Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tz nie rzuca w niego garnkiem z jedzeniem, tyko zanosi mu je do boksu. Stawia, woła psa i wychodzi zostawiając otwarty boks by mógł wejść i spokojnie zjeść.
To nie jest to zwykłe jedzenie które zwykle dostają, tylko samaczki.

• Replies 363
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

luka1 napisał(a):
Tz nie rzuca w niego garnkiem z jedzeniem, tyko zanosi mu je do boksu. Stawia, woła psa i wychodzi zostawiając otwarty boks by mógł wejść i spokojnie zjeść.
To nie jest to zwykłe jedzenie które zwykle dostają, tylko samaczki.

Eeee ja nie napisałam rzucać garnkiem. napisałam tylko jak mi poradzili jak mój pies miał problem z dziecmi... Rzucać mu smaczki w sensie.

Posted

Mój Tazz tez zazwyczaj nie złapie. Ale jak to m itłumaczyli, chodzi o to aby w pierwszej fazie w przypadku Tazza myslał on, ze dzieci sa nieszkodliwe i gubią jedzenie... :D

Posted

Saththa napisał(a):
Mój Tazz tez zazwyczaj nie złapie. Ale jak to m itłumaczyli, chodzi o to aby w pierwszej fazie w przypadku Tazza myslał on, ze dzieci sa nieszkodliwe i gubią jedzenie... :D

hahahah t ośmiesznie brzmi ale w ten sposób moja Luna polubiła dzieci :D

Posted

malawaszka napisał(a):
hahahah t ośmiesznie brzmi ale w ten sposób moja Luna polubiła dzieci :D

no Tazzowi troche przeszlo pracujemy dalej nad większą akceptacją;)

Posted

Atomowka napisał(a):
Zapisuje psiaka
Bardzo dobrze go znam,bo widziałam go w Błoniu kilka razy na osiedlu
Na niektórych ludzi jak mu coś nie pasowało to kłapał zębami, do mnie był spokojny i przychodził na jedzonko i małe głaski
Brat mojego TZ mówił,że nawet jacyś debile strzelali do niego z kapiszonów
Pies miał właściciela w Błoniu starszego Pana, jednak facet zmarł i pies tak się tułał od dłuższego czasu samotnie

P.S nie czytałam wątku teraz tylko zapisuje

wiesz jestem zaskoczona....
on pojawił się nagle na ulicy, spał pod blokiem niedaleko banku pko sa, pani ktora go tam dokarmiała powiedziała wyraźnie , że go wyrzucono,
a ja zwracam uwage na sznaucery, tego widziałam pierwszy raz w centrum Błonia, potem łaził, ale zawsze trzymał się kilku śmietników- tam go najczęściej widzialam, nigdy na nikogo nie kłapał, wręcz przeciwnie spokojnie i wolno odchodzil gdy ktoś chciał się zbliżyć, przeważnie po szperaniu w śmietnikach kładł się i gdzieś leżał, a, że jest duży to widać go było,

a gdzie ten jego rzekomy właściciel mieszkał???

Posted

no właśnie, komendant straży miejskiej też mi tak tłumaczył. Pies jest niezwykle spokojny, raczej ucieka niż kłapie. Może tam jest jeszcze jeden?

Posted

luka1 napisał(a):
no właśnie, komendant straży miejskiej też mi tak tłumaczył. Pies jest niezwykle spokojny, raczej ucieka niż kłapie. Może tam jest jeszcze jeden?

jest masa, ale to nie czarne sznupy.....
chyba, że ja wieczorem nie spotykam go...może lata w dzień...

Posted

Enia to na bank ten sam pies, wiem gdzie koczował właśnie pod blokami przy pko.
Właściciel mieszkał w Błoniu to był jakiś starszy facet, on mieszkał właśnie tam na tym osiedlu. Facet zmarł z córka psa nie chciała więc go fru na ulicę
Z tym kłapaniem jak mówię,do mnie był spokojny ale jakieś dzieciaki podobno były go trochę męczyły ( nie wiem chciały złapać albo coś) więc zdarzyło się,że ludzie pewnie właśnie te dzieciaki strzelali z kapiszonów. Mógł się zdenerwować i kłapnąć na nich
Nie mówię,że to się powtarzało i że kłapał na co popadnie

Posted

luka1 napisał(a):
historia ta jakoś dziwnie nie pasuje do zachowa psa, chyba że pan traktował go w taki sposób. Nawet gdyby pies był źle traktowany przez jakiegoś człowieka podczas tułaczki, nie reagowałby tak mocno i tak długo. Strach jaki okazuje musiał się rodzić przez dłuższy czas. To wygląda tak jakby Harry miał wpojony strach. To trzeba zobaczyć.

hej, ale jego lęk przed facetami nie musi pochodzić od złego traktowania go przez właściciela! może - znaznaczam - może, jeśli to ten pies, po tym jak facet zmarł, a pies trafił na ulice spotkało go cos bardzo złego właśnie ze strony mężczyzny?!

• 2 weeks later...