Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]oto szydłowiecki samoyed [/FONT][FONT=Comic Sans MS]

[/FONT][FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Snap ITC, fantasy]o OZI[/FONT][FONT=Snap ITC, fantasy] o[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT][FONT=Comic Sans MS]

[/FONT][FONT=Snap ITC, fantasy]o OZI [/FONT][FONT=Snap ITC, fantasy]o[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
http://allegro.pl/show_item.php?item=1723632044

[/FONT]
[SIZE=7]OZI - to 7/8 miesięczny chłopiec.
pojawił sie w Szydłowcu na ulicy - bezdomny -

- pojawił się zapewne tak jak inne psy -

- został podrzucony...został wyrzucony lub urodził się na ulicy z bezdomnej matki -

- KTO TO WIE ?

BYŁ BEZDOMNY - teraz tymczasowo zamieszkał w rodzinie zastępczej.

Pies o wyrazistym charakterze.

Idealny do pracy z psem. JEST tol erancyjny, wyrozumiały - można mu zaufać.

Piesek przebywa w domu tymczasowym - gdzie już pojął jak się chodzi na smyczy,

zaliczył pierwszą kapiel, czesanie i suszenie suszarką - ten egzamin zdał wzorowo.
Wie już co to DOM i jak sie go używa.Oduczył się złych manier. Jest WYKASTROWANY.

Szukamy dla niego domu, który zmęczy go fizycznie i psychicznie -

- to, że wygląda jak pies z okładki to nie znaczy, że będzie kanapowcem.

OZ to pies, który jak chce wyjść na dwór przynosi buta. To pies, który obserwuje - potem powtarza.

[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT][FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]KONTAKT DO Opiekunów
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Kamila 604 322 515
Anita 0 692 407 681 /DT/
email [email protected]
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]*********************
edit 13 czerwca 2011
po kontaktach z Rodziną - propozycjach, aby skorzystali z porady szkoleniowca, propozycji pomocy terapii elektroobrożą - NIESTETY
- PIES WRACA Z ADOPCJI....niestety Rodzina nie zdecydowała się na skuteczna walkę z charakterem Yediego/Ozziego
Ozzy przegryzł wtrysk paliwa w samochodzie - potem kabel elektryki...Rodzinka boi się o swoje zycie - że kiedyś przegryzie hamulce.
Podjęto domową walkę z charakterkiem Yediego - ale na nic wysiłek Rodzinki - bo YEDI/OZZY dostał czas na zastanowienie -
- ale nabroił znowu!!!!znowu jego ofiarą padł samochód!!!
Proponowaliśmy zakup/wypozyczenie obroży elektrycznej, która by skutecznie oduczyła psa tego procederu -
- gdyz uparł się on na samochód włascieli.
Niestety Rodzina nie podejmie się tego rodzaju pracy
- Nie KAZDY ma przysłowiowe "jaja" zeby psa elektorwstrząsem w chwili psocenia porazić.
Nie podjęli się tego - nie każdy musi mieć serce aby walczyc na takim poziomie

23 czerwiec [SIZE=5]OZI zamieszkał w hotelu u joaa
koszt za mieszkanie w domu 300 zł/mc

więcej zdjęć
str. 5 /od post 106/
klik

w opinii opiekunki z hotelu:
pies nie sprawia problemów wychowawczych
zaklimatyzował się w stadzie psio/kocim
normalny pies, który wymaga opieki
został wykastrowany

WPŁATY
[SIZE=2]stałe
-300/+0

jednorazowe
lipiec
Ania Migdalska + 40 zł

[quote name='kama210']wreszcie Twoje pierwsze ogłoszenia ..

Tytuł : Ozi – błekitnooki chłopak z charakterem w typie samoyeda

Tytuł : Ozi – błekitnooki chłopak z charakterem w typie samoyeda

[FONT=Times New Roman, serif]Ozzy to roczny piękny, biały piesek o zjawiskowych, błękitnych oczach.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Ozi to bardzo kontaktowy pies. [/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Uwielbia się bawić z kotem. [/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Do innych psów nastawiony jest pozytywnie. Lubi towarzystwo innych zwierząt - najlepiej gdyby w nowym domu był inny psi przyjaciel.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Jest przyjaźnie nastawiony do wszystkich ludzi … uwielbi bawić się z dziećmi …[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif][SIZE=3]Ozi - to pies o niebanalnej urodzie, ale i wyrazistym, mocnym charakterze.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Szuka domu aktywnego i odpowiedzialnego, który będzie mógł i chciał poświęcić mu dużo czasu na naukę, zabawę, wspólne spędzanie czasu.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Idealny jako kandydat do pracy z psem. To pies, który obserwuje otoczenie. [/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Jest bardzo inteligentny, szybko się uczy, ale musi być odpowiednio zmotywowany, bo jest dość uparty i próbuje zrobić po swojemu. Wymaga konsekwentnego ale łagodnego prowadzenia . Pozostawiony sam sobie znajduje jakieś zajęcie, które nie zawsze może odpowiadać właścicielowi .[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Ozzy ma duże predyspozycje do psich sportów. [/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Dyscyplinuje też człowieka do utrzymywania porządku, bo jak się nudzi, to sam sobie szuka zabawek, sięgając po nie często w miejsca, wydawałoby się niedostępne dla niego.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Ładnie chodzi na smyczy, bez problemów zostaje w domu (chociaż lubi powyglądać przez okno)[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]Potrzebuje bliskości człowieka, a jego sierść wymaga regularnej pielęgnacji.[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]Ozi jest wykastrowany i zaszczepiony.[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]wielkość – za połowę łydki [/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Obecnie przebywa w hotelu dla zwierząt pomiędzy Warszawą i Radomiem ..[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]mieszka w domu .. umie zachować czystość w mieszkaniu …[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]CZEKA na odpowiedzialnego Człowieka, ktory nie szuka psa na kanapę...Ozi to pies, który okazuje emocje...gdyby mógł to by powiedział "Kocham Cię"...
Szuka kogoś kogo pokocha na lata.
Człowiek dla Oziego to musi być ktoś aktywny, kto będzie miał czas i chęci na zabawę, spacery, bieganie i naukę z psem!
[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]KONTAKT [/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif][SIZE=3]Kamila 604 322 515
Anita 0 692 407 681
@ : [email protected]
[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Warunkiem przekazania PSA jest spełnienie warunków adopcji:
a. pozytywna ocena podczas wizyty przedadopcyjnej,
b. podpisanie umowy adopcyjnej,
[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Opiekun zastrzega sobie prawo do wyboru jak najkorzystniejszej oferty domu dla psiaka[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Istnieje możliwość transportu psa /partycypacja w kosztach/[/FONT]

• Replies 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamy pełen sukces - radocha...
YEDI załapał, że sikokoopka na podwórku

wstał o 9.30
załozyłam mu szelki i czekał pod drzwiami!!!
wczoraj pierwszy spacer - wyniosłam go z klatki bo sie bał! zaniosłam na osiedlowy ogródek - mijając dwie furtki

WRACAŁ juz sam na nogach - ściagał co robi moja LAti :)
wiedział, ze idziemy z furty do furty!!

DZIS wyszedł sam z klatki - biegiem do Furtki - potem druga - na ogródku sikokoopa i bawimy się!!heja

Mądra bestia...

Posted

natalie1988 napisał(a):
Anita, coś Ty znowu na ulicy znalazła?????!!!!!!!!!!!! :evil_lol: cudeńko :loveu:

ła ha ha ha - KAMILA ZNALAZŁA!!!moja mama mi go opisywała przez fona!!!BOSKI JEST

Energy napisał(a):
To nie oddawaj:eviltong:ale cudo:loveu:

ŁA HAHAHA...mi tam nie przeszkadza..ale moja sąsiadka podejrzewam - juz dzis nasmarowała do administracji jakiegos paszkwila na mnie!!!
bo mialyśmy spiecie wczoraj:)
ja jej obiecałam, ze bernardyna sobie na dt wezme

Aimez_moi napisał(a):
O kurcze.....ale piesek......:):)
Anita nie oddawaj.....:)

fajny - coooooo...
lataał na osiedlu WSCHÓD :)
Kame przerobił..raz go złapała i jej z kojca nawiał - nie wiadomo JAK!!!
potem juz nie chciał do niej podejsc!!
mądrala

ALE nie dziwie sie..uczy sie w trybie express...
nie sika w domu - prosi o wyjscie...nie jest upierdliwy w domu
kolekcjoner - jak wracamy ze spaceru - jak cos na drodze lezy to on sobie zabiera..lopatka..grabki..ciuchcia:)
ma tych zabawek jz w domu

pierwszy raz jak wziełam gada na szelki i smycz - wyniosłam na rekach - wrócił juz na nogach
na drugi dzien juz sam czekał az załoze szelki - sezedł dumnie do furtki!!!

a dzis jak wychodzilismy - przycieły go drzwi..i jak wracalismy to sie ich bał!!!

u niego proces edukacyjny mamy w trybie express..
SIADA..daje łape - patrzy sie na LATIKE co ona robi - i kopiuje!

Posted

natalie1988 napisał(a):
No kto by Lati nie pamiętał :lol:. Przecież to miss dogomanii :evil_lol:.

no teraz to ona należy już do Klubu Anonimowych Grubasków:)
hahahahahhaahha
wczoraj mi stracha narobiła!
założyłam wszystkim Preventica - cholera w nocy mi zaczęła szajbowac..spieniła sie...!
wrrrrrrr..delikates z niej potworny

tym samy Preventica dostał na szyje Yedol :)

Posted

Niedaleko mojego domu, pod blokiem przesiaduje czarny kundelek. Tak podejrzanie na niego spoglądam czy nie bezdomniak, bo kilka dni już to trwa. Wczoraj na raz wypił chyba z 300 ml wody :-(. Na jedzenie się rzuca jak wariat. Ale jeszcze mam nadzieję, ze może się wyrwał z domu do jakiejś panienki z bloku... Nie jest szczególnie chudy, choć brudasek z niego. I kuleje na jedną łapę :-(. Już sama nie wiem co robić...

Posted

Katarzyna Janik napisał(a):
Jak rozumiem, ten psiak dogaduje się z innymi psami/suczkami, a jak sprawa wygląda z kotami? ;)

kota widział u sąsiada
nie reaguje jak moja lati - merdaniem ogona
patrzy sie

ale nie goni jak moja tekla

Posted

Katarzyna Janik napisał(a):
Pytam, ponieważ chciałabym dać temu psiakowi dom, a mam już suczkę i kotkę, więc dobrze byłoby wiedzieć, jak psiak reaguje na kocich towarzyszy ;)

jutro mamy przedadopcyjną w okolicy - zobaczymy co wyjdzie

on kocha towarzystwo psów - moje suki go lubią, a nie kochają wszystkich....

co do kota - nie wiem - jak by było :/