29?p=17019947#post17019947[/url]
i o wszystko zapytaj :)
PW do Soemy nie wyślesz bo ma zapchane

Posted

No dobra - napisałam, choć Ty już wszystko pięknie wyłuszczyłaś i dzięki za nazwanie mnie NAWIEDZONĄ!!!! :mad::evil_lol: To teraz co?... Czekam na odpowiedź, a póki co się podliczam z finansami... Z pisaniem do Kundelkowej skarbonki może się wstrzymam, bo jeśli dostaniemy zwrot (przynajmniej częściowy) za sterylkę, to jakoś tam chyba wyjdziemy na swoje, a inny kundelasek skorzysta. Bo przecież nie będziemy pisać do Kundelków, żeby się na hotel zrzuciły! :crazyeye: A w ogóle tak w temacie, to gdzieś niedawno przeczytałam na którymś z wątków, że ruch jest tylko tam, gdzie się kasę na drogi hotel zbiera:roll:. I to by się zgadzało z teorią Mmd na temat nawiedzenia tych, którzy oferują BDT - no tośmy się doprosili...:shake:

Posted

na watku skarpety sterylkowej napisalam-reguly sa w pierwszym poscie watku sterylkowego -pierwszy raz zglaszam tam psa wiec nie wiem jaka kolejnosc wplat jest,moge przelac obiecana kwote na wskazane przez nastusia konto ,o przeznaczeniu na co maja byc uzyte niech sama zdecyduje.prosze o numer konta przed 21 dzisiaj bo jestem na urlopie i dostep do netu mam sporadyczny

Posted

[quote name='Nutusia']No dobra - napisałam, choć Ty już wszystko pięknie wyłuszczyłaś i dzięki za nazwanie mnie NAWIEDZONĄ!!!! :mad::evil_lol: To teraz co?... Czekam na odpowiedź, a póki co się podliczam z finansami... Z pisaniem do Kundelkowej skarbonki może się wstrzymam, bo jeśli dostaniemy zwrot (przynajmniej częściowy) za sterylkę, to jakoś tam chyba wyjdziemy na swoje, a inny kundelasek skorzysta. Bo przecież nie będziemy pisać do Kundelków, żeby się na hotel zrzuciły! :crazyeye: A w ogóle tak w temacie, to gdzieś niedawno przeczytałam na którymś z wątków, że ruch jest tylko tam, gdzie się kasę na drogi hotel zbiera:roll:. I to by się zgadzało z teorią Mmd na temat nawiedzenia tych, którzy oferują BDT - no tośmy się doprosili...:shake:[/QUOTE]
Wiesz, już powstał wątek nawet o BDT w tym stylu. Że trzeba mieć nierówno pod sufitem itd. Z jednej strony wkurza mnie płacenie za hotele, z drugiej - jak widzę, że wciśnięcie psa komuś za darmo zazwyczaj kończy się ewakuacją z wątku większości obecnych to myślę, że jakieś ryczałty choc trzeba by wprowadzić.

U Lakusia było to samo - najpierw na wątku był taki ruch, że 100 postów na godzinę, cioteczki płakały, kase dawały, oburzały się, że nikt po przetrąconego natychmiast nie jedzie, bo ona to by... (tu domyślnie w nocy pognała), a jak Lakus już na BDT u WiosnaA był i w końcu potrzebował kasy to zapadła cisza. A cioteczka domyślnie gnająca w nocy po psa to w ogóle się wypięła. Ze starej ekipy zostały agata51 i malibo57 o ile dobrze pamiętam i długo im tego nie zapomnę. A ja się umiem odwdzięczyć, pamięć mam dobrą :)

Posted

Tak jak pisałam juz jesli ktos może przewiec sunie do poznania to sunia ma zapewniony dt darmowy opieke karme itp tylko czy ktos moze pomóc w transporcie suni ?

Posted

Jest odpowiedź Soemy :)
Jak już dostaniesz 1-szy post, to nie zapomnij wkleić tego ozdobnika:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29?p=14571219#post14571219"][IMG]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/pg/se/vfxn/ATKRqIhBqaqusNeRUB.png[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Nutusia']Sterylka - 330 zł
Podkłady, które wczoraj kupiłaś - 10zł
wizyta u weta - 50 zł

[SIZE=3][B]razem 390zł[/B][/SIZE][/QUOTE]

Nutusiu, masz pierwszy post, działaj więc:-) Trzeba chyba zmienić jego treść, co?

Super, że mtf zalesie wyśle Ci kaskę, to trochę poratuje fundusz Lunki, dziękujemy bardzo!!!

Posted

Ale cukrują! :) Przez Lunetę pozostałe wątki leżą odłogiem :( A bazarek to nawet leży i kwiczy :(

Zrobiłam porządek w pierwszym poście - proszę o zajrzenie, sprawdzenie i uwagi (mogą być krytyczne) :)