Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A może zajrzycie na wątek szczeniorki, która miała być astkiem, a okazała kundelkiem: http://www.dogomania.pl/threads/207274 - Tola mieszka w tragicznych warunkach, chciałabym ją zabrać do hoteliku (DT niestety nie udało się znaleźć), ale nie wezmę jej bez deklaracji, bo już jestem mocno zadłużona, między innymi na szczeniaki zabrane z tego przytuliska, co Nelson :(

Posted

To taki skrót myślowy był.
Pod "jakiś" kryło się oczywiście najlepszy.
Bo pewnie kilka takich najlepszych na świecie jeszcze jest, więc jakiś z tych najlepszych. :)

Posted

Nie mam dobrych wieści. Przepraszam, że nic nie pisałam ale ostatnie dni mamy wariackie i stajemy się "szczęśliwymi posiadaczami" psów z nie naszych adopcji co owocuje totalną wariacją np. przy odbieraniu ich od właścicieli za zaniedbanie.

Nelson ma parwowirozę. :-(
Zrobiliśmy testy bo niunio wymiotował i miał biegunkę. Testy wyszły pozytywne.
Jesteśmy załamani. Zgłosił się fajny potencjalny dom dla Nelsika i państwo także rozpaczają.

Ponieważ nikt z nas nie jest w stanie zapewnić warunków dla psa z parwo, czyli wymagającego całodziennej opieki, Nelson dzisiaj trafi do szpitala przy lecznicy. Musi być bowiem nawadniany kroplówkami. Każdy z nas pracuje i jeśli Nelsik byłby w normalnym domu, to niestety by dostawał kroplówkę tylko wieczorkiem, co nie ma sensu i byłoby okrucieństwem w walce z parwo.

Stan Nelsona na dzień dzisiejszy nie jest tragiczny, nie jest także super dobry. Mam szczerą nadzieję, że maluszek się dźwignie i niebawem zdrów jak rybka zamieszka w nowym domu.

Bardzo prosimy o pomoc w opłaceniu dotychczasowych kosztów związanych z Nelsonikiem. Jest to kwota 300zł. Póki co kwotę tę założyła Paola, za co jej ogromnie dziękujemy ale musimy ją naszej kochanej duszyczce zwrócić.

Jeśli ktoś chciałby pomóc, prosimy o choć najmniejsze wpłaty na konto fundacji z dopiskiem "NELSON". Mam nadzieję, że nam pomożecie a Nelsik stanie na łapy.

AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
ul. Żwirki i Wigury 1b/37, 02-143 Warszawa
79 1160 2202 0000 0000 8061 3463

Posted

Dzwoniliśmy do lecznicy, Beka także była osobiście. Z Nelsonikiem nie jest najlepiej. :-(
Nasza kochana kruszynka ma krew w kale, wymiotuje i jest słabiutki.
Myślimy o nim tu bardzo.

Posted

Niestety wrócił do lecznicy w Konstancinie na okres leczenia. Jak się uda, że wyzdrowieje to od razu może zamieszkać w nowym domu. Rodzina na niego oczekuje caly czas i trzyma kciuki.
Z dzisiejszych wieści, dalej nie jest dobrze, lekarze nie chcą dawać nadziei. Nelsik jednak merda ogonkiem i ma lepsze okresy.