ala56 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Ja też wiem, że Colusia szykuje sie do podróży Quote
Becia66 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Chciałam prosić ciotki collakowe o pomoc. Wczoraj Pongo ni stąd, ni zowąd doskoczył do 14-letniej córki Ewelinki i ją dziabnął w łydkę aż 3 razy. Rodzina była w kuchni, przygotowania do obiadu, nic sie nie działo szczególnego. Ewelinka kręciła się i pomagała przy obiedzie, a Pongo z warkotem doskoczył i ją zaatakował. Najgorsze w tym wszystkim jest, że to właśnie ona wychodzi z nim codziennie na spacery, a teraz boi się do niego zbliżyć. Druga córka też się go boi, sytuacja w domu napięta bo Pongo niby cudowny, czuły i mądry, a tu raptem coś mu odbija i rzuca się np. na leżącego niewidomego Diego, a teraz nawet na córkę. Państwo się martwią i proszą o jakieś wskazówki jak postępować z nim, żeby nie dochodziło więcej do takich incydentów. Jestem szczerze zmartwiona, może macie jakiegoś behawiorystę co by udzielił rad telefonicznie ? Miałam kiedyś z dogo kontakt na taką Panią ale nie mogę znależć. Quote
majuska Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 O kurczę...co się dzieje.....:shake::shake: Beciu jedyne co mi przychodzi do głowy to spróbować napisać do Z. Mrzewińskiej, na tym jej blogu jest z boczku taki odnośnik Napisz do mnie wiem, że wtedy p. Alince z Krakowa , która miała ogromne problemy z Myszką orzechowską, bardzo skutecznie poradziła, innych behawiorystów niestety nie kojarzę, ale może jeszcze ciotki kolakowe cos pomogą:shake::shake::shake:.....kurczę, no i jak tu przwidzieć, nigdy bym nie powiedziała, że Pongo tak się zachowa:roll::roll: Beciu jeszcze na głównym boguchwalskim mozna napisać, że poszukujemy jakiegos dobrego behawiorysty, polecanego, zawsze tam więcej osób zagląda.. Quote
Becia66 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='majuska'] Beciu jedyne co mi przychodzi do głowy to spróbować napisać do Z. Mrzewińskiej, na tym jej blogu jest z boczku taki odnośnik Napisz do mnie wiem, że wtedy p. Alince z Krakowa , która miała ogromne problemy z Myszką orzechowską, bardzo skutecznie poradziła, . majuska wklej proszę ten link bo nie wiem gdzie tego szukać, a żeby Państwo mogli sobie od razu kliknąć. Ja jeszcze przewalam stare moje zapiski, może natknę się na tę panią która profesjonalnie doradzała w sprawie zachowań psów, pamiętam że wielu osobom z dogo pomogła. Quote
ala56 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 W internecie porad udziela jeszcze pan Andrzej Klosiński i p Jacek Galuszka na stronce onet.pl/pies. Jakiś błąd moze nieświadomy zostal popełniony ze psiak tak sie zachował. Ja zaczęła bym od zabronienia pobytu w kuchni w czasie przygotowywania posilkow. Karmienie z ręki przez córki -powodują wzmocnienie więzi. W towarzystwie dorosłej osoby. Na spacer kaganiec - trudno. Ataki na Diego - trudna sprawa bo dwa samce nie będą się kochać - one muszą się tolerować. Rambo wie, że Diego jest słabszy i chyba dlatego jest zaborczy. Trzeba zaobserwować w jakich sytuacjach atakuje Diego. Jeżeli są groźne dorosły musi zakonczyć akcję - bo człowiek jest przywódcą stada. Dzieci 14 letnie niestety nie są dla psa autorytetem. Tylko dorosly czlonek rodziny. Takie porady przeczytalam na stronkach behawiorystów .http://pies.onet.pl/ Quote
Becia66 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 ala56 bardzo ci dziękuję że się odezwałaś, Państwo czytają wątek to się ustosunkują do tego wszystkiego. Quote
ala56 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Malo wiem o okolicznościach ataku no i jestem tylko samoukiem. Państwo moga tez napisać bardziej szczegółowo na PW - jak będę mogla / wiedza/ to chętnie udzielę rady. Na forum www.drlucy.pl jest osoba zajmujaca sie behawiorystyką- o nicku Larix - ona jest lepszym fachowcem od problemów niz ja. Zapraszam tam - dziewczyny pewnie maja też do niej kontakt tel. Quote
majuska Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 kurczę, coś mi się z netem stało, nie ładują mi sie strony....nie mogę wkleić gotowego linku Wystarczy w Google wpisać hasło: Mrzewińska blog i to będzie pierwsza stronka od góry. Quote
Agula99 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 O jeju!! Co się dzieje z Rambusiem??? Jakaś dziwna zazdrość??? jejuuuuu............... Quote
majuska Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Jakby co to juz mi wszystko działa i to jest ta stronka: http://zofia-mrzewinska.blog.onet.pl/ Klikając w pomarańczowy napisik Napisz do mnie trzeba wszystko opisać i wysłać. Quote
Lucyja Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Koleżanka z fundacji podpowiada, żeby sprawdzić czy Rambusiowi coś z oczkami się nie dzieje. Czy nie traci wzroku ? Quote
Lucyja Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Dzwoniła do mnie pani Rambusia z informacją, że ich slepy kolaczek odszedł za TM w sobotę :( Tak więc Rambuś stracił swojego domowego kumpla. Państwo bardzo cierpią z powodu straty jednego kolaczka. Quote
karolciasz28 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Przykro, nawet bardzo bo u nas ostatnio sama psia śmierć.... Quote
barb Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Lucyja napisał(a):Dzwoniła do mnie pani Rambusia z informacją, że ich slepy kolaczek odszedł za TM w sobotę :( Tak więc Rambuś stracił swojego domowego kumpla. Państwo bardzo cierpią z powodu straty jednego kolaczka. Ciotki z Boguchwały wpisały tę smutną informacje na wątku Nero.:-( Quote
Recommended Posts