natija Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 to na co czekasz siadaj na laweczke i czekaj moze facet sie pojawi:diabloti: tez chce peseczka idealnego,bo moje szczory jakies takie malo poj...ane:eviltong: Quote
Amber Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 Spoko, jak się tu zbierze komplet chętnych to idę kryć :loveu: Quote
natija Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 napewno sie znajda ,w koncu wiecej jest tu takich jak my:diabloti: Quote
asiak_kasia Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Amber napisał(a):Spoko, jak się tu zbierze komplet chętnych to idę kryć :loveu: natija napisał(a):napewno sie znajda ,w koncu wiecej jest tu takich jak my:diabloti: no ja tez bym sobie jednego wzięła-takie nielamerskie psy to łakomy kąsek :diabloti: a jak bedzie wredne to łańcuchem do budy i po problemie :cool3: Quote
Amber Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 Obawiam się, że tę budę musiałabyś ustawić głęboko w lesie, jakby szceniacki odziedziczyły po tatusiu zdolność do darcia ryja :diabloti: Dżisas to były by fest szceniacki, idealne dla początkującego właściciela :loveu: Quote
asiak_kasia Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 [quote name='Amber']Obawiam się, że tę budę musiałabyś ustawić głęboko w lesie, jakby szceniacki odziedziczyły po tatusiu zdolność do darcia ryja :diabloti: Dżisas to były by fest szceniacki, idealne dla początkującego właściciela :loveu: i podwójny biznes, bo od razu do Twojej szkoły z pieskami :cool3: Quote
natija Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 no i bylabys jedynym hodowca,ktory by mial non stop kontakz,ze swoimi szczeniaczkami i ich wlascicielami:diabloti::cool3: Quote
Amber Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 No ba! Będę musieli przesyłać mi 20 zdjęć dziennie, bo inaczej TOZ i zesłanie na Syberię :eviltong: Quote
asiak_kasia Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Amber napisał(a):No ba! Będę musieli przesyłać mi 20 zdjęć dziennie, bo inaczej TOZ i zesłanie na Syberię :eviltong: plus oczywiscie skan wszystkich zabiegów u weta i regularnie paragony za karmę/zabawki :diabloti: Quote
natija Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 no zdjecia to nie wiem czy Ci beda przesylac:eviltong:mysle,ze raczej codziennie to Cie beda nachodzic:diabloti: no zeby im starczalo na zabawki,bo tak pewnie przecietnie to dwie na dzien beda zerzarte:diabloti:to se znajda jakas dodatkowa robote co by na zabawki zarobic:diabloti: Quote
Amber Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 Cześć pracy ;) Ale dziś jest luz, wyjdę sobie punkt 15 i mam zamiar pojechać nad jeziorko Czarne z psami porobić jakieś sweet focie. Chciałam już wczoraj ale w ndz to tam pewnie pielgrzymki są. W pon większa szansa, że spotkamy tylko ssaki leśne :eviltong: Wczoraj też robiłam focie, ale zapomniałam je wstawić. Btw TŻ znalazł gdzieś (niestety nie pamięta gdzie :evil_lol:) frisbee, firmówkę Advantixa. Cienkie gumowe cuś, ani nie lata, a dziury po zębach już są. Ale będzie dobre do rzucania do jeziora, jak się zgubi to nikt nie będzie płakał :eviltong: Quote
asiak_kasia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Amber napisał(a):Cześć pracy ;) Ale dziś jest luz, wyjdę sobie punkt 15 i mam zamiar pojechać nad jeziorko Czarne z psami porobić jakieś sweet focie. Chciałam już wczoraj ale w ndz to tam pewnie pielgrzymki są. W pon większa szansa, że spotkamy tylko ssaki leśne :eviltong: Wczoraj też robiłam focie, ale zapomniałam je wstawić. Btw TŻ znalazł gdzieś (niestety nie pamięta gdzie :evil_lol:) frisbee, firmówkę Advantixa. Cienkie gumowe cuś, ani nie lata, a dziury po zębach już są. Ale będzie dobre do rzucania do jeziora, jak się zgubi to nikt nie będzie płakał :eviltong: witamy witamy, my za to dzis max. do 13 :loveu: i tak to ja mogę pracować, jeszcze się nie rozkreciłam, a juz koniec :eviltong: Szkoda, że to efekt przyszłego bezrobocia, no ale nie ma co marudzić, bede w domu z pieskami non stop, beda pracowac, a ja bede miała czas tylko dla nich, na szkolenie pozytywne :loveu: Quote
Amber Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 I na założenie szkoły of course ;) Btw nadal myślisz o otwarciu pensjonatu dla koników? Quote
asiak_kasia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Amber napisał(a):I na założenie szkoły of course ;) Btw nadal myślisz o otwarciu pensjonatu dla koników? Pomysł ciut ewoluował, mamy dofinansowania na agroturystykę u nas w gminie, i powiem szczerze, że papiery już poszły w tym temacie, jak dostaniemy kasiorę to otwieramy hotelik dla ludzi, koniów i psów. Plus do tego może skorzystam, z posiadania uprawnień i zacznę udzielać lekcji jazdy konnej :cool3: Także taki plan jest w glowie i w zależności od tego ile kasiory dostatniemy, bedziemy realizować, albo wszystkie 3 hotele, albo tylko dla ludzi i koników :D Quote
Amber Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 No i super :) Ale podziwiam cię trochę, na pewno dużo pracy będzie cię kosztować ogarnięcie tego wszystkiego. Minus, że chyba nie będę miała jak cię odwiedzić. Jari wystraszy ci wszystkich klientów :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Amber napisał(a):No i super :) Ale podziwiam cię trochę, na pewno dużo pracy będzie cię kosztować ogarnięcie tego wszystkiego. Minus, że chyba nie będę miała jak cię odwiedzić. Jari wystraszy ci wszystkich klientów :evil_lol: najpierw niech Ci klienci bedą :eviltong: papierologi jest przy tym miliard piecet tysięcy, ale mamy zaprzyjażnioną kolezankę w stowarzyszeniu, które ogarnie tego typu tematy, wiec pomogła :cool3: i sporo roboty przede mna, jeżeli ruszymy, to dopiero za 2-3lata. Ale dla kółka wzajemnej adoracji bedzie rabacik na wakacje :diabloti: Quote
Amber Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 Spoko, nagotuje sobie tyle grochówki i pasztetów, wsadzę w słoje, że jeszcze dla ciebie starczy :evil_lol: A są jakieś atrakcje turystyczne tam gdzieś blisko? Staram się namówić TŻ na wyjazd, ale konie nie są dla niego wystarczającą rozrywką :eviltong: Quote
Okamia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 asiak_kasia napisał(a):Plus do tego może skorzystam, z posiadania uprawnień i zacznę udzielać lekcji jazdy konnej :cool3: A to już tym bardziej przyjadę - będę Ci robić słit fociaszki za lekcje :cool3: Amber napisał(a):A są jakieś atrakcje turystyczne tam gdzieś blisko? :evil_lol: Lepłam Kościoły, kościółki i tego typu rzeczy, kilka pałacyków i chyba tyle ;) Jeżeli lubi pływać to w okolicy jest kilka jezior do wyboru. Czasami jakieś imprezy powiatowe, czasami nawet jakieś imprezy z cyklu 'wieś się bawi' i techniawka Quote
Amber Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 Atrakcją turystyczną jest też jezioro ;) Quote
Okamia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Amber napisał(a):Atrakcją turystyczną jest też jezioro ;) Jeżeli ktoś nie lubi jezior to dla takiej osoby raczej nie :roll: :eviltong: Ale napisałam Ci o jeziorach więc się nie czepiaj no! :mad::diabloti: Quote
Amber Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 Nie no jezioro ma wiele funkcji jako atrakcja turystyczna. Można w nim pływać, opalać się nad, pływać na (łódką jakby była jakaś :eviltong:) oraz łowić ryby. Całkiem pokaźny wachlarz :lol: Quote
asiak_kasia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 No jest troszku jeziorem jak Okamia pisze, lasy, jakieś wiejskie potańcówki. JA celuję raczej w taki westernowy klimat, wiec na pewno coś samo u siebie zorganizujemy, jakies rajdy, "polowania" grile ogniska, strzelanie z łuku :loveu: Plus do tego wiadomo-wieś. A pewno tez bedzie pub/bar z bilardem i dartem, myślimi o jakimś mini golfie i boisku do kosza/piłki. Chcemy żeby było w miare uniwersalnie. Nie tylko konie. TZ to jest pasjonat motoryzacji wszelakiej, wiec w planach tez są quady i motory crosowe ( tym bardziej, że miejsce się znajdzie) Plus ruska bania, o której juz wspominałam. No i teść z jego domowej roboty alkoholami :evil_lol: Głownie stawiamy na takie psio-zwierzęco lubne miejsce, gdzie bedzie można odpoczac tak na luzie. Bez spinania się. Zobaczymy ile nam z tych ambitnych planów wyjdzie. ;) Quote
Amber Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 Plany bardzo fajne, będę wpadać :evil_lol: A kto umie strzelać z łuku? :lol: Doszła obróżka od Rinusiowej :multi: Potem wstawię fotki na modelu :) PS Bardzo mądre posunięcie z tą "Sz. P."... inaczej bym się obraziła :obrazic: :lol: Quote
Rinuś Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 ejj to ja kiedyś bankowo do Ciebie wpadnę pojeździć na konisiu :loveu: Quote
Recommended Posts