Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rambuś zadowolony bo cały dzień sobie chodzi, leży i bardzo się cieszy kiedy się przychodzi, tuli się, nawet podskakuje, ale potem odchodzi na bok i kładzie się w trawce albo cieniu i tak cały czas tam sobie leży. Czasami mam wrażenie, że on taki zmęczony, zaspany, jakiś taki niemrawy....nie wiem. Wczoraj przeleżał pod siatką całą moją wizytę i nawet jak ktoś przechodził to się nie ruszył, taki był jakby zmęczony, zaspany....

Posted

Z tego co wiem to do końca tygodnia jest na antybiotyku jeszcze, podobno jest juz znaczna poprawa, tzn. do dobrego stanu jeszcze mu troche brakuje, ale nie tworza sie nowe ogniska zapalne, wszystko ładnie przyschło, niestety znowu cosik podobno sie w uszach dzieje:shake:
A jeżeli chodzi o kąpiel to chyba zaraz na poczatku nowego tygodnia pojedziemy , bo teraz ma być pogoda nieciekawa, deszcz, mokro i w przytulisku będzie ciapa, więc szkoda, żeby wychuchany wracał do błota:roll:

Posted

ponownie proszę opiekunów Rambo o kontakt na PW, po zakończeniu aukcji musimy wiedzieć do kogo przekazać pieniądze, potrzebne będą też faktury za leki; pozdrawiam

Posted

AAAAAA będę pierwsza!!! Rambuś już po kąpieli!!!!! Właśnie go widziałam, cudowny, cudeńko, śliczny, czyściutki, piękniutki, a jak pachnie, aż wysubtelniał, normalnie cud malina chłopak, tylko go rwać!!! Żałujcie że nie możecie go zobaczyć na żywo!!!! Chodził dziś z taką gracją i dumą!!!! :) Dziewczyny za pewne wstawią za niedługo foty, ale na żywo to normalnie echhhhh :) żeby tak teraz ktoś się nim zachwycił i zabrał do wspaniałego domku.....a on dziś taki zadowolony, taki ohhhh no słów brak!!!! :) ŻAŁUJCIE!!!!

Posted

I ja dobrnęłam w końcu na wątek Rambusia :)

Rambi-Bambi wygląda faktycznie o niebo lepiej, wszystkie kołtuny wyczesane, sierść pachnąca, czysta, sporo podszerstka udało sie uratować, więc jest puchaty ( tylko te miejsca gdzie wcześniej te skorupy były muszą pozarastać ) jak przyjemnie się teraz chłopaka przytula :) Kąpany był 2 razy w bardzo delikatnym szamponie dla alergików i na koniec na włoski odżywka poszła :) Becia dysponuje całą serią zdjęć , więc na pewno powstawia jak tylko to poobrabia, wogóle fot dzisiaj sporo natrzaskałyśmy . Szkoda tylko, że pogoda u nas kiepska, co chwilę leje deszcz, w przytulisku błotko więc się pewnie troche przybrudzi Rambuś, ale nie powinno być bardzo źle, najważniejsze że zmyty ma ten cały klejący i śmierdzący syf ze skóry, wyczesany martwy włos nie ma żadnych kołtunów, które mogłyby odparzać, myślę , że znacznie polepszy to stan jego skóry i przyśpieszy powracanie do pięknego i zdrowego wyglądu :) Cała "impreza" trwała ponad 2 godziny. Po przyjeździe do przytuliska umęczony Rambi-Bambi poszedł do kąta za budką Walusia i smacznie zasnął :)

Posted

No fakt jak przyszłam to Rambuś był dalej trochę zmęczony, ale jaki zadowolony!!! Strasznie podoba mu się nasza kanciapka, włazi do niej, stoi tam sobie, siedzi, kładzie się. Gdy stałam w jednym z boksów z innymi psiakami, on nagle zniknął i nie było go i nie było, w końcu poszłam sprawdzić gdzie poszedł Bambi bo lało jak z cebra a jego ani widu ani słychu, a on ślicznie leżał sobie w środku, z łapkami na wierzchu, nic na niego nie lało, nie kapało, pełen luz i relaks!! :)

Posted

Rambuś jakoś tak mi do serca przypadł , colaki to takie fajne , grzeczne , jakoś tak dostojnie żyjące , tylko jak się trafią pod opiekę takich pożal się boże "opiekunów " jak Rambo to masakra...
ech..
czuję ,ze teraz Rambo to sam miód-cud:loveu:
marzę o takim domku dla niego jak Nerusiowy

Posted

Nie ma co wiele komentować, kąpiel jak kąpiel, dwa razy Rambo był szorowany i na koniec super odżywka na włosy, niekoniecznie był tymi zabiegami zachwycony ( niestety wizyta dla psiaka w takim salonie jest bardzo stresująca ) p. Iwonka się odrobinkę z Rambusiem użerała i aby to szyko i sprawnie poszło został przyodziany w gustowny miękki kaganiec :) A potem wjechał na specjalny stół, podniesiono go do góry i było suszenie i czesanie, nasze psisko dzielnie wytrwało te męczące zabiegi, wszystko dla niego było nowe, wysoki stół, szumiące suszary, poszarpywanie przy rozczesywaniu kołtunów i martwego podszerstka...ale dzielnie wytrwał, od czasu do czasu dając nam do zrozumienia kłapaniem, że ma już dość i mamy kończyć. W końcu wypalił z salonu na spacerek z Becią po pobliskim parku i od razu przemienił się w pachnącego , miziastego aniołeczka- przytulaka, raczej nie miał do nas pretensji o tę wizytę u psiego fryzjera :)

Posted

Poszłyśmy jeszcze z majuską na spacer do parku, Rambuś wąchał krzaczki, polewał i zrobił na koniec wielką kupę, a ja nie miałam worka żeby to zebrać i szybko uciekłam z miejsca zdarzenia. Wstyd mi.

Posted

Rambo jest na www.drlucy.pl równiez, mogę zrobić mu ogloszenia o ile chcecie. Jest tu fajne zdjecie ,ktore ukazuje najpiekniej stojacego Rambo - super do ogloszenia ale czy osoba ,ktora jest na tym zdjeciu chce być widoczna w calej Polsce? ja nie potrafie obrabiac zdjęc. Ale zdjęcie fajne do pokazania.

Posted

ala56 jeżeli chodzi o mnie - ta gruba w niebieskich kaloszach to śmiało możesz wykorzystywać, a jeżeli o Becię - czerwona bluza, to niech sie sama wypowie, ale jak coś to ja, albo Dzika Figa możemy tą fotę obciąć trochę,

Posted

ja osobiscie wole zdjecia samego pieska - po co rozpraszać chętnego na adopcje. Obydwa zdjęcia fajne. Czyli mam zgode na robienie ogloszeń ? Tekst z pierwszego postu czy inny . Nie zauważylam czy jest tam nr kontaktowy?

Posted

Tekst chyba jakis nowy by sie przydał, w miarę aktualny, cos postaramy sie sklecić, kontakt może byc na mnie ale to juz wszystko razem z tekstem napiszemy :)

Posted

MNie podoba sie i to z niebieskimi kaloszami a na nie zwrócilam najpierw uwagę /Becia66 pierwsze zdjęcie/ - Rambo najlepiej wygląda z boku / cały dla zinteresowanego/ ale jak nie wytniecie to wstawie takie jak osoba towarzysząca sie nie obrazi. Taka grymasna juz nie będę. To pierwsze z kaloszkami we wzorki też śliczne