motyleqq Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 a to w sobotę, tak? gdybym dostała wolne i mogła się z Wami zabrać, to w sumie chętnie pojadę, 30zł to nie dużo, a przynajmniej się przekonam czy mogę o tym marzyć:lol: Quote
Aleksa. Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 o kurde, ale to trzeba mieć siłe :diabloti: Quote
drzalka Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='Amber']Nom, trening jest super, coś się dzieje cały czas ;) Siły trzeba mieć sporo... Jak Jari był chudszy, a ja byłam przed wypadkiem to dawałam radę go utrzymać. Teraz jednak jest to wykluczone. Co mnie trochę wkurza, bo jestem uzależniona w wyjazdach od TŻ :p .. To trzeba zainwestować w "sprzynt" i ciało odpoczywa :p http://www.ipo-sklep.pl/index.php?p1523,flexi-hop-kod-fh-1 http://www.youtube.com/watch?v=atqN-EY0hwY Quote
Amber Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 [quote name='motyleqq']a to w sobotę, tak? gdybym dostała wolne i mogła się z Wami zabrać, to w sumie chętnie pojadę, 30zł to nie dużo, a przynajmniej się przekonam czy mogę o tym marzyć:lol: Tj treningi są też chyba w tygodniu, ale ze względu na inne zajęcia i pracę TŻ wiadomo, że wolne mamy tylko w weekendy. Jak pisałam w SMSie będę wiedzieć coś koło czwartku. Jak wcześniej to oczywiscie dam znac. [quote name='Aleksandra95']o kurde, ale to trzeba mieć siłe :diabloti: Noooo jeszcze sukę onka czy dobka już nie mówiąc o malinie to łatwiej, ale samce to ciężka sprawa :D [quote name='drzalka']To trzeba zainwestować w "sprzynt" i ciało odpoczywa :p http://www.ipo-sklep.pl/index.php?p1523,flexi-hop-kod-fh-1 http://www.youtube.com/watch?v=atqN-EY0hwY Fajna sprawa, ale dla bardziej zaawansowanych psów no i zupełnie nie pod to co teraz robimy. Raz, że Jari jeszcze musi pogryźć na lince "za kimś", bo pewniej się wtedy czuje, a dwa, zaraz po zdobyciu rękawa trzeba z nim biec kółeczka, więc mnie i tak to nie urządza, bo biegać nie mogę ;) Wklejam w końcu porcję fotek :) Quote
dog193 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Wszystkiego najlepszego :) Takie widoki z obrony są nam znane, często mamy zajęcia u nas w przedszkolu równolegle z obroną - na początku nie dało rady i musieliśmy z trenerką iść na osobny plac, ostatnio już ćwiczyliśmy na tym samym placu, na którym odbywała się obrona, więc są postępy :) U nas to głównie belgi widziałam, ale też kilka ONów, rottweilera, samoyeda. Na dobka szczerze mówiąc się jeszcze nie natknęłam ;) Quote
drzalka Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Amber napisał(a):Tj treningi są też chyba w tygodniu, ale ze względu na inne zajęcia i pracę TŻ wiadomo, że wolne mamy tylko w weekendy. Jak pisałam w SMSie będę wiedzieć coś koło czwartku. Jak wcześniej to oczywiscie dam znac. Noooo jeszcze sukę onka czy dobka już nie mówiąc o malinie to łatwiej, ale samce to ciężka sprawa :D Fajna sprawa, ale dla bardziej zaawansowanych psów no i zupełnie nie pod to co teraz robimy. Raz, że Jari jeszcze musi pogryźć na lince "za kimś", bo pewniej się wtedy czuje, a dwa, zaraz po zdobyciu rękawa trzeba z nim biec kółeczka, więc mnie i tak to nie urządza, bo biegać nie mogę ;) No fajne jest np zrzucić się z ludźmi, albo lepiej jak któraś z szkół, pozorantów posiada takie ustrojstwo :D Pewnie na początku stoi się przy psie, za psem i później już zostaje sam, zdany na swoje umiejętności :) Na pewno ulga dla kręgosłupa :D Nie przyuważyłam, STO LATEK !!! :D Quote
Tyna21 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_8463.jpg Teraz taką stójkę proszę wyćwiczyć na łańcuszku! :D Quote
awaria Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Piękne bydle wyhodowałaś :loveu: ! Jako, że u mojego szczura waga ani drgnie chyba muszę przestać odwiedzać waszą galerię, bo mnie zazdrość zżera :mad: Chyba też się z młodym w jakiś najbliższy weekend wybiorę do Martina, szkoda marnować wolnego czasu i mega pogody na nudne aportowanie i bieganine po lesie :cool3: Quote
RPG Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 drzalka napisał(a):No fajne jest np zrzucić się z ludźmi, albo lepiej jak któraś z szkół, pozorantów posiada takie ustrojstwo :D Pewnie na początku stoi się przy psie, za psem i później już zostaje sam, zdany na swoje umiejętności :) Jak dla mnie bez sensu calkiem i nie widzialam , zeby ktos takiego czegos uzywal przy treningu IPO Quote
WATACHA Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Nawet widać po zdjęciach , że Jari najbardziej nakręcony z tych wszystkich psów. Quote
motyleqq Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 ha, mam jedne szelki, chyba to nawet guardy są, więc jesteśmy na sobotę gotowe :cool3: awaria, fajnie jakbyś i Ty się wybrała :) Quote
Amber Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 [quote name='dog193']Wszystkiego najlepszego :) Takie widoki z obrony są nam znane, często mamy zajęcia u nas w przedszkolu równolegle z obroną - na początku nie dało rady i musieliśmy z trenerką iść na osobny plac, ostatnio już ćwiczyliśmy na tym samym placu, na którym odbywała się obrona, więc są postępy :) U nas to głównie belgi widziałam, ale też kilka ONów, rottweilera, samoyeda. Na dobka szczerze mówiąc się jeszcze nie natknęłam ;) Trzeba było z Jupim iść na rękaw jak inni ;). Na dobka pewnie się i nie natkniesz, mało ich w sporcie teraz. [quote name='drzalka']No fajne jest np zrzucić się z ludźmi, albo lepiej jak któraś z szkół, pozorantów posiada takie ustrojstwo :D Pewnie na początku stoi się przy psie, za psem i później już zostaje sam, zdany na swoje umiejętności :) Na pewno ulga dla kręgosłupa :D Nie przyuważyłam, STO LATEK !!! :D [quote name='RPG']Jak dla mnie bez sensu calkiem i nie widzialam , zeby ktos takiego czegos uzywal przy treningu IPO Dla mnie to też bez sensu, właśnie z braku kontroli nad psem. Równie dobrze można by i go do drzewa przywiązać, ten sam skutek :eviltong: [quote name='Tyna21']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_8463.jpg Teraz taką stójkę proszę wyćwiczyć na łańcuszku! :D Bez darcia ryja co? ;) Widziałaś jak to wygląda, chwilę postoi, a później znowu jest akcja. Ale może oszukam system i następnym razem wezmę łańcuszek. Zrobię mu taką stójkę na Martina jak ktoś inny będzie ćwiczył :eviltong: [quote name='awaria']Piękne bydle wyhodowałaś :loveu: ! Jako, że u mojego szczura waga ani drgnie chyba muszę przestać odwiedzać waszą galerię, bo mnie zazdrość zżera :mad: Chyba też się z młodym w jakiś najbliższy weekend wybiorę do Martina, szkoda marnować wolnego czasu i mega pogody na nudne aportowanie i bieganine po lesie :cool3: No to zapraszam już w ten weekend, bo mamy ochotę się wybrać :). Może będzie też motyleqq z Etną... A Jari? No powiem ci, że kamień spadł mi z serca ;). Ja też uwielbiam muskularne psy i Jari-szkieletor nie trafiał za bardzo w mój gust... Teraz tylko sierść ma w takim stanie, że lepiej nie mówić, ale cały czas walczymy... [quote name='WATACHA']Nawet widać po zdjęciach , że Jari najbardziej nakręcony z tych wszystkich psów. Nie da się ukryć ;) [quote name='motyleqq']ha, mam jedne szelki, chyba to nawet guardy są, więc jesteśmy na sobotę gotowe :cool3: awaria, fajnie jakbyś i Ty się wybrała :) No to fajnie, ja też będę jechać myślę :) Wiosna przyszła, ciepło, czas zakładać znowu łańcuszki :loveu: Ale pojawił się też problem bo, Jariemu się zrobiło takie karczycho, że dławik który i tak zawsze był nieco za mały, teraz jest... sporo za mały myślę ;). W sumie to mam problem, bo w sklepach są jakieś niewymiarowe te łańcuszki. Może na wystawie jak będę (kiedyś... kiedyś... :siara:) to coś kupię dobrego ;) Quote
Vectra Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Faktycznie na ostatnich zdjęciach , Jari wydoroślał i zmężniał :) Pięknie się prezentuje. Quote
RPG Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Sylwia lancuszek mozesz u Martina kupic , a jak nie ma od reki to Madzia zamowi dla Ciebie . Przejrzyj oferte Dingo i moze cos akurat wybierzesz . Do zobaczenia w sobote .:loveu: Quote
rasowa2410 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 a ja skromnie poproszę o więcej jamniczych zdjęć... ;) Quote
awaria Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Eh, raczej mi się transportu nie uda zorganizować na sobotę. A strasznie bym chciała pojechać :-( Quote
Tyna21 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Amber napisał(a): Bez darcia ryja co? ;) Widziałaś jak to wygląda, chwilę postoi, a później znowu jest akcja. Ale może oszukam system i następnym razem wezmę łańcuszek. Zrobię mu taką stójkę na Martina jak ktoś inny będzie ćwiczył :eviltong: A może zacząć od początku na karmę ;) ? Może wtedy wypracujecie komendę stój bez darcia ryja i później będzie wiedział, że stój to stój :D Quote
FredziaFredzia Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_8501.jpg jęzor jak u jaszczura. :lol: [quote name='Amber']Może na wystawie jak będę (kiedyś... kiedyś... :siara:) :cool3: Quote
Amber Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 [quote name='Vectra']Faktycznie na ostatnich zdjęciach , Jari wydoroślał i zmężniał :) Pięknie się prezentuje. Do twoich buldożerów jeszcze mu brakuje ;) ale nie da się ukryć, że przyjemniej się na niego patrzy teraz :) [quote name='RPG']Sylwia lancuszek mozesz u Martina kupic , a jak nie ma od reki to Madzia zamowi dla Ciebie . Przejrzyj oferte Dingo i moze cos akurat wybierzesz . Do zobaczenia w sobote .:loveu: Z dławikiem mi się nie spieszy, mam tych obroży milion pięćset sto dziewięćset ;) ale akurat z pojedynczego łańcuszka o tego http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC_9199.jpg wyrósł. Teraz mu sięga do połowy szyi :lol: Do zobaczenia :) [quote name='rasowa2410']a ja skromnie poproszę o więcej jamniczych zdjęć... ;) Dobrze trafiłaś, bo dziś akurat zrobiłam im kilka niezłych, myślę :cool3: [quote name='awaria']Eh, raczej mi się transportu nie uda zorganizować na sobotę. A strasznie bym chciała pojechać :-( A jednak się udało ;) [quote name='Tyna21']A może zacząć od początku na karmę ;) ? Może wtedy wypracujecie komendę stój bez darcia ryja i później będzie wiedział, że stój to stój :D Może ;). On jest straszny nerwus, jak tylko jest jakaś akcja to od razu drze ryja ;). Mi tam wystawy do szczęścia nie potrzebne, ale na Doberman Star bym chciała się przejechać... [quote name='FredziaFredzia']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_8501.jpg jęzor jak u jaszczura. :lol: :cool3: Łapie muchy ;) Mam jeszcze ostatnią porcję fotek ze szkolenia, ale to na później (choć muszę się spieszyć bo następne już za pasem ;) ), bo dziś zrobiłam im jeszcze sesyjkę na polu (wiosna przyszła :cool3: ) Quote
Recommended Posts