Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie znajduję słów pocieszenia, bo takich nie ma.
Blondi - Aniołeczku, śliczny pieseczku,
Życie Cię okpiło, za szybko opuściło.
Moja mała Tula może Cię przytula?
Biegajcie radosne za Tęczowym Mostem.

Posted

Blondusiu, bądź szczęśliwa tam, gdzie jesteś...

Beciu, Majusko, Agulo, trzymajcie się, ciepłe myśli Wam ślę. Życzę Wam na przekór wszystkiemu, co złe i niesprawiedliwe, dużo siły i wytrwania. Bo kto będzie dalej pomagał tym naszym kochanym bidom???

Posted

Bardzo mi przykro z powodu tego co stało się Blondi :(...

Przepraszam że tutaj, ale chciałabym na chwilę odnieść się do ogłoszenia z Carrefoura... Dwie strony wcześniej. Ingo- szczególnie wazne jest to, bo ta mała suczka przypomina mi Twoją Mimi...

Posted

Chciałam wszystkim Wam podziękować za wszelką pomoc w tych ciężkich dla nas chwilach. Za wsparcie i słowa otuchy, za sms, maile i telefony które otrzymałam, a które nie pozwoliły mi zwariować. Szczególne podziękowania dla Anette za profesjonalnie przygotowaną i poprowadzoną akcję poszukiwawczą , Ninti za pomoc w rozwieszaniu plakatów, Fidze33 i Florentynce za to, że zdjęły ze mnie brzemię identyfikacji pośmiertnych zdjęć Blondi, TZ Figi33 za towarzyszenie p.Andrzejowi do SITA i narażenie na przeżywanie tak przykrych emocji.
I wreszcie pragnę z całego serca podziękować panu Andrzejowi za to, że okazał się prawdziwym właścicielem Blondi, choć był nim tak krótko.
Pan Andrzej łamiącym głosem zapytał mnie, czy może zostawić sobie obróżkę Blondi - swojego psa, który tak tragicznie zginął ale na zawsze pozostanie w ich sercach.
Jest we mnie też dużo złości, już nie wiem na co i na kogo, chyba na zły los bo wiem, że Blondi w nowym domku byłaby najszczęsliwszym psem na świecie, rozpieszczanym i kochanym i tak niewiele brakło, tak strasznie mało brakło, ciut, ciut.....
Jesteście naprawdę wszyscy wspaniali, jeszcze raz dziękuję za wszystko, a teraz sama ze sobą muszę zmierzyć się z tym wszystkim......

Posted

Beciu, cały czas kiedy trwały poszukiwania Blondi i potem, myślałam o tym, co Ty teraz napisałaś. Że dom dla Blondi był takim z prawdziwego zdarzenia.
Pamiętam, jaki straszny stres przeżywałam, kiedy szukaliśmy Chanel - czułam się przytłoczona odpowiedzialnością, bo to ja byłam na wizycie przedadopcyjnej i wystawiłam pozytywną opinię ludziom, którym nie chciało się palcem kiwnąć, żeby szukać swojego zaginionego psa...

Biedna mała Blondi - los z niej okrutnie zadrwił, ale odeszła kochana, czyjaś - nie każdy pies ma taką szansę.
Jestem przekonana, że kiedy kogoś - człowieka czy zwierzę - spotyka śmierć, ważne są emocje, bo inne rzeczy nie przekraczają bariery śmierci - uczucia tak.
Może to głupie, ale wierzę, że kiedy psia duszyczka odłącza się od ciała, kiedy mija fizyczny ból - wtedy w jakiejś nieograniczonej przestrzeni ociera się o ludzkie myśli, wysyłane w jej stronę. I czuje wtedy, że ktoś jest obok, że komuś zależy, że ktoś troskliwą myślą głaszcze psią duszyczkę, która już nie jest sama i zagubiona.

Posted

Beciu , też mnie to bardzo przejęło , bardzo siedzi mi w głowie . I na pewno każdemu komu los Blondi nie jest obojętny ..
Blondi mogła mieć wspaniały dom , ale wydarzył się wypadek. Nikt nie mógł go przewidzieć , stało się , nie odwrócimy tego . Blondi mógł przytrafić się wypadek nawet na terenie przytuliska , co zrobić...
Okrutny los , ale to prawda , Blondi nie była bezimiennym , niechcianym i niekochanym psem , numerem w schronisku , gdzie jak pies umiera , pisze się w protokóle nr padł tego i tego dnia .
Blondi była bardzo kochana i tyle osób o niej myśli , i na pewno już na zawsze pozostanie w naszych sercach .
Beciu bardzo o Was myślę i mam nadzieję ,ze wrócicie do nas , bo bardzo Was kochamy.
Kiedyś spotkamy się z naszymi zwierzętami , będą na nas czekać i merdać ogonkami na powitanie . Bardzo w to wierzę .

Posted

Blonduniu myślę o Tobie i o Was wszystkich dziewczyny ..i chłopaki też, dziękuje , że tak wiele pomogliście i byliście z nami, tak trudno się z tym pogodzić:-(:-(:-(

• 6 months later...
  • 4 months later...
  • 11 months later...