Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No pięknie! Ale swoją drogą - weterynarz, który nie potrafi obejrzeć psa to jakaś oferma. Nawet, jeśli pies stawia opór.
Bardzo miło, że państwo starają się zniwelować problemy Ponga odpowiednią dietą, mam nadzieję, że to będzie skuteczne.

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My miałyśmy z Becią próbkę możliwości Rambusia u fryzjera, jest duży i silny i jak mu się coś nie podoba to potrafi się sprzeciwić...on nie lubi obcych ludzi i pomieszczeń w których ewidentnie zwierzaki się stresują ( czyli wet i salon psi ) a jak jeszcze do tego wszystkiego dochodzi oglądanie wrażliwych miejsc, łoooooj.....:shake::shake:, Justynka jakoś sobie z nim radziła, no ale trochę ją znał i to ona przychodziła na jego teren, a nie on do jej gabinetu.
Po raz kolejny jestem i ja i reszta dziewczyn niesłychanie wdzięczna Państwu Niesłuchwskim za wspaniałą opiekę nad naszym Rambusiem - Pongusiem, nie wiem czy można było sobie lepszą wymarzyć, za ich cierpliwośc i optymizm:iloveyou::Rose:

Posted

No to pięknie Rambuniu, pięknie!!! A mi się coś widzi, że Rambuś to chyba do końca facetów nie trawi, przecież my na prawdę robiłyśmy z nim różne cuda niewidy i on nigdy, przenigdy nie zachowywał się agresywnie. Z jednej strony się nie dziwie, może to wszystko przez tego faceta który go trzymał na łańcuchu!!! Takie mądre psisko nie zapomina, a z drugiej strony ten weterynarz to faktycznie niedorobiony!!!

Posted

Agula99 napisał(a):
No to pięknie Rambuniu, pięknie!!! A mi się coś widzi, że Rambuś to chyba do końca facetów nie trawi, przecież my na prawdę robiłyśmy z nim różne cuda niewidy i on nigdy, przenigdy nie zachowywał się agresywnie. Z jednej strony się nie dziwie, może to wszystko przez tego faceta który go trzymał na łańcuchu!!! Takie mądre psisko nie zapomina, a z drugiej strony ten weterynarz to faktycznie niedorobiony!!!

Ja też myslę, że on ma uraz do facetów.

No i wszystkim ktorzy tu zajrzą w najbliższym czasie przypominam, ze jeszcze tylko godzinkę trwa bazarek dla Rambusia. http://www.dogomania.pl/threads/212945-Niepowtarzalne-kolczyki-i-turkusowy-komplet-na-psy-z-Boguchwały!-DO-22.08.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='Agula99']No to czekamy na wieści!! Chciałabym zobaczyć znowu Rambunia i przeczytać, że nie robi tam "wiochy" ;)

chcesz to masz :lol:

[FONT=Arial]Kochana Beatko,[/FONT]

[FONT=Arial]Pongo czuje się dobrze, dostaje raz dziennie połowę tabletki (5 mg) encortonu i jak tak dalej pójdzie, to od poniedziałku będzie dostawał tylko ćwiartkę tabletki.[/FONT]
[FONT=Arial]Za okazane mu serce, za opiekę, jedzenie, codzienne spacery odpłaca się tak ogromnym przywiązaniem i wiernością, że trudno jest mi to nawet opisać. Ponieważ to ja jestem najwięcej przy nim: karmię go, wyczesuję, głaszczę, rozmawiam (dzieci chodzą z psami na spacery), więc siłą rzeczy to we mnie jest cały dzien wpatrzony, uznał mnie za swoją panią i zaufał całkowicie. Muszę się przyznać, że nie doświadczyłam do tej pory takiego bezgranicznego przywiązania psa, jakie okazuje Pongo. Budrys wiadomo jest rozpieszczony od małego a Diego to jest pies wyjątkowy, którego pokochaliśmy od pierwszego wejrzenia. Pongo z Diegiem omijają się coraz nazwałabym to kulturalniej. Pongo naprawdę się stara. Patrzy na mnie swoimi ślepkami i jakby mówił do mnie tak:[/FONT]
[FONT=Arial]wiem, że nie potrafię się bawić piłeczką tak jak Diego, ale popatrz umiem podawać łapkę i przepięknie podaje łapkę. W ogóle rozczula mnie tym swoim zachowaniem bardzo.[/FONT]
[FONT=Arial]Jest to wspaniały i powtórzę jeszcze raz bardzo inteligentny pies.[/FONT]
[FONT=Arial]Pozdrawiamy bardzo serdecznie i życzymy dużo zdrowia.[/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Joasia z rodziną w komplecie

[/FONT]

Posted

ala56 napisał(a):
Czy ja mogę ukraś ten liścik i skopiować na stronkę Fundacji Dr Lucy? Rambo jest tez nam bliski.

myślę że p. Asia nie miałaby nic naprzeciw bo nie ma w nim nic niestosownego. Wręcz przeciwnie - same dobre wieści. :lol:

Posted

ala56 napisał(a):
Też tak myślę - no wiesz -on adresowany imiennie do Ciebie wiec wolalam spytać.

to co było do mnie, a raczej mojego zdrowia bo ostatnio szwankuje - wycięłam :lol:.

Posted

Jeszcze jeden mail od p.Joasi

[FONT=Arial]Kochana Beatko,[/FONT]
[FONT=Arial]dzisiaj zrobiłam jeszcze parę zdjęć, bo chciałabym, żebyście dziewczyny, które jesteście oczywiście najwspanialsze na całym Podkarpaciu i nie tylko -zobaczyły jak ładnie odrasta Pongowi sierść. Naprawdę wygląda to coraz lepiej. Karma, którą dostaliśmy w posagu Ponga bardzo się przydała, ponieważ psina ma apetyt ogromny. Zresztą Diego i Budrys też się nieco częstują. Pongo ma taki zwyczaj, że jak skończy jeść główny posiłek, to przybiega do mnie w podskokach (muszę to kiedyś koniecznie sfotografować) i daje mi do zrozumienia, że mam koniecznie przyjść i zobaczyć jak pięknie wszystko zjadł. Ja oczywiście idę za nim, chwalę go a on się bardzo cieszy i mówi do mnie swoimi oczkami: było pyszne, widzisz jaki jestem grzeczny!!! [/FONT]
[FONT=Arial]Potem siadamy sobie wspólnie na ganku, na schodkach, on opiera mi łepek na kolanach a ja mu opowiadam o naszej rodzinie i proszę go,żeby sie zaprzyjaźnił z Diegiem i dał sobie wreszcie porządnie wyczyścić uszy - on mnie słucha i co jakiś czas tylko pomrukuje. Jest to bardzo wzruszajace.[/FONT]
[FONT=Arial]Pozdrawiamy najserdeczniej, jak tylko potrafimy.[/FONT]
[FONT=Arial]Joasia z rodziną w komplecie

[/FONT]

Posted

CZy ktoś jeszcze pamięta takiego Rambunia??? Smutny, zapatrzony, wołający o pomoc!! Już nigdy więcej Rambuniu!!!

Teraz jesteś uśmiechnięty i zadowolony, tylko takim chcemy cię zapamiętać psinko kochana!!!! :)

Posted

barb napisał(a):
Żeby jeszcze Colusia z Boguchwaly znalazla taki domek.

Od cioteczek z Łodzi, które były na wizycie przed adopcyjnej wiem, że taki super domek czeka też na dziewczynę.