koosiek Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 W przytulisku w Konstancinie pod Warszawą siedzi bullowaty dzieciak. Chłopiec na cito szuka DT albo DS - przytulisko co tydzień wydaje psy na wiejskiej giełdzie, małemu grozi giełda już w tą niedzielę :( Błagam o pomoc dla niego, ze Słomczyna trafi na łańcuch do chłopa albo do dresa na lans po osiedlu... EDIT: Nelson już w DT :) Tekst do ogłoszeń: KLIK!, aktualne zdjęcia: KLIK! EDIT2: Nelson ma parwo :( Potrzebna pomoc w opłaceniu leczenia, do tej pory to koszt 300 zł. Wpłat można dokonywać na konto: AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych ul. Żwirki i Wigury 1b/37, 02-143 Warszawa 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463 Z dopiskiem "Nelson" Quote
PaulinKa030894 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Właśnie psiurka wyslalam do jednego zainteresowanego szczeniakiem takiej rasy. CZekam na odpowiedz Quote
tripti Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 na giełdzie na bank znajdzie amatora :( może jakieś Fundacje astowate pomogłyby? Quote
PaulinKa030894 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Zaraz bedzie trzeba napisać do jakiś fundacji bulowatych może oni pomogą, tylko gdzie je znaleźć ? Quote
koosiek Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Wstawiłam go już na wątek zbiorczy bullowatych, ma też wątek na forum TTB. Wysłałam go Doddy, ona jest chyba z fundacji Ast. Quote
PaulinKa030894 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 A ze tak spytam bo ja jeszcze nie dokonca zorientowana w tych skrotach co to znaczy mix ast ? Quote
maja602 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Ale piękniś. Trzeba go ogłaszać. Ile ten dzieciak ma czasu? Quote
tripti Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 a Doddy to chyba Fundacja AST? ja już się w tym gubię. A szczeniorek ma czas tak jakby do jutra... giełdy są raniutko w niedzielę. Quote
koosiek Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 PaulinKa030894 napisał(a):A ze tak spytam bo ja jeszcze nie dokonca zorientowana w tych skrotach co to znaczy mix ast ? Ast=american staffordshire terrier, czyli amstaff. maja602 napisał(a):Ale piękniś. Trzeba go ogłaszać. Ile ten dzieciak ma czasu? Trzeba go zabrać do jutra wieczorem. tripti napisał(a):a Doddy to chyba Fundacja AST? ja już się w tym gubię. A szczeniorek ma czas tak jakby do jutra... giełdy są raniutko w niedzielę. No właśnie, Doddy to chyba fundacja. Quote
fioneczka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 małego na DT zabierze Fundacja AST ... rozmawiałam z doddy czyli info pewniak Quote
PaulinKa030894 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Ooo jak dobrze. A ja właśnie napisałam z prośbą do SOS amstafów.. No nic to teraz będzie trzeba szukać dla szczeniorka DS:D Quote
maja602 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 fioneczka napisał(a):małego na DT zabierze Fundacja AST ... rozmawiałam z doddy czyli info pewniak Bardzo się cieszę, że będzie bezpieczny i że na spokojnie będzie mozna szukać DS. Quote
kaszanka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Ekstra, że zajmą sie nim odpowiedni ludzie. Kamień z serca. PaulinKa030894 napisał(a):Właśnie psiurka wyslalam do jednego zainteresowanego szczeniakiem takiej rasy. CZekam na odpowiedz Paulina, jak mogłaś wysłać go komuś zainteresowanemu TĄ RASĄ skoro później nie wiesz co znaczy ast?? Quote
Vesper Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Rzeczywiście piękny... Dziwi mnie, że przytulisko (schronisko?) wystawia psy na giełdzie, nie sprawdzając domów... Piesek może trafić na fajny domek, a może... sami wiecie jak to jest. Podobne zdanie mam o starych akcjach animalsów- pokazywali psinę na scenie i kto chciał, ten brał... Qrczę, maluch jest świetny! Kaszanka, dziewczyna może nie wie co znaczy mix AST-a , ale chce pomóc! Przecież to nie ona chce psa, tylko jakiś jej znajomy, który na 100% będzie sprawdzony przed ewentualnym wydaniem psa. A domków mało i trzeba przyjmować oferowaną pomoc! Quote
koosiek Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 [quote name='arielka186']Rzeczywiście piękny... Dziwi mnie, że przytulisko (schronisko?) wystawia psy na giełdzie, nie sprawdzając domów... Niestety swoje powody mają... Chociaż z pewnością nie jest to dobry sposób na adopcje :( Dorosłe psy przed wydaniem są sterylizowane/kastrowane - chociaż tyle dobrego. Szczeniaka ciachnąć się nie da... Dla zainteresowanych wątek przytuliska: http://www.dogomania.pl/threads/175602 - pomoc ogłoszeniowa bardzo się przyda, im więcej psiaków ogłoszonych, tym więcej ma szansę na uniknięcie giełdy i znalezienie normalnych domów. Quote
doddy Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Jutro niunio trafi do DT. Będziemy hiper wdzięczni za pomoc w ogłaszaniu maluszka, a także innych naszych psiaków. Nam już brakuje czasu, więc to dla nas ogromne odciążenie. Quote
andzia69 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 doddy napisał(a):Jutro niunio trafi do DT. Będziemy hiper wdzięczni za pomoc w ogłaszaniu maluszka, a także innych naszych psiaków. Nam już brakuje czasu, więc to dla nas ogromne odciążenie. uffffff:):) w ogłaszaniu niestety nie pomogę, bo sama nie wyrabiam:( Dzięki Kasia za mojego niunia - dziadzia:) dzisiaj jego boks wyglądał jak po rzeźni:( ja byłam cała we krwi...ech:( Quote
Recommended Posts