Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biedny pies. Szkoda, że nie mogą go odseparować od auta...
Nasza Bona (za TM*) przegryzała opony w samochodach, czasem tylko jedną, czasem 2 a najczęściej wszystkie 4. Tyle, że od razu było widać, że samochód na kapciach stoi.

• Replies 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Yedol robi wady ukryte!!!!

Jak ktoś wie gdzie w okolicach WAWY jest wolne miejsce w HOTELU - to porsze o cynk...
psa na cito trzeba zabrać

Obdzwonione sa wszystkie nam znane..
za tydzień..za półtora
Yedi miał po pierwszym alercie miejsce zarezerowowane - ale został...a miejsce zabrał ktoś inny
i teraz jest problem!

Posted

on jest taki boski
mam identycznego tylko slepia brazowe wlasnie po kastracji
i sama bede lipiec/sierpien na tymczasie bo przeprowadzka do tego w inne wojewodztwo
ale gdyby nie to to juz bym go zabierala
a on w szydlowie czy w warszawie no i gdzie ten potencjalny tymczas w jakim miescie jesli mozna wiuedziec ?
strasznie zapadl mi w serducho

Posted

mysle o nim codzinnie
ja wyprowadzam sie w lubuskie i tam bede na czas remonu kątem u mamy mieszkac-remont nowego lokum lipiec- sierpien
i w sierpniu jestem po graty w mazowieckim
wiec jesli naprawde nic nie znajdzie sie dla tego puchatka to .....
zabieram go na zachod....
mam dwoje dzieci male i duze a pies podobno zloto do dzieciow
wielkiego mieszkania nie posiadam ale za to serce bez granic

Posted

on na bezdomności bawił się z dziećmi..dzieci go uwielbiały...rzucały patyki

DS powiedział, ze białas nie wymusza kontaktu na dzieciach..nie zaprasza do zabawy /??/

on lubi sobie obserwować
a potem robi to samo co zaobserwował, ale po psiemu

Posted

och,och,och
to naprwade szkoda ze nie moge przyspieszyc calej przeprowadzkowej sprawy
no ale jesli cos ma byc to bedzie
pieskowi zycze zeby szybko znalazl domek
ale nie powiem ze bede bardzo nieszczesliwa jesli tego domku do sierpnia nie bedzie
ten moj Biały Kieł to potrzebuje kolege do zabawy bo ma tyle energi ze czasami "wysiadam" ale kocham go przeogromnie

Posted

Ania Migdalska napisał(a):
wiec bede nabierzaco sledzic los psiaka a gdyby w razie mial wyladowac na ulicy lub w schronie to prosze sie odzywac:) cos sie wymysli :)

jakiej ulicy!!!!!
schronie???

dzizas....nie po to rarujemy z ULICY zeby tam oddawac psy
wrrrrrrrrrr

Posted

azalia napisał(a):
Dziwi mnie,że psa nie można odizolować od auta,nawet przewozić można w klatce.A w jakich okolicznościach on przegryzał kabelki?

jak został na podwórku - samochody na podjeździe...jak zastawiono auta deskami - wywalił deski....
proponowalismy obroże elektryczną - jedyna opcja dla gagatka

ale Rodzina sie nei zdecydowała sie na to - nie mają sumienia i nikt z nich nei umiał by nacisnąć pilota

Posted

Dzięki naszemu brakowi "jaj" walczymy wszelkimi dostępnymi metodami - poza obrożą elektryczną - z zachowaniem psa. Jest idealny, poza umiłowaniem do gryzienia - bynajmniej naszego - samochodu.
Ciekawe ile z osób odwiedzających ten wątek - spokojnie by stało i patrzyło jak samochód się pali... to nowy wyczyn. Przegryziona wiązka elektryczna ABS, dała zwarcie, co zablokowało lewy przedni hamulec. I w efekcie w drodze do Warszawy - jechałam sama z dziećmi - auto zaczęło się palić. (to nieszczęsne koło)
Do wglądu zdjęcia.
Jest nam przykro, że pies musi od nas odejść, ale proszę nas zrozumieć - ten samochód nie wiedzieć czemu jest jego wrogiem numer jeden. A ja wożę nim każdego dnia dzieciaki.

Będzie nam smutno i źle, wszyscy go pokochaliśmy, bezpieczeństwo jest jednak ważniejsze. I sądzę, że my musimy mieć psa.... my i dzieciaki tego potrzebujemy. Tylko nie będzie to ten...

Posted

A nie można po prostu od razu wstawiać auto do garażu,albo jakiś odstraszacz umieścić.Ale chyba najprościej chować do garażu,tam przecież nie wejdzie.

Posted

Azalio, jakby Państwo mieli garaż to pewnie by wstawili ;).

Tak jak pisałam nasza Bona przegryzała opony w samochodzie. Też nie było garażu. Bonusia wychodziła na krótko bez nadzoru na podwórko, przegryzienie opony to była dosłownie chwila w jej wykonaniu. Potrafiła przegryźć oponę nawet w powoli jadącym aucie po podwórku.

Można jedynie wychodzić z psem pod kontrolą tak jakbyście mieszkali w bloku, spacery i do domu...Ewentualnie zrobienie kojca dla psa, w którym przebywał by kilka godzin dziennie + spacery. Ja bym tak zrobiła.

Posted

tak, tylko, że my nie mamy gdzie zrobić tego kojca, nie mamy takiej wielkiej działki, po prostu - też o tym myśleliśmy...

rozmawialiśmy w naszym weterynarzem, praktycznie nie ma opcji oduczenia psa - tylko pastuch elektryczny lub obroża, a tego się nie podejmiemy, żadne z nas tego nie zrobi. No i pastuch... mamy 2 małych dzieci więc odpada:(
Do tego sąsiedzi.... jesli coś zrobimy przeciw zwierzęciu w ich ocenie gotowi donieść na nas do animalsów...

Posted

tak jak toyota powiedziała, wystarczy dosłownie chwila bez nadzoru i psiak już obrabia auto.... mamy dużo psów w najbliższej rodzinie i jednak ten jest swoistym fenomenem.
Braliśmy pod uwagę, że będzie gryzł - pogodziłam się z ogrodem.... ale samochód to zupełnie co innego. Sama zastanawiam się dlaczego tak jest.... pies ma co tydzień kupowany świeży zapas kości - ogonków i innych pysznych dla psa rzeczy, psich kiełbasek, salcesoników...... które zresztą wciągał ze smakiem, również twarde kości do gryzienia. Moja mama nawet smiała się, że żaden pies w tej rodzinie nie ma takich frykasów. A jednak chwila nieuwagi...

Posted

pytanie do Domku Yediego...
co on jadł u Państwa???

byłam u weta - pies ma potworną biegunkę - woda
śmierdzi potwornie /a ja ma mega odruch wymiotny - masakra/

głodówka do jutra

generalnie - pies wesoły...ale parcie na "sranie" potwornie...siedzi i wyciska z siebie śmierdzącą wode:(

dostał nifuroksazyd i głodówka

z rana...

YOU talking to me?

JÓZIOWOOOOOOOO mi

SMILE :)

Posted

mały jest żywy - kontaktowy etc.
Wet stwierdziła, ze mały ma przepuklinę pępkową - ma bo ją miał...
ale jest większa:(

JEST ZAGROZENIE,
Duże przepukliny pępkowe wymagają zabiegu chirurgicznego, ponieważ istnieje niebezpieczeństwo uwięźnięcia jelita, a także zwiększone ryzyko urazu.

Jutro gnojek miał isc na samą kastracje - nie wime co teraz wet mi powie...cholera