zaba14 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 gops napisał(a):zdjęcie z jamnikami pod pacha wymiata! ekonomiczne psy :D tak szczerze powiedziawszy tu w IRL jak widać jamnika to wiadomo że to pies czysty , długi, niski, zgrabny :) takie mi się podobają :) a w szczególności szorstkowłose są ekstra :P Quote
evel Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Wiesz, Zu chyba ukradkiem paczy do Waszej galerii :roll: Wczoraj chciałam przypomnieć jej sztuczkę "módl się", czyli taką, że pies opiera swoje przednie łapy o moje przedramię i łeb wychyla pod ręką, mniej więcej tak jak tu Lila i Gracja... Zu owszem, oparła swe przednie łapiszcza na moim przedramieniu po czym zamiast schować ten pusty łeb, wgryzła mi się z radosnym warkotem w rękaw bluzki, cienkiej bluzki :mdleje: A później ludzie się dziwią, że wyglądam jak ofiara przemocy domowej :siara: Quote
Vectra Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Ze sraczkami się nie dogadamy :evil_lol: bo jak pisałam o Kano sraczkach wiecznych , to pisałaś że Jari tego problemu nie ma :evil_lol: Gdyby Franek jadł normalnie , też by zawsze i wszędzie miał piękne mułki ... ale niestety jak wybrzydza i nie żre to i spada na maksa. Ale masa psa rocznego , a psa dorosłego .. czyli 2-3 lata , to nawet niejedzący czy srający widać różnicę. Foty mistrz :klacz: Quote
kalyna Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_8632.jpg Jessssso jak ja kocham takie ujęcia :loveu: :loveu: choć idealne jest jak tak aportuje piłeczkę :) wiem, ze jestem dziwna :D moją Sonię to tylko raz udało mi się uchwycić, bo tylko raz tak zrobiła :roll: Quote
RPG Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Tyna21 napisał(a):widzę, że Kot też nieźle poszalał :D Bardzo ,jak to Kot . Dziekuje Sylwia za przepiekne zdjecia . Do zobaczenia w sobote , na ktora bedziecie ? Ja na ta sama mam byc , dlatego pytam .;) Quote
Amber Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 [quote name='Pauliii']piękne psy ! Dobermany zawsze mi się podobały ale też zawsze się ich bałam ( taki stereotyp) ale za to do jamników mam respekt - jeden mnie kiedyś gonił . Wygląda na to, że trzymam w domu krwiożercze bestie :evil_lol: Jamnika najlepiej obłaskawić żarciem, z dobermanem już ciężej jak się wkurzy :lol: [quote name='FredziaFredzia']http://img813.imageshack.us/img813/526/dsc8950l.jpg Padłam. [quote name='gops']zdjęcie z jamnikami pod pacha wymiata! Z jamnikami nigdy nic nie jest łatwo ;) [quote name='zaba14']ekonomiczne psy tak szczerze powiedziawszy tu w IRL jak widać jamnika to wiadomo że to pies czysty , długi, niski, zgrabny takie mi się podobają a w szczególności szorstkowłose są ekstra :P Chciałabym, żeby moje takie były ;). Prawdę powiedziawszy Cortina powinna zacząć chodzić na spacery razem z Jarim, bo to młody, pełen energii pies, tylko kontrolować tę dwójkę jest mi ciężko :roll: [quote name='Naklejka']Genialne zdjęcia! [quote name='omry']Nie mogę oczu od tych zdjęć oderwać A dziękuję. Następne mogą nie być takie ładne, bo postanowiłam jutro zabrać na trening Tamrona ;) Muszę go w końcu wypróbować... [quote name='evel']Wiesz, Zu chyba ukradkiem paczy do Waszej galerii :roll: Wczoraj chciałam przypomnieć jej sztuczkę "módl się", czyli taką, że pies opiera swoje przednie łapy o moje przedramię i łeb wychyla pod ręką, mniej więcej tak jak tu Lila i Gracja... Zu owszem, oparła swe przednie łapiszcza na moim przedramieniu po czym zamiast schować ten pusty łeb, wgryzła mi się z radosnym warkotem w rękaw bluzki, cienkiej bluzki :mdleje: A później ludzie się dziwią, że wyglądam jak ofiara przemocy domowej :siara: Buhaha :evil_lol: Jari też lubi mnie chwytać paszczą za ręce, ale dostaje zawsze za to w łeb więc ostatnio już nawet nie próbuje ;) [quote name='Vectra']Ze sraczkami się nie dogadamy :evil_lol: bo jak pisałam o Kano sraczkach wiecznych , to pisałaś że Jari tego problemu nie ma :evil_lol: Gdyby Franek jadł normalnie , też by zawsze i wszędzie miał piękne mułki ... ale niestety jak wybrzydza i nie żre to i spada na maksa. Ale masa psa rocznego , a psa dorosłego .. czyli 2-3 lata , to nawet niejedzący czy srający widać różnicę. Foty mistrz :klacz: Bo my się rozmijamy w słownictwie ;). Dla ciebie biegunka to stan, że trzeba wstawać w nocy, a to nam się zdarzało b. rzadko, natomiast dla mnie to po prostu notoryczne luźne kupy na spacerze, czasem po 2, 3 (jak sobie przypomnę to... :shake:) na jednym wyjściu i tak przez ponad pół roku. Co do masy to powiedz to awarii, Baron ma 2 lata i waży 30 kg :p [quote name='Tyna21']widzę, że Kot też nieźle poszalał :D Kot to pies bardzo uczony :). Też bym tak chciała :roll: Tj posłuszeństwo ćwiczyć jak najbardziej możemy, natomiast już trzymać go do rękawa nie dam rady... [quote name='kalyna']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_8632.jpg Jessssso jak ja kocham takie ujęcia :loveu: :loveu: choć idealne jest jak tak aportuje piłeczkę :) wiem, ze jestem dziwna :D moją Sonię to tylko raz udało mi się uchwycić, bo tylko raz tak zrobiła :roll: To Sonia nie biega tak szybko? [quote name='RPG']Bardzo ,jak to Kot . Dziekuje Sylwia za przepiekne zdjecia . Do zobaczenia w sobote , na ktora bedziecie ? Ja na ta sama mam byc , dlatego pytam .;) Martin mówił coś przed 15:00 więc sobie 14:45 wymyśliłam. Chyba dobrze? Chodzimy sobie nad Wisłę i rozkoszujemy się możliwością spacerowania po ścieżkach, które w lecie są niedostępne. Nie ma komarów, jest sucho - idealna pogoda :). Szkoda tylko, że jeszcze za zimno na kąpiele. Jari jak tylko widzi plaże od razu wbiega po łokcie do wody i chce aportować, ale zawsze mu mówię, że jeszcze na to za zimno. A szkoda, bo mógłby spalić trochę tłuszczyku :p Wczoraj byłam u weta i przy okazji go zważyłam - 41,05 kg, czyli cały czas tyje :eviltong: A u weta byłam z Finką, bo stan jej zębów jest już b. zły... Jak zwykle mama odwlekała nieuchronne, trzeba będzie jej te zęby zrobić pod narkozą tak czy siak. Muszę podjechać jakoś z rana na morfologię i EKG do lecznicy i jak będzie wszystko OK to robimy zabieg... Wet powiedział, że nie ma co czekać, aż się porobią ropnie i przetoki. Ona ma 13 lat, ale oprócz tych zębów jest w doskonałej kondycji, zresztą widać na fotkach jak biega i ile ma energii. Szkoda psa, żeby się tak męczył na stare lata. 2 lata temu przy okazji sterylki wszystkie badania miała idealne, mam nadzieję, że nic się od tego czasu nie zmieniło. Quote
Tyna21 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Amber napisał(a): Wczoraj byłam u weta i przy okazji go zważyłam - 41,05 kg, czyli cały czas tyje :eviltong: Jestem ciekawa ile nasze mizerne dziecko teraz waży :D Sprawdzimy dopiero na początku kwietnia bo mamy kontrolę u weta ;) Quote
Amber Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 A nie macie wagi w domu? My robimy tak, że najpierw waży się TŻ sam, potem z Jarim na rękach i odejmujemy wyniki. Quote
gops Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 :evil_lol: mówiłam że jescze będziecie się odchudzać :lol: moja waży +/- 17kg dzisiaj ją zważę u weta mam nadzieję że nie będzie więcej niż 16,5 . co do Finki , mój Baster tez miał okropne zęby (te co mu zostały) ostanie 2 lata , ale miał za słabe serce by przeżyć narkozę więc nic nie mogliśmy zrobić , ciekawe czy i Finka będzie mogła dostać narkozę jednak wiek robi swoję. Quote
kalyna Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Amber napisał(a): To Sonia nie biega tak szybko? biega, ale paszczę ma zamkniętą... a mi podobają się wywalone zęby :D to wychodzi na piłce, ale nie umiem tak rzucać i przy okazji robić zdjęcia :roll: Finka na zdjęciach dobrze sie trzyma, a zdrowy duch w zdrowym ciele, więc wszystko będzie dobrze :) ooo widzę, że teraz Jari zabiera się za zrzucanie tłuszczyka, więc macie normalne problemy już teraz. Czyli takie, o których marzyłaś... Moja Sonia przed sterylką była ważona i jak wyszło 35 kg to z nóg mnie zwaliło :roll: ale już jest mniej, ale ile to nie wiem.....żebra są bardziej wyczuwalne.. Quote
Tyna21 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Amber napisał(a):A nie macie wagi w domu? My robimy tak, że najpierw waży się TŻ sam, potem z Jarim na rękach i odejmujemy wyniki. No mamy, ale zawsze wydaje mi się, że wychodzi na niej zupełnie inny wynik niż u weta :D Quote
RPG Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Amber napisał(a): Kot to pies bardzo uczony :). Też bym tak chciała :roll: :lol::lol::lol::lol: I jedno i drugie zdanie brzmi baaardzo smiesznie . Sywia uwierz , ze Twoj Jarek to male Miki przy tym jak Kot zachowywal sie ze 2 lata temu na placu i jak dostal rekaw i jak dojezdzal do placu i jak zakladal szelki i jak zakladal kolce . Tyle , ze nie byl nerwowy bo On generalnie jest bardzo spokojny , ale zapytaj Martina przy okazji .Mi bylo wstyd , ze taki z Niego idiota :lol::lol: I ja bede kwadrans przed 15 . Quote
Vectra Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Kano luźne kupy miał całe życie ;) Egon też jest pachruść , niemniej pachruść jak miała rok , a teraz jest różny ;) Quote
KT Arts Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_8714.jpg Te niewinne oczka :loveu: Quote
motyleqq Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 czekam na foteczki mojego psa obronnego:cool3: Quote
Tyna21 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 motyleqq napisał(a):czekam na foteczki mojego psa obronnego:cool3: I jak było dzisiaj na treningu? ;) Quote
motyleqq Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Tyna21 napisał(a):I jak było dzisiaj na treningu? ;) bardzo fajnie, pies tak zmęczony, że teraz nawet nie zauważa kota łażącego po mnie:lol: Quote
RPG Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 [quote name='motyleqq']czekam na foteczki mojego psa obronnego:cool3: Ty sie nie smiej ;), bo Twoja mala bardzo fajnie pracowala . Jarek to przepal jakis czas ;):evil_lol: Co prawda zdjecie nie takie ladne jak Amberowe , ale co tam :P) Quote
RPG Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Tyna21 napisał(a):I jak było dzisiaj na treningu? ;) Jak zawsze , czadowo !!! Kot nawet nie dal rady zjesc . Padl . Quote
motyleqq Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 RPG napisał(a):Ty sie nie smiej ;), bo Twoja mala bardzo fajnie pracowala . hihi, mniejsze były tylko te dwa bolończyki :cool3: ale dobra dobra, nie jest ona taka znowu mała... no i tak, podobało jej się :) Quote
anetta Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Hahaha, przeglądam sobie pozującego i poważnego Jarka :eviltong::evil_lol: i nagle widzę jamnice z mordkami w ziemi hahaha super :-D:cool2: http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_8820.jpg Foty wymiatają z jamnicami :loveu::loveu: urocze są :loveu::loveu: Quote
Recommended Posts