Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 917
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Musze pomyslec jak i kiedy Gienie zoperawac w Rzeszowie.Dokto to widział,mówi ze lepiej teraz.Ten jej pijacki chód to usisk w głowie...tez co takiego czytałam na onecie...
Sabka zgłos sie na skype pogadamy
Moze byc klops...gadałam z karmelcia ,Ona mieszka na IIpietrze,a Gienia ledwo lazi po prostym...Tam schody sa srome i krete,ale to sie dowiedziałam dopiero dzisiaj.Wg mnie Gienia nie da rady.

Edited by halcia
Posted

No, dziewczyny juz sa po wizycie u Frania i jego Panciow! Mowily, ze Franio juz sie bardzo zzyl z nowa rodzinka i ze ma baaaardzo fajny domek! :loveu: A tak bez wchodzenia w detale, napisze tylko ze Franio trafil w 10-tke!!! :loveu:

Musi tylko przestac szczekac na motory za oknem i tym podobne, lobuz. :diabloti:

Posted

[quote name='Ulka18']Franio w swoim zywiole. RĄK DO GLASKANIA NIE BRAKUJE :D[/QUOTE]

Oj tak! Dla Frania najwaznieszy czlowiek, mizianko i glaski. :) Gdy bylam w schronisku, to tak mnie prosil o te głaski... to dlatego tak mnie w sobie rozkochał. Choc generalnie wole suczki, to jego urokowi nie moglam sie oprzec. :loveu:

Karmelcia mi kiedys pisala, ze najlepszy bylby dla niego domek u ludzi mlodych i energicznych i najlepiej gdyby byl jedynym psiakiem, bo niezbyt lubi sie dzielic miziankiem. :) No, i ze powinien trafic do ludzi muzykalnych - No i VOILA!!!

Posted

Czyli:Sabinki i nasze i Frania i Rodzinki marzenia spełnione.Jeden psiak ,a ile ludzi szczęśliwych!Nawet to,ze ludzie młodzi i muzykujacy,mam nadzieje ,ze Franiowi zapęd do muzykowania nie minął,ze go ujawni.

Posted

a jak działa owa miska ?? te wypustki mają hamować / ograniczać dostęp do jedzenia i szybkiego pochłonięcia go ? może to by pomogło, heh bo Franio to działa na zasadzie odkurzacza = wsysa jedzonko (chyba nie miał lekko w życiu przed etapem schroniska...) ewentualnie to tylko kosteczki nieco wypluwa na 1m2 dookoła :D

Posted

[quote name='jo ka']a jak działa owa miska ?? te wypustki mają hamować / ograniczać dostęp do jedzenia i szybkiego pochłonięcia go ?

Wypustki rozdzielają jedzenie i są na tyle spore, że pies aby nie obić się o nie ząbkami lub nochalem musi zwolnić i przenieść pychol w inne miejsce miski co automatycznie spowalnia pochłanianie jedzenia. Nie widziałam takich misek na allegro ani w zoologicznych, więc trzeba polować, ale fundacja Aurea na FB często robi licytację tych misek: https://www.facebook.com/groups/fundacja.aurea/

Na zdjęcia czekam, jak dostanę wstawię i wyślę

Posted

Muszę się pochwalić, Franko jechał ostatnio pociągiem :D no, dobra, nie takim zwykłym PKPem tylko ładnym nowiuśkim szynobusem i nieco się skarżył i jojczył :/ ale pancio go uspokajał i pozwalał patrzeć przez szybkę na widoczki. Tak więc- ciągle poznajemy tego naszego nicponia ;) a byliśmy na grzybobraniu! może uda nam się później wkleić jakieś foto.

Posted

Jo ka ,niekoniecznie.Moja Nuta jest chytra z natury.W momencie kiedy wsadzi nos do miski....juz nie ma jedzenia.Ja wziełam szczeniaka po 3 dniach pobytu w schronisku,to głodu raczej nie zaznała.Filip był zagłodzony /niewiele go dzieliło od śmierci/wazył 8 kg/teraz 20/i zawsze podchodzi do jedzenia powoli,je z namysłem,zawsze mu mozna grzebac w jedzeniu,zabrac miske z jedzeniem...Nawet poczatki były takie,ze zjadł troche i odsuwał sie by i Nuta pojadła....