Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeżeli mogę - to wszystkie calaki omijaja kaluże a niektore nie wyjdą na spacer w czasie deszczu. A ten los łańcuchowy to załatwił mu człowiek. I na tym skończę.

Posted

ala56 napisał(a):
Jeżeli mogę - to wszystkie calaki omijaja kaluże a niektore nie wyjdą na spacer w czasie deszczu.

Ooo! To prawda. Mój Jazz białych łapek nie wyświni w kałuży, a jak go kałuża zaskoczy - woli się wyrżnąć tracąc równowagę, niż w kałużę wdepnąć :-D

Posted

Z mojej korespondencji privowo - mailowej wynika, że pieniązki na transport mamy w całości :multi:, Całe rozliczenie na wątku zrobię w piątek ponieważ wtedy wraca majuska, a wpłaty są na jej konto. Tak strasznie się cieszę.....:loveu:
Póki co wydzwaniam i dopytuję o transport bo zależy mi na tym, żeby był bezpośredni na miejsce, bez przerzucania psiaka tylko z dłuższymi przystankami na spacer bo to jednak kawał drogi. Jak trzeba będzie to pojadę jako osoba towarzysząca bo ktoś musi go miziać przecież.
Kiedy wiozłyśmy Rambo z majuską na kąpiel do Rzeszowa, przelazła łajza z tylnego siedzenia na przednie i wgramolił się na moje kolana. A to byczek przecież. Musiałam się przesiąść do tyłu i wtedy Rambuś spokojnie zasnął wtulony we mnie.
Jestem z Państwem N. w stałym kontakcie, już nie mogą się doczekać, zresztą poczytajcie :

[FONT=Arial]Kochana pani Beatko,[/FONT]
[FONT=Arial]już mamy wybrane nowe imię dla Rambo. Również pani rok temu powiedziała, że nowe życie to i nowe imię. Całkowicie się z tym zgadzamy. Zresztą u naszego Diego sprawdza się to doskonale. To w zasadzie już nie Diego, to bardziej hrabia Diego. Ale bardzo kochany i najwspanialszy przyjaciel.[/FONT]
[FONT=Arial]Czekamy na spotkanie z Rambem, jak z bardzo wyczekiwanym członkiem rodziny.[/FONT]
[FONT=Arial]Dziekujemy za tyle dobrych serc, które chcą nam pomóc.Jest to dla nas trochę niezręczna sytuacja, ale może przy jakiejś innej okazji to my z kolei również będziemy mogli wesprzeć finansowo kogoś, kto będzie tego potrzebował.[/FONT]
[FONT=Arial]Bardzo serdecznie pozdrawiamy wszystkich. Jesteśmy zwarci i gotowi i bardzo szczęśliwi, że wkrótce nasza rodzina powiekszy się o tak wspaniałe stworzenie. [/FONT]
[FONT=Arial]Rodzina Niesłuchowskich[/FONT]

Posted

Wiecie co przed chwilą zrobiłam?
Odnowiłam Rambo allegro. :roll:
I dopiero jak się zabrałam do dodania nowych zdjęć, coś mi zazgrzytało... :shake:
i przypomniałam sobie, że ON MA DOM!!! :multi:

Posted

Ja co prawda jutro wracam jak Becia pisala, ale siedze w kafejce internetowej chwilke, bo pogoda do niczego i juz podaje wplaty
Barbara B. 15 zl
Barbara R. 200 zl

Razem 215 zl , dziekuje bardzo:loveu:

Posted

Dzwoniła dzisiaj pani Joasia że smyczka i obróżka kupione. Niebieskie, obróżka specjalna dla collie. Nie mogą się doczekać, a mnie transport na który liczyłam niestety odpadł. Znajomy może pojechać ale dopiero w połowie sierpnia bo dopiero wrócił z urlopu i ma kupę zaległości w pracy.
Nie będziemy przecież czekać tyle czasu, szukam dalej....

Posted

Lucyja napisał(a):
A może Państwo przygarną hurtem Rambo z kumplem :) Fajny ten kumpelek Rambusia. Też bida siedzi w schronisku :(

Oj, na to chyba nie ma co liczyć... Rambusiowa rodzinka ma juz przecież Nero?Diego i, o ile pamiętam, drugiego psiaka.

A dla Walusia znajdzie się super dom. Nie raz już Boguchwalskie psiaki po dłuuugim i beznadziejnym kiblowaniu trafiały do raju ;)

Posted

Zdaje sobie sprawę z tego, że juz w domu jest u Państwa Diego i dojdzie jeszcze Rambuś i oprócz wielkiego serce trzeba miec tez rozsądek. Ale zawsze jak widze taka schroniskową bidę, to zaraz mi go żal.

Posted

Florentynka napisał(a):
Ech, kumpel Rambusia nie ma szczęścia - kibluje od lutego...

Ale cudny! :) Poproszę o zdjęcia i krótkie info - poogłaszam Go....

Posted

[quote name='Lucyja']Zdaje sobie sprawę z tego, że juz w domu jest u Państwa Diego i dojdzie jeszcze Rambuś i oprócz wielkiego serce trzeba miec tez rozsądek

U Państwa jest Diego i Budrys kastrat czyli 2 psiaki, a Rambuś będzie trzeci. No i 5 kotów z którymi psy są bardzo zaprzyjażnione. Ale jest też kupę rąk do miziania, czwórka wspaniałych dzieci i Państwo oczywiście. Mówią żeby się nie martwić, że dadzą radę, to i sie nie martwię / no, może troszkę / :lol:.

Diego z Budrysem

Posted

Och, jak się Rambuś ślicnzie wkomponuje w to towarzystwo! Po prawicy Budrysa zdecydowanie brakuje drugiego collaka.
No i troche czerni się przyda zdecydowanie! ;)

Beciu, jakieś perspektywy transportowe mamy?

Posted

Dzika_Figa napisał(a):

Beciu, jakieś perspektywy transportowe mamy?

mamy najwspanialsze perspektywy :multi::multi:. Ponieważ Państwo nie chcą czekać na Rambo aż do połowy sierpnia, własnie postanowili osobiście przyjechać po niego. Najlepsza opcja z możliwych bo Rambuś pozna ich od razu, w drodze już się trochę przyzwyczai i mam nadzieję zaufa. Ma to być we wtorek lub środę, ja zapewniam nocleg dla całej, sześcioosobowej rodziny bo to przecież cały dzień jazdy.
Czy można było sobie lepiej wymarzyć ?
Jestem bardzo szczęsliwa....:loveu::loveu::loveu: