jo ka Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Franiek JEST zazdrosny ;-) chce dominować :D ale nie mocno, tzn najgorzej w domu, gdy przebywają w jednym pomieszczeniu- wtedy zaczyna się mały rozgardiasz! Burczenie, wurczenie, pokazywanie nieco ząbków starego na nowego.. Grrr i Wrrr i Brrrr... etc. Generalnie tłumaczymy mu że NIE wolno, że ma BYĆ spokój, że on w hierarchii jest szychą itd. ale nie do końca to do Frańka jeszcze dociera :D Na spacerze, nawet razem spięci na smyczce (hahhahh swoją drogą- jak to musi nieźle wyglądać, gdy tam sobie zaplątani razem idą, jeden na lewo, drugi na prawo a ja oplątana nimi i tylko jedna:D) -to idą ładnie, równo, bez 'kłótni' tylko jeden przez drugiego co chwilę siuura i zaznacza teren ! Póki co- Miłek jest w domu tylko jakiś czas, w porze obiadu, do wieczora- gdy ojciec zjeżdża do domu; później jadą razem do pracy na nocke (i wszyscy idą spać i zapada błogi oczekiwany spokój...Aaaaa) Franio oczywiście jest przez nas miziany, przytulany, ale wiecie co ? Najśmieszniejsze jest, że mimo tych lekkich niesnasek domowych pomiędzy Franio vs. Miłek - to ten biszkoptowy nicpoń zrobił się baardziej usłuchany! :D wraca pięknie na zawołanie na spacerze, z jęzorem i zacieszem na mordce, i sam 'zachęca' -no po prostu- zaczepia nas o zabawę, a to piłeczka, a to sznurek, a to gryzionko-łapanko pańciów lekkie kąsanie... Ożywił się niesłychanie - takie odświeżenie chyba jest dobre ?? ;-) Hahaha! Quote
halcia Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 no i dobrze byle tylko sie czuł "odrzucony" bo mogłyby byc kłopoty z zachowaniem.A tak...sprawdza czy przyciaga nadal Wasza uwage:) Quote
Maciek777 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Macie 2 - niech to będzie początek kilkupsowej sfory;) Jeśli mogę coś doradzić na zazdrość: Możesz karmić je obydwa smakołykami gdy są razem, głaskać itd. Chodzi o pozytywne skojarzenie - "jak on jest w pobliżu to dobre rzeczy się dzieją":) Najwięcej uczuć okazywać właśnie gdy są razem, ale po równo:) Quote
jo ka Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='Maciek777']Macie 2 - niech to będzie początek kilkupsowej sfory;) ... :) HA HA HHAAAAA !! Może kiedyś .. gdy domek odziedziczę to cała chata będzie dla zwierzaka :cool3: a póki co zapraszam i wpraszam : http://www.dogomania.pl/forum/threads/242152-Puzzelek-dla-tymona Quote
jo ka Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Stało się... Wybrałam się do SM, bo tego było już za wiele! Miarka się przelała, czy jakoś tak... Zgłosiliśmy dziś tego nieszczęsnego sąsiada, który ma 2 psy i które to sieją postrach okolicy i które "nienawidzą ' moich psiaków.. Trudno, może wywołałam wojnę, może będę teraz złą sąsiadką.. mam to w d****!! Byle żadne już więcej zwierze nie ucierpiało przez tego imbecyla bez mózgu ani tym bardziej jakieś dziecko czy dorosły . Uhhh:shake: Quote
halcia Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 Ale pilnuj Frania,bo zdarzały sie otrucia z zemsty(:tfu,tfu,tfu...Mam nadzieje ze SM nie wskaze kto zgłaszał,tylko ogólnie przywoła ich do porządku. Quote
jo ka Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 Jak dotąd- SM byli u nas 2 razy (w ten sam dzień kiedy zgłosiliśmy były 2 patrole) wiem, ze chodzili tam do nich, wchodzili na teren niezabezpieczonej i nieoznakowanej posesji ale czy z kimś rozmawiali ? Jak oni też pracują a ichne dzieciaki w szkole w tych godzinach..:shake: Ale od piątku póki co (odpukać! ) jest spokój, wilczurzyca zamykana na ganku -dotąd jej nie widziałam żeby latała na zewnątrz czy nawet po ich terenie, jedynie to słyszałam że ujadała; tylko ten mały kundel znowu wylazł- dzisiaj znowu pogonił mi mamę gdy szła z młodym na wieczorny spacer :shake:strażaki powiedzieli też, że dobrze by było ' uwiecznić ' jakie są te psy, że agresywne, mieć jakieś 'dowody ' (taaaa.. odtąd wychodze z domu z naładowanym aparatem tudzież tel i trzaskam fotki jak popadnie albo też "grzecznie powiem do psów sąsiada : poczekajcie, jak tylko włącza aparat to wy wtedy zaatakujcie a ja wam porobię zdjęcia okej ??" Noo ręce i co tam jeszcze-opadają... Quote
halcia Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 http://www.dogomania.pl/forum/threads/242710-D-Dziecka-tu%C5%BC-tu%C5%BC-!!!dla-Dzieci-psiak%C3%B3w-i-ka%C5%BCdego Quote
kaskadaffik Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 Ja tam w SM a już tymbardziej policje przestałam wierzyć niestety, banda nierbów i nie mających pojęcia ani o swoioch obowiązkach ani o tym jak postępować ze zwierzetami buców... A u Was się uspokoiło ? Quote
Ulka18 Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 Ja mam rodzine w policji w centrali, znam od srodka to srodowisko. Ale odkad obejrzelama Drogowke, to radiowozy omijam jeszcze szerszym lukiem. SM to jeszcze wiekszy gnoj niestety, niedouki. Quote
Maciek777 Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 Co ja tu widzę... Ale nastawienie "anty". Zabrakło jeszcze takich haseł jak: - CH.W.D.P. (Chwała Wszystkim Dzielnym Policjantom) - J.P. (Jednać Policję) :) Quote
jo ka Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 No bo "co jak, co, ale prawo musi być po naszej stronie " że tak troszkę sparafrazuję teks z najsłynniejszej komedii Sami Swoi ;) :mad: Quote
halcia Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 My wolontariusze tez sie tego hasła trzymamy:)Pozdrowienia dla Was i dla Frania:) Quote
jo ka Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Może Franciszek przyniesie jakieś małe- większe szczęście w dzisiejszym losowaniu ?? :razz: Pozdrowienia od nas i biszkoptowego pycholka z naszych małych górek :P Quote
halcia Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 My równiez pozdrawimy.A Franciszek ma piękne futro fiu fiu :) Quote
Maciek777 Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 [quote name='halcia']My równiez pozdrawimy.A Franciszek ma piękne futro fiu fiu :)[/QUOTE] Zgadzam się:) Quote
Sabina02 Posted June 16, 2013 Author Posted June 16, 2013 Oh, moj kochany Franio!!! Jaki sliczny i wypielegnaowany!!! Juz niedlugo mija rocznica odkad Franio jest z wami, to juz za 2 miesiace. :) PS. Czy czterolistna koniczyna przyniosla szczescie? ;) Quote
jo ka Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 (edited) [quote name='Sabina02']Oh, moj kochany Franio!!! Jaki sliczny i wypielegnaowany!!! Juz niedlugo mija rocznica odkad Franio jest z wami, to juz za 2 miesiace. :) PS. Czy czterolistna koniczyna przyniosla szczescie? ;)[/QUOTE] Niee, bo koniec końców nie dotarłam do kolektury ;-) może kiedy indziej się skusimy zagrać/.. A tymczasem mijają kolejne dni, Franiek zadowolony i w pełni szczęśliwy (mam nadzieję, ale nic się nie żalił ostatnio) z przybranym młodszym 'braciszkiem' dogadują się całkiem dobrze, stanowią doborowe towarzystwo - zwłaszcza razem na spacerach w mojej mieścinie wyprowadzane 2 psy na 1 lince stanowią ekhmm tj. ewenement a sąsiedzi czasami dopytują czy na 3 się aby nie szykujemy czasem :D Ale nie, póki co wystarczą nam te dwa dzwońce kochane. Miłek poduczył się niektórych zachowań od Franka, np. rozgarniania ziemi łapami po siusianiu czy zaglądania do torby po przyjściu z zakupów:diabloti:. Poza tym- jeśli wychodzę z jednym psem np. z Franiem- to drugi szuka tamtego po domu, w końcu czeka przy drzwiach i tęskni, a po powrocie o mało mnie i Frania nie przewróci, tak nas z radości obskakuje. Chłopaki teraz ładnie wykąpane i wyczesane bo dostały nowe obróżki antykleszczowe, ale i tak łapią :shake: Mam nadzieję, że moc obroży przynajmniej je osłabia jak napisali na pudełku. Najfajniej wyglądają razem, kiedy się bawimy - np.gdy szukają ukrytej piłki , jeden przez drugiego 'gada' i zaczepia - zachęca do zabawy i kombinuje jak tu drugiemu podebrać a to sznurek, a to kość albo piłeczkę ;-) a jeśłi młody jest zbyt nachalny lub za bardzo dokazuje to Franiek na niego burknie i jest spokój, kładzię się wtedy w ustronnym miejscu i drzemie. Oczywiście dochodziło nieraz do mocniejszej wymiany zdań- ale Franiu nigdy nie zaatakował Miłka, a tym bardziej Miłek nigdy nie odgryzł się Frankowi, ustępuje mu. Pełna sielanka hehh :lol: Śmiesznie też wyglądają wspólnie posiłki- dostają razem każdy swoją miskę, położone obok siebie i zjadają , a ktory pierwszy odejdzie to drugi wylizuje jeszcze drugą michę, do czysta! Czasami towarzyszy im podczas posiłku pan Pershing ze swoją miseczką, to już całkiem nas rozwala ten obrazek : kot-piesek-pies w tej kolejności rządkiem zajadają futrzaki :-D Edited June 17, 2013 by jo ka Quote
halcia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Miło sie to czyta!Fajnie,ze ekipa sobie spasowała,a wy przy obserwacjach na pewno nieraz sie uśmiejecie z ich zachowan.Grunt,ze zgoda panuje :) Quote
Maciek777 Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 A co to się z [B]jo ką[/B] stało, że już nie zagląda? Quote
halcia Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Moze wreszcie ma prace i nie moze sie ogarnąć?Swojego czasu była tez jakas nawałnica nad Rudą,ale mam nadzieje ,ze im sie nic nie stało.Przyłaczam sie prosby,Jo ka,odezwij sie do nas.... Quote
halcia Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 Halo! Jo ka,co tam u Was,bo niepokojący jest brak wiesci...... Quote
Maciek777 Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 A może by zadzwonić?:) Nie wiem z kim była spisywana umowa, ale przecież była to i nr tel jest:) Mam nadzieję, że nic się nie stało... Quote
Recommended Posts