Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam sms od Państa Dixolka. Pani wczoraj wieczorem udało się troszkę rozruszać Dixie. Uczyła ją komend za jedzenie. Za jedzenie zrobi wszystko. Jeśli chodzi o biegunkę to jest już prawie ok. Pan napisał, ze ma nadzieje, że behawiorysta podpowie im jak przyzwyczaić Dixie do kotów.

edit: Lunka proszę ciebie opamiętaj się i nie rozrabiaj bo my tutaj osiwiejemy :(

Posted (edited)

[quote name='Incia']Czekam tylko na dobre wieści. Za długo to dziecko czekało, żeby teraz miało sie nie udać.[/QUOTE]

Proszę :)

Dostałam przed chwilką sms: „ Nasz jeden kot od wczoraj wieczorem zaczął terapeutyzować psa, jesteśmy w szoku, nigdy czegoś takiego nie widzieliśmy „

„ Kot kładzie się w odległości 0.5 m od Dixie na podłodze na parę minut i odchodzi, co pewien czas wraca i znowu to samo, on nigdy wcześniej nie kładł się na podłodze, po za tym rozkłada się cały i daje się obwąchiwać „

Edited by edek
Posted

Cioteczki trzymamy bardzo mocno kciuki, aż do białości, żeby Dixie dogadała się z kotami !!!!! Lista kciukających Cioteczek będzie sprawdzana :diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='ania shirley']Kochany ten kotek.!!! On chce,zeby ona została!!!!![/QUOTE]

Kochany, kochany kocurek. Oby się ułożyło !!!! Ciekawe, który to, stawiam na rudego :razz:

Posted

Biegunka opanowana, to dobrze. Może jednak profilaktycznie dodawac do jedzenia rozgotowany ryz lub/i kleik ryzowy.
A co do kotów, to ja zawsze twierdziłam, że to b.mądre stworzenia; szkoda tylko, że nie pogadaja;)

Sama mam w domu 2 stare kocice-persice i wiem, co pisze:)

pzdr.

Posted

[quote name='edek']Kochany, kochany kocurek. Oby się ułożyło !!!! Ciekawe, który to, stawiam na rudego :razz:[/QUOTE]

edek, jeżeli to ten który wcześniej nie kładł się na podłogę to stawiam na buraska :lol: bo rudy przecież nas okupował na podłodze ;) mam nadzieję że koty wyleczą Dixi z jej lęków. Jeszcze będą najlepszymi kumplami. kochane kocurki.

Posted

[quote name='mania1979']edek, jeżeli to ten który wcześniej nie kładł się na podłogę to stawiam na buraska :lol: bo rudy przecież nas okupował na podłodze ;) mam nadzieję że koty wyleczą Dixi z jej lęków. Jeszcze będą najlepszymi kumplami. kochane kocurki.[/QUOTE]

Faktycznie to może i być ten nieśmiały burasek. Z tego co pamiętam, to ten uratowany, ze studni.

Posted

[quote name='edek']Faktycznie to może i być ten nieśmiały burasek. Z tego co pamiętam, to ten uratowany, ze studni.[/QUOTE]

tak ,myślę że może i on taki terapeuta,z tego co zaobserwowałam jego zachowanie może się do tego nadać , trzymamy mocno kciuki za kocią terapię dixi :evil_lol:

Posted

[quote name='edek']Cioteczki trzymamy bardzo mocno kciuki, aż do białości, żeby Dixie dogadała się z kotami !!!!! [B][I]Lista kciukających Cioteczek będzie sprawdzana :diabloti::evil_lol:[/I][/B][/QUOTE]
Ja kciukam cały czas Edytko :)

Posted

Jestem! Można mnie odhaczyć na liście trzymających ;)
Edek, rozumiem, że podczas dzisiejszej wizyty p. Piotra wszyscy domownicy będą w domu?...

Co do Luny i kanapy... ja wczoraj straciłam fotel/amerykankę, poduszkę i oparcie od kanapy. Kolejny dowód na to, że zostawienie Lili u siebie było najlepszą z możliwych decyzji ;) Niestety, do pracy nie możemy jej zabierać - jeszcze nam posady miłe! :)

Aha, wysłałam dziś Państwu stress-out. Koszt (35 zł) wpisałam w post rozliczeniowy. Rozmawiałam wczoraj z naszym Doktorem, przedstawiłam sytuację. Jak najbardziej popiera pomysł podawania preparatu - jak się wyraził - dla dobra psa (a nie ludzi ;))

Posted

[quote name='ania shirley']Cos mi sie obiło o uszy, ze pan pracuje do 17...[/QUOTE]
Aniu no coz zobaczymy w takim razie, ale to moim zdaniem Pan jest w tym domu przynajmniej jezeli chodzi o zwierzaki "przywodca" wiec Piotr powinien miec szanse zobaczyc jak te relacje wygladaja i jakie bledy popelnia Pan Dixie.

Posted

Podczas tej wizyty byli obydwoje w domu. Chwilkę rozmawiałam z Panem Piotrem. Na początku Dixol nieufnie podszedł do Pana Piotra, ale smaczki ja przekonały do niego. Pan Piotr powiedział, ze Dixie jest fajnym i mądrym psiakiem. Koty są ekstra terapeutami, kicia maine coon ( jednak ;) ) rozkłada się przed Dixolem, drugi kot chce się bawić, a trzeci ja ignoruje. Koty są do niej bardzo pozytywnie nastawione. Pan Piotr powiedział, że skoro jej się zmieniło nastawienie do kotów, to pewnie u chauwy musiała dostać od któregoś. Mogła podejść z chęcią zabawy a jej się oberwało. Tak też mogło być, bo chauwa mówiła Panu Darkowi że Dixie ucieka przed kotami perskimi mamy. Wytłumaczył, że Dixie błędnie interpretuje postawę kota np. kiedy kot podchodzi do niej z postawionym ogonem to Dixie traktuje to jako atak ( bo robią tak psy ), podał jeszcze drugi przykład, ze np. jak kot chce się bawić myszką i kręci tyłkiem to tez traktuje to jako atak. Pan Piotr powiedział, ze on uważa, że dogadają się miedzy sobą, ale Dixie musi się nauczyć kocich sygnałów. Dixie upatrzyła sobie dywan na środku dużego pokoju, Pan Piotr kazał go przesunąć w koncik tak, żeby ją koty nie mogły obchodzić z każdej strony, żeby czuła się pewniej. Pan Piotr zasugerował dla Dixie klatkę kanelową, żeby miała swoją własna przestrzeń i żeby czuła się bezpiecznie. No i żeby na początku koty były bezpieczne. I tu mam pytanie czy oferować Państwu pomoc finansową w kupnie tej klatki, jak to ogarniamy? Pan Piotr powiedział, ze na jego nos oni sunie zostawią, że są pojętni i chcą pracować z sunią. Zostawił Państwo emaila do siebie gdyby jeszcze mieli jakieś pytania. i Pan Piotr jest przeciwny podawaniu tego strss out.

Posted

Co do klatki- myśle,że można im pomóc - Dixol ma pieniadze. Luna nie bedzie potrzebowała klatki, a jej chciałyśmy pomóc zorganizować. Myślę, że jak państwo sa chetni do pracy- to można/powinno się im pomóc częściowo/ całkowicie?? Do Waszej decyzji...