Florentynka Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Skąd się taki pies wziął na tym upiornym podwórku z łańcuchem? On musiał mieć kiedyś bliski kontakt z człowiekiem, znać takie rzeczy jak spacer. Quote
ala56 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Jeżeli mogę - to wszystkie calaki omijaja kaluże a niektore nie wyjdą na spacer w czasie deszczu. A ten los łańcuchowy to załatwił mu człowiek. I na tym skończę. Quote
Bejotka Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 ala56 napisał(a):Jeżeli mogę - to wszystkie calaki omijaja kaluże a niektore nie wyjdą na spacer w czasie deszczu. Ooo! To prawda. Mój Jazz białych łapek nie wyświni w kałuży, a jak go kałuża zaskoczy - woli się wyrżnąć tracąc równowagę, niż w kałużę wdepnąć :-D Quote
Becia66 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Z mojej korespondencji privowo - mailowej wynika, że pieniązki na transport mamy w całości :multi:, Całe rozliczenie na wątku zrobię w piątek ponieważ wtedy wraca majuska, a wpłaty są na jej konto. Tak strasznie się cieszę.....:loveu: Póki co wydzwaniam i dopytuję o transport bo zależy mi na tym, żeby był bezpośredni na miejsce, bez przerzucania psiaka tylko z dłuższymi przystankami na spacer bo to jednak kawał drogi. Jak trzeba będzie to pojadę jako osoba towarzysząca bo ktoś musi go miziać przecież. Kiedy wiozłyśmy Rambo z majuską na kąpiel do Rzeszowa, przelazła łajza z tylnego siedzenia na przednie i wgramolił się na moje kolana. A to byczek przecież. Musiałam się przesiąść do tyłu i wtedy Rambuś spokojnie zasnął wtulony we mnie. Jestem z Państwem N. w stałym kontakcie, już nie mogą się doczekać, zresztą poczytajcie : [FONT=Arial]Kochana pani Beatko,[/FONT] [FONT=Arial]już mamy wybrane nowe imię dla Rambo. Również pani rok temu powiedziała, że nowe życie to i nowe imię. Całkowicie się z tym zgadzamy. Zresztą u naszego Diego sprawdza się to doskonale. To w zasadzie już nie Diego, to bardziej hrabia Diego. Ale bardzo kochany i najwspanialszy przyjaciel.[/FONT] [FONT=Arial]Czekamy na spotkanie z Rambem, jak z bardzo wyczekiwanym członkiem rodziny.[/FONT] [FONT=Arial]Dziekujemy za tyle dobrych serc, które chcą nam pomóc.Jest to dla nas trochę niezręczna sytuacja, ale może przy jakiejś innej okazji to my z kolei również będziemy mogli wesprzeć finansowo kogoś, kto będzie tego potrzebował.[/FONT] [FONT=Arial]Bardzo serdecznie pozdrawiamy wszystkich. Jesteśmy zwarci i gotowi i bardzo szczęśliwi, że wkrótce nasza rodzina powiekszy się o tak wspaniałe stworzenie. [/FONT] [FONT=Arial]Rodzina Niesłuchowskich[/FONT] Quote
Agula99 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Juuhuuu jak super, ja się też strasznie prze strasznie cieszę, a jak na razie dziś Rambuś pójdzie ze mną i moim bratankiem na spacerek!!!! :) Quote
Lucyja Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Wycałujcie Rambusia od wszystkich kolakowych ciotek :) :) Quote
Dzika_Figa Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Wiecie co przed chwilą zrobiłam? Odnowiłam Rambo allegro. :roll: I dopiero jak się zabrałam do dodania nowych zdjęć, coś mi zazgrzytało... :shake: i przypomniałam sobie, że ON MA DOM!!! :multi: Quote
figa33 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 matko , ale wiadomość !! to chyba cud.. wszystkiego dobrego Rambusiu:loveu: Quote
nika28 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Wspaniała wiadomość, strasznie się cieszę :loveu: Quote
majuska Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Ja co prawda jutro wracam jak Becia pisala, ale siedze w kafejce internetowej chwilke, bo pogoda do niczego i juz podaje wplaty Barbara B. 15 zl Barbara R. 200 zl Razem 215 zl , dziekuje bardzo:loveu: Quote
Becia66 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Dzwoniła dzisiaj pani Joasia że smyczka i obróżka kupione. Niebieskie, obróżka specjalna dla collie. Nie mogą się doczekać, a mnie transport na który liczyłam niestety odpadł. Znajomy może pojechać ale dopiero w połowie sierpnia bo dopiero wrócił z urlopu i ma kupę zaległości w pracy. Nie będziemy przecież czekać tyle czasu, szukam dalej.... Quote
Lucyja Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Kochany, śliczny Rambuś mam nadzieję, że już niedługo będzie grzał doopkę w swoim domku :) Quote
Agula99 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 I na koniec jedno ze starszych zdjęć: dwaj kumple, ojj będą musieli teraz pisać do siebie listy ;) Quote
Lucyja Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 A może Państwo przygarną hurtem Rambo z kumplem :) Fajny ten kumpelek Rambusia. Też bida siedzi w schronisku :( Quote
Florentynka Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Ech, kumpel Rambusia nie ma szczęścia - kibluje od lutego... Quote
Dzika_Figa Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Lucyja napisał(a):A może Państwo przygarną hurtem Rambo z kumplem :) Fajny ten kumpelek Rambusia. Też bida siedzi w schronisku :( Oj, na to chyba nie ma co liczyć... Rambusiowa rodzinka ma juz przecież Nero?Diego i, o ile pamiętam, drugiego psiaka. A dla Walusia znajdzie się super dom. Nie raz już Boguchwalskie psiaki po dłuuugim i beznadziejnym kiblowaniu trafiały do raju ;) Quote
Lucyja Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Zdaje sobie sprawę z tego, że juz w domu jest u Państwa Diego i dojdzie jeszcze Rambuś i oprócz wielkiego serce trzeba miec tez rozsądek. Ale zawsze jak widze taka schroniskową bidę, to zaraz mi go żal. Quote
Bejotka Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Florentynka napisał(a):Ech, kumpel Rambusia nie ma szczęścia - kibluje od lutego... Ale cudny! :) Poproszę o zdjęcia i krótkie info - poogłaszam Go.... Quote
Becia66 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='Lucyja']Zdaje sobie sprawę z tego, że juz w domu jest u Państwa Diego i dojdzie jeszcze Rambuś i oprócz wielkiego serce trzeba miec tez rozsądek U Państwa jest Diego i Budrys kastrat czyli 2 psiaki, a Rambuś będzie trzeci. No i 5 kotów z którymi psy są bardzo zaprzyjażnione. Ale jest też kupę rąk do miziania, czwórka wspaniałych dzieci i Państwo oczywiście. Mówią żeby się nie martwić, że dadzą radę, to i sie nie martwię / no, może troszkę / :lol:. Diego z Budrysem Quote
Dzika_Figa Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Och, jak się Rambuś ślicnzie wkomponuje w to towarzystwo! Po prawicy Budrysa zdecydowanie brakuje drugiego collaka. No i troche czerni się przyda zdecydowanie! ;) Beciu, jakieś perspektywy transportowe mamy? Quote
majuska Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 [quote name='Bejotka']Ale cudny! :) Poproszę o zdjęcia i krótkie info - poogłaszam Go.... Bejotko, możesz wykorzystać ten tekst i fotki z ostatnich moich ogłoszeń dla Walusia: http://tablica.pl/oferta/walus-kochany-skrzacik-czeka-na-dom-ID9N79.html A tu cały wątek Walusiowy na który serdecznie zapraszamy: http://www.dogomania.pl/threads/203625-Skrzacik-Waluś-mała-kupka-nieszczęścia Quote
Becia66 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Dzika_Figa napisał(a): Beciu, jakieś perspektywy transportowe mamy? mamy najwspanialsze perspektywy :multi::multi:. Ponieważ Państwo nie chcą czekać na Rambo aż do połowy sierpnia, własnie postanowili osobiście przyjechać po niego. Najlepsza opcja z możliwych bo Rambuś pozna ich od razu, w drodze już się trochę przyzwyczai i mam nadzieję zaufa. Ma to być we wtorek lub środę, ja zapewniam nocleg dla całej, sześcioosobowej rodziny bo to przecież cały dzień jazdy. Czy można było sobie lepiej wymarzyć ? Jestem bardzo szczęsliwa....:loveu::loveu::loveu: Quote
Dzika_Figa Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Ojej, fantastycznie!!! Czy Diego i Budrys tez przyjeżdżają po nowego kumpla? Quote
Recommended Posts