Shenan Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 o rany.. zaczynam tracić wiarę w człowieczeństwo...Supergoga mam namiary na kolegę z tej fundacji, które przesyłałam w sprawie szczeniaków. Jak potrzebujesz prześlę je na adres prywatny. Quote
supergoga Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 Dzięki, już kontakt nawiązany. Oni są rewelacyjni. Quote
Nano Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 supergoga a co z tymi podarunkami dla Mishki ?? :) byłabyś w stanie odebrać je dziś z Górczyna ?? może przydadzą się dla innego psiaka ?? :) Quote
Czarnuulkaa Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Dzień dobry malutka Mishko:* co u Ciebie słychać? czekamy na wieści :) Quote
supergoga Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 [quote name='Nano']supergoga a co z tymi podarunkami dla Mishki ?? :) byłabyś w stanie odebrać je dziś z Górczyna ?? może przydadzą się dla innego psiaka ?? :)[/QUOTE] Przepraszam, mój kompuetr wyczynia jakies cuda bo wiadomości wstawia z opóxnieniem. Nie doczytałam. Nie dałabym rady opdebrac wczoraj, nie miałam samochodu niestety. Dzisiaj ma zebranie po południu - ale może poproszę kogoś żeby się skontaktował z Tobą i odebrał, albo mój Darek podjedzie jutro lub pojutrze. Na początku maja Mishka wraca do Poznania, zawsze może to na nią poczekać. Quote
Inez de Villaro Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 ...no ale jak tam rehabilitacja przebiega??? Quote
inga.mm Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 kto z Animalii będzie potwierdzał wpływ na konto dla Mishki przychodów z bazarku? Quote
zuzia_kuzik Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 [quote name='inga.mm']kto z Animalii będzie potwierdzał wpływ na konto dla Mishki przychodów z bazarku?[/QUOTE] Cioteczka Supergoga:) Quote
supergoga Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Napastuj napastuj, pasta lub na sucho - dowolnie. Czasem mam takie urwanie głowy że zapominam napisać. Choć bardzo się staram. Quote
majowa Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 zazia_kuzik zdjęcia fantów doszły do Ciebie? Czasem moja pocztę inne traktują jak spam. Jak doszły będę pstrykać kolejne ;) Quote
Nano Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 supergoga to kiedy ktoś może podjechać po podarunki dla Mishki ? :) mi pasuje w ten tydzien środa i czwartek po 19 lub piatek po 14 ;) ewentualnie sobota w godzinach 12-15 ;) Quote
Czarnuulkaa Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Dobry wieczór Mishko :* czy wiadomo jak przebiega u Mishki rehalibitacja i jak ogólnie jej jest w Warszawie? Quote
supergoga Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Nano, napisz mi na PW dokładnie hdzie mamy podjechać, w zależności od lokalizacji - podam Ci kiedy damy rade. Jutro na pewno nie, wieczorem właśnie musze jechać z Mona z hotelu na badania do weta. Quote
Marylin Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Kochani Mishka nadal potrzebuje naszego wsparcia! Supergogo lub Irlandzkie - BŁAGAMY o jakieś nowe wieści o małej bo się zamartwiamy po ciuchutku a wątek zaczyna wymierać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
What May NN Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 na fb ludki też domagają się nowych zdjęć!! cały czas myślimy o Mishce, trzymamy za nią kciuki!! Quote
eloonia Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 U Misia Irlandzkie napisała, ale tylko o Misiu... tzn. każda wiadomość o Misiu mnie cieszy, ale martwię się jak Misha... to już tydzień jak pojechała i poza tym, że dojechała to nic... mam symptomy odstawienia :-( ;) Quote
zuzia_kuzik Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Podnosimy Mishake, aby watek nie zaginal ... Quote
Inez de Villaro Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Wątek nie zaginie , jeżeli będa nowe wieści...a na razie cisza. Quote
Ajula Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 [SIZE=3][B][COLOR=red]PILNIE potrzebna surowica dla szczeniaków chorych na parwowirozę! Jeśli ktoś ma - prosimy o pomoc! [/COLOR][/B][/SIZE] Quote
supergoga Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Z Mishką w porządku, rehabilitacja, przebiega bardzo pomalutku, tak naprawdę, to praca się zacznie za 5tyg od operacji. Póki co ma terapie z magnetoterapii, dla przyspieszenia kościozrostu i naświetlania lampą sollux, w celu niwelacji przykurczy mięśniowych i bólu.Ogólnie to b. dużo pracy czeka przyszłego właściciela, myślę, że Mishka będzie chodzić i to całkiem sprawnie. Jak będzie wyjeżdżać rozpiszę dla niej program, będzie to zależało od jej stanu. Póki co skupiamy się też na przednich łapkach, gdyż nieużywane zaczynają sprawiać problemy. Jeżeli chodzi o zmiany na pysku to nużyca- mogło nie wyjść w zeskrobinach, bo do nużycy trzeba głęboko skrobać. Opuszki w tylnych łapach- zmacerowana jest warstwa rogowa opuszek, wygląda mi to na kwestie higieny, tam zalegał mocz, kał, wiadomo ciężko w klatce na podkładach, siłą rzeczy trochę ten pies we własnych odchodach leży, choćby w nocy. Opuszki są nie używane. Nie widzę tam żadnych pasożytów, hodowla na grzyby posiana, ale na grzybicę to też nie wygląda. Tak więc łapy są przemywane chlorheksydyną i octeniseptem. Mishka jest w klatce w domu, lub jak pogoda na ogrodzie (latamy z klatką w tą i z powrotem), to dobrze jej robi na psychikę, a i na zdrowie też- wiadomo słońce jest lekiem na całe zło. Po pierwszym pobycie na ogrodzie spała jak zabita. Perystaltyka jelit bez zarzutu. Wklejam mail od Pani Doktor Małgosi - o sunieczce i postępach. Quote
supergoga Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 W pierwszym poście wpisuje wpłaty na sunię. Wszystkim dziękuję. Wpłata z PayPal także jest - 173,73 zł - do tego Pani ktora udostępniła nam konto dopłaciła pobrana kwotę 10 zł - czyli w sumie sunia dostała 183,73 zł. Kłaniamy się nisko. Quote
Shenan Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Dobrze, że coś już wiadomo, bo zaczynałam panikować. Biedna maleńka ... Quote
mussimusk Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 co do higieny - to czy nie było by łatwiej gdyby zakładać pampersy nie było by jakichś odmoczeń i zakażeń , oczywiście nie wiem jaka jest możliwość założenia takiego pampersa mając uwagę na złamania Quote
Nano Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 tyle, że pampersy są znacznie droższe niż podkłady higieniczne.... Quote
Recommended Posts