paulinken Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 No właśnie czytałam, że pedigree to gówno... a jest droższa. Zobaczę, co ma allegro mają. Quote
jogi Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 No to teraz gmina ma problem. Jak chodziłam do nich i tłumaczyłam, że trzeba interweniować, bo taka sytuacja nie będzie trwała wiecznie i spychologia na nic się tu nie zda, to kręcili nosami. teraz w gminie prawnie zostało bez opieki 200 psów, bo kiedyś nawet teren działki nie należał do Renaty. nie wiem jak jest teraz, ale mam nadzieję, że organizacje będą naciskały na gminę w sprawie pomocy, zwłaszcza ze z gminy tez przysyłali tam psy. A i jest jeszcze jedna srawa. Trzeba by było skontaktować się z niejaką fundacją Dar Serca spod Krakowa. Oni tam postawili boksy i udzielali Olszewskiej wsprarcia, teraz chyba się wycofali z pomocy, ale na ich stronie nadal wystawione są psy do adopcji wirtualne i mają wirtualnych opiekunów, więc kasa dalej płynie. Te pieniądze należą się psom z przytuliska. Zapytajcie proszę Renatę czy dostaje jakies pieniadze, czy inną pomoc rzeczową od nich! ich strona i psy do adopcji wirtualnej. http://www.pomoczwierzakom.pl/?mod=dajmudom&str=2 Są to psy z Rachowa, jako że ja rozpoznaję Bozno, Cezara i kilka innych Quote
Merys Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 paulinken napisał(a):No właśnie czytałam, że pedigree to gówno... a jest droższa. Zobaczę, co ma allegro mają. Chappi to jeszcze gorsze gowno:P Purina Dog Chow jest juz lepsza. Quote
paulinken Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Merys napisał(a):Chappi to jeszcze gorsze gowno:P Purina Dog Chow jest juz lepsza. Ja to wszystko wiem, ale chappi=pedigree, a pedigree droższe. Purina jeszcze droższa. Myślę, że jeśli nie ma nic, to nie ma sensu uderzać w wyższe półki. Quote
Merys Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 paulinken napisał(a):Ja to wszystko wiem, ale chappi=pedigree, a pedigree droższe. Purina jeszcze droższa. Myślę, że jeśli nie ma nic, to nie ma sensu uderzać w wyższe półki. Dlatego pisalam juz wczesniej, ze lepiej taniej, a wiecej. Psiaki nie beda wybrzydzac, w przeciwienstwie do nas :p Quote
Luzia Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 paulinken napisał(a):No właśnie czytałam, że pedigree to gówno... a jest droższa. Zobaczę, co ma allegro mają. Z tych dwóch które są porównywane nawet weci bardziej już chappy polecają bardziej. Dodatkowo słyszałam od 3 osób karmiących pedigree swoje psy przez całe życie że odeszły przez nowotwór żołądka :shake: Dlatego moim zdaniem lepiej Chappy kupić no ale decyzja nie należy do mnie ;) Ewentualnie jeszcze jest Friskies Puriny. Quote
kora78 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 mam pytanie o mikrosunie Pixi, drui pies, jaki widnieje na 1 stronie. jest wiecej fot, albo o niej cos wiecej? Quote
Rewelacja Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Tania karma. calkiem dobry sklad i cena ok http://allegro.pl/karma-canun-dog-menu-20kg-gratis-prezent-i-kurier-i1527221057.html Quote
Merys Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Rewelacja napisał(a):Tania karma. calkiem dobry sklad i cena ok http://allegro.pl/karma-canun-dog-menu-20kg-gratis-prezent-i-kurier-i1527221057.html O faktycznie tanio i przesylka darmowa. Quote
Katerinas Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Dzięki jogi za skierowanie mnie tutaj. Wprawdzie pisałam już do jogi ... ale pozwolę sobie poprosić i Was tutaj. Będę wdzięczna za zdjęcia lub najlepiej filmik z Falą. To mama mojej Dory (tej w podpisie). Swego czasu byłam w Rachowie. :roll: To Fala wówczas http://i129.photobucket.com/albums/p218/Katerinas15/Rachow/rachow006.jpg?t=1302184099 Stąd też Dora w moim domku. Staram się Fali znaleźć dom... EDIT- Jak teraz Fala w kontaktach z innymi psami? Z ludźmi, dziećmi? Quote
plastelina Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Czytałam na fb, że poszukiwani są wolontariusze do pomocy przy psach, w razie czego to ja mogę w weekendy i najbliższy wtorek, tylko jak zwykle problem z transportem. MaDi wystarczy,że tu napisałam, czy zadzwonic pod podany numer? Quote
LadyS Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Mam zdjęcia Yoko po strzyżeniu ;) Kto chce zobaczyć? :lol: Dla przypomnienia, to jest Yoko: Quote
as_ko Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Zabrałam dzisiaj Yoko do fryzjera :) pojechała ze mną LadyS za co wielkie dzięki :Rose: Zeszło nam się w sumie z dojazdami prawie 3h. Yoko była cudna, to wspaniały pies, nie wyrywała się, żadnych pisków, wrzasków, dała ze sobą zrobić wszystko :loveu: więc wizyta bezproblemowa. Pani fryzjerka to bardzo ciepła i życzliwa osoba, zainkasowała od nas tylko 50zł. Musiałyśmy też kupić suni nowe szelki, dlatego że te co miała były za duże, a reszta została w innej części kliniki gdzie nie miałyśmy wstępu. Po powrocie do kliniki zrobiłyśmy suni kilka zdjęć na trawniku, nawet udało jej się pospacerować na tej smyczy, chociaż bardzo powoli i tylko w tym kierunku, w którym ona chciała, inaczej siadała na dupce i koniec spaceru. Będzie dobrze :) Zdjęcia wklei LadyS bo ona je robiła lepszym aparatem niż mój :multi: Nie poznacie jej :evil_lol: ale powiem Wam że ma przepiękne, zaskakujące umaszczenie. P.S małe czarne szeleczki, w których zostawiłyśmy Mimi zostały porwane przez rudzielca :mad: Quote
LadyS Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Kilka fot - jeszcze w korkach: już pod kliniką: Quote
Merys Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Tak troche ala'sznałcerrr :P Pewnie odetchnela z ulga, kilka kilo koltunow mniej. Quote
as_ko Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Moje ulubione :loveu: Komu, komu ślicznego strachulca? :razz: Quote
gryf80 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 co do karmy,moim zdaniem każda dobra ważne żeby było co nasypać do michy.lepsze pedigree niz woda+chleb Quote
Merys Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Ogladalam Zblizenia lubelskie: http://www.tvp.pl/lublin/reportaze/zdarzenia-magazyn-reporterow/wideo/8-kwietnia-2011/4301244 Bardzo dobrze, ze wspomnieli o tym, ze panstwo umywa rece. I guzik ich obchodzi, co sie z nimi stanie. Nawet zasranego stazu na dluzej nie moga zalatwic. Co za kraj... Quote
2411magdalenka Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 przebieg dzisiejszego dnia.. 1. gdzie jest moj pies? szal przed wyjsciem z pracy, bo nigdzie jej nie widac.. znalazlam ufff, podkopala sie pod deski z budowy i zrobila sobie gniazdko. Micha pelna karmy. 2. telefon do domu - czy odwiedzaliscie sunie? TAK, ale jej nie widac. Sprawdzcie pod deskami. 3. telefon do domu - czy widzieliscie juz jakis kawalek mojego psa? kawalek nosa albo lape? TAAAAK. Hura! ;) 4. Maz po powrocie do domu. Moj maz, ktory woli koty zaznaczam. Poszedl do suni. Gadal do siebie w eter i dawal suni po kuleczce karmy na przednia lape a ona jadla.. i tak se zjedli prawie całą michę (do tej pory jestem w szoku). Mąż na odchodnym pogłaskał sobie sunię w tylną łapę ;) 5. Przyjechałam z pracy, idę do suni.. rozmawiamy.. przybiegła nasza domowa Foka, oszczekała obszar w którym sunia przebywa. Po czym władowała mi się na kolana, wywaliła brzuch do miziania.. przyszedł nasz kocur Zeus, wlazł do suni do dziury ją powąchać.. a ona wystrachana tak na nas patrzyła i nie mogła się nadziwić co to za kosmici ;) 6. Jem obiad. Mąż woła - choć zobaczyć! Patrzymy przez okno a tu 2 szczeniory jak meserszmity zasuwają po ogrodzie (działka ma 120m długości) a my latamy z jednej strony domu na drugą, żeby chociaż chwile popatrzeć na sunię w całej okazałości ;) było już ciemno więc fotki nie wyszły... Wylazłam z domu bo nie wytrzymałam, meserszmity przebiegały obok.. po paru minutach biegania sunia zreflektowała się że coś nie teges bo ktoś na nią patrzy i to z całkiem bliska... więc dała nogę i poszła "do siebie" tj prowizoryczny kojec z palet i desek i wlazła do dziury. Nie bójcie, suni wypuściliśmy na działkę, bo ogrodzenie to forteca bo nasza Foka strasznie chciała zwiedzać świat. A jest dużo dużo mniejsza i nie przejdzie. Więc ten mały puchatek nie ma szans. Słuchajcie.. biegała jak świr z wywieszonym jęzorem.. z Foką, za Foką, po moich różach ;) i w ogóle.. strasznie to było piękne. No i że zjadła karmę.. rewelacja. Myślę, że wszystko będzie dobrze i dzisiaj sunia zrobiła potężny krok w stronę integracji z resztą świata :) ale na kąpiel i czesanie jeszcze ma czas ;) Quote
Luzia Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 https://lh6.googleusercontent.com/__PzL0RsYOIA/TZ8mohuQ_1I/AAAAAAAADqU/reIhCCPBiec/s512/P4080455.JPG Jakie ona ma uszyska wielgachne :loveu: Quote
evel Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 gryf80 napisał(a):co do karmy,moim zdaniem każda dobra ważne żeby było co nasypać do michy.lepsze pedigree niz woda+chleb Dziewczyny, w Lidlu jest dobra (w porównaniu do pedigree, chappi i innych szajsów) karma w bardzo atrakcyjnej cenie... Nie pamiętam niestety jak się nazywa :( Quote
Merys Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Jutro jedziemy do Rachowa. Jezeli ktos jest chetny to prosze dzwoncie do P. Zdzisława nr 512-085-286 Quote
Katerinas Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Merys - Proszę zróbcie więcej zdjęć i filmik Fali. Dziękuję Quote
Recommended Posts