Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Cioteczki widziałam się wczoraj z Saszką. Podjechałam na chwilkę, żeby przekazać Państwu obróżkę z feromonami, które mają za zadanie uspokoić psa ( i oby tak się stało, na moją agresywną kotkę zadziałało ). Saszka wygląda bardzo ładnie, ma lśniącą i milutka sierść. Żeberek już nie widać. Jest wpatrzona w Pańcie. Państwo nadal ćwiczą z nią wychodzenie z domu. Gift wkładany do klateczki zaczęła kojarzyć z ich wyjściem, zmienili taktykę. Wrzucane są dla niej do klateczki smaczki jak np. wyjdzie na dworek, przychodzi do domu a tu prezent. Bardzo lubi uszy. Zakopuje je na później w kocu, przy czym po zakopaniu w kocu wychodzi z klatki, żeby sprawdzić, czy przypadkiem tego ucha nie widać. Jak jest widoczny poprawia zakopanie, co by koty jej nie zabrały. Jak koty wychodzą z kuchni po jedzeniu to wącha im mordki, żeby się upewnić czy przypadkiem nie jadły jej karmy… Ucz się pilnie maleńka !!!

Edit: Zapomniałam jeszcze napisać, że najlepiej całe dnie spędzała by w domu. Po spacerku ciągnie do klatki. W domku najchętniej się wyleguje, w ostateczności ćwiczy za karmę hihihi. Przy mnie dała piątkę i zrobiła siad na komendę.

Edited by edek
Posted

ania shirley napisał(a):
Ja o niej nic nie wiem. Może Awit, albo Wtatara napiszą. Ja byłam na wątku i podobna mi się zdawała. I fajna.

Wpisałam się na wątku Zuli ;)

Posted

A mnie ciekawi, dlaczego wyje nawet w towarzystwie córki. Moze córka mogłaby z nia pobawic się w jakies przeciąganie szmatki, turlanie piłeczki itp. lub po prostu wyszła z nia na spacerek...? Albo powygłupialy sóę na dywanie? Ale to wymaga skupienia uwagi suni na córce:) Zawsze to da jakis czas bez wycia...

pzdr.

Posted

Asiaczku córka wykonuje z nią ćwiczenia za karmę jak wraca ze szkoły, poświęca jej od godziny do dwóch. Więcej czasu nie może poświęcić bo też musi odrobić lekcje i się uczyć. Córka po powrocie wypuszcza Saszkę z kanelu ale ta i tak wyje… Na spacer lepiej żeby z nią nie wychodziła, bo Saszka nadal źle reaguje na niektóre psy i ludzi i może stać się nieszczęście…

Posted

Nutusia napisał(a):
Przypomnij, proszę ile Córka Państwa ma lat. Rozumiem, że gdy w domu są dorośli, wycia nie ma?

Córka ma 9 lat, jak dorośli są w domu to Saszka jest grzeczna.