Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam Wam Zuzię z częstochowskiego schroniska, w schronisku przestraszona i nieufna - dostałam info o niej kilka dni temu i postanowiłam zabrać bo akurat Brokat mój tymczas poszedł do nowego cudnego domu. Łysego pieska ze schronu nikt nie weźmie, a ona źle się czuła tam, jest maleńka. Ma słabe i krzywe tylne nóżki, jakieś takie luźne...

Jak tylko opuściłyśmy schronisko - wulkan energii i radości, w samochodzie poszczekiwała na mnie że szybciej, że już na spacer, a nie jechać i jechać :loveu:

Łysa dupka, łyse uszka, łupież, bida chuda, no i ma coś z tylnymi łapkami - jakieś niedowłady nie wiem - słabe te łapinki takie jakieś i jak się ją lekko poklepie po tyłeczku to ją zarzuca, jak zrobi siku i zakopuje to tek jej je dziwnie prostuje z drganiem, no zobaczymy - kochana jest, lubi dzieci, z psami się nie awanturuje, kotów jeszcze nie goni :lol:

w schronisku w posterylkowym kubraczku

Rozliczenie:

Wpływy:
177 zł po Brokatku
10 zł od Pani Brokatkowej :Rose:
100 zł an-na :Rose:
191 zł bazarek lilo :Rose:

Wydatki:
120 zł wizyta wet u ortopedy - 2xRTG, badanie ortopedyczne, przycięcie pazurów
215 zł badanie neurologiczne+krew morfologia, biochemia, mikroelementy

SALDO: 144 zł >> Zuziowe finanse przechodzą na Lolę http://www.dogomania.pl/threads/207778

• Replies 463
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Za co ty przepraszasz, za ilość zdjęć?Wszyscy na to czekają!Psinka cudo!A z tymi nóżkami to może trzeba by rtg z kontrastem, czy nie ma ucisku na rdzeń?I niech nie skacze z łóżka, bo pewnie już tam sypia:loveu:.
A cycuchy ma wielkie jakby rodziła, wiesz coś o tym?

Posted

Felka z Bagien napisał(a):
Za co ty przepraszasz, za ilość zdjęć?Wszyscy na to czekają!Psinka cudo!A z tymi nóżkami to może trzeba by rtg z kontrastem, czy nie ma ucisku na rdzeń?I niech nie skacze z łóżka, bo pewnie już tam sypia:loveu:.
A cycuchy ma wielkie jakby rodziła, wiesz coś o tym?

jeszcze nie sypia w łóżku bo dopiero ją dziś przywiozłam 2h temu :lol:
na pewno rodziła i na pewno nie raz i nie dwa :shake: pewnie od pierwszej cieczki i co pół roku :shock: bo cycusie wiszą, a ona taka drobniutka i kto wie czy porody jej czegoś nie uszkodziły bo przecież miedniczka maleńka :shake: nie wiem nie znam się na rozrodzie... będziemy badać

Posted

farmerka63 napisał(a):
Ha! A czerwone szelki całkowicie zmieniają image :D

Śliczne małe ciasteczko !

Ja uwielbiam czerwone szelki,tylko takie kupuję moim psiakom,choć raz miałam tez niebieski zestaw i po tym mój sąsiad wiedział, że idę z suką, więc zapinał swoją na smycz,bo by się "przerobiły na karmę".

Posted

ULKA12 napisał(a):
BOSSSKA :-) Ja jeszcze mam te ampułki po Pipi może Ci się dla niej przydadzą?

noo jutro wezmę - przydadzą się akurat dla okruszka

dusje napisał(a):
Gwiazda!!! :loveu: Niesamowita i tak szybka zmiana na pycholcu :multi:Jakby nie ta sama sunka :lol:

ona przeszła metamorfozę w samochodzie :lol: najpierw lekko ostrożna a po chwili hau hau jedziemy hurraaa, ale zatrzymajmy się już na spacer :lol:

zerduszko napisał(a):
Jezdem :eviltong: Widzę, że imię już jest :p

jest :lol: samo przyszło jak zwykle - tym razem Oliwia trafiła :) nie będę wymieniać jakie imiona najpierw podawała, ale Zuzia pasuje jak ulał - mała szalona Zuzka :D

Posted

Felka z Bagien napisał(a):
A te "tajemnicze ampułki", to jakiś eliksir młodości?

to witaminki na sierść które dostałam dla Pipi od Pani Dony, która adoptowała moją jeszcze wcześniejszą moją tymczasowiczkę Bibi :lol: witaminki z Anglii VetVits - u nas też tego typu witaminy są - omega 3 i 6, tran, cynk, biotyna i coś jeszcze ale nie rozumiem :lol:

kinga napisał(a):
koniecznie wymień!!
koniecznie!

nie :lol: to 5-latka więc była nawet Hana :splat: od Hany Montany oczywiście :mdleje:

Posted

malawaszka napisał(a):
ona przeszła metamorfozę w samochodzie :lol: najpierw lekko ostrożna a po chwili hau hau jedziemy hurraaa, ale zatrzymajmy się już na spacer :lol:

O, jak Tusi. Dobrze jej to wróży ;)