Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jkasia napisał(a):
MaDi przywiozałas Nerusia tzn Czorta ;)?? Koniecznie musze go pojsc odwiedzic ! Wiec Sara na razie zajęła jego boks i nie musi na lancuchu siedziec?
Jejciu musimy Nerusiowi znalezc domek w mig! To Sara nie bedzie na łancuchu stała! Polece dzis jakies foty strzelić i porobimy ogłoszenia!
A co to za druga sunia? Trzeba jej jakies imie nadac do ogłoszeń-może Toffi skoro jest ruda :)

Spokojnie Sara dostała swój malutki kojec obok suni przy której zawiesił się Maciek.

Posted

MaDi napisał(a):
Spokojnie Sara dostała swój malutki kojec obok suni przy której zawiesił się Maciek.
:shiny::mdrmed:

Ja dzis rano wpadłam zobaczyc psiaki- jak spojrzałam na Tajge to wymiekłam-kochani musicie ją zobaczyc na zywo-jest taka słodka!!!!!!! Ma niesamowity wyraz pyszczka i jest taka chuda:-( Jak ona przetrwa zime w tym przytulisku! Przeciez ona nie ma grama tłuszczu! Juz teraz na dworze sie trzesie.... Musimy jej znalexc dom jak najszybciej.
Madi co o niej wiesz? Czy była na łancuchu? Jak toleruje inne psy?

Posted

jkasia napisał(a):
:shiny::mdrmed:

Ja dzis rano wpadłam zobaczyc psiaki- jak spojrzałam na Tajge to wymiekłam-kochani musicie ją zobaczyc na zywo-jest taka słodka!!!!!!! Ma niesamowity wyraz pyszczka i jest taka chuda:-( Jak ona przetrwa zime w tym przytulisku! Przeciez ona nie ma grama tłuszczu! Juz teraz na dworze sie trzesie.... Musimy jej znalexc dom jak najszybciej.
Madi co o niej wiesz? Czy była na łancuchu? Jak toleruje inne psy?

Wiem tylko tyle,że jest z niej ciacho;)
To nowa sunia wywalona pod przytuliskiem ma jeszcze na szyi ślad po sznurku lub łańcuchu.

Posted

Mnie sie wydaje, że Czorcik (ach to idealne imie dla niego ) wazy koło 13 kg-ja go spokojnie na rece moglam wziac :) Jest bardzo zwinny i taki "żylasty":cool3: Poza tym to wulkan energii-prawdziwy terier! Może wiecie cos o jakims forum terierów aby go tam wrzucic? To jest megapozytywny psiak i musi znaleźc dom!

A co do Tajgi- własnie nie pamietałam jej kompletnie z przytuliska. A w jakim wieku może byc? Kiedy została podrzucona pod przytulisko?

Posted

Właśnie wróciłam od psiaków.

Czorcik to rzeczywiście bardzo żywiołowy pies, jak wyszliśmy na spacer to interesowało go wszystko dookoła. Reaguje strachem na głośne hałasy, jak zobaczył śmiecie stojące niedaleko płotu, w ciemnym miejscu to obawiał się podejść. Do ludzi lgnie, jak go wyciągnęłam z klatki to skakał po mnie i rozdawał buziaczki :) Ma fajną miękką sierść, tylko brać i przytulać.

Malawaszko jak na mój gust to on miniaturką nie jest, bliżej mu do średniaka chyba. Z teriera to on raczej niewiele ma, chyba ze temperament :razz:

Moje serce natomiast skradła Tajga :loveu:
To wspaniała, pogodna i przyjazna suczka. Widać że doszła już do siebie po sterylce, którą miała w środę, bo jak wyczaiła w mojej kieszeni smaczki to podskakiwała i zaczepiała mnie żeby jej dać. Lgnie do ludzi, podchodzi do obcych i radośnie merda ogonkiem. Uwielbia się przytulać i nadstawia się do głaskania. Fajnie bawiłyśmy się orzechami, które kradła i rozgryzała na kawałeczki. Goni gołębie :evil_lol:

Posted

jkasia napisał(a):
Madi do kiedy one zostaja w klinice?

Jeszcze nie wiem, gram na czas:evil_lol: Jak się okazało Nero ma jeszcze jajka:-o chcieli mu obciąć dzisiaj ale każdy dzień opóźnienia to jeden dzień dłużej w Lublinie, mamy tydzień na 100%:multi:

Posted

MaDi napisał(a):
Jeszcze nie wiem, gram na czas:evil_lol: Jak się okazało Nero ma jeszcze jajka:-o chcieli mu obciąć dzisiaj ale każdy dzień opóźnienia to jeden dzień dłużej w Lublinie, mamy tydzień na 100%:multi:

a to jaja :) Ja bylam pewna, że juz sie pozbyli jego kohonas :P

Posted

Kochani, może znalazłoby sie wiecej ochorników do wyprowadzania psiaków, ktore obecnie przebywają w klinice? Chodzi mi o te 2 co z Rachowa przyjechała. One cały czas siedzą w klatkach, nie za dużych i bardzo sie ciesza z kontaktu z człowiekiem. Madi co o tym sądzisz? Ja moze przywiesze kartke na ktorej bedziemy odhaczac godziny spacerów?