chrupcia Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 hahaha, czasami dobrze mieć malutkiego jorczka, który wody się brzydzi i od trzech dni siedzi w domu i wychodzi na króciuteńkie siku i do tego z przymusu :diabloti: biegnie na pazurkach załatwić potrzeby i leci do domu ile sił z obrażoną miną, że się panicz zmoczył :evil_lol: Quote
Aleks89 Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Nie dziękuje.Byłem własnie z zaślinionym jak świnia ONkiem i starczy:diabloti: Luc pluje śliną jak żmija jadem Quote
cockermaister Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 [url]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_6799.jpg[/url] jaka śliczna babunia :loveu::loveu::loveu: zdrówka dla niej :loveu: Quote
motyleqq Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 ja sobie wczoraj odpuściłam spacerowanie i bardzo żałuję, bo drugi dzień piesolek chyba nie wytrzymie, a dziś non stop leje... Quote
Amber Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 Takie wodobojne pieski też mam... Wyszłam z takim jednym na flexi przed bloczek... zanim poszłam się moczyć nad Wisłę ;) [QUOTE]ja sobie wczoraj odpuściłam spacerowanie i bardzo żałuję, bo drugi dzień piesolek chyba nie wytrzymie, a dziś non stop leje... [/QUOTE] No ja właśnie też zrobiłam wczoraj ten karygodny błąd :evil_lol: No nic, spodnie już się suszą ;) Tak mi się przypomniało jak zobaczyłam u evel filmik z maliniakami, że jest też filmik z miotem Jariego na youtube... Nie wiem tylko, który to Jari (bo kręcony był Ice, że niby ładniejszy heh :eviltong:) ale to chyba ten co się wpierdziela na inne psy w 6 sec. a później gryzie Kaśkę w kolana... To by najbardziej pasowało :lol: [video=youtube;mFzy3k0hBxs]http://www.youtube.com/watch?v=mFzy3k0hBxs[/video] Quote
Aleks89 Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Fuj co to za obrzydliwe naleśnikouche shity:diabloti: Quote
wiki4 Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 [quote name='Martens']Mimika Finki jest stworzona do wzbudzania litości :diabloti: Albo to lata praktyki :evil_lol:[/QUOTE] Jamniorki już tak mają :D Quote
Amber Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 [quote name='Aleks89']Fuj co to za obrzydliwe naleśnikouche shity:diabloti:[/QUOTE] Szczeniakom wolno... Ważne, żeby im tak nie zostało na potem ;) Quote
Aleks89 Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Już w czasie porodu powinni im upierdzielać uszy ,żeby mnie nie krzywdziły swoim nieatrakcyjnym wyglądam:diabloti: Quote
FredziaFredzia Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Finka wyjdzie z tego, jamniki są stalowe. :) A film świetny, takie kluski nieporadne. Quote
Vectra Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 [quote name='Aleks89']Już w czasie porodu powinni im upierdzielać uszy ,żeby mnie nie krzywdziły swoim nieatrakcyjnym wyglądam:diabloti:[/QUOTE] prawdę rzeczesz :loveu: tak jak to się robi u CAO i świata nie straszą klapciastymi uszami , oczywiście w krajach rozwiniętych , gdzie nie robi się kopiowania tragedii :diabloti: Quote
Amber Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 Wiecie co? Dla mnie to jest istna tragedia z tym kopiowaniem :shake: Jakbym miała 3 życzenia to jedno by brzmiało - przywrócić kopiowanie na zawsze i wszędzie :evil_lol: Jestem na 100% pewna, że gdyby znowu pozwolili to wszystkie dobki (i inne rasy) były by takie jak powinny. I niestety zdaje sobie sprawę, że jeszcze za mojego żywota mogą zabronić ciachania we wschodnich krajach... I wtedy co mi zostanie? Tajlandia? ;) Nie dość, że tam w amerykańskim typie to jeszcze może i tam zabronią :eviltong: Niestety nie wygląda na to aby mieli to kiedykolwiek znieść... Ktoś jeszcze w ogóle pamięta jak wygląda kopiowany bokser? Tylko przez ich płaskie mordy nie tracą tak na "wiarygodności". Jak się postoi chwilę na ringu dobermanów i posłucha ludzi, którzy wytykają ogoniaste dobki z pytaniem "a co to za rasa?" to się przykro robi. Najśmieszniejsze jest to, że kopiowane się podobają prawie każdemu, więc co za eko oszołom przeforsował te brednie? Jakbym go dorwała to... :diabloti: Mi się żadna rasa nie podoba nawet w ćwierci tak jak kopiowany doberman. U mnie to nie jest "przyzwyczaisz się". Nie. Tak jak nie polubię różowego, anyżku i filmów w 3D tak samo nie przyzwyczaję się do niekopiowanego, gdyż po prostu kompletnie nie widzę w nich nic ładnego. Mogły by być jeszcze długowłose i z krótkimi łapami - zero różnicy już potem. Inny pies. Tylko jeszcze budzą we mnie agresję, gdyż cały czas wyobrażam je sobie skopiowane ;). I o ile są u kogoś to fajnie. Ale rodzi się we mnie złość, że kiedyś może dla mnie zabraknąć tego jedynego... Się wyżaliłam ;) Quote
Yuveza Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 ale nie kopiowany bokser czy doberman, to właśnie pies jaki powinien być;) Quote
Aleks89 Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 Nie to po prostu niedokończone dzieło człowieka.Dobki i boksery kiedyś NIGDY nie miały ogonów ,ani uszu i to były dobermany i boksery.A teraz jest Gończy Polski xxl i ch wie co. Amber-kupimy se niekopiowane dobermanki i pobawimy się w doktora :diabloti: Sekator ,troche kleju i już Quote
chrupcia Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 mnie też się bardziej podobają kopiowane dobki, czy amstaffy, ale np. dog niemiecki z ciętymi uszami to już nie bardzo. Więc różnie - zależy co kto lubi :) no i dobermana bez kopiowanych uszu bym nie chciała, ale sama bym nie chciała słyszeć i widzieć jak to robią bo już to mi się nie podoba :lol: raz widziałam filmik jak yorkom ogonki upierdzielali i nie było mi przyjemnie. Quote
Aleks89 Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 Dog z klapniętym wygląda jak krowa 0 elegancji takiej wyniosłości którą własnie ma posiadać dog. To tak jak ON z klapnietymi uszami wygląda jak kundel i nie nadaje sie do niczego poza upięciem na łańcuchu w szopie co by nie ranił ludzi swoim wyglądem. Quote
łamAga Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 Ja w życiu nie chciała bym psa rasy Doberman , rottweiler , dog , cane corso czy bokser nie kopiowane , jeżeli kiedykolwiek bede miała zamiar kupic psa ktorejś z tych ras to na pewno będzie to import chyba że tak jak Amber pisze i tam zakażą kopiowania wtedy dup... żadnej z tych ras nie nabędę ;) Quote
motyleqq Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 [quote name='Aleks89']Dog z klapniętym wygląda jak krowa 0 elegancji takiej wyniosłości którą własnie ma posiadać dog. To tak jak ON z klapnietymi uszami wygląda jak kundel i nie nadaje sie do niczego poza upięciem na łańcuchu w szopie co by nie ranił ludzi swoim wyglądem.[/QUOTE] troszkę przesadzasz. żaden pies nie nadaje się do upięcia na łańcuchu. i różnica jest taka, że ONkowi uszy stoją same. ale też wolę kopiowane dobki ;) jak byłam mała, to bardzo się zdziwiłam widząc niekopiowane szczeniaczki, że to jest doberman... Quote
Aleks89 Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 Nie każdemu ONkowi uszy stoją.Czasem trzeba kleić. Nie zauważyłaś ,że ja często pisze takie bulwersujące zdania z przymrużeniem oka?Troche luzu Quote
Martens Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 Płaczecie nad dobkami - one mają jeszcze przy tym elegancką sylwetkę, gładką sierść... Obejrzyjcie beaucerona z uszami i bez :D Quote
Aleks89 Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 Martens-to już cios poniżej pasa:evil_lol: Quote
Martens Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 Ale tam nie było żadnej osobistej uwagi ;) nawet jeśli tak wyglądało ;D A beucerony, cóż, mi się naprawdę podoba większość psów w wersji uszatej i ogoniastej - poza moimi ulubionymi rasami :diabloti: Jak dobek ma ładne wzorcowe całe uszy to ok; gorzej jak mu takie pompony wiszą... Dogi zależy, bo o ile płowe, pręgusy, czarne jakoś wyglądają, tak arlekin już ekhm... Rasy które lepiej dla mnie wyglądają z uszami to sznaucery, boksery. Ale już od rottka z ogonem trochę wykręca mi flaczki, o beauceronie nie mówiąc... Quote
Tyna21 Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 U nas następny doberman (o ile następny będzie) będzie naturalny, bo słyszałam, że Niemcy mają wprowadzić zakaz zdawania ZTP z kopiowanymi dobkami i w ogóle ma być zmiana wzorca z dobka kopiowanego na naturalnego. Kiedy to nastąpi i czy w ogóle tego nie wiem ;) Nie wiem też jak będzie z IDC, czy zrobią zakaz kopiowanych, czy zostanie po staremu. My chcemy z psem zdawać egzaminy i wystawiać go więc trzeba się dostosować. Oczywiście osobiście wolimy wszystko kopiowane obojętnie, czy to dobermany, boksery, pinczery lub dogi :) Quote
Recommended Posts