toyota Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Daśka, czy mogłabyś jednak podać nr konta, oczywiście na PW ? Nie ma znów tak wielu chętnych do wpłat, właściwie tylko moja rodzina i pieniądze z bazarku od beli51, więć może obejdzie się bez księgowej ? Pieniądze zaoferowane przez winter7 miały być na pierwszy miesiąc hotelu, więc nie wiem czy w takiej sytuacji deklaracja jest aktualna. Natomiast moja Mama chciałaby wpłacić za 3 miesiące (sierpień, wrzesień i październik). Czy otrzymałaś zwrot za sterylkę ze Sterylkowej Skarbonki ? Quote
Atomowka Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Toyota to może napisz do winter7 i się zapytaj co z tą deklaracją? Toyota Ty nie możesz zbierac kasy? Szczerze po tym co się dzieję,na tym wątku wcale się nie dziwie,że Daśka nie chce kasy zbierać do siebie Daśka trzymaj się kochana, bardzo Ci współczuję ale nijak nie potrafię pomóc jeżeli chodzi o chorobę Twojego psiaka Quote
toyota Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Deklaracja Winter7 była dokładnie na opłatę za pierwszy miesiąc hoteliku. Sonia do hoteliku nie trafiła. Ja w tej sytuacji nie umiem prosić o te pieniądze. Natomiast chciałabym wpłacić pieniądze ode mnie i mojej Mamy. Nie mogę być księgową Soni. Jak widać, moja współpraca z DT Soni jest pełna nieporozumień i nie chcę generować kolejnych. Quote
Marycha35 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 A ja dziękuje Noemi za odzew:):):) Daśko może przyda Ci się taka pomoc w leczeniu Mateo? Jak on się czuje??? Quote
Noemi1 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Ja akurat wczoraj byłam u mojego weta, ale będę tam na razie częstym gościem, bo moja Azunia ma zaawansowaną chorobę wieńcową i musimy robić częste kontrole jej serduszka. Także nadal służę pomocą (proszę info na pw). Weta już uprzedziłam, że może być potrzebna jego konsultacja i nie ma problemu. Jeżeli Twoja wetka Daśko będzie chciała zadzwonić do niego to podam nr na pw. Quote
Atomowka Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Toyota skoro ktoś deklarował kasę a Ty nie umiesz o nią zapytac czy zostanie wpłacona czy nie to niestety musisz się liczyc z tym,że Ty będziesz musiała więcej kasy wpłacic żeby sunia miała za co zyc u Daśki I po raz enty zupełnie nie rozumiem sensu tego wątku Toyota zajmujesz się chociaż ogłaszaniem suni, czy liczysz,że Daśka to zrobi? Quote
toyota Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Powtarzam raz jeszcze - Winter7 zadeklarowała na moją osobistą prośbę kwotę na pierwszy miesiąc hotelu. Sytuacja uległa zmianie i ja nie wiem ile w tej chwili DT wydaje na Sonię i jakie jeszcze są potrzeby suni. Trzeba to jasno określić. Sonia ma ogłoszenia za które zapłaciłam CatAngel. Wątek rzeczywiście nie ma sensu skoro DT Soni pojawia się tylko po to by mi naubliżać. Quote
lika1771 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Daska ma naprawde teraz sporo na głowie bardzo Jej dziekuje ze sunia moze u Niej zostac. Jezeli nikt sie nie zgłosi i nikt nie bedzie miał nic przeciwko to ja moge zbierac na swoje konto,a potem przesyłac Dasce. Quote
toyota Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Atomowka napisał(a):Toyota skoro ktoś deklarował kasę a Ty nie umiesz o nią zapytac czy zostanie wpłacona czy nie to niestety musisz się liczyc z tym,że Ty będziesz musiała więcej kasy wpłacic żeby sunia miała za co zyc u Daśki I po raz enty zupełnie nie rozumiem sensu tego wątku Toyota zajmujesz się chociaż ogłaszaniem suni, czy liczysz,że Daśka to zrobi? Po raz pierwszy spotkałam się z taką nagonką na osobę zakładającą wątek i nie mam obowiązku utrzymywać Soni. Robiłam to z dobrej woli, gdy była na działkach u dziada przez 3 miesiące. Odchowałam przez 2 miesiące jej 8 szczeniaków z niewielką pomocą na szczepienia. Zrobiłam wiele wizyt PA i poadopcyjnych. Wszyscy adoptujący dostawali oprócz książeczki zdrowia pół kg karmy, aby mieli na początek. Do tej pory mam u siebie na bezpłatnym DT jedną suczkę oprócz 5 przygarniętych wcześniej psów. Oprócz tego mam 2 psy w DT i nie mam problemów ze współpracą z ludźmi i do tej pory nie miałam. Może spójrz obiektywnie na sytuację. Quote
winter7 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Słuchajcie, po pierwsze może zmieńcie tytuł. Od jakiegoś czasu próbowałam znaleźć wątek Soni i nie mogłam sobie przypomnieć tytułu. Z imieniem w tytule zawsze łatwiej :) Czy ktoś mógłby mi krótko napisać na pw o co chodzi z DT. I jakiego rzędu kwoty potrzebujecie. I na co będzie ona przeznaczona. Jestem teraz na urlopie i nie mam stałego dostępu do netu. Poza tym chyba nie mam pewności czy dostałam numer konta. Czy to ten sam co dla Atoska? Wybaczcie, ale przy tej ilości wątków, które odwiedzam i psów, które wspieram, czasem umyka coś mojej uwadze. Dlatego zawsze proszę o pw z przypomnieniem. Czekam na info. Odezwę się jutro. PS. Mam nadzieję, że u Soni wszystko w porządku. Nie mam teraz jak przejrzeć wątku. Dopiero po przyjeździe. Quote
Martika&Aischa Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 winter7 napisał(a):Słuchajcie, po pierwsze może zmieńcie tytuł. Od jakiegoś czasu próbowałam znaleźć wątek Soni i nie mogłam sobie przypomnieć tytułu. Z imieniem w tytule zawsze łatwiej :) Czy ktoś mógłby mi krótko napisać na pw o co chodzi z DT. I jakiego rzędu kwoty potrzebujecie. I na co będzie ona przeznaczona. Jestem teraz na urlopie i nie mam stałego dostępu do netu. Poza tym chyba nie mam pewności czy dostałam numer konta. Czy to ten sam co dla Atoska? Wybaczcie, ale przy tej ilości wątków, które odwiedzam i psów, które wspieram, czasem umyka coś mojej uwadze. Dlatego zawsze proszę o pw z przypomnieniem. Czekam na info. Odezwę się jutro. PS. Mam nadzieję, że u Soni wszystko w porządku. Nie mam teraz jak przejrzeć wątku. Dopiero po przyjeździe. Nie nie cioteczko na Atoska zbieram ja na Sonię zdeklarowała się zbierać cioteczka lilka1771 :) Quote
toyota Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Atomowka napisał(a): Toyota zajmujesz się chociaż ogłaszaniem suni, czy liczysz,że Daśka to zrobi? Czy mogę Ciebie prosić o ogłoszenia, ponieważ ja nie umiem robić i nie mam czasu, aby się tego nauczyć. Niektóre ogłoszenia od CatAngel już mogą być nieaktualne. To co przychodzi na maila to odświeżam na bieżąco. Nie mam już pieniędzy, by jeszcze płacić za ogłoszenia. Mam za to jeszcze długi u weta za swoje przygarnięte psy. Quote
Atomowka Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Tak jutro mogę zrobić jej ogłoszenia ale proszę wrzuć mi link do jakiegoś jej obecnego ogłoszenia albo tekst do ogłoszenia na 1-szą stronę wrzuć Nie naskoczyłam na Ciebie tylko niestety Ty jako osoba ratująca sunie i wyciągająca ją od dziada ponosisz największą odpowiedzialność za jej los Nie ja, nie Daśka która zaoferowała DT, nie winter7 która chce wpłacić kasę tylko Toyoto Ty jako osoba sunię ratująca Zawsze tak jest Quote
toyota Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 [quote name='Atomowka']Tak jutro mogę zrobić jej ogłoszenia ale proszę wrzuć mi link do jakiegoś jej obecnego ogłoszenia albo tekst do ogłoszenia na 1-szą stronę wrzuć Dzięki wielkie: http://www.bydgoszczcity.pl/flora-i-fauna/psy/oferuje/bydgoszcz-sonia-psinka-kochajaca-czlowieka-traci-dom-tymczasowy-rasa-pozostale-za-darmo-oferuje.htm Na pierwszej stronie jest już tekst do ogłoszeń, który bardziej mi się podoba: Sonia, młoda, żywiołowa, kocha koty, lubi dzieci Sonia mimo, że młodziutka, ma ok. 2 lata bardzo wiele już przeszła. Była psem bezdomnego, poznała dobrze co to głód, zimno, samotność, kopniaki... Poznała również schronisko dla bezdomnych zwierząt, przepełnione boksy i walkę o odrobinę uwagi człowieka. Soni udało się spotkać na swej drodze wrażliwe osoby, dzięki którym dostała szansę na normalne życie. Sonia przebywa obecnie w domu tymczasowym. Jest w pełni domowym psiakiem - w domu zachowuje czystość, nie niszczy, jest spokojna i posłuszna. Świetnie dogaduje się z innymi psami - jest radosna, żywiołowa, stale gotowa do zabawy. Za kotami przepada, ma wobec nich instynkt opiekuńczy:smile:) W stosunku do obcych ludzi jest zdystansowana i początkowo nieufna. W stosunku do swojej rodziny będzie bezgranicznie oddana, wierna i lojalna. Lubi dzieci. Sonia jest zdrowa, zaszczepiona, wysterylizowana. Kontakt w sprawie adopcji: 605060617 mail: [email protected] Jeśli chodzi o wiek Soni to ustaliłam z daśką, że Sonia nie ma na pewno więcej niż 2 lata. Takie jest zdanie weta. Ja określiłam jej wiek na nieco więcej, bo u dziada była bardzo zaniedbana. Dużo fajnych zdjęć Soni jest na stronie 39. Quote
Marycha35 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Odpowiedzialność za sunię ponoszą wszyscy na tym wątku, prawdą na bank jest to, że gdyby nie Toyota suni by już nie było i ślicznych, bezpiecznych teraz i kochanych szczylków też. Dziad był miłośnikiem zwierząt inaczej. Dajmy spokój już tym zatargom, jak widać życie jest okrutne i szkoda czasu na takie szarpaniny. Wczoraj zmarła jedna z Dogomaniaczek, Zuzka. Zostawiła 4 psiaki...:(:(:( Współpracujmy raczej, pomagajmy sobie i psowatym jak możemy. Daśko daj znać co z Mateo. Quote
toyota Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 winter7 napisał(a): Czy ktoś mógłby mi krótko napisać na pw o co chodzi z DT. I jakiego rzędu kwoty potrzebujecie. I na co będzie ona przeznaczona. Jestem teraz na urlopie i nie mam stałego dostępu do netu. Właśnie o to mi chodzi, aby DT Soni określił jakie potrzebuje wsparcie na miesiąc. I jak długo Sonia może pozostać w DT u daśki ? Kasia77 już jej nie przyjmie do hotelu. Czekała na Sonię długo i pomimo moich zapewnień, że Sonia przyjedzie i ustaleń z daśką, że uda jej się dowieźć Sonię transportem płatnym, Sonia nie dotarła. Czy szukać miejsca w innym hotelu i zapisać Sonię w kolejce ? Nie chciałabym drugi raz być w sytuacji podbramkowej. Quote
chita Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 ja od jakiegos czasu trzymam ja na allegro ale nie wyroznionym, jesli sonia bedzie miala nowe wyroznione dajcie znac to ja sciagne;) http://allegro.pl/show_item.php?item=1834355708 Quote
Iljova Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Co do Soni to Daśka chce tylko na jedzenie i szczepienie przeciw wirusówkom. Nie podała kwoty, więc proponuję aby miesieczny koszt na Sonie był 200zł na miesiąc. Daśka nie ma netu ( wyłączony),więc nie będzie mogła wchodzić aktualnie na wątek. U Soni wszystko dobrze :-) Odłóżmy od teraz wszystkie żale na bok i zajmijmy się zebraniem deklaracji,aby Sonia miała na jedzenie i szczepienie, szukaniem dla niej DS itd Jesli chodzi o Mateo to zastrzyki chyba zachamowały dalszy atak bakterii. Zobaczymy co będzie dalej. To nadal jest wielka niewiadoma czy się zdąży ... Quote
Noemi1 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Iljova masz zapchaną skrzynke, więc dopiszę tutaj: Zapomniałam jeszcze napisać, że mój wet przyjmuje od poniedz. do piątku w godz. 11:00 - 20:00. Najlepiej jest chyba dzwonić w pierwszej części dnia czyli do 13-14:00. Potem ruch się wzmaga. Quote
Iljova Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Nie mam zapchanej skrzynki ja też chciałam wysłać wiadomość do Ciebie i nie mogłam znowu dogo szwankuje Quote
Marycha35 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Czyli zbieramy 200 zł i współdziałamy:) Mateo walcz Chłopaku!!! Quote
Atomowka Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Toyota przepraszam nie zrobiłam ogłoszeń, już nie mogę, przez tą ciąże jestem tak wykończona,że tylko wracam z pracy i od razu na stojąco zasypiam Żeby nie być gołosłownom, zrobię w sobotę Wtedy się wyśpię i będę mogła sobie spokojnie popracować nad ogłoszeniami Quote
Noemi1 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Iljova napisał(a):Nie mam zapchanej skrzynki ja też chciałam wysłać wiadomość do Ciebie i nie mogłam znowu dogo szwankuje A to przepraszam :) Ach to dogo... Może dziś zadziała? Quote
toyota Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Atomowka napisał(a):Toyota przepraszam nie zrobiłam ogłoszeń, już nie mogę, przez tą ciąże jestem tak wykończona,że tylko wracam z pracy i od razu na stojąco zasypiam Żeby nie być gołosłownom, zrobię w sobotę Wtedy się wyśpię i będę mogła sobie spokojnie popracować nad ogłoszeniami A to gratulacje :). Jeszcze jakieś ogłoszenia są w necie widoczne i jest allegro od czity, ale nikt nie dzwoni niestety. Oddzwaniam na wszystkie nieodebrane, ale nie dotyczą Soni. Quote
Recommended Posts