Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gapię się na te foty i zachciało mi się jechać z Arnim nad wodę :placz:

Widuję na spacerkach młodego dobka. Czarny podpalany, cięte uszy i ogon. Może z 7msc teraz ma, a już niezłe cielsko z niego, tylko ta pustka we łbie :evil_lol:

Posted

Nom, teraz nic tylko jeździć, bo oprócz braku plażowiczów jest też brak komarów... Jeszcze, przez kilka tygodni... A to naprawdę luksus ;)

Rozum dobermana może ulec najwyżej tylko degeneracji :evil_lol: Jari dziś pokazał klasę, bo przy szarpaniu się pękł mu patyk, który aportował, więc TŻ mu wrzucił połamane końce do wody, z myślą, że wybierze sobie jeden i przyniesie... Gdzie tam. Stanął na środku, woda po szyje, darł ryja na te 2 patyki i walił łapami w taflę, że niby się patyk "sam" naprawi i zaraz wypłynie :evil_lol: Oczywiście nie wypłynął... Ku rozpaczy wyżej wymienionego :eviltong:

Posted

Eeee, to Jari umysłowo na podobnym poziomie co Arni :evil_lol: Ten dobek to jeszcze szczyl, cieszył się do każdego psa i był odrobinkę nieświadomy swojej wielkości i masy :lol:
No i jest idealnym przykładem, że zakaz cięcia ogonów i uszu można bez problemu obejść.

My nie mamy ludzi nad wodą, bo to takie leśne, małe stawy, tylko wędkarzy bywa sporo.

Właśnie! Chcę zobaczyć filmik jak Jari pływa! :D

Posted

Ten dobek to jeszcze szczyl, cieszył się do każdego psa i był odrobinkę nieświadomy swojej wielkości i masy :lol:

To się już nigdy nie zmieni :evil_lol: Biedne jamnice wiedzą o tym najlepiej :eviltong: Dla dobermana najlepszy kompan do zabaw to drugi doberman ;)

Właśnie! Chcę zobaczyć filmik jak Jari pływa! :-D

Niestety nie mam filmiku, bo było dziś za zimno na kąpiel, ale mam za to filmik z innej zabawy ;). Stwierdziłam, że zamontuje Jariemu gryzak w ogrodzie, bo i tak leżał na balkonie i się kurzył ;) TTB to nie jest, ale zawsze coś ;) Inna sprawa, że to jest pies nastawiony na pracę z człowiekiem i takie cuś go jednak szybko nudzi :eviltong: Jednak raz na jakiś czas, czemu nie.

[video=youtube;Vlo5Duv40ak]https://www.youtube.com/watch?v=Vlo5Duv40ak&feature=youtu.be[/video]

A tutaj skompletowany komplecik ;) Dostałam w prezencie smycz no i trzeba było dokupić obrożę :] . Trochę to zajęło, bo zamawiałam obrożę z netu i nie trafiłam w rozmiarem za pierwszym razem :eviltong:

Posted

[quote name='gops']W komplecie wygląda bardzo fajnie!
Ale spring pole przemilcze :diabloti: Kto tam tak darł ryjca ? Jamniki chciały spróbować ?[/QUOTE]
Ryja darły "jamniki" sąsiada za płotem. Finka pewnie i by spróbowała, ale brak zębów niestety mógłby przeszkadzać :evil_lol:

Dzięki za komplementy ;) Obroża faktycznie tania i fajna... Są też inne kolorki (brązowa, czarna, fioletowa i czerwona) :cool3:

Posted

Dawno się nie odzywałam, ale fanką Jariego jestem w dalszym ciągu. Oczu nie mogę od niego oderwać :loveu:
W niebieskim komplecie mu do pyska, tak bardzo-bardzo ;)
Dołączam się do czekających na filmik z pływaniem!

Posted

[quote name='BBeta']Fajny komplecik, bardzo mu pasuje :)
Dziękujemy ;)

[quote name='Karoola']Dawno się nie odzywałam, ale fanką Jariego jestem w dalszym ciągu. Oczu nie mogę od niego oderwać :loveu:
W niebieskim komplecie mu do pyska, tak bardzo-bardzo ;)
Dołączam się do czekających na filmik z pływaniem!
Filmik będzie na pewno, tylko musi się zrobić trochę cieplej. Niestety Jari to delikates i 2x po jakiś listopadowych kąpielach (gdzie zresztą sam wparował do wody :diabloti:) musiałam go leczyć na zapalenie krtani. Więc nie mogę ryzykować ;)

[quote name='Talia']Jeszcze nigdy nie widziałam tak słodkiego dobermana, aż się prosi żeby mu kapoczek założyć :P
Kapok to pewnie nie taki głupi pomysł, ale obawiam się, że wtedy by nie chciał wrócić na ląd i musiałabym po niego płynąć sama :evil_lol: Ale jakby ktoś chciał to może mi kupić taki: http://www.pelna-miska.pl/pl/p/RUFFWEAR-kapok-K-9-Float-Coat-dandelion-yellow-L/5000 :loveu: :evil_lol:

Posted

Nie no ja żartuje z tym kapokiem, w życiu nie dałabym za niego tyle kasy :eviltong: Po prostu lubię rzeczy Ruffwear'a bo są takie PRO ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']a po cholerę zdrowemu psu, pływającemu rekreacyjnie, kapok?[/QUOTE]
Wychodzę z tego samego założenia, dlatego kapoka niet :eviltong:

Posted

Żeby mógł pływać bezpiecznie , na dalsze odległości , nie każdy pies pływa dobrze niestety .
Tym bardziej jak pies lubi wode a nie do końca potrafi pływać , dlaczego mamy mu tego nie ułatwić :)

Posted

W przypadku Jariego ja nawet nie chce, żeby on pływał-pływał, on i tak najbardziej lubi po prostu biegać po wodzie. A, że jest wysoki to w większości zbiorników wodnych może to robić ;)

Taki kapok tylko by mu w tym przeszkadzał i pewnie po 5 min, zamiast na grzbiecie to miałby go na głowie :evil_lol: