Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mattilu napisał(a):
A co im robi?:evil_lol:

Jakby ja spuścić ze smyczy to by pokąsała. Rzuca się w ich stronę, szczeka przeraźliwie, nie da się jej utrzymać ani uspokoić.

Posted

moja tez nie lubi rolkowców,
ale tylko dzięki niej -jeden z nich nie trzepnął kiedyś we mnie

stałam na rynku, na deptaku i gadałam przez telefon, nie widziałam ze jedzie taki wielki człowiek na desce, a oni uważają, że jak jadą -to każdy zejdzie; i pewnie bym zeszła, gdybym go widziała

więc jak już był blisko - to Caillou zrobiła pozorowany atak na niego
z zębami i nastroszona sierścią
od razu nabrał do nas szacunku i zeskoczył z deski

ważył co najmniej 80 kg
ze zderzenia z nim na pewno bym wyszła uszkodzona

wiec -dobrze, że psy czuwają :diabloti:

Caillou szczeka tylko na takich rolkowców (deski i rolki) którzy przejeżdżają zbyt blisko
albo zbyt agresywnie jadą
resztę - ignoruje

Posted

Korenia napisał(a):
Jak tam pierwszy dzień szkoły? :)
I dobrze i źle :)
Mam klasę wychowawczą 35 osób! Zabrakło mi ławki w klasie.
Ministerstwo nas przywaliło kolejnymi obowiązkami, związanymi z pomocą psychologoczno-pedagogiczną, mamy rozpoznać i zdiagnozować problemy uczniów. Wychowawcy mają ustalić formy pomocy, przedmiotowcy muszą dostosować wymagania do tych uczniów indywidualizując pracę na lekcji, a wychowawca ma czuwać nas wszystkim. Gdzie w tym wszystkim realizacja materiału? Wymagania od dzieci to nie wiem.

Posted

Nikaragua napisał(a):
I dobrze i źle :)
Mam klasę wychowawczą 35 osób! Zabrakło mi ławki w klasie.
Ministerstwo nas przywaliło kolejnymi obowiązkami, związanymi z pomocą psychologoczno-pedagogiczną, mamy rozpoznać i zdiagnozować problemy uczniów. Wychowawcy mają ustalić formy pomocy, przedmiotowcy muszą dostosować wymagania do tych uczniów indywidualizując pracę na lekcji, a wychowawca ma czuwać nas wszystkim. Gdzie w tym wszystkim realizacja materiału? Wymagania od dzieci to nie wiem.

No to rzeczywiście bardzooo liczna klasa. Pamiętam że u mnie w liceum były w klasie 33 osoby i była to najliczniejsza klasa w szkole ;) Dobrze chociaż, że XIII to dobre liceum, to aż takich wychowawczych problemów chyba nie ma, prawda?
A jeszcze takie pytanie z ciekawości - jeśli ministerstwo 'dorzuca' nauczycielom nowe obowiązki, to czy posyła ich również na kursy z tego tytułu. Czy tak z powietrza mają się nauczyć danej rzeczy?

Posted

Z doświadczenia ;)

Od dziś wieczór do mojej radykalnej diety mogę wprowadzać mąkę ziemniaczaną, kabaczka, czosnek .. i coś tam jeszcze.
Napiekłam placków ziemniaczano-kabaczkowych. Pycha :)

Posted

Nie wiedziałam, Nikaragua, że jesteś migrenowcem. Ja też, ale odkąd zdiagnozowałam lekką niedoczynność tarczycy i jem leki, ataki są rzadsze i słabsze. A jak kilka miesięcy temu odstawiłam cukier i drastycznie zmniejszyłam węglowodany, to nie dość, że ubyło mi kilogramów, to z głową lepiej niż kiedykolwiek. Tak, że dieta to klucz do pozbycia się wielu schorzeń.

Posted

Marako, niedoczynność tarczycy leczę od dobrych kilku lat. Nie zauważam u siebie związku z migrenami.
Teraz w diecie odstawione mam prawie wszystko ;) Mam nadzieję, że pomoże na migreny. Najbardziej cierpię, że nie mogę kawy z mleczkiem i ciasta. A za 2 tygodnie jedziemy na wesele (a ja chyba o wodzie z cytryną i ziemniakach będę :( się bawiła)
Togusia, jak zwykle miła :) Przez dwa ostatnie miesiące schudłam 8kg i lepiej się przez to czuję (tylko dżinsy musiałam nowe zakupić ). .

Posted

togaa napisał(a):
Super, że wymieniasz garderobę !;)
To 'stare" na bazar prosimy...

Stare dżinsy nawet na bazar się już nie nadadzą ;)
Wczoraj z przyjaciółkami zrobiłyśmy rundkę po sklepach, i ku mojemu zdumieniu kupiłam sukienkę rozm 40 :crazyeye: (zimą kupiłam na bazarku piękną spódnicę roz 46, którą teraz zdejmuję bez rozpinania :D )

• 1 month later...
Posted

marako napisał(a):
Nie wiedziałam, Nikaragua, że jesteś migrenowcem. Ja też, ale odkąd zdiagnozowałam lekką niedoczynność tarczycy i jem leki, ataki są rzadsze i słabsze. A jak kilka miesięcy temu odstawiłam cukier i drastycznie zmniejszyłam węglowodany, to nie dość, że ubyło mi kilogramów, to z głową lepiej niż kiedykolwiek. Tak, że dieta to klucz do pozbycia się wielu schorzeń.

ja zawsze myślałam, że migrena to rzadka dolegliwość ( mnie się trafiła też, córka i moja mama też mają :( )
a co do diety....... ja kocham słodycze i co gorsza - jak nie zjem słodkiego - zasłabnę nawet, córka ma to samo

Posted (edited)

Wczoraj wybraliśmy się za miasto :) Nika szczęśliwa, wyspacerowana :)
Jak mąż zgra zdjęcia z aparatu to kilka wkleję :)

Edited by Nikaragua