Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lika1771 napisał(a):
Toyota mieszka około 50 km od miejsca gdzie sunia przebywa........
Daska probuje pozyczyc samochod i pojechac po sunie ci ludzie nie przywioza suni:shake:

Cóż za nieodpowiedzialni ludzie !!!!!!! Najważniejsze to im Sonie jak najszybciej odebrać ....i oby NIE starali się o kolejnego psiaka bo są skrajnie nieodpowiedzialni!!!!!!!

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Dziewczyny bo ja jajo zniosę:shake: czy Państwo się odezwali ponownie ??? czy ktoś po nią jedzie ? :(

Sunia juz u Daski koszt transportu 200zł rachunki sa.....

Nie bede niczego komentowac bo prosiła mnie Daska o spokoj na watku.

Bardzo dziekuje Jej ze nie zostawiła tam suni:loveu:
Pomozcie Dasce spłacic ten dług

Posted

Bardzo, bardzo, bardzo dziekuje ! Bede mogla spokojnie zasnąc.
Ostatniego sierpnia, wpłace pare złotych na koszty transportu!
Dziewczyny, dorzućcie tez grosik !

Posted

lika1771 napisał(a):
Sunia juz u Daski koszt transportu 200zł rachunki sa.....

Nie bede niczego komentowac bo prosiła mnie Daska o spokoj na watku.

Bardzo dziekuje Jej ze nie zostawiła tam suni:loveu:
Pomozcie Dasce spłacic ten dług

Uffffffffffffffffff....................:mdleje:

Posted

Zmieńcie tez tytuł wątku. Wlasciwie, co dalej będzie z Sonią? Ona ma jakies deklaracje?
Niewiele wiadomo z pierwszej strony.
A tych Panstwa chyba nalezaloby wsadzic na czarne kwiatki? Aby nikt wiecej nie nabrał sie na ich milosc do psow.

Posted

Weszłam tylko na chwilę. Wczoraj siedziałam do późnych godzin na wątku i dzwoniłam do daśki, ale nic nie było wiadomo.
Nie mogę się ruszyć do wtorku, bo mam u siebie rodzinę, która zatrzymała się u mnie wracając z wakacji z jednego końca Polski na drugi. Jutro też będę tylko sporadycznie zaglądać na dogo.

Posted

Daśka szacun dla Ciebie wielki:) Dziewczyny tych ludzi trzeba wrzucić na Kwiatki. To są nieodpowiedzialne osoby, zagrywka z transportem obrzydliwa!
Kasiorrę trzeba uzbierać, na wątek pozapraszam. Co za historia! Sunia jeszcze podżyła przez nich, wrrr!!!!!!!!!!!!!!!! W jakim ona stanie?

Posted

bela51 napisał(a):
Zmieńcie tez tytuł wątku. Wlasciwie, co dalej będzie z Sonią? Ona ma jakies deklaracje?
Niewiele wiadomo z pierwszej strony.

Co tam jeszcze dopisać na pierwszej stronie ?

Są deklaracje stałe na kwotę tylko 70 zł. Jest to na pierwszej:

20 zł - toyota
30 zł - Mama toyoty
20 zł - evita2000

I deklaracja jednorazowa od winter7 - 300 zł na pierwszy miesiąc hotelu (mam nadzieję, że aktualna).

Posted

Taka właśnie jest Daśka nie potrafiłaby inaczej postąpić. Kieruje się przedewszystkim sercem, nie mogła jej tam zostawić wiedząc jak jest. Jest gotowa naprawdę na wielkie poświęcenie dla psiaków. :-)

Posted

bela51 napisał(a):

Przy okazji pytanie: Czy Sonia mogłaby mieszkac w bloku ?

Problem z mieszkaniem w bloku polega na tym, że Sonia nie przychodzi na zawołanie. Jeśli zdarza jej się zwiać, to daśka biega za nią, a Sonia trzyma " bezpieczną" odległość tak długo aż się wybiega. Nie pomagają smaczki. Sonia potrafi sama otwierać drzwi, więc jeśli nie są zamknięte na klucz, to Sonia zwieje nawet z domu.
Nie wiem czy osoba, która mieszka w bloku da radę ją upilnować. Jest przecież problem z tym, aby zapewnić jej możliwość wybiegania. Daśka puszcza ją na długiej lince z psami. Ideałem byłoby, żeby ktoś jeździł z nią rowerem, ale gdzie znaleźć osobę z zacięciem sportowym i dysponującą czasem...
Z szelek oczywiście cwaniara "wychodzi", obroża musi być ciasno zapięta.

Posted

A to diablica, chociaz sliczna.
Jest Pani chetna na Onke, dom znowu z kotami ( ! ), na slasku. Myslałam o Sonie, ale trudno... wystarczy na razie zwrotów z adopcji. Albo nie daj boze, ucieczek.

Posted

toyota napisał(a):
Co tam jeszcze dopisać na pierwszej stronie ?

Są deklaracje stałe na kwotę tylko 70 zł. Jest to na pierwszej:

20 zł - toyota
30 zł - Mama toyoty
20 zł - evita2000

I deklaracja jednorazowa od winter7 - 300 zł na pierwszy miesiąc hotelu (mam nadzieję, że aktualna).

Tak aktualna. Prześlij mi numer konta. Ja się już gubię, bo co chwila ktoś mi zwraca jakieś pieniądze i teraz już nie wiem gdzie i na kogo wysyłałam :)

Posted

Mamy kolejny dom zdecydowany na Sonię. Rozmawiałam 2 razy przez telefon z Panem i raz z jego Ojcem. Tym razem wizyty PA nie odpuścimy. Jutro Pan poda termin jaki mu pasuje. Dom jest ze Świecia.

Jest to nowy dom z bardzo wysokim ogrodzeniem (180 cm). Pan miał w przeszłości rottweilera i bulteriera (bulek był wystawiany na wystawach kilka razy). Psy zawsze mieszkały w domu i były członkami rodziny. Pan sobie nie wyobraża, żeby pies nie spał w domu.
Pytał czy Sonia potrafi chodzić na smyczy. Powiedziałam, że bardzo ciągnie. Odpowiedź była, że nie szkodzi- rottweiler też potrafił pociągnąć.
Uprzedziłam, że skacze na drzwi i je otwiera co w nowym domu może być denerwujące (drapie przecież drzwi). Pan się tylko zaśmiał, że jeden z jego kotów również skacze na klamkę aż uda mu się otworzyć drzwi.
Koty są 3 przygarnięte. Opisałam nieudaną adopcję i przyczynę zwrotu. Pan nie oczekuje, że zwierzęta polubią się od pierwszego wejrzenia. Sam zaproponował, że podpisze umowę, w której zobowiąże się zwrócić Sonię na swój koszt. Oczywiście nie sądzi, aby była taka konieczność.

Niestety była też kwestia w rozmowie, która mi się nie podobała. Pan opowiadał, że bullek do 3 r. życia był bardzo niszczycielski. Zrobił dużo zniszczeń w domu, wrąbał 3 kanapy i coś tam jeszcze. Dostawał za to lanie smyczą. Pan się wyraził, że trzeba było dobrze mu przyłożyć, żeby poczuł, bo inaczej traktował to jak zabawę.
Ja zupełnie nie akceptuję takich metod wychowawczych, ale rozumiem, że się można wkurzyć jak się zastaje kanapę w strzępach ...
Ale smycz to powinna się psu pozytywnie kojarzyć.

Żebyście nie myśleli, że Pan jest jakimś burakiem ;), wręcz przeciwnie, jest to człowiek kulturalny i cywilizowany.

Na pewno to jeszcze obgadam z daśką, najlepiej po wizycie PA.
Pan chciałby przyjechać po Sonie w sobotę.