Amber Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 [quote name='RPG']Czyli albo ten za preproszeniem behawiorysta sobie z Twoja suka pogdal tak od serca albo pradem . Czy sie myle ? Skad sie namnozylo takich samozwanczych behawiorystow i takie rzeczy psom i ludziom robia ? Moja sasidka tez byla ostatnio u swietnego za przeproszeniem ... Suka dostala kilka razy pradem , ale pani dumna , ze taka madra bo chodzi przy nodze . Opadaja rece :lol:[/QUOTE] Ja tam w sumie do OE też nic nie mam jak się to robi z głową, natomiast przeraża mnie, że każdy może sobie tę obrożę kupić i stosować wedle własnego widzimisię, najczęściej totalnie błędnie. [quote name='monika&karol']Masz racje, że mity robią swoje :mad: a jak u nich z włosiem? Powbijane igiełki w ubrania itd.? Ja przy swojej dalmaciej dziewczynie nie mogę nic czarnego założyć bo od razu robię się biała :evil_lol: Może kiedyś spotkam Was nad Wisłą i przekonam się w 100% do tej rasy ;)[/QUOTE] A w jakiej części Warszawy mieszkasz? Ja na spotkanko zawsze chętna, bo tutaj w okolicy nie mamy nikogo do wspólnych spacerów. A ja powiem, że nie zauważyłam, żeby Jari się jakoś straszliwie sypał. Teraz, jak go suplementuje biotyną, olejem, skrzypem itp. to włosy się trzymają jak przyklejone. Myłam go przed wystawą w wannie i jeszcze niedawno aż się odpływ zapychał od kłaków, a tym razem było tylko kilka włosków. Że dalmaty się sypią to wiem ;) Quote
monika&karol Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 [quote name='Amber']A w jakiej części Warszawy mieszkasz? Ja na spotkanko zawsze chętna, bo tutaj w okolicy nie mamy nikogo do wspólnych spacerów. [/QUOTE] Przy Wale Miedzeszyńskim i Trasie Siekierkowskiej ;) nad Wisłę mamy 10 min a nigdy nie byliśmy :oops: Quote
mefume Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 (edited) [quote name='RPG']Czyli albo ten za preproszeniem behawiorysta sobie z Twoja suka pogdal tak od serca albo pradem . Czy sie myle ? Skad sie namnozylo takich samozwanczych behawiorystow i takie rzeczy psom i ludziom robia ? Moja sasidka tez byla ostatnio u swietnego za przeproszeniem ... Suka dostala kilka razy pradem , ale pani dumna , ze taka madra bo chodzi przy nodze . Opadaja rece :lol:[/QUOTE] od serca. pytanie o prad jest nie na miejscu. przykro mi ze opierasz moje doswiadczenia na własnych porażkach :lol: Edited May 8, 2012 by mefume Quote
BBeta Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 [quote name='Amber']Dziś był wielki dzień i skończył się też wielce dobrze, bo na wystawie Jari zajął... II miejsce :laola::sweetCyb::multi::loveu::cool3:[/QUOTE] Gratulacje :) Quote
mefume Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 [quote name='Amber'] Więc tak jak pisze, ja już nie mam problemów z ciągnięciem. [/QUOTE] to gratuluję , zatem nie było tematu :-) Quote
Kachna Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 [quote name='"Amber"']No i ciekawe czy nie dorwał? ;-) [/quote] Nie dorwał, wycieczka udana :loveu: choć już raz w deszczu jeździliśmy, ale to był drobny, przyjemny, wiosenny deszczyk i dawał wspaniałe orzeźwienie dla psa. Quote
RPG Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 [quote name='mefume']od serca. pytanie o prad jest nie na miejscu. przykro mi ze opierasz moje doswiadczenia na własnych porażkach :lol:[/QUOTE] Musze cie z przykroscia rozczarowac , ale zawsze mialam dosc oleju w glowie by nie korzystac z uslug behawiorystow ,za przeproszeniem oczywiscie . Jesli potrzebuje pytam o porade szkoleniowcow i to z duzym doswiadczeniem a nie rechoczacych po forach przedszkolakow . Quote
mefume Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 [quote name='RPG']Musze cie z przykroscia rozczarowac , ale zawsze mialam dosc oleju w glowie by nie korzystac z uslug behawiorystow ,za przeproszeniem oczywiscie . Jesli potrzebuje pytam o porade szkoleniowcow i to z duzym doswiadczeniem a nie rechoczacych po forach przedszkolakow .[/QUOTE] ha ha ha ha ha - brawo ! - zapewne nie wiesz, że doświadczony szkoleniowiec z dużym doświadczeniem to własnie behawiorysta ? Quote
Amber Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 [quote name='monika&karol']Przy Wale Miedzeszyńskim i Trasie Siekierkowskiej ;) nad Wisłę mamy 10 min a nigdy nie byliśmy :oops:[/QUOTE] O, to nie nasze rejony niestety, więc raczej nas nie spotkasz. Ale przejść się musisz koniecznie, jeśli jest tam nawet w połowie tak ładnie jak u mnie to i tak warto :) [quote name='mefume']ha ha ha ha ha no to ja Cię z radością rozczaruję :P otóż wypowiedz odnośnie behawiorysty była czystą prowokacją a Ty tak doświadczona i rozsądna osoba (jak wnioskuję po Twych jakże błyskotliwych wypowiedziach) się nabrałaś aż przedszkolak jest zdumiony ,że go to tak mało kosztowało :smile: chciałam zobaczyć jaki poziom reprezentuje co poniektóry obecny na tym oto forum i dziękuję mam już pełen obraz[/QUOTE] No to na cholerę tu przychodzisz, prowokujesz i piszesz jakieś bzdury? :shake: Mam co innego do roboty niż odpisywanie na zmyślone posty... Oooo i jeszcze edytujesz wcześniejsze wypowiedzi. Mod zaraz będzie miał co robić :p Quote
omry Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 [B]mefume[/B], idź się bawić gdzieś indziej ;) Zaśmiecasz zacny wątek. Quote
mefume Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 nie chce miec z wami nic wspolnego jestescie banda agresywnych ludzi. powinniscie sie wstydzic. jestescie wstretni i tyle. Quote
motyleqq Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 hihihi :lol: to po co siedzisz na tym wątku? jestem fanką takich postów :lol: aż ataku kaszlu dostałam :lol: Quote
Unbelievable Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 [quote name='mefume']ha ha ha ha ha - brawo ! - zapewne nie wiesz, że doświadczony szkoleniowiec z dużym doświadczeniem to własnie behawiorysta ?[/QUOTE] a to od kiedy? buehehehe właśnie zobaczyłam ostatni post :evil_lol: umre :evil_lol: Quote
FredziaFredzia Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 [quote name='omry'][B]mefume[/B], idź się bawić gdzieś indziej ;) Zaśmiecasz zacny wątek.[/QUOTE] O to to to. :klacz: Quote
evel Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 Buahahahah, dobre, dobre... Od razu mi się humor poprawił :evil_lol: Quote
motyleqq Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 Amber, Twój pies służy za przykład: [URL]http://zapytaj.onet.pl/Category/010,001/2,19681573,Uwazasz_ze_jak_powinna_byc_noszona_kolczatka.html[/URL] :cool3: Quote
omry Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 [quote name='gops']a jakie mądre odpowiedź ....[/QUOTE] Bez kitu, porażka.. 'Nie zakładajcie kolczatek tak, jak ma ten brązowy!' :roll: Słyszysz, Amber? Nie zakładaj tak, jak ma ten brązowy :evil_lol: Quote
Amber Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 A skąd ty takie rzeczy wykopujesz? ;) Dobrze, chociaż, że zdjęcie w dobrym celu ukradzione :lol: Choć dla większości społeczeństwa pytanie jest istnym absurdem ;) Quote
motyleqq Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 a bo chciałam wygooglować zdjęcie prawidłowo założonej kolczatki i wynalazłam to :lol: Quote
Marta_Ares Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 odpowiedzi bardzo ciekawe... ale co się dziwić, ostatnio oglądałam zdjęcia z jakiś pokazów agility, wisząca kolczata i przypięta do niej smycz... tak pies po torze biegał Quote
dianusia921 Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 Hej :) [url]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_0848.jpg[/url] jaka słodka :) [url]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_0965.jpg[/url] Jari zamienia się w dalmatyńczyka czy co ? ;P [url]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_1027.jpg[/url] piękności :loveu: Pozdrawiamy serdecznie ! :) Quote
RPG Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 [quote name='Marta_Ares'] ale co się dziwić, ostatnio oglądałam zdjęcia z jakiś pokazów agility, wisząca kolczata i przypięta do niej smycz... tak pies po torze biegał[/QUOTE] Ostatnio robilam zdjecia na treningu agility i jeden pies mial wlasnie kolczatke , instruktorka od razu kazala zdjac / ledwo bylo widac bo to byl ON/ . Wlasciciel , mlody chlopak , powiedzial , ze on ladnie wyglada w tej kocztce . Skadinad wiem i widzialam , ze pies PT ma ma w malym palcu i nie potrzebuje smyczy zeby isc przy nodze :) W zadnym razie te kolce sa nieuzywane , wiem to na pewno. Czasem tak bywa :lol: Link do Jarka i kolczatki boski :cool3: Najgorzej to jak ktos nie ma pojecia o czym gada , ale gada bo gadac lubi . Quote
Recommended Posts