snuszak Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Wczoraj do schroniska trafiły 2 sunie. Mają 4 miesiące, to mix akita i huski. Ponoć urodziły się 4, właścicielka 2 sobie zostawiła, a te 2 panienki chciała uśpić :shake::shake: Pewni są rodzice to i pewny jest fakt, że sunie będą bardzo duże. Zdrowe, bez umiejętności chodzenia na smyczy czekają na nowe - odpowiedzialne! domki. Panienka 1 Bardziej odważna i otwarta sunia. Nie chciała samej zostawić siostry w kojcu więc na fotki musiałam ją zanieść :loveu: Quote
snuszak Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Panienka 2 Bardziej strachliwa, chętna na pieszczoty ale w obecności siostry. Sama na dworze rzucała się, odstawiała cyrki, a jak zobaczyła, że nic z tego nie wyjdzie położyła się zrezygnowana... po odprowadzeniu do kojca uciekła za budę, przyszła dopiero po paru minutach dostała jedzonko i już było ok. Quote
KateBono Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Śliczne miśki. My się nie możemy opędzić od ludzi zainteresowanych adopcją Astry i Abby (maile, telefony, co najmniej dwa dziennie). Będziemy wszystkim zainteresowanym proponować te sunie :lol:. Snuszkak zadzwoń do mnie, tel w banerku. Quote
BeaBono Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Oooooooooooo :lol: To dostaniemy na dt jakieś chomiki czy nie dostaniemy? Bo z braku lepszego zajęcia KateBono zabrała się za generalne porządki i mnie do nich też zmusza :angryy:. A tak miałabym "podkładkę" czemu nie myję okien :evil_lol: Quote
ania z poznania Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='BeaBono']Bo z braku lepszego zajęcia KateBono zabrała się za generalne porządki i mnie do nich też zmusza :angryy:. A tak miałabym "podkładkę" czemu nie myję okien :evil_lol: Zawsze możesz Dyzia i Solinkę zabrac na baaaaaaaaaardzo dłuuuuuuuugi spacer :) http://i637.photobucket.com/albums/uu95/snuszkak/DSC01704.jpg Ta panienka to mi benka przypomina...... śliczne są Quote
BeaBono Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 ania z poznania napisał(a):Zawsze możesz Dyzia i Solinkę zabrac na baaaaaaaaaardzo dłuuuuuuuugi spacer :) Dyzio i Solinka i baaaaaaaaaardzo dłuuuuuuuugi spacer = czyli niosę oba leniuchy na rękach w drodze powrotnej :evil_lol: Quote
snuszak Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 mi też badziej na mix akity i benka ale w schronie powiedzieli ze huski, jednak im ufać za bardzo nie można potrafią z wielką gracją mylic informacje i psy :cool1: więc dziewczyny jadą jutro do KateBono i BeaBono a do nich dołaczy jeszcze 4 -miesięczna Kluska, w domku była nazywana Roxi ale dla mnie to Kluska i już a imiona dla naszych wielkich dziewuch to : ta z ciemniejszą mordką Bati a bardziej strachliwa jak beniu Baxa Quote
ania z poznania Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Kasiu, a czy taka śliczna sunia Mona ma wątek na dogo? Widziałam ją na FB. Quote
BeaBono Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/128954-Mona-ma%C5%82e-kud%C5%82ate-cudo-Mona-po-2-latach-wr%C3%B3ci%C5%82a-z-adopcji. Quote
supergoga Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Dziewczyny - Kate i Bea... jesteście najukochańsze. Znów ratujecie nasze biedaki. Bo my z Kasią S widzialyśmy je oczami wyobraxni u buraka na łańcuchu! Kasiu - a zdjęcie Kluski masz? Zaraz powstawiam na stronę fundacyjną. To i na FB się znajdą. Quote
Boogie Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 No Husky to na pewno nie jest, bernardynki z akitą, wyszła super mieszanka. Quote
What May NN Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 piękne są :-) benek + akita = stróż idealny ;-) a więc idealne dla buraka na łańcuch faktycznie ;-) Quote
supergoga Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 To juz mamy tytuł na ogłoszenia: idealny stróż na łańcuch, niczego nie wymaga, zyje powietrzem, za budę wystarczy beczka. Przypilnuje - dopóki będzie zył. Przepraszam za cynizm, ale widzę to oczami wyobraźni. Dobrze że znikną ze schronu. Quote
Ajula Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 supergoga napisał(a):Dziewczyny - Kate i Bea... jesteście najukochańsze. najkochańsze - znam Was od czasu Gufika i niezmiennie podziwiam, lubię i szanuję :loveu: a swoją drogą to czy jest jakaś pora roku, jakiś miesiąc chociaż jeden - kiedy szczeniaki się nie rodzą??? Quote
supergoga Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Niestety nie ma - a u nas w tym roku w ogóle obrodziły! Quote
snuszak Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 a Kluska i wielgachne baby już pojechały, wesołe, rozbrykane :) Quote
ania z poznania Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Ajula napisał(a): a swoją drogą to czy jest jakaś pora roku, jakiś miesiąc chociaż jeden - kiedy szczeniaki się nie rodzą??? Jest, Ajulo, ale niestety tylko w marzeniach......... Quote
KateBono Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Już przyjechałyśmy. Maluchy są bardzo wesołe i kontaktowe. Na dzień dobry zostały "obwarczone" przez.............Solinkę:evil_lol:. Byłyśmy z nimi u weta. Dostały tabletki na odrobaczenie ( przez 3 dni po 1 tabl. ), i środek na pchełki ( Frontline ) Za tydzień będą zaszczepione.Są mix owczarka kaukazkiego i mix bernardyna Batumi ma 11 kg a Basra ma 12 kg ( my tak na nie wołamy:evil_lol: ) Przywiozłyśmy do nas też Kluskę ( Roxi ).Też była u weta - też dostała tabl. na odrobaczanie i środek na pchełki. Kluska waży 7,7 kg.Jest na razie bardzo wystrachana, łazi za ludziem krok w krok. Solinka na nią nawarczała ale mała umie się odgryźć. Cioteczki trzeba jej założyć wątek, ja nie umiem, plissssss:modla: Quote
ania z poznania Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 To dziewczynki "konkretne" są :)! To jednak nie z akitą mają coś wspólnego? Quote
Recommended Posts