PaulinKa030894 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Zaproponowałam bo domyślałam się jaka to rasa(ast) a zapytałam dla upewnienia się czy mam rację, więc się nie rzucaj! Quote
maja602 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Zrobię dziasiaj ogłoszenia dla malucha na tych stronach, gdzie mam założone konta. Jak zrobię to dołączę link, żeby inni mogli poprzenosić ogłoszenia w inne miesjsca, ale to dopiero po południu. Potrzebne jest imię, wiek, kontakt do osoby, która zajmie się adopcją. Jaki jest, to widać a jaki bedzie, to w dużej mierze zależy od przyszłego właściciela. Quote
beka Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 arielka186 napisał(a):Rzeczywiście piękny... Dziwi mnie, że przytulisko (schronisko?) wystawia psy na giełdzie, nie sprawdzając domów... Piesek może trafić na fajny domek, a może... sami wiecie jak to jest. Podobne zdanie mam o starych akcjach animalsów- pokazywali psinę na scenie i kto chciał, ten brał... No niestety, bardzo nad tym boleje . Wczoraj znów go widziałam, taki biedny w tej klatce :( Na smyczy się szarpie, raczej nie chodził, podgryza, zaczepia , Dość szeroko chodzi (tylne łapki), taki trochę marynarski chód, ale dr mówi ze wszystko ok. aha, on jako pies bezdomny z gminy ma zapewnione w przytulisku szczepienia na wszystko i kastrację jak dorosnie. Quote
doddy Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Dane do ogłoszeń: 0501797018 [email protected] www.fundacja-ast.pl Wieczorkiem sklecimy jakiś tekścik, może Polcia zrobi jakieś fotki. Quote
PaulinKa030894 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Ja równieżpomogę w ogloszeniach tylko muszę ze "swoimi"psiakami się uporać . Wtedy się malcem zajmę :) Quote
doddy Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Transport dograny, DT także. :loveu: Niunia zawiezie do DT ciocia Redcat z dogo, za co jej ogromnie dziękujemy. Maluszek trafi do Paoli, która ma od nas z adopcji amstaffkę Nancy. Dziękujemy dziewczynom za pomoc. :loveu::loveu::loveu: Quote
Agnieszka_K Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 wow super, bardzo się cieszę że się udało-to taka słodzinka mała!! :loveu::loveu::loveu: Quote
maja602 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Jakie imię będzie miał przystojniaczek? Czy jakoś go nazwałyście? Quote
doddy Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Wieści od szczylka. Maluch już u Paoli :) Strasznie pocieszny szkrab, przytulak, jak czegoś nie może zrobić to zaczyna szczekać i wymuszać. Maluch jest trochę wychudzony, został odrobaczony pierwszą dawką przy nas, dwie kolejne dawki dowieźliśmy do Paoli. Maluch nie był szczepiony. Ma jakiś problem z tylnymi łapkami, zaraz wrzucę fotki to będzie widać jak krzywi kolanka. Dodatkowo kilka pierwszych godzin po trafieniu do tamtej lecznicy miał problem z prawą przednią łapką- podginał ją pod spód, obecnie nie widać żeby miał z tym problem. Dorzucam kilka zdjęć :) Quote
PaulinKa030894 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Ta ostatnia fotka jest naprawdę urocza!!:loveu:Mhmm słoooodki buziol :) No ja jeszcze nie uprzątnęłam się z ogłoszeniami więc narazie maluchem zajać się nie mogę, przepraszam :( Ale w końcu to skończę :evil_lol: Quote
doddy Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Treść ogłoszenia Nelsona. Nelson to ok. 3-4 miesięczny szczeniak w typie amstaffa, który już poznał gorzki smak bezdomności. Kolejna ofiara pseudohodowców... Receptą na znalezienie mu domu miała być giełda samochodowa. Nelsona ze schroniska zabrała nasza fundacja i umieściła w domu tymczasowym, gdzie będzie uczony, przygotowywany wychowawczo pod kątem nowych właścicieli. Zostanie odrobaczony, zaszczepiony. Nelson poszukuje nowego domu. Domu świadomego rasy, wychowania, właściciela konsekwentnego, spokojnego, cierpliwego. Nelson szuka docelowego domu, domu, w którym spędzi całe swoje życie bez względu na wszystko. Bardzo prosimy o przemyślaną decyzję przy adopcji psiaka. Nelson obecnie przebywa w Warszawie. Głównie szukamy dla niego domu w stolicy, z uwagi na fakt, że przed adopcją będziemy chcieli poznać nową rodzinę, sprawdzić czy Nelsonowi będzie dobrze w nowym domu. Warunkiem adopcji Nelsona jest wykastrowanie go po osiągnięciu dojrzałości. W sprawie adopcji Nelsona prosimy o kontakt z Fundacją AST: www.fundacja-ast.pl 0501797018 [email protected] Quote
doddy Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Ogłosiłam Nelsona na kilku portalach. Pogoda brzydka to skłania do siedzenia w domu :) Oczekujemy Nelsika i Paoli, bo jadą do nas w gości :) Quote
koosiek Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Zrobię mu jutro allegro :) Mam nadzieję, że te łapki to nic poważnego :( Quote
doddy Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Allegro już jest ;) Łapki wyglądają na niedoborowe co przy dobrej karmie powinno się unormować. Nelson jest teraz na Purinie Pro Plan, więc dobrej karmie. Dostał dzisiaj 2 dawkę odrobaczenia. Quote
Aleksa. Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 W poście może być 5 zdjęć żebyś bana nie dostała !! :) https://lh6.googleusercontent.com/_H__lEugcHkA/Tc_gC-5vaHI/AAAAAAAAHes/isbUV6WkvP8/DSC_0446.jpg hahahaha.:) Quote
PaulinKa030894 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 3 fotka od dołu no nic dodać nic ująć,jest rewelacyjna!! :D Quote
koosiek Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Ten owczar jest fantastyczny, szczyl mu zwisa na pysku, a on nic :) Trzymam kciuki, żeby z Metra zadzwonił ktoś sensowny! Quote
Recommended Posts