malawaszka Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Przedstawiam Wam Zuzię z częstochowskiego schroniska, w schronisku przestraszona i nieufna - dostałam info o niej kilka dni temu i postanowiłam zabrać bo akurat Brokat mój tymczas poszedł do nowego cudnego domu. Łysego pieska ze schronu nikt nie weźmie, a ona źle się czuła tam, jest maleńka. Ma słabe i krzywe tylne nóżki, jakieś takie luźne... Jak tylko opuściłyśmy schronisko - wulkan energii i radości, w samochodzie poszczekiwała na mnie że szybciej, że już na spacer, a nie jechać i jechać :loveu: Łysa dupka, łyse uszka, łupież, bida chuda, no i ma coś z tylnymi łapkami - jakieś niedowłady nie wiem - słabe te łapinki takie jakieś i jak się ją lekko poklepie po tyłeczku to ją zarzuca, jak zrobi siku i zakopuje to tek jej je dziwnie prostuje z drganiem, no zobaczymy - kochana jest, lubi dzieci, z psami się nie awanturuje, kotów jeszcze nie goni :lol: w schronisku w posterylkowym kubraczku Rozliczenie: Wpływy: 177 zł po Brokatku 10 zł od Pani Brokatkowej :Rose: 100 zł an-na :Rose: 191 zł bazarek lilo :Rose: Wydatki: 120 zł wizyta wet u ortopedy - 2xRTG, badanie ortopedyczne, przycięcie pazurów 215 zł badanie neurologiczne+krew morfologia, biochemia, mikroelementy SALDO: 144 zł >> Zuziowe finanse przechodzą na Lolę http://www.dogomania.pl/threads/207778 Quote
malawaszka Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 i już u nas - pierwszy spacerek :lol: :loceu: Quote
malawaszka Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 co za potwór pozbył się takiego skarba???!!! Quote
malawaszka Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 przepraszam za ilość zdjęć, ale jestem nią zachwycona jak szybko po opuszczeniu schroniska się ośmieliła i zrobiła radosna :loveu: Quote
Felka z Bagien Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Za co ty przepraszasz, za ilość zdjęć?Wszyscy na to czekają!Psinka cudo!A z tymi nóżkami to może trzeba by rtg z kontrastem, czy nie ma ucisku na rdzeń?I niech nie skacze z łóżka, bo pewnie już tam sypia:loveu:. A cycuchy ma wielkie jakby rodziła, wiesz coś o tym? Quote
Rumi. Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Piękny futrzak :loveu: na zdjęciach ze spacerku taaaka szczęśliwa jest :) Quote
malawaszka Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 Felka z Bagien napisał(a):Za co ty przepraszasz, za ilość zdjęć?Wszyscy na to czekają!Psinka cudo!A z tymi nóżkami to może trzeba by rtg z kontrastem, czy nie ma ucisku na rdzeń?I niech nie skacze z łóżka, bo pewnie już tam sypia:loveu:. A cycuchy ma wielkie jakby rodziła, wiesz coś o tym? jeszcze nie sypia w łóżku bo dopiero ją dziś przywiozłam 2h temu :lol: na pewno rodziła i na pewno nie raz i nie dwa :shake: pewnie od pierwszej cieczki i co pół roku :shock: bo cycusie wiszą, a ona taka drobniutka i kto wie czy porody jej czegoś nie uszkodziły bo przecież miedniczka maleńka :shake: nie wiem nie znam się na rozrodzie... będziemy badać Quote
Felka z Bagien Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Świetnie,że schronisko jej nie złamało i dotychczasowe życie.Teraz już tylko "DOMEK NAJLEPSZY POD SŁOŃCEM" dla spryciuli. Ten jej ozorek na wierzchu "łamie system", no pop prostu CUD BABA:loveu::loveu::loveu: Quote
farmerka63 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Ha! A czerwone szelki całkowicie zmieniają image :D Śliczne małe ciasteczko ! Quote
Felka z Bagien Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 farmerka63 napisał(a):Ha! A czerwone szelki całkowicie zmieniają image :D Śliczne małe ciasteczko ! Ja uwielbiam czerwone szelki,tylko takie kupuję moim psiakom,choć raz miałam tez niebieski zestaw i po tym mój sąsiad wiedział, że idę z suką, więc zapinał swoją na smycz,bo by się "przerobiły na karmę". Quote
ULKA12 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 BOSSSKA :-) Ja jeszcze mam te ampułki po Pipi może Ci się dla niej przydadzą? Quote
dusje Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Gwiazda!!! :loveu: Niesamowita i tak szybka zmiana na pycholcu :multi:Jakby nie ta sama sunka :lol: Quote
zerduszko Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Jezdem :eviltong: Widzę, że imię już jest :p Quote
malawaszka Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 ULKA12 napisał(a):BOSSSKA :-) Ja jeszcze mam te ampułki po Pipi może Ci się dla niej przydadzą? noo jutro wezmę - przydadzą się akurat dla okruszka dusje napisał(a):Gwiazda!!! :loveu: Niesamowita i tak szybka zmiana na pycholcu :multi:Jakby nie ta sama sunka :lol: ona przeszła metamorfozę w samochodzie :lol: najpierw lekko ostrożna a po chwili hau hau jedziemy hurraaa, ale zatrzymajmy się już na spacer :lol: zerduszko napisał(a):Jezdem :eviltong: Widzę, że imię już jest :p jest :lol: samo przyszło jak zwykle - tym razem Oliwia trafiła :) nie będę wymieniać jakie imiona najpierw podawała, ale Zuzia pasuje jak ulał - mała szalona Zuzka :D Quote
Felka z Bagien Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 A te "tajemnicze ampułki", to jakiś eliksir młodości? Quote
kinga Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 malawaszka napisał(a):) nie będę wymieniać jakie imiona najpierw podawała koniecznie wymień!! koniecznie! Quote
malawaszka Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 Felka z Bagien napisał(a):A te "tajemnicze ampułki", to jakiś eliksir młodości? to witaminki na sierść które dostałam dla Pipi od Pani Dony, która adoptowała moją jeszcze wcześniejszą moją tymczasowiczkę Bibi :lol: witaminki z Anglii VetVits - u nas też tego typu witaminy są - omega 3 i 6, tran, cynk, biotyna i coś jeszcze ale nie rozumiem :lol: kinga napisał(a):koniecznie wymień!! koniecznie! nie :lol: to 5-latka więc była nawet Hana :splat: od Hany Montany oczywiście :mdleje: Quote
Luna_wro Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 no... pięknotka:) i farciara, że trafiła na Ciebie:) Quote
zerduszko Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 malawaszka napisał(a):ona przeszła metamorfozę w samochodzie :lol: najpierw lekko ostrożna a po chwili hau hau jedziemy hurraaa, ale zatrzymajmy się już na spacer :lol: O, jak Tusi. Dobrze jej to wróży ;) Quote
Recommended Posts