majuska Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Były brane, był robiony posiew też.... Quote
Dzika_Figa Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 majuska napisał(a):Były brane, był robiony posiew też.... to jaka jest diagnoza? że nie wiadomo co? Sorry, ale musiało mi umknąć... Quote
majuska Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Becia wie dokładnie co to za bakteria, ja nie mam pamięci do tych nazw.. Quote
Florentynka Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Cholera...w tym stanie rzeczy będzie trudno...może jednak pójść w kampanię typu "biedny pies pilnie potrzebuje domu, w przytulisku trudno leczyć" ja wiem, że to kiepski chwyt promocyjny, ale może kogoś chwyci za serce... Quote
Lucyja Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Z tego co pamiętam, to było pisane, że ma bakterię E.coli. Jesli by to była tylko bakteria, to powinno, po leczeniu antybiotykiem przejść. Może powód kłopotów ze skóra jest inny, a bakteria zagościła w już uszkodzonej skórze. Ale na ten temat to juz muszą weterynarze się wypowiedzieć, a w schronisku, to pewnie będzie trudniejsze do rozpoznania. Quote
Becia66 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 wczoraj usłyszałam że to ropne zapalenie skóry ale na jakim tle to nie wiem. Quote
barb Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Dziewczyny może to głupie ale czy wstawiałyście Rambo w baze zwierząt zaginionych? On został co prawda odebrany ale jak trafił do chłopa tak naprawdę nie wiadomo? Możę komuś zginął, zostal ukradziony? Quote
barb Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 barb napisał(a):Dziewczyny może to głupie ale czy wstawiałyście Rambo w baze zwierząt zaginionych? On został co prawda odebrany ale jak trafił do chłopa tak naprawdę nie wiadomo? Możę komuś zginął, zostal ukradziony? To znaczy wiadomo, że go chłop znalazł ale jak doszło do tego, że Rambo się bląkał - tego nie wiemy. Zawsze najpierw zakladam, że pies nie jest po prostu wyrzucony. A ta aukcja z koniczynkami już sie skończyła? Chyba za poźno o niej przeczytałam. Quote
Zielona2 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Aukcja jest zakończona, myślę jednak, że zawsze można zrobić przelew na konto Fundacji. W tytule można napisać że to dla Rambo, a jeśli dodasz że to darowizna to chyba można ją później odliczyć w PIT. W Fundacji osoba robiąca rozliczenia ma dane kontaktowe aby przekazać pieniądze do opiekunów Rambo. Quote
majuska Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Rambo ma teraz kuracje po raz kolejny antybiotykiem, ale najprawdopodobniej jest to spowodowane jakąś szczególną nadwrażliwością i alergią być może nawet na słońce. rozmawiałm z Justynką właśnie, kupi mu nową karmę dla alergików no i raczej nie bardzo jest pomysł co z tym dalej robić..... Quote
Agula99 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Barb, nie sądzę żeby się ktoś po trzech czy czterech latach zgłosił po naszego Rambo, a skąd on, gdzie on był, to kto to wie, chłop swoje opowieści snuł, a potem jak byłam z Justyną to baba swoje. No ale jedno jest pewne, znieczulica jest okropna, pies przy drodze, ledwo żywy, ludzie chodzą i ich to gie obchodzi, dopiero musiała jechać taka wariatka jak ja, żeby zareagować!!!! Czy to nie jest żałosne, to ludzkie podejście do wszystkiego, bo przecież nie tylko o psach mowa!!! Quote
Becia66 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 to taki przecudowny pies, czuły i sympatyczny i tak chce mieć kogoś dla siebie.Oddala się z pokorą kiedy miziamy inne psiaki i cierpliwie czeka na swoją kolej. Jejku, niech ktoś da mu dom, to i leczenie pójdzie szybciej.... Quote
Agula99 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Rambuniu, kochaniuniu, z dostojeństwem kroczy!! Cieszy się, podskakuje i faktycznie czeka oj czeka na swojego człowieka!!! :( Quote
barb Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='Agula99']Barb, nie sądzę żeby się ktoś po trzech czy czterech latach zgłosił po naszego Rambo, a skąd on, gdzie on był, to kto to wie, chłop swoje opowieści snuł, a potem jak byłam z Justyną to baba swoje. No ale jedno jest pewne, znieczulica jest okropna, pies przy drodze, ledwo żywy, ludzie chodzą i ich to gie obchodzi, dopiero musiała jechać taka wariatka jak ja, żeby zareagować!!!! Czy to nie jest żałosne, to ludzkie podejście do wszystkiego, bo przecież nie tylko o psach mowa!!! Agulu ja mam bzika na punkcie zaginionych zwierząt. Na Dogo zawsze wchodzę najpierw do działu psy zaginione/ukradzione. Ludzie szukają swoich zwierzaków po kilka lat. Dlatego myslalam, żeby go wstawić w bazę zaginionych - owszem odebrany z interwencji ale wcześniej się bląkal, nie wiadomo skąd się wziął i może ktoś go szuka i pozna. Ale decyzja oczywiście do was należy - czy to dobry pomysł czy nie. A tak na marginesie zdolna z ciebie poetka Agulu. :lol: No i oczywiście wyślę jakiś symboliczny datek na Rambusia na Fundację Dr Lucy Quote
barb Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Zielona2 napisał(a):Aukcja jest zakończona, myślę jednak, że zawsze można zrobić przelew na konto Fundacji. W tytule można napisać że to dla Rambo, a jeśli dodasz że to darowizna to chyba można ją później odliczyć w PIT. W Fundacji osoba robiąca rozliczenia ma dane kontaktowe aby przekazać pieniądze do opiekunów Rambo. Ok, jeśli tak można to wyśle chociaz "jedną koniczynkę" :roll: Quote
Agula99 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Rambuś dziś był zawiedziony, bo nie poszedł na spacer, a on tak się cieszy, tak podskakuje. Ale mieliśmy mały wypadek przy pracy, Rico jakimś zwinnym sposobem zerwał się ze smyczy i pognał przed siebie!!!! Zamarłam!!! Dobrze że mój bratanek ruszył w pościg, nie było go ładną chwilkę i byłam już całkowicie załamana, a tu patrzę idą noga w nogę, no i zaczęło padać i Rambo i Atos nie poszli na spacer. Ale zbój z tego Rico!!! Ognista krew!!!! :) Quote
Agula99 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 barb napisał(a):Agulu ja mam bzika na punkcie zaginionych zwierząt. Na Dogo zawsze wchodzę najpierw do działu psy zaginione/ukradzione. Ludzie szukają swoich zwierzaków po kilka lat. Dlatego myslalam, żeby go wstawić w bazę zaginionych - owszem odebrany z interwencji ale wcześniej się bląkal, nie wiadomo skąd się wziął i może ktoś go szuka i pozna. Ale decyzja oczywiście do was należy - czy to dobry pomysł czy nie. Barb, no i może masz rację, ale to dziewczyny wystawiają i co z tym zrobią to nie wiem:p Quote
Dzika_Figa Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Wygląda Rambuś na bardzo zadowolonego. Niech już go to paskudztwo przestanie dręczyć... I niech się znajdzie super dom. Taki najlepszy na świecie! Quote
Becia66 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='Dzika_Figa']. I niech się znajdzie super dom. Taki najlepszy na świecie! Dzika_Figo, taki dom się właśnie odezwał. To cudowny domek z Mazur, do którego w ubiegłym roku pojechał nasz niewidomy Nero. Błagamy wszystkich o pomoc, potrzeba nam na transport ok. 700 zł, żeby nasz Rambuś mógł zamieszkać na Mazurach, u cudownych ludzi którzy w sierpniu rok temu adoptowali u nas starszego, niewidomego collie Nero. Państwo osobiście z całą rodziną przyjechali po psa przez całą Polskę, ponad tysiąc kilometrów, koszty ogromne..... Teraz zadeklarowali się dać dom Rambusiowi , pytali czy ktoś nie jedzie w tamte strony bo wakacje ale nawet jak ktoś jedzie to tak wielkiego psa za friko nie zabierze. Wydatek dla Państwa wielki, nie podołają z transportem, tym bardziej, że Rambo wymagał będzie pewnie kontynuacji leczenia. Musimy Rambo dowieżć, nie wiem jak ale musimy.W nowym domu i pod troskliwą opieką na pewno szybko wróci do zdrowia. Potrzebne pieniązki, ok. 700zł, jak uzbieramy będziemy myśleć co dalej. Z bazarku mojego zostało 250 zł więc potrzeba nam już ,,tylko'' 450 zł, majuska też ma jakąś bazarkową pozostałość więc ta kwota jeszcze się zmniejszy. Każda złotówka się liczy, prosimy o każdą pomoc. To wspaniała rodzina Państwa Niesłuchowskich z naszym Nero do której może dołączyć Rambuś ale to od nas zależy czy podołamy z transportem. Tu wątek Nero http://www.dogomania.pl/threads/186811-Nero-teraz-Diego-cudny-collie-ju%C5%BC-w-nowym-super-domku!!! Quote
Dzika_Figa Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 AAAAAAAAA Zatkało mnie! Szukam transportu a jak się nie znajdzie, to na pewno się dołoże. I bazarek z Aśką zrobimy zupełnie popieprzony. Quote
Becia66 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Dzika_Figa napisał(a):AAAAAAAAA Zatkało mnie! Szukam transportu a jak się nie znajdzie, to na pewno się dołoże. I bazarek z Aśką zrobimy zupełnie popieprzony. EDIT: założę wątek na transportowym, co? Wiem Małgosiu że na was zawsze można liczyć :loveu:. Quote
Dzika_Figa Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 W szoku jestem, w totalnym szoku... Faktycznie, najlepszy dom na świecie! Od kiedy knułaś z Państwem po cichu, co? :diabloti: Quote
Becia66 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Dzika_Figa napisał(a):W szoku jestem, w totalnym szoku... Faktycznie, najlepszy dom na świecie! Od kiedy knułaś z Państwem po cichu, co? :diabloti: ja też jestem w szoku, uwierz... Quote
Recommended Posts