betty_labrador Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 hejjo :D Ojej jamniiory na bluzce :D :loveu: musi ją nosić :diabloti: :evil_lol: Ale super spacerek ! zazdraszczam! jak u Was z kleszczami ohydami? http://s883.photobucket.com/user/Abelsonite/media/Jarhead%204/DSC_9103_zps8053dcbd.jpg.html Jari jak zwykle ma obłęd w oczach :evil_lol: Mam nagranie z naszego spaceru , kiedy ujęłam Jariego w biegu i do tego mój komentarz ahaha :D "Jak koń biegnie" :D (mówie to bo ostanio przegladalam filmiki i natrafilam). Quote
Amber Posted March 9, 2014 Author Posted March 9, 2014 [quote name='Vilena']Ojaaacie, Jari w kąpieli! :loveu: No wiesz co Pańcia, ładnie to tak sesje pod prysznicem robić? :D [quote name='FredziaFredzia']Jari gardzi byciem czystym. Teraz po kąpieli zostały tylko wspomnienia :eviltong: [quote name='Vailet']Mam pytanie- ile kosztuje okolo trening ipo? ;) To zależy gdzie myślę ;) Ja płaciłam wtedy 30 zł. [quote name='betty_labrador']hejjo :D Ojej jamniiory na bluzce :D :loveu: musi ją nosić :diabloti: :evil_lol: Ale super spacerek ! zazdraszczam! jak u Was z kleszczami ohydami? http://s883.photobucket.com/user/Abelsonite/media/Jarhead 4/DSC_9103_zps8053dcbd.jpg.html Jari jak zwykle ma obłęd w oczach :evil_lol: Mam nagranie z naszego spaceru , kiedy ujęłam Jariego w biegu i do tego mój komentarz ahaha :D "Jak koń biegnie" :D (mówie to bo ostanio przegladalam filmiki i natrafilam). U mnie z kleszczami na razie spokojnie, całe szczęście :) Dziś piękna pogoda była, więc obowiązkowy spacerek. Towarzyszyła nam Balbina, którą teściu zatuczył do niemożliwości... Nie wiem, ile waży ten pies, ale bardzo przypomina tego jamnika http://szokblog.pl/Najgrubszy-jamnik-na-świecie/Blog/1347436076765 :diabloti: No ale co się dziwić, jak ktoś stwierdził, że karmienie wieprzowiną + 0 spacerów na pewno psu nie zaszkodzi :roll: Teraz jest na Royal Canin Obesity i zaczyna odchudzanie, oby się udało. Za to Cortina coraz szczuplejsza. Karma light jej służy ;) Quote
betty_labrador Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 http://s883.photobucket.com/user/Abelsonite/media/Jarhead%204/DSC_1389_zpse1bbce33.jpg.html fajny ma profil :D no spacer cudowny :loveu: Quote
omry Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 http://s883.photobucket.com/user/Abelsonite/media/Jarhead%204/DSC_1414_zpsc03c7222.jpg.html Jamnik mutant :diabloti: Quote
FredziaFredzia Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Ta Balbina to ma chyba obwód szyi jak Jari aktualnie? :diabloti: Quote
Amber Posted March 9, 2014 Author Posted March 9, 2014 Jak wracaliśmy to mijali nas ludzie z psem, więc nasze na smycze, ale Balbina jest okazem co wyciąga szyje z obroży, więc pobiegła się powąchać z tamtym psem... No i TŻ rzucił tekstem "tak już schudła, że obroża za duża", na co facet "no, ale chyba tylko w głowie" :evil_lol: Eniłej, Cortina wygląda przy niej jak modelka :eviltong: Quote
betty_labrador Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 [quote name='omry']http://s883.photobucket.com/user/Abelsonite/media/Jarhead 4/DSC_1414_zpsc03c7222.jpg.html Jamnik mutant :diabloti: Jamnik paker :D za pudziana robi :eviltong: [quote name='Amber']Jak wracaliśmy to mijali nas ludzie z psem, więc nasze na smycze, ale Balbina jest okazem co wyciąga szyje z obroży, więc pobiegła się powąchać z tamtym psem... No i TŻ rzucił tekstem "tak już schudła, że obroża za duża", na co facet "no, ale chyba tylko w głowie" :evil_lol: Eniłej, Cortina wygląda przy niej jak modelka :eviltong: haha :D Quote
Amber Posted March 15, 2014 Author Posted March 15, 2014 Pierwsze wodowanie nad Wisłą zaliczone, choć nie do końca, bo leczymy ropień na boku (nr. 93735 :eviltong:) ale już jest właściwie zasuszony. Następne nie wiadomo kiedy, bo pogoda się popsuła. Nad Wisłą pięknie jak zwykle, tylko boję się tam chodzić z uwagi na dziki :roll: Inna sprawa, że w Choszczówce za to ostatnimi czasy był wysyp saren i też masakra, całe szczęście zawsze widziałam je wcześniej niż pies. Quote
anetta Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Przykro się robi jak się widzi zatuczone jamniki....Rozumiem że zrobiłaś wykład o zdrowiu, czym się kończy nadwaga u jamnika;) Quote
Rinuś Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Patrzę na Twoje foty i stwierdzam ze muszę dorobić sie obiektywu aby móc robić foty w ruchu.... a Jarek jest piekny :loveu: Quote
Amber Posted March 16, 2014 Author Posted March 16, 2014 [quote name='Okamia']Jaki ładny brązowy słoń morski :diabloti: To jest Brunatny Jelon Nadwislański :eviltong: [quote name='anetta']Przykro się robi jak się widzi zatuczone jamniki....Rozumiem że zrobiłaś wykład o zdrowiu, czym się kończy nadwaga u jamnika;) Wykład nic by nie dał. Teściu wszystko wie lepiej. Suka przedtem jeszcze miała nieregularne cieczki. Chyba 2 pierwsze OK, a potem cisza w eterze... No więc zasugerowałam odwiedzenie weta, a najlepiej sterylkę. Oooo to się zaczęło, że TAKIE rzeczy to ja swoim psom mogę robić najwyżej. Po kilku latach sterylkę i tak trzeba było zrobić, bo suka dostała guzów na sutkach i go wet postraszył, że trzeba było to zrobić wcześniej :roll: no ale przecież, on wie lepiej :p Tak więc nie wiem czy ta nadwaga nie jest w ogóle hormonalna, ale wiadomo, że na hormony nie ma co zrzucać wszystkiego, tym bardziej, że jak pisałam, pies jadł głównie wieprzowinę i miał 0 spacerów czy w ogóle jakichkolwiek aktywności. Wypuszczany był samopas do ogródka. Do tego suka w ogóle dziwnie chodzi, bo podskakują jej tylne nogi, jakby kicała. Nie wiem czy jej się coś ze stawami nie porobiło od tej nadwagi. Ostatnio byłam w domu to widziałam miskę, a w niej nasypane po brzegi tego RC Obesity i tak sobie stoi... Więc z teścia jest chyba przypadek niereformowalny, skoro nie potrafi nawet dawkować zakupionej karmy :eviltong: [quote name='Rinuś']Patrzę na Twoje foty i stwierdzam ze muszę dorobić sie obiektywu aby móc robić foty w ruchu.... a Jarek jest piekny Te foty (i poprzednie z lasu) były w ogóle robione D60 ;) Ale obiektyw ten sam, 70-200 :loveu: Quote
Okamia Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Amber napisał(a):To jest Brunatny Jelon Nadwislański :eviltong: Jak z Prośką mnie zaprosisz ZNÓW to ja chce na TAKIE spacerki chodzić a nie tam jakaś starówka :diabloti: Quote
Amber Posted March 16, 2014 Author Posted March 16, 2014 No na drugi raz to na pewno, bo na starówce już przecież byłaś :eviltong: Ale to tak tylko ładnie wygląda, a tak naprawdę to masz nogi ubłocone do kolan, piach w butach, a w lecie chmarę komarów :loveu: No i dziki. Ale Pro to taki mały DA (kolor nie kłamie!) więc liczę na nią :evil_lol: Quote
Okamia Posted March 16, 2014 Posted March 16, 2014 Amber napisał(a):No na drugi raz to na pewno, bo na starówce już przecież byłaś :eviltong: Ale to tak tylko ładnie wygląda, a tak naprawdę to masz nogi ubłocone do kolan, piach w butach, a w lecie chmarę komarów :loveu: No i dziki. Ale Pro to taki mały DA (kolor nie kłamie!) więc liczę na nią :evil_lol: Wezmę glany :loveu: Środki owadobójcze i możemy szaleć :diabloti: No z Prośki to jest 100% DA w DA dziczyzna z grilla będzie :cool3: Quote
asiak_kasia Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 Amberowa masz jakiś sensowny patent na wyczesywania krótkiego kłaka? Quote
gops Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 [quote name='asiak_kasia']Amberowa masz jakiś sensowny patent na wyczesywania krótkiego kłaka? Pozwole sobie odpowiedzieć również . Tylko i wyłącznie gumowy kong . Przerobiłam x szczotek i tylko ta działa w stopniu zadowalającym . Wygląda niepozornie a działa cuda . Quote
asiak_kasia Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 gops napisał(a):Pozwole sobie odpowiedzieć również . Tylko i wyłącznie gumowy kong . Przerobiłam x szczotek i tylko ta działa w stopniu zadowalającym . Wygląda niepozornie a działa cuda . oo, dzięki :loveu: Quote
Recommended Posts