Maciek777 Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='halcia']Ja tez pozdrawiam i życze szczęścia w Nowym Roku.Dziekujemy za obszerną relacje i oczywiscie czekamy na foteczki barczystego Frania:lol: Podpisuje się pod tym:) Super opis:) [quote name='jo ka'] skacze po murkach, węszy i tarza się w śniegu Jak to dobrze, że tylko w śniegu:evil_lol: Quote
jo ka Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Maciek777 napisał(a): ...Jak to dobrze, że tylko w śniegu:evil_lol: ..>> ha ha hha! jak dotąd nie możemy narzekać :D przyjdzie wiosna a z nią błotko pośniegowe i woda spływająca z pól itd. to zobaczymy /i wtedy przeżyjemy/ ;) Quote
halcia Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 To i tak nie jest najgorsze.....mój pierwszy psiak zawsze wytarzał sie w kooo na drodze,martwym ptaku ,kocie.....wtedy na smrodek nawet pare kąpieli nie pomagało:) Quote
Sabina02 Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 Jo ka, wielkie dzieki za nowinki o Franiu! :loveu: Ahhh, jak cieszy takie mile rzeczy czytac! Juz mozna powiedziec z reka na sercu, ze Franio sie calkiem zadomowil. No, ale to bylo do przewidzenia, bo wszyscy do dobrego sie szybko przyzwyczajaja. ;) Jutro minie 5 miesiecy odkad Franus jest u Was, ale ten czas leci! :crazyeye::lol: Pozdrawiam Was goraco! :loveu: Quote
Maciek777 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='halcia']To i tak nie jest najgorsze.....mój pierwszy psiak zawsze wytarzał sie w kooo na drodze,martwym ptaku ,kocie.....wtedy na smrodek nawet pare kąpieli nie pomagało:)[/QUOTE] Z takimi perfumami wszystkie psice jego:D Quote
jo ka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [FONT=century gothic][FONT=comic sans ms][/FONT][/FONT] [FONT=comic sans ms]Francik na niedzielnym spacererku :)[/FONT] Quote
jo ka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [FONT=comic sans ms]..i mieliśmy kompana za towarzysza ;)[/FONT] Quote
jo ka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [FONT=comic sans ms]ty rudasku, ty lisku! [/FONT]:loveu: Quote
jo ka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [FONT=comic sans ms]z "sąsiadem" ;)[/FONT] Quote
jo ka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 (edited) [FONT=comic sans ms]a tutaj osławione schody i jeszcze lepsze wchodzenie oraz schodzenie w wykonaniu naszego Franciszka :D śmiga po nich aż miło! [/FONT] [FONT=comic sans ms]specjalnie zakupiliśmy takie nakładki-dywaniki na schody, żeby było bezpieczniej PS.Franek t[SIZE=2]o istn[SIZE=2]e sreberko, niestety aparat "nie nadążył" uwieczni[SIZE=2]ć jego poczynania schodowego, tak więc- widać jedynie jak już zdobył szczyt [/FONT]:p .............. Edited January 18, 2013 by jo ka Quote
jo ka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [FONT=comic sans ms]c.d. zabaw na śniegu [/FONT] Quote
jo ka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 (edited) [FONT=comic sans ms]"goń mnie! noo alee goń mniee!"[/FONT] Edited January 17, 2013 by jo ka Quote
jo ka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 (edited) [FONT=comic sans ms][/FONT][FONT=comic sans ms]HAHAHAHA na tym ostatnim zdjęciu Franio wygląda, jakby "fruwał- skakał" w powietrzu :D >> to mi przypomina jakąś postać z kreskówki ;)[/FONT][FONT=comic sans ms] [/FONT] Edited January 18, 2013 by jo ka Quote
halcia Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Dziękujemy i za te,sa śliczne,bo macie ślicznego modela!:)Ten pyszczek z uśmiechem,zawsze nas zwalał z nóg!:)I to klapnęte zawadiacko ucho!!! Quote
Sabina02 Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 (edited) Dziekujemy za sliczne zimowe fotki jo ka! :loveu: Serce mi sie raduje za kazdym razem jak widze uradowanego, szczesliwego Frania! :) Zawsze wtedy przypominam sobie boks nr. 3, a w nim Frania i jego radosc gdy go odwiedzilam oraz jego smutek gdy odchodzilam...:-( Obiecalam mu wtedy po cichu, ze znajde mu najlepszy domek na swiecie... I dzieki Tobie jo ka i Twojemu TZ-owi udalo mi sie spelnic te obietnice. Dziekuje Wam za to z calego serca!!! :calus: Edited January 20, 2013 by Sabina02 Quote
fiorsteinbock Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Nie wiem czy ktoś już zauważył, ale Franio jest bardzo podobny do akity :) troszeńke mniejszy ale nie wzrost się liczy! Quote
halcia Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Może po pradziadku:evil_lol:,ale faktycznie,umaszczenie... Quote
fiorsteinbock Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Tak, tak i to dalekim aczkolwiek... ;) Piękny akitek :) Quote
jo ka Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='fiorsteinbock']Nie wiem czy ktoś już zauważył, ale Franio jest bardzo podobny do akity :) troszeńke mniejszy ale nie wzrost się liczy![/QUOTE] akita ino? to mało powiedziane! to jakaś mikserowa-wybuchowa mieszanka akity + jakiś syberian husky hehhe ale i tak jest przekochany oryginalny (i jedyny) na świecie :loveu: ale macie rację- i ogonek podkręcany, i te uszka, i kolorek, i te jaśniejsze umaszczenie na mordce i doopce.. to zapewne po pradziadku ;) w końcu jakby nie było- on ze Wschodu pochodzi :D Quote
elzunia Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='jo ka'] [FONT=comic sans ms]"goń mnie! noo alee goń mniee!"[/FONT] czytam czytam ciekawa byłam czy to w naszej Rudzie i faktycznie.Kolejny Franiu w Rudzie pozdrawiam może gdzieś go spotkam na spacerze widzę że po działakch spaceruje to mieszka tuż koło mnie Quote
jo ka Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 ojejjjj witaj krajanko ! jak miło kogoś z sąsiedztwa spotkać :D a miałam Cię właśnie szukać ;) tak, to jest nasz osławiony Franio który przejechał pół Polski (albo i 3/4) żeby być z nami PS.Działki w okol. Górnej/ Błotnej to nasz stały punkt spacerowy :p Quote
jo ka Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Cioteczki i Wujki słuchajcie! potrzeba pomoc, wsparcie dobrym słowem mniej doświadczonej ... mam mały problem co robić :???: i zastanawiam się gdzie to zgłosić i jak,,, a konkretnie- od zeszłej soboty przypałętał się do mnie i Frania (podczas spaceru- latał ulicami po takiej willowej dzielnicy) taki jeden psiak; to jakiś mix owczarka niemieckiego, dorosły samiec, spokojny, bez żadnych złych reakcji, od innych szczekających go psów po sąsiedzku- ucieka i na nie nie reaguje, pląta się po ulicach, ( wczoraj i dziś znowu siedział pod naszym domem i nie chciał odejść ; gdy wychodzę z Frankiem- on idzie blisko nas, wącha jego zapachy a nawet- zlizywał jego siuśki z krzaków! Dałam mu nieco chrupek, to podleciał od razu do jedzenia i zjadł je, więc obawiam się że to kolejny bezdomny zwierzak :-( nie zauważyłam też aby miał obrożę tak więc.. :-( no chyba że "uciekł" za suczkami (bo o ile się nie mylę to się teraz psy gonią ?) to teraz psy "głupieją" ... nie wiem co robić, jeśli go zgłosze na straż miejską- to albo łaskawie odpowiedzą albo raczej nie, a o ile odpowiedzą na zgłoszenie to raczej nie ma tu u mnie co liczyć na pomoc (chyba że w postaci jednego takiego "lekarza wet." który to ma u nas (chyba?) podpisaną umowę odnośnie bezpańskich zwierząt, przetrzymuje je w kojcach przez jakiś czas/ kwarantannę i... nie mam pewności co się z nimi później dzieje :-( :-( Zaraz postaram się wrzucić jakieś foto kt udało mi się zrobić. Proszę pomóżcie! Może dać go do ogłoszeń z Owczarkowatych i dolnego śląska ?? Quote
jo ka Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 (edited) Edited January 22, 2013 by jo ka Quote
Recommended Posts