Culineo Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='ahedok']uff, to dobrze, odpowiedzialna jesteś :lol:[/QUOTE] wątpiłas kiedyś ? :D ja niecierpie czesać łap i pach ;/;/;/;/;/ Quote
ahedok Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 [quote name='klaudusia0219']wątpiłas kiedyś ? :D ja niecierpie czesać łap i pach ;/;/;/;/;/[/QUOTE] nie wątpiłam ani przez chwilę :lol: ja łapy czeszę na leżąco, jak Irys śpi i tylko pod kątem prostym do łapy i to jest nawet znośne, ale pachy to faktycznie masakra ;/ a tak wgl to GALERIA IRYNIA DOROBIŁA SIĘ 1000 POSTÓW! dziękuję wszystkim gościom, i tym codziennym, i tym którzy wpadają tylko czasami, za to że są z nami i że podziwiają mojego psa :lol: pozdrowienia :multi: Quote
kajtuu Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 jaka urocza fryzurka :) to prawda , że olbrzymy są trochę łagodniejsze niż sznaucerki miniaturowe ? coś mi się obiło o uszy.... Quote
jambi Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 [quote name='kajtuu']jaka urocza fryzurka :) to prawda , że olbrzymy są trochę łagodniejsze niż sznaucerki miniaturowe ? coś mi się obiło o uszy.... to nie tak ;) olbrzymy są "spokojniejsze", nie aż tak "temperamentne" no i napewno cichsze ;) a co do łagodności - to nie jest takie proste ;) [quote name='Saththa']http://i1084.photobucket.com/albums/j402/ahedok/sierpien/P8144528474x640.jpg i on od wczoraj cy kiedy tam wróciłas wogule się nie potargał?:mdleje: Cudo nie pies... Zazdraszcza nie potarganego;p Tazz 30 sekund po wyczesaniu wygląda tak samo jak przed :( iiii tam! przesaaaadasz! ja mam dokumentacje fotograficzna na potwierdzenie, że jest inaczej! :evil_lol: Quote
ahedok Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 [quote name='kajtuu']jaka urocza fryzurka :) to prawda , że olbrzymy są trochę łagodniejsze niż sznaucerki miniaturowe ? coś mi się obiło o uszy.... dziękujemy ;) a co do charakteru to mam tylko olbrzyma, więc nie wiem, ale z tego co się obiło o uszy to jambi ładnie wyjaśniła ;) a dzisiaj Irys zażyczył sobie sesyjkę w kwiatach :lol: oto efekty (jest niewyczesywany od dwóch dni jakbyco :D): na koniec nawet się wciągnął :lol: pozdrawiamy :multi: Quote
jambi Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 ahedok napisał(a):a dzisiaj Irys zażyczył sobie sesyjkę w kwiatach :lol: sesyjka super!... tylko czemu nie w Irysach? ;) Quote
Fides79 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 ooo piekna sesja :p Iruś pozował profesjonalnie a te klaczydła to ma niesamowite, ze mu sie tak ladnie trzymają po czesaniu :razz: Quote
Culineo Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 jambi napisał(a):to nie tak ;) olbrzymy są "spokojniejsze", nie aż tak "temperamentne" no i napewno cichsze ;) a co do łagodności - to nie jest takie proste ;) moja małpa drze morde dość często :D top nie wyobrażam sobie miniatury :o Quote
*Magda* Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 [quote name='ahedok'] http://i1084.photobucket.com/albums/j402/ahedok/sierpien/P8174539480x640.jpg Pięknie się komponuje ;) Quote
ahedok Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 [quote name='jambi']sesyjka super!... tylko czemu nie w Irysach? ;) Hah, dzięki. Irysy nam przekwitły chyba, bo nie znalazłam xD [quote name='Fides79']ooo piekna sesja :p Iruś pozował profesjonalnie Dzięki, pracujemy właśnie nad pozowaniem ;) a te klaczydła to ma niesamowite, ze mu sie tak ladnie trzymają po czesaniu :razz: Całkiem nieźle się trzymają, fakt, ale nie są samoczyszczące niestety :D [quote name='klaudusia0219']moja małpa drze morde dość często :D top nie wyobrażam sobie miniatury :o Moja małpa też, zwłaszcza jak chce na spacer :lol: [quote name='magdabroy']Pięknie się komponuje ;) dzięki :loveu: Quote
eria Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 http://i1084.photobucket.com/albums/j402/ahedok/sierpien/P8174556480x640.jpg uwielbiam!! mam wyjątkowy sentyment do Irysa ;) Quote
Tekla64 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 wiemy wiem Anusiu ze to twoj ulubieniec hihihi ale nie dziwe sie co prawda wole swoje na zywo ale uwielbiam se na niego popatryzc Quote
bianka19 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 pasuje do niego czerwień. :cool3: http://i1084.photobucket.com/albums/j402/ahedok/sierpien/P8174539480x640.jpg Quote
jambi Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='eria']http://i1084.photobucket.com/albums/j402/ahedok/sierpien/P8174556480x640.jpg uwielbiam!! mam wyjątkowy sentyment do Irysa ;) a skąd ten sentyment u Ani właśnie do Irysa? :) Quote
wilczy zew Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 ale foteczka-cudo http://i1084.photobucket.com/albums/j402/ahedok/sierpien/P8174554480x640.jpg co do szczekania to trzeba od początku je temperować i wtedy mało szczeka Quote
Tekla64 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 pewnie ze mozna probowac ztym walczyc ale wedle mnie gwarancji nie ma Niko na przyklad wie ze po hasle ma przestac szczekac to potrafi odejsc od bramy i i tak sie drze dalej, w roznych momentach wychodzi jego dusza przez szczekanie i nie ma spososbu na to coby sie zamknal Dona podobnie choc rzeczywista mniej od Nika szczeka a juz w ogole to super teraz jest w tym babcia Tekla wiec se tak myssle ze i z wiekiem i ewentualnie z zastepcami ma to wiele wspolnego ale sznupy jakby nie bylo sa gadatliwe i sweje racje glosem wyrazaja Quote
eria Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 jambi napisał(a):a skąd ten sentyment u Ani właśnie do Irysa? :) Jakoś tak od pierwszego wejrzenia wiesz ? Mamy już troszkę olbrzymów na dogo, ale Irys jakoś tak wyjątkowo mi podpasował ;) Zachwycam się nim nieustannie jak tylko tu zajrzę chyba zwłaszcza jego misiowatą włochatością hihi :loveu: A i charakter z opisów Ahedok ma fajny:loveu:! jak już mowa o szczekaniu, Kreon wypowiadał się na każdy temat i w każdej sytuacji, a wykłócał się o każdą komendę hihihi Quote
jambi Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 w temacie szczekania - Aron rzadko szczekał bez powodu, szczekał na komende, szczekał gdy cos go mocno poruszyło (zobaczył coś dziwnego, na szkoleniu z obronu, jego "wróg" szedł pod balkonem), poszczekiwał w zabawie, nigdy nie szczekał na dzwonek u drzwi, za to małe szczekają niemal bez przerwy... żadna szkoła w ich przypadku nie przyniosła rezultatu, natomiast Artona nauczyłam szczekac sama (własnie to wspomniane "na komende" ) Quote
ahedok Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 [quote name='eria']http://i1084.photobucket.com/albums/j402/ahedok/sierpien/P8174556480x640.jpg uwielbiam!! mam wyjątkowy sentyment do Irysa ;) dzięki, to bardzo miłe :loveu: [quote name='Tekla64']wiemy wiem Anusiu ze to twoj ulubieniec hihihi ale nie dziwe sie co prawda wole swoje na zywo ale uwielbiam se na niego popatryzc każdy chyba woli swoje, ale pooglądać czyjeś to też przyjemność ;) [quote name='bianka19']pasuje do niego czerwień. :cool3: http://i1084.photobucket.com/albums/j402/ahedok/sierpien/P8174539480x640.jpg dzięki, jak to do czarnego :D [quote name='Niufciak']Ahh, Irysek jak zawsze piękny :loveu: :loveu: [quote name='wilczy zew']ale foteczka-cudo http://i1084.photobucket.com/albums/j402/ahedok/sierpien/P8174554480x640.jpg dziękujemy ;) co do szczekania to trzeba od początku je temperować i wtedy mało szczeka Irys nie jest szczekliwy, tylko szczekaniem wyraża swoje liczne potrzeby :lol: jak go uciszyć to na chwilę milknie ;) [quote name='Tekla64']pewnie ze mozna probowac ztym walczyc ale wedle mnie gwarancji nie ma Niko na przyklad wie ze po hasle ma przestac szczekac to potrafi odejsc od bramy i i tak sie drze dalej, w roznych momentach wychodzi jego dusza przez szczekanie i nie ma spososbu na to coby sie zamknal Dona podobnie choc rzeczywista mniej od Nika szczeka a juz w ogole to super teraz jest w tym babcia Tekla wiec se tak myssle ze i z wiekiem i ewentualnie z zastepcami ma to wiele wspolnego ale sznupy jakby nie bylo sa gadatliwe i sweje racje glosem wyrazaja każdy pies jest inny, ale u sznupów chyba faktycznie mowa jest rozwinięta :lol: [quote name='eria']Jakoś tak od pierwszego wejrzenia wiesz ? Mamy już troszkę olbrzymów na dogo, ale Irys jakoś tak wyjątkowo mi podpasował ;) Zachwycam się nim nieustannie jak tylko tu zajrzę chyba zwłaszcza jego misiowatą włochatością hihi :loveu: A i charakter z opisów Ahedok ma fajny:loveu:! :loveu: a ten charakter to :hmmmm: różnie bywa :diabloti: jak już mowa o szczekaniu, Kreon wypowiadał się na każdy temat i w każdej sytuacji, a wykłócał się o każdą komendę hihihi właśnie coś takiego mam na myśli, Irys potrafi dosłownie się "wykłócać" tym swoim szczekaniem :D [quote name='jambi']w temacie szczekania - Aron rzadko szczekał bez powodu, szczekał na komende, szczekał gdy cos go mocno poruszyło (zobaczył coś dziwnego, na szkoleniu z obronu, jego "wróg" szedł pod balkonem), poszczekiwał w zabawie, nigdy nie szczekał na dzwonek u drzwi, za to małe szczekają niemal bez przerwy... żadna szkoła w ich przypadku nie przyniosła rezultatu, natomiast Artona nauczyłam szczekac sama (własnie to wspomniane "na komende" ) o właśnie, Irys nie umie szczekać na komendę... trzeba będzie nad tym (i nie tylko nad tym xD) popracować Quote
Culineo Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 mój szczeka na komende i nie :) najczęściej jak jest czymś mocno zaaferowany i ja mu każe siednąć albo się położyć to na znak dezaprobaty szczeka :) albo na domofon drze ryjca :D małpa moja :D Quote
bianka19 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 ahedok napisał(a):dzięki, jak to do czarnego :D do czarnego wszystko pasuje, chciałam dodać. :) Quote
wilczy zew Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 wiadomo,że sznauce są gadatliwe ale gadanie to nie koniecznie szczekanie,pies wydaje jeszcze inne dźwieki,nasz zaczyna gadać :loveu: (prawie nie szczeka) Quote
Tekla64 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 a moje sie dra , dra na wszytsko co za brama, dra sie jak sie bawia , dra sie jak chca sie bawic ale .... nie dyskutuja ze mna zaden ,nie sznupy tyz nie ale dra sie mniej i wiecej solidarnie bo to sfora i niestety kazdy kazdego nakreca i musze z tym zyc ale i tak nie jest zle nie dra sie 23 na dobe Quote
wilczy zew Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 ale rozmowa o której ja wspomniałam to nie próba postawienia na swoim Quote
Recommended Posts