Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj do schroniska trafiły 2 sunie. Mają 4 miesiące, to mix akita i huski. Ponoć urodziły się 4, właścicielka 2 sobie zostawiła, a te 2 panienki chciała uśpić :shake::shake:
Pewni są rodzice to i pewny jest fakt, że sunie będą bardzo duże. Zdrowe, bez umiejętności chodzenia na smyczy czekają na nowe - odpowiedzialne! domki.

Panienka 1
Bardziej odważna i otwarta sunia. Nie chciała samej zostawić siostry w kojcu więc na fotki musiałam ją zanieść :loveu:

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Panienka 2
Bardziej strachliwa, chętna na pieszczoty ale w obecności siostry. Sama na dworze rzucała się, odstawiała cyrki, a jak zobaczyła, że nic z tego nie wyjdzie położyła się zrezygnowana...
po odprowadzeniu do kojca uciekła za budę, przyszła dopiero po paru minutach dostała jedzonko i już było ok.

Posted

Śliczne miśki. My się nie możemy opędzić od ludzi zainteresowanych adopcją Astry i Abby (maile, telefony, co najmniej dwa dziennie). Będziemy wszystkim zainteresowanym proponować te sunie :lol:.
Snuszkak zadzwoń do mnie, tel w banerku.

Posted

Oooooooooooo :lol: To dostaniemy na dt jakieś chomiki czy nie dostaniemy? Bo z braku lepszego zajęcia KateBono zabrała się za generalne porządki i mnie do nich też zmusza :angryy:. A tak miałabym "podkładkę" czemu nie myję okien :evil_lol:

Posted

ania z poznania napisał(a):
Zawsze możesz Dyzia i Solinkę zabrac na baaaaaaaaaardzo dłuuuuuuuugi spacer :)

Dyzio i Solinka i baaaaaaaaaardzo dłuuuuuuuugi spacer = czyli niosę oba leniuchy na rękach w drodze powrotnej :evil_lol:

Posted

mi też badziej na mix akity i benka ale w schronie powiedzieli ze huski, jednak im ufać za bardzo nie można potrafią z wielką gracją mylic informacje i psy :cool1:

więc dziewczyny jadą jutro do KateBono i BeaBono a do nich dołaczy jeszcze 4 -miesięczna Kluska, w domku była nazywana Roxi ale dla mnie to Kluska i już

a imiona dla naszych wielkich dziewuch to :
ta z ciemniejszą mordką Bati a bardziej strachliwa jak beniu Baxa

Posted

Dziewczyny - Kate i Bea... jesteście najukochańsze. Znów ratujecie nasze biedaki.
Bo my z Kasią S widzialyśmy je oczami wyobraxni u buraka na łańcuchu!

Kasiu - a zdjęcie Kluski masz?

Zaraz powstawiam na stronę fundacyjną. To i na FB się znajdą.

Posted

To juz mamy tytuł na ogłoszenia: idealny stróż na łańcuch, niczego nie wymaga, zyje powietrzem, za budę wystarczy beczka. Przypilnuje - dopóki będzie zył.

Przepraszam za cynizm, ale widzę to oczami wyobraźni.
Dobrze że znikną ze schronu.

Posted

supergoga napisał(a):
Dziewczyny - Kate i Bea... jesteście najukochańsze.

najkochańsze - znam Was od czasu Gufika i niezmiennie podziwiam, lubię i szanuję :loveu:

a swoją drogą to czy jest jakaś pora roku, jakiś miesiąc chociaż jeden - kiedy szczeniaki się nie rodzą???

Posted

Już przyjechałyśmy. Maluchy są bardzo wesołe i kontaktowe. Na dzień dobry zostały "obwarczone" przez.............Solinkę:evil_lol:.
Byłyśmy z nimi u weta. Dostały tabletki na odrobaczenie ( przez 3 dni po 1 tabl. ), i środek na pchełki ( Frontline ) Za tydzień będą zaszczepione.Są mix owczarka kaukazkiego i mix bernardyna
Batumi ma 11 kg a Basra ma 12 kg ( my tak na nie wołamy:evil_lol: )
Przywiozłyśmy do nas też Kluskę ( Roxi ).Też była u weta - też dostała tabl. na odrobaczanie i środek na pchełki. Kluska waży 7,7 kg.Jest na razie bardzo wystrachana, łazi za ludziem krok w krok. Solinka na nią nawarczała ale mała umie się odgryźć.
Cioteczki trzeba jej założyć wątek, ja nie umiem, plissssss:modla: