Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='RPG']Czyli albo ten za preproszeniem behawiorysta sobie z Twoja suka pogdal tak od serca albo pradem . Czy sie myle ?

Skad sie namnozylo takich samozwanczych behawiorystow i takie rzeczy psom i ludziom robia ?
Moja sasidka tez byla ostatnio u swietnego za przeproszeniem ... Suka dostala kilka razy pradem , ale pani dumna , ze taka madra bo chodzi przy nodze . Opadaja rece :lol:[/QUOTE]
Ja tam w sumie do OE też nic nie mam jak się to robi z głową, natomiast przeraża mnie, że każdy może sobie tę obrożę kupić i stosować wedle własnego widzimisię, najczęściej totalnie błędnie.

[quote name='monika&karol']Masz racje, że mity robią swoje :mad: a jak u nich z włosiem? Powbijane igiełki w ubrania itd.?
Ja przy swojej dalmaciej dziewczynie nie mogę nic czarnego założyć bo od razu robię się biała :evil_lol:

Może kiedyś spotkam Was nad Wisłą i przekonam się w 100% do tej rasy ;)[/QUOTE]
A w jakiej części Warszawy mieszkasz? Ja na spotkanko zawsze chętna, bo tutaj w okolicy nie mamy nikogo do wspólnych spacerów.

A ja powiem, że nie zauważyłam, żeby Jari się jakoś straszliwie sypał. Teraz, jak go suplementuje biotyną, olejem, skrzypem itp. to włosy się trzymają jak przyklejone. Myłam go przed wystawą w wannie i jeszcze niedawno aż się odpływ zapychał od kłaków, a tym razem było tylko kilka włosków. Że dalmaty się sypią to wiem ;)

Posted

[quote name='Amber']A w jakiej części Warszawy mieszkasz? Ja na spotkanko zawsze chętna, bo tutaj w okolicy nie mamy nikogo do wspólnych spacerów.
[/QUOTE]
Przy Wale Miedzeszyńskim i Trasie Siekierkowskiej ;) nad Wisłę mamy 10 min a nigdy nie byliśmy :oops:

Posted (edited)

[quote name='RPG']Czyli albo ten za preproszeniem behawiorysta sobie z Twoja suka pogdal tak od serca albo pradem . Czy sie myle ?

Skad sie namnozylo takich samozwanczych behawiorystow i takie rzeczy psom i ludziom robia ?
Moja sasidka tez byla ostatnio u swietnego za przeproszeniem ... Suka dostala kilka razy pradem , ale pani dumna , ze taka madra bo chodzi przy nodze . Opadaja rece :lol:[/QUOTE]

od serca.
pytanie o prad jest nie na miejscu.
przykro mi ze opierasz moje doswiadczenia na własnych porażkach :lol:

Edited by mefume
Posted

[quote name='Amber']Dziś był wielki dzień i skończył się też wielce dobrze, bo na wystawie Jari zajął... II miejsce :laola::sweetCyb::multi::loveu::cool3:[/QUOTE]
Gratulacje :)

Posted

[quote name='Amber']
Więc tak jak pisze, ja już nie mam problemów z ciągnięciem.
[/QUOTE]

to gratuluję , zatem nie było tematu :-)

Posted

[quote name='"Amber"']No i ciekawe czy nie dorwał? ;-) [/quote]
Nie dorwał, wycieczka udana :loveu: choć już raz w deszczu jeździliśmy, ale to był drobny, przyjemny, wiosenny deszczyk i dawał wspaniałe orzeźwienie dla psa.

Posted

[quote name='mefume']od serca.
pytanie o prad jest nie na miejscu.
przykro mi ze opierasz moje doswiadczenia na własnych porażkach :lol:[/QUOTE]
Musze cie z przykroscia rozczarowac , ale zawsze mialam dosc oleju w glowie by nie korzystac z uslug behawiorystow ,za przeproszeniem oczywiscie .
Jesli potrzebuje pytam o porade szkoleniowcow i to z duzym doswiadczeniem a nie rechoczacych po forach przedszkolakow .

Posted

[quote name='RPG']Musze cie z przykroscia rozczarowac , ale zawsze mialam dosc oleju w glowie by nie korzystac z uslug behawiorystow ,za przeproszeniem oczywiscie .
Jesli potrzebuje pytam o porade szkoleniowcow i to z duzym doswiadczeniem a nie rechoczacych po forach przedszkolakow .[/QUOTE]

ha ha ha ha ha - brawo ! - zapewne nie wiesz, że doświadczony szkoleniowiec z dużym doświadczeniem to własnie behawiorysta ?

Posted

[quote name='monika&karol']Przy Wale Miedzeszyńskim i Trasie Siekierkowskiej ;) nad Wisłę mamy 10 min a nigdy nie byliśmy :oops:[/QUOTE]
O, to nie nasze rejony niestety, więc raczej nas nie spotkasz. Ale przejść się musisz koniecznie, jeśli jest tam nawet w połowie tak ładnie jak u mnie to i tak warto :)

[quote name='mefume']ha ha ha ha ha no to ja Cię z radością rozczaruję :P otóż wypowiedz odnośnie behawiorysty była czystą prowokacją a Ty tak doświadczona i rozsądna osoba (jak wnioskuję po Twych jakże błyskotliwych wypowiedziach) się nabrałaś aż przedszkolak jest zdumiony ,że go to tak mało kosztowało :smile: chciałam zobaczyć jaki poziom reprezentuje co poniektóry obecny na tym oto forum i dziękuję mam już pełen obraz[/QUOTE]
No to na cholerę tu przychodzisz, prowokujesz i piszesz jakieś bzdury? :shake: Mam co innego do roboty niż odpisywanie na zmyślone posty...

Oooo i jeszcze edytujesz wcześniejsze wypowiedzi. Mod zaraz będzie miał co robić :p

Posted

[quote name='mefume']ha ha ha ha ha - brawo ! - zapewne nie wiesz, że doświadczony szkoleniowiec z dużym doświadczeniem to własnie behawiorysta ?[/QUOTE]
a to od kiedy?

buehehehe właśnie zobaczyłam ostatni post :evil_lol: umre :evil_lol:

Posted

[quote name='gops']a jakie mądre odpowiedź ....[/QUOTE]

Bez kitu, porażka..
'Nie zakładajcie kolczatek tak, jak ma ten brązowy!' :roll:
Słyszysz, Amber? Nie zakładaj tak, jak ma ten brązowy :evil_lol:

Posted

A skąd ty takie rzeczy wykopujesz? ;) Dobrze, chociaż, że zdjęcie w dobrym celu ukradzione :lol: Choć dla większości społeczeństwa pytanie jest istnym absurdem ;)

Posted

Hej :)

[url]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_0848.jpg[/url] jaka słodka :)

[url]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_0965.jpg[/url] Jari zamienia się w dalmatyńczyka czy co ? ;P

[url]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_1027.jpg[/url] piękności :loveu:

Pozdrawiamy serdecznie ! :)

Posted

[quote name='Marta_Ares']
ale co się dziwić, ostatnio oglądałam zdjęcia z jakiś pokazów agility, wisząca kolczata i przypięta do niej smycz... tak pies po torze biegał[/QUOTE]
Ostatnio robilam zdjecia na treningu agility i jeden pies mial wlasnie kolczatke , instruktorka od razu kazala zdjac / ledwo bylo widac bo to byl ON/ . Wlasciciel , mlody chlopak , powiedzial , ze on ladnie wyglada w tej kocztce . Skadinad wiem i widzialam , ze pies PT ma ma w malym palcu i nie potrzebuje smyczy zeby isc przy nodze :) W zadnym razie te kolce sa nieuzywane , wiem to na pewno.
Czasem tak bywa :lol:

Link do Jarka i kolczatki boski :cool3: Najgorzej to jak ktos nie ma pojecia o czym gada , ale gada bo gadac lubi .